Dans er et dikt der hver bevegelse er et ord. – Philippe Collas

Brenner du for musikk eller teater? Vil du lære å danse? Hvorfor ikke lære om nye dansestiler og hvordan du kan bevege kroppen din i takt med musikken? Det finnes mange fordeler med dans!

I dag kan håpefulle dansere i Norge komme i kontakt med kvalifiserte og erfarne dansere som ønsker å videreføre sin kunnskap om kunstformen til studenter. I løpet av kun noen få økter kan nybegynnere lære nye dansetrinn og utvide sitt musikalske repertoar.

Uansett hvilken dansestil du er interessert i og hva utgangspunktet ditt er, burde du sjekke ut denne guiden for tips om hvor du kan finne dansekurs eller -utdanning i Norge.

De beste Danslærerne tilgjengelig
Valia
Valia
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Zhenyu
Zhenyu
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Gina
Gina
270kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Solveig
Solveig
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Gina
5
5 (1 Evaluering(er))
Gina
850kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sandra
Sandra
120kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristine mathea
Kristine mathea
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Andrea
Andrea
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Valia
Valia
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Zhenyu
Zhenyu
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Gina
Gina
270kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Solveig
Solveig
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Gina
5
5 (1 Evaluering(er))
Gina
850kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sandra
Sandra
120kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristine mathea
Kristine mathea
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Andrea
Andrea
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Ta dansetimer på en skole

Dansetimer i akademiske institusjoner

Takket være vekst innen utøvende kunst er det nå mulig å danse som en del av læreplanen på flere studier. Det finnes barneskoler, ungdomsskoler, videregående skoler, folkehøgskoler og universitet som tilbyr dansekurs til barn, tenåringer og unge voksne. En rekke dansetimer og forskjellige dansestiler er tilgjengelige på skoler rundt om i landet.

I akademisk sammenheng må alle dansetimer undervises av kvalifiserte lærere, noe som ikke kan garanteres i andre tilfeller. Dansetimer på akademisk nivå kan også kombinere lidenskap med muligheten for å ta anerkjente eksamener og få kvalifikasjoner innen dans. Norske elever kan blant annet velge å studere musikk, dans og drama på videregående og slik få generell studiekompetanse sammen med programområdet dans.

Uansett hvor du er i skolegangen din, kan du finne dansekurs Oslo eller en annen by, og sette i gang.

Dansegruppe som fremfører en dans
Skoler som tilbyr dansetimer har også ofte fremførelser (Kilde: unsplash.com)

Private danseskoler

Noen dansere er så lidenskapelige om kunsten sin at de åpner sitt eget dansestudio eller starter sitt eget dansekompani. Uansett hvilket nivå du er på, kan du begynne å lære å danse fra en erfaren privatinstruktør.

Selvfølgelig kan kursene på private danseskoler og akademier variere veldig avhengig av instruksjonsnivå, dansestil og hvem danselæreren er.

Vanligvis tar dansestudioer betalt per måned, semester eller år. I mange tilfeller kan du delta på en prøvetime eller møte med instruktøren din før du registrerer deg, slik at de kan evaluere nivået ditt og finne ut hvilke danseklasser som passer best for deg.

I tillegg har slike dansekompani ofte workshops om sommeren, introduksjonstimer for de som ikke vet noe om ulike dansestiler og mer avanserte kurs for de som ønsker å videreutdanne seg.

Den største fordelen med denne typen virksomhet er at det vanligvis er mange ulike dansestiler tilgjengelig innen samme kompani. Studenter kan slik lære om forskjellige dansestiler (rumba, wienervals, pasodoble, etc.) og forbedre sitt musikalske repertoar.

Danseutdannelse på universitet

Det finnes danseutdannelser på universitetsnivå for de mest lovende danserne i landet. Her tilbys noen av de beste dansekursene i Norge.

Om ikke et nettsøk på "dansekurs Oslo barn" holder, kan du finne dansekurs for barn over hele Norge på Superprof.

Hvis du vil komme inn på et universitet, må du ha gode karakterer og sette sammen en god søknad. Ettersom det kan være få plasser og dermed vanskelig å komme inn på de beste studiene, må du sørge for at du skiller deg ut.

Når du har fullført søknaden din, må du sannsynligvis også gå gjennom en opptaksprøve. Hvis de liker søknaden din, ønsker de vanligvis å se deg danse. Når du skal bevise deg selv, vil ulike institusjoner ha forskjellige søknadsrunder. Sannsynligvis vil de stille deg forskjellige spørsmål og ha ulike forventninger når det kommer til selve opptaksprøven.

Du må vise at du er både dyktig og lidenskapelig opptatt av dans, og interessert i å gå på en prestisjetung danseskole.

