gatekunst, tegning av en katt med portugisisk tekst langs siden

Bli kjent med portugisisk kultur

Portugisisk mat, film og musikk: Gode grunner til å lære portugisisk Portugal er et land som vekker drømmer og legger til rette for nostalgi. Det portugisiske språket, fado, saudade, portvin … Det ligger mye identitet i den portugisiske kulturen og det portugisiske språket. Landet regnes også av mange som svært varmt og imøtekommende. Fra Rio […]

29 november 20216 minutter lesemateriale

Har du lyst til å lære portugisisk?

Våre portugisiske språklærere er her for å hjelpe deg med å oppdage det portugisiske språket fra Portugal til Brasil til Angola. Enten du er nybegynner, ønsker å finpusse eksisterende ferdigheter, eller forbereder deg til en språkeksamen, finner du hjelpen og informasjonen du trenger her. Du kan til og med ta portugisiske leksjoner online tilpasset timeplanen din.

Med over 9000 veiledere er Superprof-plattformen stedet for deg hvis du har lyst til å lære portugisisk. Finn en portugisisk lærer i dag og lær å mestre et språk som snakkes på flere kontinenter.

Hvorfor lære portugisisk?

Portugisisk snakkes ikke bare i Portugal, men i Brasil og i flere afrikanske land, inkludert Mosambik og Angola. Man kan til og med finne lærere som tilbyr undervisning i portugisisk i Bergen!

Portugisisk uttales annerledes i Brasil og Portugal. Akkurat som det er forskjeller mellom amerikansk engelsk og britisk engelsk, er det forskjeller mellom brasiliansk portugisisk og portugisisk portugisisk. Noen ord er forskjellige og kan noen ganger forårsake forvirring!

Nybegynnere av det portugisiske språket

Å lære portugisisk, enten for å bli tospråklig eller bare for fornøyelsens skyld, vil ta tid. Hvorfor ikke reise til São Paulo, Brasils og Sør-Amerikas største by, ta et portugisisk kurs i Oslo for å forbedre deg? Eller hva med å melde barnet ditt på en språkskole i Lisboa? Hvis du alltid har vært fascinert av det portugisiske språket, er en tur til Portugal eller Brasil et godt sted å starte.

Portugisisk er sammen med fransk, spansk og italiensk et av de mest romantiske språkene. Grammatisk er det også nært fransk og spansk. Derfor kan det være lettere å lære portugisisk i stedet for eksempelvis tysk eller kinesisk. Hvis du allerede kan litt portugisisk, vil privatundervisning hjelpe deg med å utvide og berike ordforrådet ditt.

Hva innebærer privatundervisning i portugisisk?

Hos Superprof kommer du i gang med språktimer på null komma niks. Våre lærere er kvalifiserte, kompetente og erfarne. Noen er født og oppvokst i Brasil eller Portugal, mens andre er nyutdannede  innenfor portugisisk, sertifiserte, tospråklige norsk-portugisiske oversettere, eller bare lidenskapelig opptatt av det portugisiske språket. Visste du at du kan lære portugisisk i Trondheim?

Først vil læreren evaluere språknivået ditt. Deretter vil læreren lage en spesialtilpasset undervisningsplan. Hvis du er nybegynner, vil du jobbe med fonetikk og alfabetet, fordype deg i språklydene, samt lese og skrive mindre tekster.

Vær oppmerksom på at det portugisiske alfabetet er forskjellig fra det spanske alfabetet, på samme måte som det italienske alfabetet varierer fra fransk. Noen vokaler er forskjellige, og er vanligere på portugisisk enn på spansk.

Våre lærere tilpasser seg ditt nivå og dine ønsker slik at du når målene dine. De vil benytte en metode som passer til den enkelte elevs behov: intensive kurs for å forbedre eller lære grammatikk (konjugerte verb, uregelmessige verb, adverb, adjektiver, pronomen, etc.), portugisisk ordforråd, idiomatiske uttrykk, og så videre.

Læreren vil skape det rette læringsmiljøet slik at du utvikler språkferdighetene dine eller på sikt kanskje til og med blir flytende i portugisisk.

Å lære portugisisk kan være en profesjonell ressurs

Som du sikkert allerede vet, er portugisisk de offisielle språket i Brasil. Å vite hvordan du skriver, leser og snakker portugisisk, vil gjøre det lettere for deg å finne en jobb i ethvert portugisisktalende land. Gjennom å lære brasiliansk portugisisk kan du fordype deg i brasiliansk kultur.

Hva skal til for å lære kulturelle koder, standarder og normer før du ankommer landet? Portugisiske leksjoner! Med over 240 million portugisisktalende er portugisisk det sjette mest talte språket i verden. Portugisisk snakkes  i Angola, Brasil, Kapp Verde, Guinea-Bissau, Ekvatorial-Guinea, Macao, Mosambik, Portugal, São Tomé og Príncipe, Øst-Timor og i EU.