I statistikk lærer du om alt fra værmeldinger og profesjonell sport til kunstig intelligens og investeringsbanker. Det er et stort og viktig emne som mange er redd for å fordype seg i. Denne artikkelen vil derfor handle om ulike veiledningsopplegg, slik at du får en reell sjanse til å finne du noe som passer for deg.

Det første man må gjøre er å finne ut hva man kan og hva man trenger å lære seg statistikk. Man må først og fremst ha grunnleggende mattekunnskaper, og da er det kanskje slik at man er på jakt etter hjelp til statistikk. I det tilfellet er det best å oppsøke en generell mattelærer som man finner enten på skolen, på Internett eller gjennom en veiledningsinstitusjon.

Matematikklærere skal kunne hjelpe med den typen statistikk som undervises i grunnskolen ettersom denne typen statistikk kategoriseres som grunnleggende matematikk.

Hvis man derimot går på videregående skole, er det nødvendig å finne en privatlærer som underviser i nøyaktig det man trenger hjelp med. Man må for eksempel være i stand til å gjennomføre en matteprøve, og dette må man uansett om man akkurat har begynt på skolen eller er midt i det siste skoleåret.

Puslebrikker i forskjellige farger
Kunnskap består av puslespillbiter som passer sammen, blant annet i matematikk som er grunnleggende kunnskap i henhold til datavitenskap. (kilde: unsplash)

Hvis du leter etter en privatlærer som kan hjelpe deg å forberede seg til statistikkeksamen eller til et spesifikt emne i henhold til vanlig undervisning, er det viktig å spesifisere hvilke konsepter du har problemer med. For å lykkes med å forbedre ferdighetene dine og selve privatundervisningen, er det nødvendig å samarbeide med privatlæreren din.

Det innebærer å identifisere hvilke fag du trenger ekstrahjelp i, og noen eksempler på slike emner kan være:

  • Matematikk
  • Økonomi

  • Geometri

  • Statistikk

  • Biologi

Studenter i en slik situasjon anbefales å lage en oversikt over det man trenger hjelp med og hva som kan komme på prøver, i tillegg til konkrete eksempler på det du synes er vanskelig. Dette kan også være nyttig selv om det kanskje bare er lekser man jobber med.

Folk leter etter privatundervisning på forskjellige nivåer, så det er viktig å finne ut hvilke undervisningsopplegg som er aktuelle for deg. Hvis du har et budsjett, kan det være lurt å finne ut om universitet hvor du studerer har et veiledningssenter. Dette er den beste måten å finne en privatlærer hvis man ikke har det største budsjettet.

Privatundervisning er ekstremt nyttig for de som lærer best gjennom en-til-en undervisning.

Privatundervisning i statistikk kan man også finne på Internett eller gjennom private veiledningsbyråer. Dette er spesielt nyttig fordi du kan avgjøre hvor lenge og på hvilket tidspunkt du trenger hjelp i løpet av semesteret.

En slik måte vil åpne for at du kan jobbe på egen hånd og få selvtillit i det du gjør, i tillegg til muligheten til å få ekstrahjelp i emner der du trenger det, enten det er statistikkregning, et essay i biologi eller algebra.

Det er nok også noen som bare er generelt nysgjerrige på statistikk, og da kan webinarer og lignende være et fint sted å begynne. Dette gjelder også for tidligere studenter som ønsker litt repetisjon. Statistikk er nemlig noe for alle, og det er viktig å aldri bli motløs!

Hvis du er interessert i noen ekstra tips om hvordan du tolker statistiske data, kan webinarer og Internett være veldig nyttig.

De beste ITlærerne tilgjengelig
Johannes
5
5 (5 Evaluering(er))
Johannes
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Mohamed
5
5 (5 Evaluering(er))
Mohamed
499kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (10 Evaluering(er))
Kristian
209kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kassi
5
5 (5 Evaluering(er))
Kassi
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Espen
5
5 (7 Evaluering(er))
Espen
499kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Håvar
5
5 (4 Evaluering(er))
Håvar
699kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Eric
Eric
230kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Singh
5
5 (4 Evaluering(er))
Singh
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Johannes
5
5 (5 Evaluering(er))
Johannes
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Mohamed
5
5 (5 Evaluering(er))
Mohamed
499kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (10 Evaluering(er))
Kristian
209kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kassi
5
5 (5 Evaluering(er))
Kassi
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Espen
5
5 (7 Evaluering(er))
Espen
499kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Håvar
5
5 (4 Evaluering(er))
Håvar
699kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Eric
Eric
230kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Singh
5
5 (4 Evaluering(er))
Singh
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Hvordan finne de beste privatlærerne

Enten du foretrekker undervisning over nettet eller en eller annan form for personlig møte, kommer du til å finne noen som kan hjelpe deg med statistikk.

Den beste måten å begynne letingen, er å identifisere hvilken spesialisering privatlæreren din burde ha. Vedkommende trenger nødvendigvis ikke å ha fullført en doktorgrad, men det er viktig at vedkommende har kunnskapen og ferdighetene som skal til for å kunne hjelpe deg. I tillegg er det viktig at dere kommer overens.

