Koding er som humor. Når du må forklare det, blir det ikke morsomt.'' - Cory House

Ifølge en undersøkelse som ble foretatt av Statista av søketrender på Google, er Python det mest populære programmeringsspråket fulgt av Java og JavaScript.

Har du lyst til å lære mer om programmering eller få en karriere innen utvikling? I stedet for å følge videoer på internettet, hvorfor ikke søke hjelp fra en erfaren kodelærer?

I denne artikkelen skal vi se på hvordan en kan velge den rette privatlæreren og de tingene man bør vurdere og tenke på.

De beste Programmeringlærerne tilgjengelig
Haakon
5
5 (5 Evaluering(er))
Haakon
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Eric
Eric
230kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sebastian
Sebastian
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Ali
5
5 (8 Evaluering(er))
Ali
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Hans kristian
5
5 (2 Evaluering(er))
Hans kristian
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Tobias
Tobias
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Hanna
5
5 (1 Evaluering(er))
Hanna
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sigve
Sigve
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Haakon
5
5 (5 Evaluering(er))
Haakon
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Eric
Eric
230kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sebastian
Sebastian
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Ali
5
5 (8 Evaluering(er))
Ali
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Hans kristian
5
5 (2 Evaluering(er))
Hans kristian
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Tobias
Tobias
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Hanna
5
5 (1 Evaluering(er))
Hanna
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sigve
Sigve
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Hva er målet ditt?

Før du starter med undervisning i programmering må du tenke på hva du vil lære. Dette vil hjelpe deg å velge den rette læreren.

Koding
Diskuter med læreren hva du vil få ut av leksjonene slik at de kan foreslå læringsmål. (Kilde: Unsplash)

Etter hvert som teknologien går framover er det mange som vender seg til programmering for å forbedre sitt fremtidsperspektiv. Å lære et programmeringsspråk er en nyttig ferdighet å ha når man ser etter arbeid.

Finn ut mer om undervisning i programmering.

Komme i gang med koding

En av de første tingene læreren vil spørre deg om er ditt nivå i programmering.

Hvis du er en nybegynner vil du sannsynligvis lære om forskjellige typer programmering, programmeringsspråk og syntaks.

Litt etter litt vil du begynne å spesialisere deg innen visse aspekter ved koding og lære mer om teorien bak alt.

Se morsomme måter å lære koding på.

Bestå eksamener i informatikk

Kanskje du trenger undervisning som vil hjelpe deg å gjøre det bedre på skolen, bestå en eksamen eller komme inn på et studium på universitetet i datavitenskap eller IT. Selv om du ikke skal studere informatikk trenger du kanskje å vite programmering for å bygge en nettside fra bunnen av.

Hvis leksjonene på skolen er mangelfulle bør du ikke nøle med å få ekstra hjelp fra en privatlærer.

Selv om du studerer datateknologi på universitetet kan det hende at du ønsker å lære enda mer.

Fullføre et programmeringsprosjekt

Trenger du en nettside? Vil du lage den selv? Da trenger du kanskje å vite litt om CSS, HTML, XML og MySQL.

Selv om du bruker WordPress kan det være nyttig å vite hvordan det fungerer, spesielt hvis du ønsker å forbedre den i fremtiden.

Hvis du har funnet en webutvikler til å lage en nettside for deg, må du fortsatt klare å holde styr på den alene etter den er ferdiglaget.

Lære nye ferdigheter for å bytte karriere

Ser du etter en ny jobb? Hvis din nåværende jobb ikke er tilfredsstillende kan det være lurt å bytte den til en som blir stadig mer etterspurt og er viktigere i dagens samfunn enn før.

Koding kan hjelpe deg hvis du vil jobbe med:

 • Robotikk
 • Objektorientert programmering
 • C
 • Java
 • Python
 • Nettsider og brukergrensesnitt
 • Apper
 • Webutvikling

Du kan lære det grunnleggende i noen forskjellige programmeringsspråk før du velge å spesialisere deg innenfor et bestemt område.

Sjekk ut programmeringskurs i Trondheim!

Velge en privatlærere

Når du har bestemt deg for hva og hvordan du vil lære kan du begynne å se etter programmeringslærere.

To personer planlegger
Du må først bestemme deg for hva du vil oppnå før du kontakter en privatlærer. (Kilde: Unsplash)

Nivået ditt avgjør om du trenger en erfaren lærer eller ikke. Hvis du er en nybegynner kan du velge en nyutdannet lærer eller en elev som arbeider som privatlærer ved siden av studiene. De vil definitivt kreve mindre enn en industriekspert med flere tiår med erfaring på Google eller YouTube.

Når du leter etter lærere må du passe på at du leser profilene deres nøye hvis du leter etter spesifikke programmeringsspråk og applikasjoner (Java, JavaScript, Python, PHP, osv.). Du kan også gjerne lese anmeldelser som de tidligere elevene har skrevet og se hva de syntes om dem.

Nøl ikke med å spørre om deres undervisning og erfaring også. Mange lærere på Superprof tilbyr den første timen gratis. Selv om dette møtet sjelden er en typisk undervisningstime er det en god anledning til å møte læreren og snakke om hvordan de kan hjelpe deg.

Fortell dem om hva du ønsker å lære og din tidligere erfaring (hvis du har en) med programmering. De kan forklare hvordan de kan hjelpe, hvilke kvalifikasjoner og erfaring de har og hvilken undervisningsmetode de vil bruke.

