En gruppe med dansere

Lær ulike typer dans fra hele verden

Reis verden rundt med dans "Dans er det skjulte språket til kroppens sjel" - Martha Graham I Norge finner du en mengde kurs i klassisk og moderne dans på ulike skoler og danseforeninger. Imidlertid kan mer ukjente dansestiler fra andre land ikke bare berike ditt repertoar, men også la deg lære mer om andre kulturer. […]

23 november 20216 minutter lesemateriale

Dansegruppe i aksjon ute, med danselærer på scenen

En guide for å finne dansetimer

Begynn å ta dansetimer i dag! Ingen bryr seg om du ikke kan danse bra. Bare dans. Dyktige dansere er dyktige på grunn av lidenskapen sin. - Martha Graham Mange mennesker i Norge har prøvd å lære om dans minst én gang i livet, og de fleste deltok sannsynligvis på en eller flere danseklasser da […]

12 oktober 20217 minutter lesemateriale

Lær deg å danse

Sjekk ut dansetrening hjemme

Meld deg på et dansekurs og bli en enda bedre danser! Dans blir ofte sett på som en form for kunstnerisk uttrykk, men aktiviteten er først og fremst en sport. En sport som krever oppvarmning og trening før du begynner. Musklene dine må varmes opp for å kunne jobbe skikkelig og for å unngå skader. Det er viktig å ikke glemme at forberedelsene også innebærer uttøying eller andre avspenningsøvelser. Miljøet du trener i spiller også […]

31 august 20205 minutter lesemateriale

Interessert i dans?

Våre skribenter gir deg alle deres tips om hvordan du kan forbedre dine danseferdigheter og hvor du kan finne dansekurs.

Enten du er helt nybegynner, ønsker å forbedre deg eller gjør deg klar for danseoppvisning: Her finner du mye nyttig informasjon!

Superprof er plattformen verdt et besøk for dem som leter etter danselærere. Vi har flere kvalifiserte danselærere, som gir opplæring i alt fra ballet og selskapsdans til moderne dans, salsa eller swing.

Lær dans i eget hjem i ulike byer som; Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Kristiansand. Eller om ikke det skulle passe, hva med timer online?

Har du lyst til å ta dansetimer?

Våre danselærere gir deg alle sine eksperttips slik at du kan lære å danse. Enten du er nybegynner, ønsker å forbedre danseferdighetene dine, eller forbedrer deg til en eksamen —på Superprof-plattformen finner du hjelpen og informasjonen du trenger!

Superprof har tusenvis av danselærere over hele Norge i alle disipliner, for eksempel: ballett, ballsal, breakdance, moderne, flamenco, jazz, pole dance, rumba, salsa og swing. Dans er både sosialt og morsomt, og gjør underverker for den psykiske helsen vår. Sjekk ut alle dansetimer som tilbys på nettsiden vår. Du kan til og med ta private dansetimer online.

Ta dansetimer med en privat danselærer

Har du alltid ønsket å danse salsa? Hva med tango? Eller kanskje du er mer interessert i ballett eller swing? Uansett drøm, Superprofs profesjonelle danselærere står klare til å gi deg råd og veiledning. Oppdag dansekurs i Trondheim.

Har du lyst til å lære en romantisk dans for bryllupet ditt eller bare vise frem dine «moves» på dansegulvet? Danselærerne våre skreddersyr kurs for alle typer anledninger. Husk at man trenger ikke være i perfekt fysisk form før oppstart og du kan begynne når som helst.

Fordelene med dans

Fordelene med dans er mange. Først og fremst er dans en effektiv treningsform som gir mye mer enn bare trening. Dans er en flott aktivitet for å få bedre kondisjon. Det finnes mange forskjellige typer dans, så du finner helt sikkert en som passer din stil og musikksmak. Dans er noe du kan gjøre på egenhånd, eller som en del av en gruppe. Hvis du er litt innadvendt, kan dansekurs hjelpe deg med å bli kjent med nye mennesker.

Opplevelsen av å lære å danse gir positive følelser som øker selvtilliten din. Når du lærer et trinn eller ny bevegelse, innser du at du er i stand til å lære nye ting og overvinne hindringer.

Dans er kardiovaskulær trening (enhver form aktivitet som bruker aerob metabolisme), men kan også forbedre fleksibilitet, koordinering og bidra til muskelvekst. Dessuten er dans morsomt og den mest uttrykksfulle formen for trening.

Fra nybegynner til avansert

Dans er for alle, uansett nivå. Dansekurs tilbys over hele landet. En privat danselærer i Oslo kan lære deg trinnene i tråd med dine ferdigheter og erfaring. Å finne riktig danselærer er spesielt viktig hvis du er mer erfaren i en bestemt type dans, men private danseleksjoner kan også formes etter din spesifikke stil. Finn en danselærer i Bergen.

Klasser kan fokusere på trening, for eksempel zumba eller hip-hop, eller læreren kan benytte en mer teknisk tilnærming. Ikke glem å slippe deg løs på dansegulvet!

Dansing kan gjøre deg mer kreativ

Det er mye lek, håp og kreativitet i bevegelse. Gjennom å lære nye trinn og forskjellige måter å bevege kroppen kan vi uttrykke følelser som vi kanskje ikke engang er bevisste på. Dans er emosjonelt og uttrykksfullt. Det gir oss muligheten til å bli kjent med oss selv gjennom et annet språk. Hva venter du på? Ta på deg danseskoene og dans!