Det er viktig å identifisere hva slags akademisk undervisning en privatlærer gir. Hensikten med det er å finne ut hvilke fag de underviser og hvordan de gjør det.

Hvis du finner noen som underviser i for eksempel kjemi og det baserer seg på kurs i smågrupper og arbeid i form av hypotesetesting, så vet du at det innebærer samarbeid med flere om et spesifikt emne. På den måten er det mulig for deg å finne en privatlærer og undervisningsmetode som passer deg nøyaktig.

Dette er særlig nyttig hvis du leter etter litt generell studiehjelp eller prøve- og eksamensforberedelser. På den måten finner du en privatlærer som kan hjelpe deg med akkurat det du trenger. Deretter kan du gå til neste fase med å finne en veileder med ferdigheter og kvalifikasjoner som er viktige for deg.

For studenter og foreldre kan kvalifikasjonsbevis - i form av vitnemål eller lærerutdanning - være veldig viktig. Hvis du leter etter privatlærer og ønsker en som allerede har erfaring, kan det være en god ide å lete på universitetet, og kanskje tilbyr de også nettbasert privatundervisning. Planlegging kan ha stor innvirkning på den endelige avgjørelsen.

Hvis man har fritimer eller tilbringer generelt mye tid på campus, kan det være en idé å prøve å finne en jevnaldrende som er villig til å hjelpe deg. Det er viktig å få kartlagt hvilke emner man har problemer med.

En jente med rødt hår som står ved en tavle
Det er mye som må sjekkes og kartlegges før man finner en privatlærer som fungerer for deg. (kilde: unsplash)

Nettbasert privatundervisning i statistikk

Det finnes mange nettbaserte ressurser som man bruke til å forbedre ferdighetene sine i statistikk, for eksempel matematikk.org og matematikk.net.

Matematikk.org tilbyr ikke bare matematiske spill på barneskolenivå, de tilbyr også spill for elever på ungdomsskolen og videregående. Man finner altså oppgaver for flere forskjellige nivåer, enten man trenger hjelp i statistikk generelt eller mer kompliserte oppgaver innen regning med statistikk.

Matematikk.net kan derimot være ganske nyttig hvis man går høyere utdanning, ettersom nettsiden inkluderer mange videregående fag. I tillegg er det også et forum hvor studenter kan søke hjelp hos hverandre.

Privatlærer i statistikk

Privatundervisning er et flott alternativ hvis man trenger hjelp til statistikk.

Det er mulig både over Internett eller ansikt til ansikt, for gjennomføringen av dette avhenger helt og holdent på hva du er mest komfortabel med. Noen av plattformene som tilbyr begge deler innen statistikkhjelp er Superprof, men hvis man er ute etter noe litt annet kan man også sjekke ut YouTube.

Hvis det derimot viser seg å være vanskelig å finne en privatlærer, kan det være lurt å høre med skolens akademiske ressurssenter om de har en liste over pålitelige privatlærere eller veiledningsinstitusjoner.

Det kan være spesielt nyttig ettersom det er en stor sjanse for at enkeltpersoner eller institusjoner på en slik liste har erfaring med samme type emner som du trenger hjelp til.

En dataskjerm med Youtube i nettleseren
Man kan også benytte YouTube for videoveiledninger i studiene. (kilde: unsplash)

Bli lærer

Enten du leter etter måter å forbedre kunnskapene dine gjennom selvstudium, eller du er en mester i statistikk og vil begynne å hjelpe andre, vil disse tipsene være nyttige. Det er også lurt å se etter andre tips på nettet for å legge målbare og realistiske mål underveis, som vil legge grunnlaget for en oppnåelig retningslinje man vil kunne referere til i fremtiden.

Hvis du er privatlærer og leter etter oppdrag, er skolen og nabolaget ditt gode steder å starte for å få erfaring. Når man derimot har litt erfaring og prøver å tjene litt penger, man markedsføre tjenestene sine på noen litt mer offentlige steder som for eksempel sosiale medier.

Hvis du ønsker å tilby en-til-en undervisning, er det viktig å alltid tenke på sikkerhet og følge disse reglene:

  • Møt hverandre på offentlige steder som biblioteker eller kaffebarer

  • Si fra om hvor du drar til noen du stoler på

  • Ikke vær redd for å avvise undervisningstilbud du får

Det er også viktig å tenke på sikkerhet i henhold til dem du underviser.

Hvis du underviser en mindreårig, bør du sørge for at det alltid er noen andre som de stoler på tilstede. Hvis det derimot ikke er mulig, er det viktig at undervisningen foregår i et profesjonelt miljø der de er komfortable. Det er også viktig at du understreker at dere når som helst kan avslutte undervisningen.

Hvis du som privatlærer finner ut at det er noe du ønsker å gjøre på heltid, er det lurt å undersøke mulighetene dine for å bli ansatt i en privat veiledningsinstitusjon. Det kan være nyttig fordi du får tilgang til en plattform med potensielle oppdrag, i tillegg til at institusjonen gjør markedsføringen for deg.

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Hanne

Jeg tilbrakte store deler av oppveksten med nesa i en bok. Det gjorde meg til den språksikre skribenten jeg er i dag.