Mann jobber på laptop
IT-bransjen er et sikkert karrierevalg, og det er stadig etterspørsel etter kyndige programmerere. Foto: Pixabay

Med stadig økende teknologisk utvikling, er IT-bransjen et sikkert karrierevalg. Til tross for utvidet kunnskap om databruk, skorter det dog på ekspertise med IT-kunnskaper på høyere nivå for å etterkomme utfordringene dagens bransjer møter på. Det er ofte vanskelig å finne kandidater med nok ferdigheter for å kunne bygge opp en profesjonell IT-stab for effektiv drift.

Om du akkurat har avsluttet studiene dine og er i ferd med å starte karrieren din, bør du vurdere å lære koding for nybegynnere, eller i det minste utvide IT-kunnskapene dine ytterligere.

Det undervises i datavitenskap og programmering ved mange skoler og læreinstitusjoner, slik at nybegynnere og viderekommende kan utdanne seg til systemingeniører, programmerere eller webdesignere.

  • Kan du lære å kode og bli IT-lærer uten å ha IT-grad?
  • Hvordan kan du gi privatundervisning i IT uten IT-kvalifikasjoner?
De beste ITlærerne tilgjengelig
Kristian
4,9
4,9 (9 Evaluering(er))
Kristian
150kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Håvar
5
5 (4 Evaluering(er))
Håvar
599kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Eric
Eric
230kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Singh
5
5 (4 Evaluering(er))
Singh
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Eirik
Eirik
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Runar
5
5 (1 Evaluering(er))
Runar
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
Kristian
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Natasha
5
5 (1 Evaluering(er))
Natasha
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (9 Evaluering(er))
Kristian
150kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Håvar
5
5 (4 Evaluering(er))
Håvar
599kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Eric
Eric
230kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Singh
5
5 (4 Evaluering(er))
Singh
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Eirik
Eirik
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Runar
5
5 (1 Evaluering(er))
Runar
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
Kristian
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Natasha
5
5 (1 Evaluering(er))
Natasha
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Er det en overkommelig oppgave å lære grunnleggende programmering uten å ha kvalifikasjoner?

Liggende mann bruker laptop
Det heter at selvlært er vellært, men når det gjelder programmering og koding, trengs ekstra ressurser i form av kursing eller online opplæring. Foto: Pixabay

Du kan gjerne tilegne deg datakunnskap på egenhånd, men programmering er en helt annen sak. Du kan faktisk slite med å få jobb i IT-bransjen, om du ikke har riktige kvalifikasjoner i programmering. De fleste arbeidsgivere foretrekker å ansette folk med de rette kvalifikasjonene for denne type jobber.

I tillegg kreves det uendelig mye motivasjon for å lære deg selv data på egenhånd. Skole er selvfølgelig ikke nytteløst, tvert om! Det gjør at du kan tilegne deg de nødvendige kunnskaper og ferdigheter IT-bransjen krever av deg.

På den annen side er det enkelt å bli programmerer eller webutvikler uten å ha videregående opplæring i IT. Det er mange måter å tilegne seg IT-kunnskap på videregående nivå. Det finnes både programmeringskurs og privatundervisning til dette formålet.

Det spiller ingen rolle om du er 16, 30 eller 50 år, en karriere innen IT ligger for dine føtter uansett alder. Du kan gjerne benytte deg av en privatlærer for å oppnå mer kunnskap om data og datamaskiner.

Finn kurs i programmering for nybegynner!

Kursing og selvlære

På nettet vil du finne kilder til selvlære innen webdesign, programmering, datakunnskap og koding for nybegynnere og viderekommende. Det finnes også gode programmeringskurs du kan utføre hjemme i din egen stue, eller med privatlærer ansikt til ansikt.

Mens IT og programmering er noe du gjør på datamaskinene, er det heller ikke overraskende at du kan lære om dette nettopp på datamaskinen.

Folkeuniversitetet

Du kan med fordel sjekke ut Folkeuniversitetets kurstilbud. De har nemlig gode kurs i programmering for nybegynnere, der en lærer å programmere små apper og programmer, for eksempel små spill. Her brukes programmeringsspråket Python, som er relativt enkelt å lære.

Du kan velge fysiske klasser, eller virtuelle klasser via webcam. Kurset er også veldig praktisk rettet, med teamoppgaver eller individuelle oppgaver.

Vil du vite mer om datakurs?

Nettbaserte Kurs

Nettbaserte Kurs er en annen nettside, som tilbyr koding og programmering. Her er kursene rettet mot nybegynnere og de som har litt grunnleggende kunnskap om temaet.