Det er også viktig at du kommer overens med læreren din fordi de spiller en viktig rolle i utviklingen din. På skolen er det mye lettere å nyte et fag når du liker læreren. Hvis du ikke kommer overens med dem kan det være lurt å se etter en annen lærer.

Finn de beste nettsidene for å finne privatlærere i programmering.

Forskjellige typer av undervisning

Det er noen forskjellige måter å lære koding på med en privatlærer:

 • På nettet via webkamera på Zoom, Skype, osv.
 • Ansikt til ansikt i huset ditt.
 • Ansikt til ansikt hos læreren.
 • Ansikt til ansikt på et offentlig sted som et bibliotek, arbeidsrom, kafé, park osv.

I tillegg til pandemien er det flere og flere lærere som velger nettbasert undervisning.

Det er noen fordeler ved dette:

 • Ingen tid som blir bortkastet for å reise til og fra leksjonene.
 • På lignende måte kan du studere med en mer fleksibel arbeidstid og planlegge mer hver uke.
 • Billigere leksjoner: Ingen tid eller penger bortkastet til reise.
 • Med en ordentlig internettilkobling og et webkamera kan noen hvor som helst glede seg over privatundervisning på nettet.

Når det gjelder programmering er det lett å lære via webkamera. Du trenger ikke nødvendigvis en lærer for å være der.

Lærer underviser
Ansikt til ansikt undervisning viser seg til å være mest effektivt. (Kilde: Unsplash)

Det kan være mer komfortabelt å ha en lærer til stedet enn bak en skjerm. Vi er mer oppmerksomme og lærer mer effektivt av noen som er fysisk i rommet med oss. Men du vil fortsatt kunne se læreren din og snakke som om de var i rommet sammen med deg. Allikevel er det mye bedre å være fysisk i rommet sammen med læreren når det gjelder gruppeundervisning.

En lærer kan tilpasse leksjonene til dine behov, nivået og foretrukket læringsstil. Du vil kunne lære i ditt eget tempo også.

Finn ut hvordan en typisk undervisningstime i programmering ser ut.

Hvor mye koster privatundervisning i programmering?

Sist, men ikke minst, trenger du også å tenke på budsjettet ditt og hvor mye du er villig til å bruke på privatundervisning i programmering. Begynn med å sette opp et budsjett. Hvor mye har du råd til å bruke på programmeringsundervisning?

Koding
Kostnaden av undervisning vil være avhengig av hvor du bor, ditt nivå og erfaringen til læreren du velger. (Kilde: Unsplash)

Den gjennomsnittlige prisen på programmeringsundervisning på Superprof er 289kr i timen. Prisen vil variere i forhold til din posisjon, lærerens erfaring og vanskelighetsgraden av undervisningen. Undervisning i Oslo har en tendens til å koste mer enn andre steder i Norge. Dette er ofte på grunn av leveomkostningene.

Som en nybegynner kan du sannsynligvis finne passende privatlærere som tar betalt mindre i timen for undervisning. Når du senere når et høyere nivå vil du trenge en lærer med mer erfaring. Leksjonene på et mellomstadium pleier å koste mellom 350kr og 400kr i timen.

Du må også tenke på hvor ofte du vil ha privatundervisning. Dette vil påvirke budsjettet. Hvis du tar én leksjon i uken ved 300kr i timen vil dette koste deg 1200kr i måneden. Hvis du vil ha leksjoner i en periode over tre måneder vil den totale prisen være 3600kr.

Du kan snakke sammen med læreren om hvor mange leksjoner du trenger til sammen før du begynner å planlegge budsjettet ditt. Noen lærere kan gi rabatt hvis du bestiller flere leksjoner på en gang.

Finn ut mer om kostnadene av å ha en privatlærere i programmering.

Hvis du er interessert i å lære om programmering, eller hva som helst innenfor koding, kan du vurdere å se etter lærere på Superprof. Det finnes tre hovedtyper av undervisning for hvert emne, og hver av dem kommer med fordeler og ulemper.

Gruppeundervisning er ofte det billigste alternativet og er flott for de som har et stramt budsjett. I tillegg til å dele kostnaden av leksjonen med de andre elevene, vil du også trenge å dele lærerens tid og oppmerksomhet. Det betyr at du ikke vil ha så mye kontroll over det du lærer, og hvordan leksjonen blir undervist.

Ansikt til ansikt er bare mellom deg og læreren din. Læreren kan planlegge hver leksjon med hensyn til deg og tilpasse den til hvordan du liker å lære og emnene du trenger å studere for å oppfylle læringsmålene. Som følge av det har de en tendens til å kreve mer enn andre lærere. Da du vil betale for både den tiden læreren bruker på å undervise deg, og den ekstra tiden de bruker utenfor leksjonene til å tilpasse undervisningen til eleven. Med hvert minutt som er satt av til deg, har ansikt til ansikt vist seg til å være den mest kostnadseffektive undervisningsformen der ute.

Til slutt finnes det nettbasert undervisning. Hvis du ikke finner en passende lærer i nærheten av deg eller ikke kan få en lærer til å komme til deg av en eller annen grunn, kan du lære nesten alt fra lærere over hele verden. Alt du trenger er en ordentlig internett-tilkobling og et webkamera. Da privatlæreren ikke trenger å reise og kan planlegge mer leksjoner hver uke, har de en tendens til å koste mindre i timen enn lærerne nevnte overfor.

Finn programmeringskurs nær deg!

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Martyna