''En datamaskin slo meg en gang i sjakk, men den har ingen sjans med meg i kick boksing'' - Emo Philips

Datakoding har vært i etterspørsel ganske lenge nå. I 2014 var det over halvparten av foreldrene som mente at det var viktigere å lære programmering enn fremmede språk. I likhet med andre ferdigheter kan det være svært nyttig å lære programmering fra en ung alder.

Kanskje barna dine ikke er klare til å lære programmering da de ikke har den muligheten på skolen. Hvis du vil at de skal lære disse ferdighetene, er det beste alternativet privatundervisning. 

I denne artikkelen vil vi se på hvordan en kan velge den rette privatlæreren, hvordan en typisk undervisning ser ut, hvor mye en privatlærer vil koste deg og hva de beste nettsidene for å finne en privatlærer er.

De beste Programmeringlærerne tilgjengelig
Haakon
5
5 (5 Evaluering(er))
Haakon
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Eric
Eric
230kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sebastian
Sebastian
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Ali
5
5 (8 Evaluering(er))
Ali
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sølve
5
5 (2 Evaluering(er))
Sølve
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Hans kristian
5
5 (2 Evaluering(er))
Hans kristian
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Hanna
5
5 (2 Evaluering(er))
Hanna
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sigve
Sigve
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Haakon
5
5 (5 Evaluering(er))
Haakon
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Eric
Eric
230kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sebastian
Sebastian
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Ali
5
5 (8 Evaluering(er))
Ali
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sølve
5
5 (2 Evaluering(er))
Sølve
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Hans kristian
5
5 (2 Evaluering(er))
Hans kristian
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Hanna
5
5 (2 Evaluering(er))
Hanna
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sigve
Sigve
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Hvordan velge en privatlærer i programmering?

Før du velger en privatlærer eller starter å lære datakoding, må du stille deg selv noen spørsmål. I likhet med andre privatundervisninger er det visse ting vi må reflektere over:

Bestem deg for målene du vil oppnå. Du vil lære datakoding, men i hvilken grad?

 • For å bli en webutvikler.
 • Lære et spesielt programmeringsspråk: Python, Java, JavaScript, C, PHP, osv..
 • Lage en nettside og mestre CSS, HTML og MYSQL for databaser.
 • Bestå en IT eller datavitenskap eksamen.
 • Fullføre et programmeringsprosjekt.

Lær mer om privatlæreren før du tar et valg. Læreren din må være på et høyere nivå enn deg ellers vil du ikke gjøre fremskritt. Hvis du er en nybegynner kan du få hjelp fra en universitetsstudent, men hvis du har litt erfaring med koding vil du trenger en privatlærer som er mer erfaren.

 • Hva er spesialiseringen deres? Ikke alle programmerere er eksperter på alle programmeringsspråk. Noen har spesialisert seg på Python, mens andre fokuserer på Java eller app-utvikling.
 • Hva er deres arbeidsmetode? Ved å snakke med din potensielle lærer kan du lære om hvordan de liker å undervise og undersøke om det vil fungere for deg eller ikke.
 • Gjorde de et godt førsteinntrykk?
 • Kunne du ha tenkt å bli undervist ansikt til ansikt eller foretrekker du undervisning på nettet? Det finnes fordeler og ulemper med begge undervisningsformer. Med nettbasert undervisning kan du være hvor som helst under nesten enhver omstendighet (inkludert en pandemi). Derfor uansett hvor du befinner deg kan du lære koding.

Prisen for undervisningen: Vi vil se nærmere på utgiftene til privatundervisning senere, men du må tenke på det fra når du først begynner å lete etter en privatlærer. Du må sette av et budsjett for det du har råd til.

Finn ut mer om hvordan du velger den rette privatlæreren.

En mann programerer
Tenk nøyaktig hvilken privatlærer er best for deg. (Kilde: Unsplash)

Hvordan ser programmeringsopplæring ut?

Å begynne med programmering, algoritmer og app-utvikling er ikke som vanlige matte-, engelsk- eller naturfagstimer. Du lærer teori ved å utføre den. Helt fra den første timen vil undervisningen tilpasses deg og det du trenger å lære, la det være Python, JavaScript eller grunnprinsippene i programmering.

Det er vanskelig å si hva som er en typisk undervisning da det avhenger av hva slags programmering du lærer. 

Det er en ting som de fleste har til felles og det er fokus på den praktiske siden av programmering i stedet for den teoretiske. Du vil selvfølgelig lære noe av teorien, men programmering er noe du lærer ved å utføre. Sannsynligvis vil du også bruke mindre tid på å studere teori enn du forventer. Øvelse gjør mester!

Privatundervisning i programmering
Med privatundervisning vil du ikke være bare et ansikt i folkemengden. (Kilde: Unsplash)

Å gjøre feil og lære av dem ved å fikse de i kodingen din er en fin måte å lære å programmere på.

Hvis det ikke er et personlig prosjekt du ønsker å fullføre kan læreren din foreslå øvelser du kan bli bedre på. De kan for eksempel be deg å se etter en feil i kodingen.

I slutten av leksjonen kan du få lekser du må fullføre før neste gang. I dette tilfelle vil de fleste leksjonene starte med å gjennomgå leksene dine. Du kan også bruke denne tiden til å stille eventuelle spørsmål eller vanskeligheter du hadde med leksene.