Kurset starter med “språkundervisning” i HTML og CSS, som er ganske enkelt å lære. Med disse språkene kan du raskt lære å sette opp en statisk nettside.

At det er enkelt å lære, er en av grunnene til at kurset starter med disse språkene. En annen grunn er at alle andre språk til syvende og sist ender opp i HTML og CSS. Dette fordi disse styrer alt innhold og utseende på nettsider du lager, enten du bruker PHP, Python eller JavaScript. Det er uansett HTML og CSS brukerne av nettsiden vil se.

I følge Nettbaserte Kurs trengs det bare en helg for å lære HTML og CSS.

Free Code Camp

Datamaskin og nettbrett
Praksisen du får med Free Code Camp er det som skiller denne opplæringen fra andre typer kurs. Mens andre plattformer vektlegger teori, er praksisen du får her ubetalelig. Foto: Pixabay

Free Code Camp er en engelsk versjon, og er mer sosialt rettet. Dette fordi du kan bruke kodingen du lærer til å kode for non-profit organisasjoner. Slik får du praksis samtidig som du gjør en god gjerning.

Her lærer du HTML, JavaScript og CSS, som du vil bruke på oppdraget du får tildelt etterpå. Når du har utført oppdraget, kan du få ordentlig programmeringserfaring ved å bygge en nettapplikasjon og videre kode for samme organisasjon. Dette er en kjempefin erfaring, som gjør at du lærer å:

  • bygge en webapplikasjon og skrive koder
  • integrere brukergrensesnitt
  • utvikle apper
  • utvikle Java- og webutviklingsferdigheter
  • legge grunnlaget for en IT-karriere
  • løse problemer og utføre oppgaver med tidsfrister

Arduino

Arduino er en plattform som har vært på markedet en stund, og som er rettet mot viderekommende. Du får valget mellom å kjøpe Arduino-produkter eller praktisere online med Arduino Web Editor. De har en nettside som er ganske intuitiv.

Velger du fysiske enheter, bør en bruke eget utviklingsverktøy for Arduino og programmere i et språk som minner om C, men enhetene kan programmeres på forskjellige måter.

De senere årene har den klassiske varianten, Arduino Uno, fått konkurranse fra flere små maskiner, hvorav ESP8266 og ESP32 er de mest populære. De er kraftige og har innebygget trådløst nett, dog ingen operativsystemer i bunnen. Derfor må en selv velge innganger, koble på sensorer og legge til kode.

Dette bør du vite før du melder deg på datakurs!

Til nevnte ESP-enheter finnes et eget operativsystem, som gir deg et veldig enkelt webgrensesnitt som lar deg kontrollere alt. Operativsystemet heter ESPeasy, og støtter mange skjermer, enheter og sensorer.

Denne løsningen er litt utenfor akkurat programmeringsbiten, men du får i hvert fall et veldig godt innblikk i hvordan datamaskiner, store som små, fungerer. Dette kan være veldig nyttig i alle sammenhenger, enten det er for koding, datavedlikehold eller annen IT-relatert aktivitet.

Superprof

Mannlig lærer og mannlig elev
En privatlærer kan lære deg koding for å utvikle en programvare eller app. Foto: Pixabay

På Superprof sin plattform, finner du lærere med programmering som spesialfelt. Her kan du velge online kurs, eller kursing ansikt til ansikt. Læreren kan komme hjem til deg, eller du kan komme hjem til læreren eller eventuelt sted vedkommende holder til.

Første time er som regel gratis, slik at du får prøvd ut faget litt. Samtidig får du en viss ide om lærerens undervisningsmåte, og du får tid til å formidle akkurat hva du er ute etter.

Lærerne på Superprof kan undervise programmering på flere nivåer, og er også behjelpelige med leksehjelp eller hjelp til eksamensforberedelse.

Du får i det hele tatt akkurat det du trenger, når du trenger det!

Med så mange måter å tilegne seg IT-kunnskaper og programmeringsferdigheter, er det bare å sette i gang!

Jobbmuligheter med IT-utdanning!

Kort oppsummert:

  • Du får verdifull IT-opplæring og ferdigheter uten å gå på universitet. Du trenger ingen IT-grad eller datautdannelse. I denne sektoren er det enorm etterspørsel, og gratis ressurser for de som vil oppnå slike ferdigheter.
  • Med nevnte nettsider, vil du komme langt i din søken etter avanserte ferdigheter i programmering og koding.
>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Bente