"Innovasjonen skiller mellom leder og en tilhenger" - Steve Jobs

Du kan lære deg selv å kode fra bøker og videoer på nettet, men det er mye lettere å lære med en tilpasset lærer og skreddersydde leksjoner.

Så hvordan ser en typisk programmeringsleksjon ut? Er det så forskjellig fra en typisk matte-, vitenskap- eller engelsktime?

Det finner du ut i denne artikkelen!

De beste Programmeringlærerne tilgjengelig
Haakon
5
5 (5 Evaluering(er))
Haakon
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Eric
Eric
230kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sebastian
Sebastian
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Ali
5
5 (8 Evaluering(er))
Ali
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sølve
5
5 (2 Evaluering(er))
Sølve
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Hans kristian
5
5 (2 Evaluering(er))
Hans kristian
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Tobias
Tobias
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sigve
Sigve
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Haakon
5
5 (5 Evaluering(er))
Haakon
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Eric
Eric
230kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sebastian
Sebastian
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Ali
5
5 (8 Evaluering(er))
Ali
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sølve
5
5 (2 Evaluering(er))
Sølve
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Hans kristian
5
5 (2 Evaluering(er))
Hans kristian
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Tobias
Tobias
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sigve
Sigve
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Leksjon 1: Klargjøre det grunnleggende

Det første du kommer til å gjøre er å møte læreren din enten i person eller på nettet.

Sjekk ut programmeringskurs i Oslo!

Koding
Privatlæreren vil først vise deg en oversikt over læringsplanen. (Kilde: Unsplash)

Likt som i den første mattetimen, vil læreren din bruke den første leksjonen eller møtet for å forklare reglene, hvordan de liker å arbeide, hvordan de vil hjelpe deg og se hvilket nivå du er på.

Den første leksjonen gjenspeiler sjeldent hvordan dine typiske undervisningstimene vil være. Læreren din ønsker også å finne ut hva målene dine er.

Hva betyr egentlig programmering og koding? Se flere begrepsforklaringer før du kommer i gang med lesingen videre.

Hva vil du få ut av din privatundervisning i programmering?

De vil trenge denne informasjonen til å planlegge leksjonene og sikre at de inneholder det du er ute etter. De vil også skreddersy planen med tanke på hvor mange leksjoner du vil trenge, og hvor lenge timene dine vil trenge å være.

Det første møtet handler om å bli kjent med hverandre og finne ut hva som er best for begge parter. Samarbeidet er like viktig som lærerens arbeidsmetode. Hvis du ikke kommer overens, blir det vanskelig å lære effektivt.

Det blir noen hovedspørsmål du må svare på:

  • Hvor mye lenge har du studert programmering?
  • Har du erfaring med koding? Læreren vil gjerne vite hvilket nivå du ligger an på, for å forsikre om at leksjonene og materialene er passende.
  • Hvorfor tok du kontakt med en privatlærer?
  • Hva vil du lære? Trenger du hjelp med eksamener, opprette et nettsted, lære nye ferdigheter, lære et bestemt programmeringsspråk (Java, Python, C, osv.) eller starte en ny karriere?
  • Hvordan ser timeplanen din ut?
  • Foretrekker du en intensiv undervisning eller en kontinuerlig undervisning som tar flere år?
  • Er det en bestemt karakter eller et poengsum du må få?
  • Hvor vil du at leksjonene skal finne sted? Hjemme, på nettet, hjemme hos læreren, utendørs?

Ved slutten av det første møtet vil du få en mye bedre idé om denne læreren er rett for deg. Læreren kan deretter planlegge leksjonene og opprette læringsmål basert på din tilgjengelighet. Det vil gjøre det mulig for dem å spore din framgang på en effektiv måte.

Finn ut mer om privatundervisning i programmering.

Den teoretiske siden ved privatundervisning i programmering

Koding er en av de emnene der du lærer mye mer ved å utføre. Likevel er har den en teoretisk side som du må studere, slik at du vet hva du lærer når du utfører det i praksis.

Person foran pcen
Når du starter å lære programmering vil du lære forskjellige begreper og logikken bak det. (Kilde: Unsplash)

De fleste leksjoner vil starte med en oversikt over hva du skal lære og teorien bak det. Dette vil også sikre at alt du kommer til å lære vil være nyttig for deg. På starten kommer også læreren til å sjekke lekser eller repetere eventuelle problemer som kan ha oppstått i løpet av forrige økt. Du kan også stille læreren spørsmål om forrige leksjon før dere begynner dagens leksjon.

Undervisning i programmering vil sannsynligvis være ganske annerledes i mange aspekter i forhold til en typisk leksjon på skolen eller universitetet. Når det er sagt, må du fortsatt lære noe teori.

De kan presentere noe om et bestemt programmeringsspråk, en funksjon eller dets benyttelse. Det kan være en applikasjon du kommer til å lære å lage og du vil trenge å vite hva den er for.

I likhet med hvert emne trenger du en solid teoretisk forståelse av prinsippene før du kan begynne å lære. Hvis du vil lære hvordan opprette en nettside, opprettholde en database, eller mestre PHP, vil læreren introdusere konseptene og diskutere dem, men det vil ikke ta opp mesteparten av leksjonen.

