bybildet av moskva

En fullstendig guide til russisk språk og kultur

Alt du bør vite om russisk språk og kultur! Russland skaper like mye fascinasjon som intriger: det er det største landet i verden og strekker seg over to kontinenter. Den russiske føderasjonen byr på litteratur, russisk arkitektur og et språk som kan virke helt uforståelig.  Men å få forstå russisk språk og kultur er ikke […]

28 februar 20217 minutter lesemateriale

Bøker, skrivesaker, headset, solbriller og en mobiltelefon på et bord med en lille duk og en potteblomst ved siden av

Digitale verktøy til å lære russisk

Slik lærer man å snakke russisk Langt fra fordommer knyttet til det tidligere Sovjetunionen - kommunisme eller snøslettene i Sibir - regjerer det russiske språket som hovedspråk blant den slaviske språkfamilien i Øst-Europa. Det er det offisielle språket i mange forskjellige stater, blant annet Hviterussland, Kasakhstan og Kirgisistan. Russisk er det 6. mest talte språket […]

14 oktober 20207 minutter lesemateriale

Vil du lære deg russisk?

Russisk snakkes av 260 millioner mennesker i over 19 land og territorier over hele verden og er til og med et offisielt språk i FN.

Mestre dette komplekse språket takket være våre fantastiske russiske veiledertips og triks. Enten du er helt nybegynner, ønsker å gjøre noe med dine eksisterende ferdigheter eller forberede deg til en eksamen, finner du hjelp og informasjon du trenger her.

Superprof er stedet å være for russisklærere med tusenvis av privatundervisere på nettstedet vårt som tilbyr timer både ansikt til ansikt og online. Finn en underviser for russiskkurs i dag.

Lær russisk med en privatlærer i russisk

På Superprof står russisklærere til din disposisjon for å hjelpe deg med å oppdage russisk språk og kulturen i Russland med privattimer tilpasset ditt nivå.

Leter du etter en russisklærer for å introdusere deg for språket, eller vil du lære å lese og skrive på russisk?

Vil du forbedre uttalen din eller forberede deg på en tur til Russland?

Vil du bli oversetter?

Å lære russisk gjennom Superprof vil gi deg privilegiet å ha et stort utvalg av erfarne lærere, morsmål eller nyutdannede, eller lærere som studerer russisk.

Finn en lærer i Russisk i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, eller Kristiansand.

Velg en russisk språklærer

Superprof gir deg alle rådene du trenger for å begynne å lære russisk og tilegne deg et grunnleggende nivå på russisk, slik at du kan kommunisere med innfødte russere.

Det sies ofte at det å lære russisk – grammatikk, ordforråd og uttale – er utfordrende fordi du trenger å lære det kyrilliske alfabetet og et nytt sett med lyder.

Superprofs russisklærere veileder tålmodig og hjelper deg gjerne med å perfeksjonere din kunnskap om språket eller gi ekspertråd!

På Superprof velger du læreren som tilsvarer forventningene dine: deres erfaring, undervisningsmetode, timepris, kursssted, alder, status (student eller i jobb) eller opplæringstilbud (intensivkurs, introduksjonskurs, russisk i muntlig samtale eller skriftlig uttrykk, etc.).

Russisk er et viktig språk

En fantastisk historie, en veldig rik kultur og en innflytelsesrik rolle i verdens geopolitikk: alt dette er generelle kvaliteter vi kunne tillegge Russland.

Det russiske språket teller mer enn 280 millioner brukere, noe som gjør det til det 7. mest talte språket på planeten, like foran fransk. Faktisk snakker 146,5 millioner mennesker russisk som morsmål, og omtrent like mange – 135 millioner – snakker det som andrespråk.

Russetalende mennesker finnes hovedsakelig i Russland, men også i de tidligere sovjetiske sosialistiske republikkene, som i mer enn 70 år hadde Russland pålagt dem av suksessive sovjetiske ledere: Kasakhstan, Hviterussland, Kirgisistan, Ukraina, Usbekistan, Tadsjikistan, Turkmenistan Mongolia, Aserbajdsjan, Georgia, Armenia, Estland, Latvia, Litauen, Moldova, til det tidligere Jugoslavia og det tidligere DDR (Øst-Tyskland), hvor russisk ble undervist på skoler før Sovjetrepublikken brøt sammen i 1991.

Faktisk bruker mange europeiske land fremdeles det kyrilliske alfabetet for sitt nasjonalspråk, i Bosnia og Hercegovina, i Serbia, i Bulgaria, i Hviterussland, i Ukraina og i de baltiske statene.

I disse landene er det russiske og det kyrilliske alfabetet fortsatt viktig på grunn av det 20. århundrets politiske krefter. Dessuten er russisk fortsatt en lingua franca i Kaukasus og Lilleasia.

Russisk kommer fra de slaviske språkene og er et av de offisielle språkene i FN. Det kyrilliske alfabetet er også det tredje offisielle alfabetet i EU etter latin og gresk siden Bulgarias tiltredelse 1. januar 2007.

Uansett kan det å snakke russisk være en betydelig ressurs!

Superprof-blogg