Akvarellmaling: Slik kommer du i gang

Hva er akvarellmaling? Akvarellmaling er som livet. Det er best å gjøre det riktig første gangen – for du får ingen ny sjanse! – Sergei Bongart Har du drømt om å bli kunstner? Under følger gode råd før du setter i gang med akvarellmaling, enten du vil bli proff eller male på fritiden. Hva er […]

30 august 20228 minutter lesemateriale

Maleriet La vigne av Daubigny, et maleri i bruntoner av vinranker

Lære å male på lerret

Maleteknikker for olje- og akrylmaling Maling er først og fremst en kreativ praksis. Det er en måte å uttrykke følelsene sine på, å skape skjønnhet eller å få tiden til å gå på. Uansett hvorfor du maler er det en kunstform som krever både hardt arbeid og disiplin. Å vite forskjellen på forskjellige maleteknikker vil ikke være […]

31 mai 20228 minutter lesemateriale

Alt du må vite om maleteknikker

Mal på lerret og papir: Slik bruker du olje, akryl, akvarell og pastell Fotografiapparatet kan ikke konkurrere med pensel og palett så lenge det ikke kan benyttes i himmel og helvete – Edvard Munch Det finnes få folk som misliker musikk. Men hva med kunst, er det bare for spesielt interesserte? I likhet med musikk […]

29 april 20216 minutter lesemateriale

Pastellstifter

Male med pastell: Slik går du frem

Pastellmaling for nybegynnere «Kunst er skjønnhet, den evige oppfinnelsen av detaljer, ordvalget, den utsøkte omsorgen for utførelse» – Théophile Gautier Vi kaller det pastellmaleri, men i virkeligheten kan teknikken like gjerne bestå av tørre fargestifter. I denne artikkelen viser vi deg hvordan! Pastell er i virkeligheten konsentrert pigment med litt bindemiddel. Noen slike pasteller kan […]

26 april 20216 minutter lesemateriale

Vil du lære å male?

Lær å mestre denne eldgamle kunsten med våre profesjonelle malerveiledere og entusiaster. Enten du ønsker å starte en ny hobby eller plukke opp pensler for å starte en kunstnerisk karriere, kan du perfeksjonere ferdighetene dine takket være Supeprrof.

Superprof er stedet for malinglærere, med over 1000 malelærere som gir malekurs både online og personlig. Sjekk profilene deres hvis du vil lære å male.

Abstrakt kunstverk.

Lær å male med akrylmaling

Maleteknikker for akrylmaling Maling er enkelt når du ikke kan det, men veldig vanskelig når du kan det – Edgar Degas Mange flere ville vært interessert i kunstneriske sysler som maling, dans og foto om de hadde tid og penger til å drive med det. Så hvorfor ikke sette av litt tid til å lære […]

17 april 20215 minutter lesemateriale

Kvinne smiler mens hun maler.

Slik maler du med oljemaling

Oljemaling for nybegynnere: Teknikker og utstyr «Maling er en illusjon, et lite stykke magi: Det du ser er ikke det du ser.» – Philip Guston Stadig flere besøker kunstmuseer og gallerier. Kunst er og blir populært. Skulle du ønske det var dine bilder som hang på galleriveggene? Å lære å male med oljemaling krever mye […]

9 april 20216 minutter lesemateriale

bilde ovenfra av spann med oransje, blå, lilla og rød maling på en stor hvit duk

Hvordan lære å male

Fra digitale kurs til malekurs i Oslo: Slik lærer du å male For noen er kunst og maling en jobb. Det store flertallet ønsker imidlertid bare å lære å male som en hobby. For mange gjør tegning og maling underverker for trivsel og velvære. Det er en god måte å: Legge fra seg bekymringer og […]

23 desember 20206 minutter lesemateriale

forskjellige typer pensler og maling i tuber og beger ligger på et bord

Hvilket maleutstyr bør du velge?

Hvordan velge maleutstyr? Fra Europris til spesialbutikker for kunstutstyr Manet, van Gogh, Kandinskij, Cezanne, Rembrandt, Munch, Courbet ... gir alle disse navnene deg lyst til å male? Veien mot å bli en kunstner er lang, og som regel brolagt med både hardt arbeid, små utstillinger og undervisning i maling og kunst. Derfor burde alle malere […]

14 desember 20207 minutter lesemateriale

maleri av følge med hester og kjerrer i snøstorm

Malekurs på nett

Hvordan lære å male online? Det er mange grunner til å ta et malekurs. Du kan for eksempel lære mer om å male på lerret, bli flink til å tegne skisser, få god forståelse av anatomi, male landskapsbilder eller prøve ut forskjellige materialer, som akvarellmaling, gouache og oljemaling. Se en hvilken som helst video om […]

9 desember 20206 minutter lesemateriale

nærbilde av et oljemaleri, abstrakt, blått i bunnen, guloransje i toppen

Mal der du bor: Malekurs fra Stavanger til Kirkenes

Finn undervisning i maling der du bor Kunstmaling er en helt unik måte å uttrykke seg på. Kunst og kreativitet gjør det mulig å si ting man ikke vet hvordan man kan si på andre måter. Det handler i stor grad om smak, og det er ikke grenser for hvor mange diskusjoner man kan finne […]

7 desember 20207 minutter lesemateriale

Vil du lære å male?