Å lære å kode krever en forståelse av teorien, men den praktiske siden er der mesteparten av læringen finner sted. Å ha materialer og dokumentasjon til å henvise til og en forståelse av teorien vil sikre at den sistnevnte delen går bra.

Sjekk ut de beste nettsidene for å finne programmeringslærere.

Den praktiske siden ved privatundervisning i programmering

På den praktiske siden av leksjonene, som sannsynligvis vil ta mesteparten av tiden, vil du la teorien gå i praksis.

Koding
Den praktiske delen av undervisningen din er den beste måten å øve på det du har lært. (Kilde: Unsplash)

Læreren kan vise deg eksempler og gi deg øvelser som vil være en del av et større prosjekt eller for å praktisere det du har lært om i teorien.

Hvis målene for opplæringen er å fullføre et mye større prosjekt, kan læreren dele opp hele prosjektet i mindre mål og oppgaver å fullføre.

Målet er å lære ved å utføre teorien i praksis. Læreren vil ikke gi deg svarene, men vil oppmuntrer deg til å anvende teorien og iverksette det. Å lære av egne feil er en stor del av å lære koding. Du kan lære å skrive programmer, opprette nettsider, lage spill eller holde styr på IT infrastrukturen.

På slutten av leksjonen vil læreren ønske å sjekke at du har nådd læringsmål for økten. De vil sjekke arbeidet ditt og se om du har forstått prinsippene i leksjonen. Dette er en god anledning til å nevne noe du ikke er sikker på eller nevne hvilke vanskeligheter du hadde.

Læreren kan også gi deg noen lekser eller lesestoff å gå gjennom før neste leksjon, et sammendrag av hva du har gjort i løpet av dagens økt, eller be deg fullføre den samme oppgaven uten deres tilsyn for å være sikker at du forsto leksjonen.

Med en lærer vil leksjonene være skreddersydd for deg, det du ønsker å lære, og det du trenger å lære for å oppfylle læringsmålene dine. Dette betyr at det ikke finnes en "typisk" undervisning i programmering.

Finn ut hvor mye undervisning i programmering koster.

Leksjonene vil avhenge av deg og privatlæreren din

Selv om de fleste undervisningene følger et lignende mønster, vil programmeringsundervisningen avhenge av deg, hva du ønsker å lære og målene dine.

Koding med privatlærer
Privat undervisning i programmering er skreddersydd til eleven. (Kilde: Unsplash)

Dessuten vil det være et større fokus på den praktiske siden, spesielt hvis du lærer å kode for en jobb eller karriere i stedet for skolen. Likt som med å lære å lage mat, lærer du ferdigheter når du trenger dem. Å lage en ny matrett kan trenge en spesiell teknikk du aldri har sett før. Heldigvis vil du ha noen til stedet som kan holde deg på et riktig spor og rette opp eventuelle feil som kan oppstå. Derfor kan du gjøre feil når det ikke spiller noen rolle, og gjøre det riktig når du trenger det.

Som nybegynner kan det være ganske skremmende å lære koding da det er som et minefelt. Heldigvis kan en privatlærer hjelpe ekstremt mye og øvelse gjør mester! I likhet med det å lære et musikkinstrument må du øve regelmessig på å holde ferdighetene dine i livet.

Lær deg hvordan du velger den rette privatlæreren i programmering.

Hvis du har bestemt at koding er for deg, og du vil lære med en privatlærer, er det bare å sjekke ut privatlærere i programmering på Superprof! Det finnes tre hovedtyper undervisning for hvert emne, og hver av dem kommer med fordeler og ulemper.

Gruppeundervisning er ofte det billigste alternativet og er flott for de som har et stramt budsjett. I tillegg til å dele kostnaden av leksjonen med de andre elevene, vil du også trenge å dele lærerens tid og oppmerksomhet. Det betyr at du ikke vil ha så mye kontroll over det du lærer, og hvordan leksjonen blir undervist.

Ansikt til ansikt er bare mellom deg og læreren din. Læreren kan planlegge hver leksjon med hensyn til deg og tilpasse den til hvordan du liker å lære og emnene du trenger å studere for å oppfylle læringsmålene. Som følge av det har de en tendens til å kreve mer enn andre lærere. Da du vil betale for både den tiden læreren bruker på å undervise deg, og den ekstra tiden de bruker utenfor leksjonene til å tilpasse undervisningen til eleven. Med hvert minutt som er satt av til deg, har ansikt til ansikt vist seg til å være den mest kostnadseffektive undervisningsformen der ute.

Til slutt finnes det nettbasert undervisning. Hvis du ikke finner en passende lærer i nærheten av deg eller ikke kan få en lærer til å komme til deg av en eller annen grunn, kan du lære nesten alt fra lærere over hele verden. Alt du trenger er en ordentlig internett-tilkobling og et webkamera. Da privatlæreren ikke trenger å reise og kan planlegge mer leksjoner hver uke, har de en tendens til å koste mindre i timen enn lærerne nevnte overfor.

Mange av lærerne på Superprof tilbyr den første leksjonen gratis, slik at du kan se hvordan de liker å undervise, hvordan de kan hjelpe deg å lære å kode, og spørre dem mer om deres utdannelse, erfaring og kvalifikasjoner. Du kan også se på profilene deres og lese anmeldelser som de tidligere elevene har skrevet.

Finn privatlærere i programmering nær deg!

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Martyna