Utmerket
Anmeldelser

Historielærere i Bergen

Se flere lærere

5.0 /5

Privatundervisere i historie med et gjennomsnitt på 5.0 stjerner og mer enn 4 evalueringer.

198 kr/time

Til ditt budsjett: 95% av historielærerne tilbyr første undervisningstime gratis. Gjennomsnittsprisen er 198kr/timen

1 t

Raske som lyn! Våre privatundervisere svarer vanligvis innen 1time(r)

Å lære historie i Bergen har aldri vært
enklere

2. Organiser dine historiekurs

Kontakt din privatlærer i historie ved hjelp av kontaktinformasjonen deres, som du har mottatt på din profil. Planlegg deretter den første historietimen.

3. Få full oversikt

Elevpasset gir deg tilgang til alle våre coacher, undervisere, lærere og mentorer. Oppdag nye interesser sammen med engasjerte mennesker

FAQ

💰Hva er gjennomsnittprisen for en undervisningstime i historiekurs i Bergen?

Gjennomsnittsprisen for en undervisningstime i historiekurs i Bergen er 198Kr.

Prisen avhenger av faktorer som : 

  • Lærerens erfaring innen historieundervisning
  • Sted for undervisning (hjemme eller online) og i hvilket område 
  • Varigheten og hyppigheten for undervisningen

97% av lærerne tilbyr første undervisningstime gratis.

Se prisene til lærere i nærheten av deg.

🎯 Hvorfor velge undervisning i Historie i Bergen?

historiekurs Med en erfaren lærer, gir deg muligheten til å utvikle deg raskt innen faget.

Du velger den læreren som passer deg best.

Enkel søkemotor gir deg oversikt over de ulike lærerene.

Start ditt søk, raskt og enkelt.

💻 Kan man lære Historie online?

Flesteparten av våre historielærere tilbyr deres historiekurs online. Se gjennom alle profilene for å finne  historiekurs online.

🎓 Hvor mange lærere er tilgjengelige for kurs innen historiekurs i Bergen?

29 lærere i historie tilbyr hjelp i historie.

Du kan se gjennom profilene deres og velge den som passer deg best.

Velg en lærer mellom 29 profiler.

✒️ Hvilken gjennomsnittsevaluering har våre Historielærere i Bergen mottatt?

Blandt 4 ulike vurderinger, har elevene gitt et gjennomsnitt på 5.0 av 5.

Dersom det skulle oppstå et problem med undervisningen, er kundeservice tilgjengelig i ukedagene for å bistå med å finne en løsning.

For hvert fag kan du se evalueringene gitt av elever.

Vil du lære historie i Bergen?

Velg blant mange dyktige lærere innen historie i Bergen!

Se flere lærere Kom i gang

Bli klar for eksamen med en privatlærer i historie

"Fraværet av historie kan sammenlignes med en person som mangler hukommelse. Uten hukommelse er det vanskelig å vite hvem du er, har vært og vil være. Dette gjelder også historie”. Historisk kunnskap innebærer også andre aspekt. Myter og falske påstander kan ugyldiggjøres ved hjelp av historisk kunnskap. På samme måte blir vår evne til å forstå nåværende forhold og unngå misforståelser bedre hvis vi har kunnskap om fortiden.

Historie innebærer så mangt og bidrar til faglig kunnskap innen en rekke fagfelt, i tillegg til at det er til hjelp for oss i hverdagen. Når mange av oss er barn, føler vi sjeldent en genuin interesse for historie. Noen barn er selvsagt naturlig interessert i historier fra fortiden, men mange av oss har vanskelig for å finne den virkelige interessen for historie allerede da.

Historiefaget på videregående kan også virke grått og kjedelig for mange i starten. Men etter hvert som vi samler mer livserfaring, begynner vi å innse at historien ikke bare er fortid, men også noe vi selv kan lære av og bruke for å forstå vår nåtid og fremtid.

Hvis du bor i eller rundt Bergen, er det privatlærere i historiefaget i nærheten av deg, som kun venter på at du skal ta kontakt. Hvorfor ikke sjekke ut en av disse i dag og prøv en time med en av de mange flinke underviserne i historie? 

Hva vil det si å studere historie?

Når man studerer historie, gjør man det for å skaffe seg en korrekt historisk referanseramme, og med den også en bedre forståelse av nåtiden og fremtiden. Studiet av historie betyr også at man utvikler en kronologisk oversikt over hvordan mennesker gjennom tidene har bygd opp samfunn og kulturer.

