Utmerket
Anmeldelser

Lær Dans online eller i person, med lærerutvalget vårt

Se flere lærere

5.0 /5

Våre stjernelærere med et gjennomsnitt på 5.0 stjerner og flere enn 5 anmeldelser.

302 kr/time

De beste prisene: 95% av lærerne tilbyr første kurset gratis og gjennomsnittsprisen er 302kr/time

9 t

Våre lærere svarer vanligvis innen 9time(r)

Å lære dans har aldri vært
enklere

2. Organiser dine danskurs

Få kontakt med din lærer; organiser dine behov og tilgjengeligheter, planlegg første kurset. Kontaktinformasjon får du tilgang til på din profil.

3. Oppdag nye opplevelser med Dans

Elevpasset gir deg ubegrenset tilgang til alle lærere, coacher og veiledere. Dyrk din nye lidenskap med engasjerte mennesker.

FAQ

💰Hva er gjennomsnittprisen for en undervisningstime i danskurs?

Gjennomsnittsprisen for en undervisningstime i danskurs er 302Kr.

Prisen avhenger av faktorer som : 

  • Lærerens erfaring innen dansundervisning
  • Sted for undervisning (hjemme eller online) og i hvilket område 
  • Varigheten og hyppigheten for undervisningen

97% av lærerne tilbyr første undervisningstime gratis.

Se prisene til lærere i nærheten av deg.

💡 Hvorfor velge undervisning i Dans?

Med en erfaren lærer i Dans, gir det deg muligheten til å utvikle deg raskt innen faget.

Du velger den læreren som passer deg best.

Enkel søkemotor gir deg oversikt over de ulike lærerne.

Start ditt søk, raskt og enkelt.

💻 Gir Dans undervisning online ?

Flesteparten av våre Danslærere tilbyr danskurs online.


Gå gjennom deres profil og annonser ved å bruke filteret "webcamera" på søkemotoren, for å se hvilke Danskurs som er tilgjengelige på nett. 

🎓 Hvor mange lærere er tilgjengelige for kurs innen danskurs?

25 lærere i dans tilbyr hjelp i dans.

Du kan se gjennom profilene deres og velge den som passer deg best.

Velg en lærer mellom 25 profiler.

✒️ Hvilken gjennomsnittsevaluering har våre Danslærere mottatt?

Blandt 5 ulike vurderinger, har elevene gitt et gjennomsnitt på 5.0 av 5.

Dersom det skulle oppstå et problem med undervisningen, er kundeservice tilgjengelig i ukedagene for å bistå med å finne en løsning.

For hvert fag kan du se evalueringene gitt av elever.

Vil du ha undervisning i dans?

Velg blant mange lærere innen dans!

Se flere lærere Kom i gang

La en danseinstruktør hjelpe deg med å danse

I hele verden, i hvert eneste land, spiller dans en viktig rolle i kulturen og samfunnet generelt. Fra afrikansk og orientalsk dans til New Zealands haka – dans reflekterer stilen og ofte kulturhistorien til et land. Argentinsk tango minner om immigrasjon, Jazz om afrikansk amerikansk kultur – dans er en del av historien!

 

Å lære å danse kan derfor være en måte å forstå et land og dets historie. Dette kan være en måte å knytte kontakt med et samfunn, eller med innbyggere i en spesifikk bydel. Fordelene med dans stopper imidlertid ikke der. Å lære å danse, uansett dans, har sine fordeler for kropp og sinn. Pardans, jazzdans, rock, rumba, kizomba – all dans krever fysisk anstrengelse for å holde tritt.

 

I dansetimene er det viktig å varme opp og tøye musklene. Også hjertepumpen får seg litt trim under dans. Fleksibilitet er også en viktig faktor når du skal lære dans. Alle nevnte komponenter gjør dans til en sport. Å ta dansetimer omfatter også kreativitet, da dans er en kunstform, en uttrykksmåte via kropp og musikk. Improvisasjonstimer eller oppsetting av koreografi, krever fantasi.

 

Etter hvert som du gjør fremgang i dansetimene, vil du som nybegynner begynne å utvikle kreativiteten din, noe som kan brukes i både hverdagen og på arbeidsplassen. Dans er også en måte å befri tankene dine etter en lang arbeidsdag eller arbeidsuke. Å fokusere på dansetrinn og frigi kroppen din, etterlater deg mer avslappet enn ved starten på dansetimen.

 

Valg av danselærer

 

Når du skal begynne å danse, gjelder det å finne en danselærer som stiller til dine krav og behov, slik at du føler deg vel tilrette og kan gjøre rask fremgang. Ved valg av lærer, er det mange ting som spiller inn.

 

Først og fremst må danselæreren stemme overens med dine forventninger som elev. Du kan starte med å spørre om hvilke diplomer eller undervisningserfaring vedkommende har. De kan ha ferdigheter som danser, lærer eller koreograf. Det eneste som betyr noe, er at elev og lærer matcher hverandre. Noen lærere er anerkjente eller mer profesjonelle enn andre, og prisen er deretter.

 

Velg lærer etter evner og behov. Prisen på en dansetime må stå i stil med det eleven kan bruke. Det beste er å sette en prisgrense, og så se hvilke lærere som er innenfor denne grensen. Før du engasjerer en lærer, må du selvfølgelig velge riktig nivå. Det er ikke nødvendig å engasjere en veldig erfaren danser, om du bare vil lære noen grunnleggende trinn for moro skyld.