De beste dansestudiene i Norge

I Norge finnes det både offentlige og private studier innen dans. Mange seriøse dansere søker også på konservatorium i utlandet.

Noen av de beste universitetene og skolene i Norge som tilbyr studier innen dans inkluderer:

 • Balletthøgskolen
 • Høyskolen for dansekunst
 • Kunsthøgskolen i Oslo
 • Norges dansehøyskole
 • Universitet i Stavanger
 • Høyskolen Kristiania

Hvis du kommer inn på en av disse skolene, kan du gå videre til enda mer avanserte dansetimer når du er ferdig med studiet ditt. Noen dansere går videre til mastergrader og til og med doktorgrader innen dans eller scenekunst.

Dersom du er seriøs om å ha en karriere innen dans, burde du vurdere å studere på et prestisjetungt universitet eller konservatorium.

En gruppe med ballerinaer i hvitt kostyme
På et dansestudie vil du mest sannsynlig måtte mestre ulike stiler, som klassisk ballett (Kilde: unsplash.com)

Ta private dansetimer

Dersom du ønsker å ta timer innen latinamerikansk dans, afrikansk dans eller en annen dansestil, hvorfor ikke ta kontakt med en privat danselærer?

Det er mange fordeler med private dansetimer. For det første kan håpefulle dansere lære å danse hjemmefra med mer støtte og personlig oppfølging enn de ville fått i en gruppetime eller workshop.

Med ukentlige timer kan du lære å danse ved hjelp av interessante og nyttige øvelser. Du trenger ikke å bekymre deg for timeplanen din som på et studie, da du selv kan velge når det passer for deg.

Med private dansetimer kan du lære en eller flere av følgende dansestiler:

 • Argentinsk tango
 • Bachata
 • Bollywood
 • Cha-cha-cha
 • Cubansk salsa eller puertoricansk salsa
 • Fitnessdans
 • Flamenco
 • Foxtrot
 • Hip-hop
 • Latinamerikansk dans
 • Orientalsk dans
 • Ragga
 • Selskapsdans
 • Steppdans
 • Swing
 • Vals

Hvis du vil ansette en privat danselærer, kan du registrere deg for et byrå som organiserer private opplæringsprogram for deg. Imidlertid har mange av disse byråene en tendens til å kun tilby de mest populære dansestilene som moderne, jazz og ballett. Fordelen er imidlertid at det er byråets jobb å finne en lærer eller koreograf til deg.

På den annen side kan du alltid se på annonser og finne en lærer selv. På Superprof kan elever finne lærere fra hele Norge og verden (takket være online dansetimer via webkamera). Dette er bare en av mange grunner til å lære å danse.

Mobil som filmer dansere som fremfører
Med privatlærere kan du lære via webkamera – eller filmsnutter (Kilde: unsplash.com)

Med privat danseopplæring kan du ta alt fra nybegynnertimer til intensive dansekurs. Den største fordelen med å jobbe med en privatlærer er fleksibilitet. Du kan velge når du vil ha timer med danselæreren din, hvilken type danseleksjon du vil ha, og i noen tilfeller dansestudioene hvor timene dine skal finne sted.

Hvis du bare vil få litt selvtillit på dansegulvet eller lære noen nye dansesteg, kan du finne noen som lærer dans for moro skyld med meget konkurransedyktige priser. Uansett om du har danset før eller ikke, finnes det en lærer der ute som gjerne vil introdusere deg for dans og oppmuntre deg til å begynne.

Det finnes også timer for bryllupsdans for par som ønsker å forbedre danseteknikkene sine før den store dagen. Hvis du skal gifte deg og trenger dansetrening til din første dans, bør du se etter lærere som spesialiserer seg på denne type danseopplæring.

Hvis du vil lære en ny rutine for et bestemt arrangement (som for eksempel et bryllup), er privattimer et perfekt alternativ. Du kan fortelle læreren din akkurat hva du ønsker å få ut av timene, så vil de kunne fokusere på rutinen din under hver økt. Men ikke glemt at de er ekspertene her, så ikke fortell dem hvordan de skal gjøre jobben sin!

For å være sikker på at du ikke taper penger ved å velge feil lærer, må du huske at de fleste lærere på Superprof tilbyr sin første time gratis. Få mest mulig ut av denne timen for å etablere målene dine, se om du kommer overens med læreren din, bli enige om priser, tidsplaner og andre detaljer.

De beste dansetimene skal være lærerike, oppmuntrende, energiske og morsomme. Hvis du lærer å danse og ikke trives, kan det være på tide å jobbe med en annen lærer. I stedet for å kaste bort tid og penger på feil lærer, må du sørge for at du gjør det riktige valget ved å velge læreren nøye.

Ta en titt på danselærerne som er tilgjengelige på Superprof for å finne den rette danselæreren for deg og begynn å lære å danse som en profesjonell danser.

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Anita