Det finnes mange gode grunner til at man ønsker å få hjelp av en privatlærer. Det kan være om du:

 • Ønsker å få en bedre karakter i fysikk
 • Vil forstå matten som ligger til grunn for mye av fysikkfaget bedre
 • Trenger litt ekstra motivasjon
 • Ønsker å forbedre dine akademiske resultater

En privatlærer for å få hjelp med fysikkfaget kan virkelig være til nytte.

Selv om det er en rekke gode grunner til å studere fysikk, er det mange studenter som sliter med matematikken. Det kan dreie seg om forståelsen for formler, eller rett og slett kompleksiteten ved ulike elementer av faget.

Derfor kan mange dra veldig god nytte av å få hjelp av en mattelærer. Jo bedre matteforståelse man har, jo større er mulighetene for å lykkes med fysikk.

En mattelærer kan bidrar med en dobbel gevinst. Det vil hjelpe deg med å forbedre prestasjonene dine i fysikkfaget, men også bidra til at man gjør det bedre i matematikkfag man eventuelt tar. Det er ikke uvanlig at studenter som fordyper seg i fysikk også har noen matematikkfag på timeplanen.

Det kan være vanskelig å finne en fysikklærer, men det er også viktig å vite hva man må forvente å betale for en god lærer. Denne artikkelen handler om hvordan man på best mulig måte finner enn fysikk- og/eller mattelærer som passer din lommebok.

For å forstå fysikken, må man knekke noen koder. (Foto: Unsplash)
De beste Fysikk - Kjemilærerne tilgjengelig
Thomas
5
5 (14 Evaluering(er))
Thomas
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Esmail
5
5 (6 Evaluering(er))
Esmail
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Martin
5
5 (3 Evaluering(er))
Martin
160kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Besserwisser
Besserwisser
800kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sabrena
Sabrena
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Dana
Dana
80kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Francisco
5
5 (1 Evaluering(er))
Francisco
270kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
William alexander
5
5 (1 Evaluering(er))
William alexander
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Thomas
5
5 (14 Evaluering(er))
Thomas
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Esmail
5
5 (6 Evaluering(er))
Esmail
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Martin
5
5 (3 Evaluering(er))
Martin
160kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Besserwisser
Besserwisser
800kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sabrena
Sabrena
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Dana
Dana
80kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Francisco
5
5 (1 Evaluering(er))
Francisco
270kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
William alexander
5
5 (1 Evaluering(er))
William alexander
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Hva slags fysikklærer ønsker du deg?

Det finnes en del fysikklærere som tilbyr privatundervisning. Dermed gjelder det å vite hva slags lærer man er ute etter, ettersom det vil påvirker prisen.

Når det gjelder å finne en privatlærer for disse fagene, så er det noen tommelfingerregler det kan være fint å følge:

Jo mer erfaring en lærer har, jo dyrere vil læreren mest sannsynlig være. En lærer med en doktorgrad i fysikk, eller som er jobber som foreleser på universitetet, vil være langt dyrere enn en student som tilbyr litt undervisning på siden av egne studier.

Lærerne har også ulike områder de er eksperter på. Noen tilbyr kanskje eksamensforberedelser på et gitt nivå. Andre ønsker kanskje å bistå gjennom hele pensumet på universitetsnivå, mens noen er mest komfortable med å undervise i enkeltemner innen fysikkfaget. Noen kan være eksperter på partikkelfysikk, for eksempel.

Det vil være en fordel om man finner en lærer som har erfaring med å undervise i fysikk på akkurat det nivået du som student befinner deg på nå.

En fin måte å spare penger på, er å vite veldig spesifikt hva du ønsker hjelp til. Kanskje du ikke trenger oppfølging i løpet av et helt semester for å bli eksamensklar. Det kan være enkelte temaer av pensum man sliter med, som det kan være fint å få hjelp til for å få brikkene til å falle ordentlig på plass før eksamen.

Man betaler gjerne også for hvor lenge en undervisningstime med en privatlærer varer. Det kan imidlertid være ulik pris for ulik type undervisning, hvor intensiv eksamensforberedelse gjerne kan koste litt mer enn øvrige typer av oppfølging.

En privatlærer kan hjelpe deg med videre når du står fast. Kanskje en mattelærer er det du trenger for å komme deg videre? (Foto: Unsplash)

Ha en klar idé om eget budsjett før man tar kontakt

Man vil gjerne unngå å ansette en privatlærer, for så å avslutte samarbeidet etter noen få uker på grunn av et budsjett som ikke strekker til.

For å unngå dette, bør man gjøre to ting. Først av alt bør man tenke gjennom selv hvor mye man har råd til. Deretter bør man ta en prat med den potensielle læreren, så hun eller han har en forståelse av hvilke forventninger man som student har til de økonomiske aspektene ved undervisningen. Da vil man ha en gjensidig forståelse fra start av, noe som alltid er en god start!