Privatlæreren kan også gi deg materiale du kan studere og arbeide med på fritiden.

Finn ut mer om hvordan en typisk undervisning i programmering ser ut.

Hvor mye koster programmeringskurs?

Mens du velger den rette læreren må du være oppmerksom på kostandene og å ha et passende budsjett. Prisen for undervisningen varierer i forhold til visse kriterier:

 • Lærerens erfaring og kvalifikasjoner. En student som gir undervisning som en jobb på siden av studiene vil ikke koste like mye som en universitetsprofessor eller en IT-spesialist med flere tiår med erfaring. Hvis læreren har faglige kvalifikasjoner fra et prestisjefylt universitet er det mer sannsynlig at de vil kreve mer enn noen som er selvlært.
 • Alderen av læreren vil også ha innvirkning på prisen. Yngre lærere har en tendens til å kreve mindre enn eldre da de pleier å ha mindre erfaring og færre utgifter.
 • Nivået ditt. Jo høyere elevens nivå er, jo høyere vil prisen for opplæring være.
 • Målene dine. Hvis du vil endre karrieren din ved å starte helt fra begynnelsen av, vil du trenge en intensivkurs som strekker seg over flere måneder. Dette vil koste mer enn en ukentlig leksjon hvor du lærer å kode i et avslappet tempo.
 • Kursinnholdet. Det er her tilbud og etterspørsel kommer inn. Hvis det for eksempel er mange privatlærere som tilbyr Python, vil undervisningen sannsynligvis være billigere.
 • Stedet hvor du befinner deg. På steder med høyere levestandard vil du finne privatundervisning som koster mer.
 • Ansikt til ansikt undervisning koster mer enn nettbasert undervisning da læreren må reise til eleven og kan ikke undervise så mange klasser i uken på grunn av den tiden det tar å reise fra elev til elev.
Koding
Det er mange faktorer som bidrar til kostnaden av privatundervisningen i programmering. (Kilde: Unsplash)

Hos Superprof koster gjennomsnittlig en time med programmeringsundervisning 289kr. For mer informasjon bør du sjekke ut de andre artiklene om programmeringsundervisning.

Finn ut mer om kostanden av privatundervisning i programmering.

De beste nettsidene for å finne privatlærere i programmering og koding

Nå som du vet hva du skal se etter og tenke på, kan du begynne å lete etter privatlærere på nettet. Her er noen av de beste stedene for å finne lærere:

 • Superprof: Det finnes tusenvis av lærere over hele Norge og verden som kan hjelpe deg å lære mer om koding eller dataprogrammering. Du kan se på profilen til hver lærer, finne ut hvordan de liker å arbeide, lese anmeldelser fra tidligere elever og få en bedre ide av hvem de er og om de er den rette læreren for deg. Lærerne er fri til å sette sin egen pris, men de følger vanligvis kriteriene vi har satt tidligere. Eleven betaler for elevpasset som koster 399kr og får dermed muligheten til å kontakte så mange lærere den ønsker i løpet av 30 dager. Dette månedlige abonnementet kan bli avlyst når som helst, men vil vare til slutten av den 30 dagers lange perioden.
 • Sherpa: Et nettsted som tilbyr nettbasert en til en privatundervisning.
 • Privatundervisning: Forskjellige pakker med en varierende mengde av timer for både ansikt til ansikt eller gruppeundervisning.
 • Privatlære: Tilbyr også forskjellige pakker og etter du tar kontakt med en av deres veiledere, blir du tildelt en passende lærer.
 • Algorythmics: Tilbyr programmeringskurs for barn mellom 9 og 17 år. Det finnes fire forskjellige kurs som barnet kan melde seg på, men disse er avhengige hvor gammel barnet er.
Pc koding
Det finnes mange nettsider hvor du kan finne gode privatlærere i programmering. (Kilde: Unsplash)

Det finnes noen flere plattformer og nettsteder å finne privatlærere på enn bare disse eksemplene nevnt ovenfor. Sjekk ut disse forskjellige nettsidene og finn den aller beste læreren!

Oppdag de beste nettstedene hvor du kan finne privatundervisning i programmering!

Du kan alltid lære å kode i en klasse eller på et av de mange universitetene som finnes der ute. Koding kan være komplisert og noen ganger kan elever ha nytte av en undervisningsmetode som er skreddersydd for dem. Privat undervisning, enten ansikt til ansikt eller online, er bare mellom eleven og læreren. Den sørger for at hvert minutt blir brukt til å fokusere på eleven, ferdighetene de ønsker å lære og måten de ønsker å lære på.

Uansett hva slags koding du vil lære kan du finne leksjoner med privatlærere på Superprof. Hvis du er en nybegynner i programmering eller programvare-utvikling bør du ta en titt på lærere som tilbyr den første leksjonen gratis. Dette er en god måte å prøve ut noen forskjellige lærere på, og se hvilke leksjoner og metoder passer deg best.

Lag en liste over hva du ser etter i timene dine og bruk dette som hjelp ved å finne den rette læreren. Hvis du vil lære et bestemt programmeringsspråk, som for eksempel Java, må du sørge for at den eventuelle læreren som du leter etter, er ekspert i dette. 

Finn privatlærere i programmering over hele Norge!

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Martyna