Siden vi (ennå) ikke har funnet en måte å reise i tid på, er historien det eneste vi har å lære av fortiden. Det du leser om er ganske enkelt beskrivelser av mennesker som levde i fortiden, og det er viktig å innse at det er akkurat det - historier! For å få et nøkternt og sannferdig bilde av historien, er det viktig å huske at historien ikke alltid fant sted slik den blir fortalt i ettertid. Kildekritikk er nemlig en viktig del av historieundervisningen.

Undervisningen skal bidra til å utvikle en sterk forståelse for at mennesker i alle aldre skal dømmes ut fra deres samtidige verdier og betingelser. La oss ta en nærmere kikk på Bergens egne historie

Bergens historie

Bergen er en av Norges eldste byer og skjøt virkelig fart på 1300-tallet. Med hansaforbundet og alle handelsforbindelsene som skjedde i og rundt Bergen, ble det en viktig metropol.

Med andre ord ble det viktig med gode ferdselsårer inn og ut av byen, i tillegg til at skipsnæringen utgjorde en viktig del av byens sysselsetting og økonomi.

Som følge av byens ekspansive handel gjennom historien har kongemakten vært sterkt knyttet til Bergen, noe som også har ført til at byen har spilt en viktig rolle for statsapparatet og utformingen av Norges politikk og lover.

Etter første verdenskrig ble Bergen hardt rammet av økonomiske kriser, som var en tendens i mange av verdens land. Etter andre verdenskrig var også byen sterkt såret. Årene som fulgte har betydd en klar utbedring av Bergen by, og i dag er dette en moderne turistby, med en rekke severdigheter med historisk verdi.

Historiekunnskap - en karrieremulighet

En vanlig kritikk av historiefaget er en tanke om manglende verdi på arbeidsmarkedet. Mange tror at historiefaget ikke byr på noen klare karrieremuligheter, utenom museumsarbeid eller undervisning i historie. Dette er derimot feil, og med en utdanning innen historie vil du ha mange muligheter.  Ferdighetene du får ved å studere historie er høyt verdsatt av mange arbeidsgivere i flere forskjellige yrker.

Historiestudenter lærer seg å bli dyktige forfattere og formidlere, noe som fører til at disse studentene baner vei som suksessrike journalister, tekstforfattere, forfattere, redaktører, innholdsledere og markedsførere.

Å effektivt finne, administrere og organisere ny informasjon betyr at mange historikere blir suverene forskere, bibliotekarer, informasjonsbearbeidere og administratorer. Perspektivet en historiker får ved å forstå menneskets historie, gjør han eller hun også ofte til en viktig og høyt verdsatt medarbeider i enhver jobb.

Etter å ha blitt historiker, velger mange å fullføre videre studier for å bli diplomater, advokater og offentlig ansatte. Historieundervisning er en nyttig plattform for mange karriereveier, kanskje spesielt innen politikk. Fagets bredde betyr at du drar nytte av kunnskapen innen områder som forsvar, sikkerhetspolitikk og polit. I tillegg er det andre som går videre med studier innen økonomi, virksomhetsstyring, sosialt arbeid eller psykologi.

Historien lærer oss om nåtiden

"I våre daglige liv er vi mennesker altfor ofte for kortsiktige til å la andregenerasjonserfaringer spille en rolle i våre beslutninger og handlinger. Historie og historisk forskning kan tilby oss rikere strømmer av menneskelig erfaring enn de vi ellers har tilgang til. Samtidig kan det minne oss om menneskelige erfaringer som vi glemte eller trodde var borte for godt. På denne måten kan fortiden påvirke oss i den konstante endringen som kjennetegner menneskets historie."

Sitatet kommer fra historikeren Arne Jarrick, og gir oss en tankevekkende innsikt i perspektivet mange historikere har fått. Får du lyst til å lære mer om historie, og dermed også nåtiden og fremtiden? Da er en historielærer noe for deg!

Finn din privatlærer som underviser i historie på Superprof

Du som bor i eller rundt Bergen har allerede tilgang til et bymiljø som er viktig for norsk kultur og historie. Å være enda mer bevandret i historien kan derfor være en veldig god idé, spesielt hvis du allerede har en viss interesse for det. På Superprof er det mange privatlærere å velge mellom, og mange av dem har historiefaget som ekspertise. Spesielt i Bergen er det flere alternativer for deg, som burde gjøre ting enda enklere!

Søk blant profilene på nettstedet vårt og sammenlign privatlærernes priser, undervisningsmetoder, erfaringer og bakgrunn.

Med andre ord er det bare å komme i gang med å melde deg på hos en av våre privatlærere. Lykke til, kunnskapen venter på deg!

Hva vil du lære?