Det vanligste er at privatlærer ønsker betaling per time. Prisen kan variere veldig ut ifra en del ulike faktorer, blant annet noen av de som allerede er nevnt i denne saken. Man kan søke litt på Superprof sin side for å få et inntrykk av hva man må forvente å måtte betale.

Ideelt sett bør man ha en forståelse av hvor mye man har råd til å betale før man ansetter en privatlærer. En fin start er å søke litt rundt for å undersøke hva man kan ta seg råd til.

Det vil imidlertid også være ulike måter å spare penger på dette, om man kjenner til ulike tilnærminger til det å ha privatlærer. Mange studenter har et stramt budsjett, så ønsket om å få god verdi for pengene er selvfølgelig viktig.

Tips til å spare penger på privatundervisning

Det er en rekke ulike måter å spare penger på når det kommer til å ha privatundervisning. Blant annet kan man:

 • Se om det er mulig å få undervisning over nett, fremfor å møtes
 • Ha større grupper som får hjelp av denne samme læreren, fremfor et en-til-en-møte
 • Ha kortere timer eller færre planlagt timer
 • Spørre læreren om en rabatt

La oss se nærmere på noen av disse budsjettvennlige løsningene!

Undervisning over nett

Prisen for en privatlærer kan påvirkes av hvor læreren holder til. Det vil for eksempel sannsynligvis være dyrere per time for en lærer som holder til i de store byene, sammenlignet med en som bor på et sted med mindre befolkningstetthet. Dette har en sammenheng med at levekostnadene er høyere.

Dermed kan man spare penger på å skaffe seg en lærer som kan bistå med undervisning på andre måter enn møter en-til-en. Da slipper læreren å reise for å møte studenten. Undervisning på nett kan være svært effektivt, og med hjelpemidler som Skype har kommunikasjon på internett blitt lett som en lek.

Prøv gruppetimer

Om man er ute etter å spare penger på bruken av privatlærer, kan det å gå sammen med en større gruppe være en fin metode. Sannsynligvis vil læreren koste mindre per person om hun eller han får undervise for en gruppe, kontra et møte med kun en student om gangen.

Om du kjenner til medstudenter i fysikk- eller matematikkfagene du tar som kunne vært interessert i litt ekstra undervisning, så bør ideen luftes. Da kan man sette sammen en gruppe som jobber sammen, og som sparer penger på bruken av privatlærer.

Her er sjansene gode for å spare noen kroner per time!

Fysikk er et utrolig bredt fagfelt. Kanskje det er astrofysikken som tiltrekker deg? (Foto: Unsplash)

Kutte ned på antallet timer

Som vi var inne på tidligere i denne artikkelen, så tar ofte lærerne betalt per time. Dermed vil man naturligvis spare penger om man kutter ned på tiden man bruker sammen med læreren. Kanskje det kan være like greit med 45 minutters undervisningsøkter. Kanskje har man sett for seg et undervisningsløp på åtte uker, men om budsjettet ikke tillater det, kan seks uker kanskje være nok?

Spør om rabatt

Det er nok ikke alle lærere som går med på å gi rabatt, men det skader ikke å spørre. Uansett gjelder det å være ærlig veldig tidlig med læreren om hvilke budsjettbegrensninger man har. Da kan man enklere legge opp til et opplegg som passer studentens lommebok. Det vil også hjelpe læreren. Om hun eller han vet at det kun er seks og ikke åtte uker til rådighet, vil de legge opp opplegget deretter.

Konklusjon

Kort oppsummert er det en rekke ulike ting man bør ha tenkt på før man skaffer seg en privatlærer. Det handler om hva slags lærer du ønsker deg, hva man ønsker å få ut av timene og hvordan undervisningen skal foregå. En-til-en-møter? På Skype? I grupper? Erfaren lærer eller en student som har kommet lenger i utdanningsløpet enn deg selv?

Når det gjelder budsjett, gjelder det å få en oversikt over hva man kan få innenfor de budsjettrammene man opererer innenfor.

Superprof er et eksempel på en side som har mange ulike typer matte- og fysikklærere. Om man leter litt her, finner man kjapt lærere med ulik erfaring og som tilbyr ulik type oppfølging.

Det er fint å bruke litt tide på å undersøke hvilke muligheter man har, så man gjør et godt valg, slik at læreren:

 • Passer både dine akademiske og økonomiske behov
 • Kan hjelpe deg med å få mer selvtillit i fysikkfagen
 • Kan gi deg tips om hvordan du lykkes på eksamen

Om du ønsker å vite mer, kan du lese flere av våre blogginnlegg om fysikkfaget på vår side. Hva slags jobb kan man for eksempel få etter en fysikkutdannelse?

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Åshild

Jeg liker bøker, kunst og turer i skog og mark. Planene mine for nær fremtid er å lære meg spansk og å dyrke mine egne grønnsaker.