En haug med kart

Imperier

Oversikt over imperier Man kan ikke snakke om verdenshistorie uten å nevne imperialisme, og verden som vi kjenner den i dag er for alltid preget av stormakter som Romerriket eller Det britiske imperiet. Men hvordan definerer man egentlig et imperium, og hva ligger i begrepet? Ikke minst: hva er forskjellen på et kongedømme, et land […]

14 april 20217 minutter lesemateriale

Skulpturer i bibliotek

Hva kan du studere innen historie?

Hva bør du studere innen historie? Hvorfor bør du studere historie og bli en historiker? Ønsker du å lære om tidligere samfunn, få en bachelor innen historie eller lære mer om tidlig moderne filosofi? Du har nok hørt det tidligere, men de fleste som studerer historie velger en spesiell grad å spesialisere seg innen. Siden […]

31 august 20206 minutter lesemateriale

Interessert i historie?

Det kan være vanskelig å få en oversikt. Hvor skal man begynne når det gjelder historielæring?

 

Uavhengig om du studerer historie på universitetet eller vgs: La våre skribenter ta deg med i historiens verden. Her får du oversikt over ulike pensumemner, termer og temaer knyttet til historie.

Du finner historielærere over hele Norge ved hjelp av Superprof. Lærerne underviser på mange ulike nivå, enten om du søker etter Norgeshistorie eller verdenshistorie, valget er ditt!

Enten om du er interessert i politisk historie, norsk historie, eller arkeologi; vi har underviserne for deg.

En privatlærer i historie kan hjelpe deg med å få orden og oversikt på alle fakta og årstall. Kanskje mangler du bare den rette personen som kan engasjere deg for historiefaget?

Uansett hvor du holder til, har Superprof privatundervisere for historie i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand. Kanskje holder du til i et mindre tettsted, eller ikke ønsker å styre med transport for å møte til undervisningstimene? Da kan historiekurs online være noe for deg!