Har du en kreativ sjel, vil lære å male selv eller planlegger din neste bytur og vil vite hvilke kunstmuseer og gallerier som kan oppdages? Eller vurderer du å begynne på et kunststudium? Vi kan hjelpe deg med informasjon om dette.

Denne bloggen dekker områder innenfor maleri, kunst, design og formgiving. Uavhengig om du er nybegynner eller på et mer avansert nivå, kan du lære om ulike maleteknikker, finne det passende kurset for deg og skape dine egne verk!

Lærerne og veilederne på Superprof tilbyr privatundervisning innen kunst, slik at du kan bli kreativ – enten hjemme med et digitalt malekurs via webkamera, i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller hvor som helst i Norge!

Start jakten din nå og finn private malekurs i nærheten som passer deg!

Lær å male som nybegynnere: Slik får du til de første penselstrøkene

Hva tenker du på når du hører ordet «male»? På barn som maler med vannfarger på et ark? På ord som akvarell og akryl som du har hørt om i kunsttimene på skolen? Eller kanskje på gamle oljemalerier av berømte kunstnere på kunstmuseer?

Maleriet er en kunstform med en lang historie og tradisjon, men det er også et godt hobbyvalg. Når man maler kan man uttrykke seg kreativt, slappe av og skape noe vakkert. Det er også svært allsidig og gir mange muligheter for å eksperimentere og uttrykke seg kreativt gjennom et bredt utvalg av teknikker og materialer.

Før du plukker opp papir, pensel og dine gamle vannfarger og begynner å male, vil vi presentere deg for ulike teknikker og materialer som kan brukes når man maler.

De som ønsker å lære å male, kan få en oversikt over mulighetene i et kurs for nybegynnere og lære grunnleggende teknikker eller melde seg på et spesifikt kurs med oljemaling, akvarell eller akrylfarger. På Superrprof, kan du finne privatlærere som er tilgjengelig i Bergen.

De ulike teknikkene i malerkunsten: Lær å være kreativ gjennom å male

I malefaget brukes det ikke kun pensel for å påføre farger på et lerret eller et ark. For å skape et stemningsfullt eller uttrykksfullt bilde kan også andre teknikker brukes. For eksempel:

Lasurteknikk: flere tynne, halvtransparente farger legges oppå hverandre for å skape dybde og skjønnhet i bildet.

Grunnfarging: en teknikk hvor man legger en basefarge på lerretet eller papiret før man begynner å male. Dette kan bidra til å skape en spesiell stemning eller å fremheve visse elementer i bildet.

Collageteknikk: en teknikk hvor man bruker ulike materialer, som for eksempel papir, stoff eller bilder, for å lage et kollasj-lignende bilde.

Såpebobleteknikk: her bruker man såpe og vann for å skape spennende teksturer og mønstre i bildet.

Uansett hvilken teknikk du velger å bruke, er det viktig å ha en idé eller et bilde i hodet før du begynner å male. Å lære å male kan være en kreativ og givende opplevelse, så ikke vær redd for å utforske ulike teknikker og materialer for å finne det som passer deg best. Her kan en privatlærer i Kristiansand være til hjelp.

Hva trenger man for å lære å male?

Hvis man vil male, trenger man et malingsunderlag som vil bære bildet (papir, lerret, kartong, pergament osv.), farger (akryl-, vann-, akvarell-, oljefarger) og et verktøy som brukes til å påføre fargen (f.eks. forskjellige pensel, spatler, svamper).

Avhengig av valgt maleteknikk, vil du trenge flere materialer, som for eksempel lim eller en airbrush-pistol. Før du begynner, bør du komme fram til teknikk og skaffe deg det nødvendige utstyret. På den måten kan du virkelig uttrykke deg fritt foran lerretet.

I tillegg til disse «åpenbare» materialene, finnes det flere hjelpemidler som kan brukes til å male. For å sikre at malingsunderlaget ligger godt og fast, trenger du en egnet base. Det kan være et staffeli eller en malekartong.

For å beskytte klærne dine, trenger du et malerforkle. Men det kan også være en enkel gammel (langarmet) kjole eller skjorte og eventuelt et gammelt par med bukser. For å kunne absorbere og blande farger godt, kan du også kjøpe deg en palett.

Du må ikke glemme penselrens, som på den ene siden renser penselene og på den andre siden brukes for å tynne ut fargene. Velg middel som passer den type farge du bruker.

Lær å male og tegne ved å ta et malekurs

Det finnes flere måter som kan lære deg å male. Hvis man ønsker å få et innblikk i ulike teknikker, lære å håndtere ulike materialer og nærme seg kunsten å male trinn for trinn, kan man delta på et malekurs.

Når du velger kurset, bør du sørge for at det passer for deg. Det finnes malekurs for barn, ungdom og voksne, for nybegynnere og viderekommende hos Superprof. Hos oss kan du finne privatlærere i Oslo for alle nivåer.

Med Superprof sine privatlærere vil du bli individuelt veiledet og kan selv bestemme hva du vil lære; å male og tegne, å male med akrylfarger, å male med oljefarger, å male landskapet eller lage portretter. Start jakten etter private malekurs i nærheten av deg!