 

Sted er også avgjørende for både motivasjon og lyst. Lang reisetid kan ofte føre til at eleven skulker unna dansetimene, så det er best å finne et dansestudio eller en privatlærer i nærheten av der eleven bor. Valg av lærer betyr også valg av dansestil. Klassisk dans, zumba, rock, salsa, hip hop – en lærer som kan vals er ikke nødvendigvis veldig god på å utføre en ports de bras.

 

Om du vil lære flere typer dans, og lære litt fra hver stil, må du finne en veldig allsidig lærer. Uansett dans, må læreren selvfølgelig være en god pedagog – det vil si at vedkommende har tålmodighet, er oppmerksom på elevene og har evnen til å lære bort etc.

 

I hvilken alder bør en begynne å lære å danse?

 

Dette er et spørsmål som ofte dukker opp når det er snakk om å starte en ny aktivitet. Mange er redde for å starte fordi de føler seg for gamle til å begynne på danseskole. Det finnes imidlertid ingen aldersgrense for å begynne å danse.

 

Den eneste forskjellen er at undervisningen ikke vil være den samme for voksne som for barn, eller for nybegynnere som for viderekommende. Det er opp til hver lærer å tilpasse danseundervisningen til elevene. Selv veldig små barn har utbytte av danseundervisning.

 

Målet er å lære barn å bli kjent med hvordan de kan bevege kroppene sine. Elevene lærer koordinasjon av bevegelse og bruk av plass. Det handler i dette tilfellet ikke så mye om dansestil eller trinn, men om innledning til bevegelse og musikk. Danseundervisningen blir litt mer dyptgående når barna blir seks – syv år gamle. I denne alderen er barna klare for å utføre fleksibilitetsøvelser (innen rimelige grenser) og lære litt koreografi.

 

Latindans, moderne dans, musikkomedie, vals, ballet – gruppeundervisning for små barn gjør det mulig med kjennskap til alle typer dans, slik at en senere kan ta et valg. Det er fullt mulig å begynne på dans også som voksen.

 

Fleksibiliteten er dog ikke like god som hos en ti-åring, men med øvelse kan en komme i form og oppnå fysisk god form ganske raskt. Wienervals, capoeira, tango, hip hop, paso doble – alt er mulig, selv i voksen alder! Undervisningen tilpasses alder og fysisk form. Det er dermed ingen hindring for å bli en danseløve i voksen alder!

 

Hvilken type danseundervisning bør du velge?

 

Hver type dans har sin spesielle stil, og er ikke laget for alle. Noen foretrekker pardans, mens andre foretrekker mer solitære dansestiler. Alt avhenger av elevens personlighet og vedkommende sin musikksmak.

 

Uansett musikkundervisning du ønsker, så kan det være lurt å ta en prøvetime. Å prøve en dansestil er den beste måten å avgjøre om den er noe for deg. Tema-dansekvelder er også en mulighet for å teste en dansestil før du faktisk begynner på dansekurs.

 

Swing, flamenco, bachata, magedans, disko, selskapsdans – dans er et veldig allsidig univers, som gir deg stor valgfrihet. Du må også velge undervisningsstilen som passer best overens med din livsstil og tidsplan. Gruppeundervisning, privat undervisning eller intensivkurs? En danse-workshop gir deg muligheten til rask fremgang i ferien.

 

Et helårs dansekurs, gir deg gradvis fremgang over tid. Det finnes en metode for alles behov og ønsker.

 

Hvor kan en få danseundervisning i Norge?

 

For å melde seg på dans, finnes en rekke muligheter. Høyskole og universitet er kanskje førstevalget for de som ønsker å bli profesjonelle dansere. Kursene her er krevende og strenge, og det er strenge opptakskrav.

 

Litt mindre krevende danseundervisning får du på danseskole, som er førstevalget for alle som kun ønsker å danse på hobbybasis. De gir deg ofte en rekke valgmuligheter når det gjelder dansestil og nivå. Det finnes også danseinstitutter og musikkteater, som begge er en god start for deg som ønsker å lære å danse.

 

Med private dansetimer kan du praktisere dans jevnlig og i din egen rytme. Du kan finne en privat danselærer via annonser i avisen eller på nett. Du kan også bruke YouTube opplæringsvideoer som undervisningsmetode.

 

Hvor mye koster danseundervisning?

 

Selvlæring er selvfølgelig det rimeligste alternativet, som enten kan være gratis eller nesten gratis (om du velger å kjøpe undervisningsvideoer). Det krever imidlertid investering, om du velger å gå på dansekurs eller engasjere en privat danselærer.

 

Prisen kan variere fra noen tusenlapper til mange tusenlapper per år. Prisene varierer etter type dans og type kurs. Om du for eksempel engasjerer en privatlærer via Superprofs plattform, må du regne med alt fra 200 til 500 kroner per time.

 

Lærerne opererer med ulike priser etter erfaring, kunnskap og type dans. Felles for de aller fleste er at de tilbyr første time gratis, slik at du kan prøve ut deres undervisningsmetode og dansestil.

Hva vil du lære?