Utmerket
Anmeldelser

Lær Historie online eller i person, med lærerutvalget vårt

Se flere lærere

4.9 /5

Våre stjernelærere med et gjennomsnitt på 4.9 stjerner og flere enn 25 anmeldelser.

239 kr/time

De beste prisene: 95% av lærerne tilbyr første kurset gratis og gjennomsnittsprisen er 239kr/time

4 t

Våre lærere svarer vanligvis innen 4time(r)

Å lære historie har aldri vært
enklere

2. Organiser dine historiekurs

Få kontakt med din lærer; organiser dine behov og tilgjengeligheter, planlegg første kurset. Kontaktinformasjon får du tilgang til på din profil.

3. Oppdag nye opplevelser med Humaniora

Elevpasset gir deg ubegrenset tilgang til alle lærere, coacher og veiledere. Dyrk din nye lidenskap med engasjerte mennesker.

FAQ

💰Hva er gjennomsnittprisen for en undervisningstime i historiekurs?

Gjennomsnittsprisen for en undervisningstime i historiekurs er 239Kr.

Prisen avhenger av faktorer som : 

 • Lærerens erfaring innen historieundervisning
 • Sted for undervisning (hjemme eller online) og i hvilket område 
 • Varigheten og hyppigheten for undervisningen

97% av lærerne tilbyr første undervisningstime gratis.

Se prisene til lærere i nærheten av deg.

💡 Hvorfor velge undervisning i Historie?

Med en erfaren lærer i Historie, gir det deg muligheten til å utvikle deg raskt innen faget.

Du velger den læreren som passer deg best.

Enkel søkemotor gir deg oversikt over de ulike lærerne.

Start ditt søk, raskt og enkelt.

💻 Gir Historie undervisning online ?

Flesteparten av våre Historielærere tilbyr historiekurs online.


Gå gjennom deres profil og annonser ved å bruke filteret "webcamera" på søkemotoren, for å se hvilke Historiekurs som er tilgjengelige på nett. 

🎓 Hvor mange lærere er tilgjengelige for kurs innen historiekurs?

201 lærere i historie tilbyr hjelp i historie.

Du kan se gjennom profilene deres og velge den som passer deg best.

Velg en lærer mellom 201 profiler.

✒️ Hvilken gjennomsnittsevaluering har våre Historielærere mottatt?

Blandt 25 ulike vurderinger, har elevene gitt et gjennomsnitt på 4.9 av 5.

Dersom det skulle oppstå et problem med undervisningen, er kundeservice tilgjengelig i ukedagene for å bistå med å finne en løsning.

For hvert fag kan du se evalueringene gitt av elever.

Vil du ha undervisning i historie?

Velg blant mange lærere innen historie!

Se flere lærere Kom i gang

La en privatlærer hjelpe deg å utvide horisonten din og utvikle dine kunnskaper og ferdigheter i Historie

"Vi må ha kunnskap om mennesker, samfunn og ideer fra tidligere tider, blant annet fordi det kan gi vår egen tid - vår egen lille boble - nyttig kritikk og mening. Vi ekspanderer til stadighet for å få et videre perspektiv og økt innsikt. Hvorfor bør vi ikke da også utvide synsfeltet vårt bakover i tid, for å kunne bli beriket med andre innsikter enn de som ligger rett foran nesen deres? "

Sitatet kommer fra en kjent historiker, som blant annet vant Great History Prize 2008. Det setter ord på noe som mange har erfart og er enige om, og kort sagt kan du oppsummere det slik: Ved å studere fortiden får vi en større forståelse av nåtiden og fremtiden.

I Norge lærer vi lenge historie som en del av samfunnsfag. Som barn har mange av oss vanskelig for å finne en ekte historieinteresse, og avviser den ofte som kjedelig, uinteressant og meningsløs. Men når det samme barnet blir voksen, er det vanlig å tenke seg om og innse at fortiden sier mer om nåtiden enn man først trodde.

Du merker også når du er eldre at du har større glede av å være kunnskapsrik om historien. Vil du være i stand til å utmerke deg i fredagsquizen med kollegaene eller familien din? Eller vil du kunne forstå hva din historiegale onkel mener når han refererer til de mongolske erobringene?

Kanskje du vil lære om historie for å bestå din neste historieeksamen? Eller trenger du å forbedre historiekarakterene dine for å komme inn på drømmestudiet ditt? Uansett hva grunnen din er, er det aldri for sent å lære.

Hva er historie?

Historie er studiet av endring over tid, og den dekker alle aspekter av menneskelig sivilisasjon. Politisk, sosial, økonomisk, vitenskapelig, teknologisk, medisinsk, kulturell, intellektuell, religiøs og militær utvikling er alle en del av historien.

Vanligvis spesialiserer historikere seg på et bestemt aspekt ved historien, en bestemt tidsperiode eller en bestemt geografisk region. Ikke-historikere sier ofte at "historien gjentar seg selv", eller at "ting alltid har vært slik".

Historien kan ikke gjenta seg selv fordi historien ikke er et levende, tenkende vesen. Historie er et intellektuelt tema hvor historikere prøver å forstå fortiden. Ikke-historikere snakker ofte om fortiden på en romantisk måte, og om "gode gamle dager".

Det bygger på en antagelse om at det generelt var bedre da enn det er nå. Andre ser på historien og vår tidslinje som en stadig utvikling, som om den blir bedre og bedre for hvert år som går.

Folk i alle aldre har lykkes med fantastiske, unike ting mens de har begått fryktelige handlinger og beklagelige feil - derfor kan ikke historien kategoriseres som verken progressiv eller regressiv.

Norsk historie

Historie er et enormt bredt tema og innebærer mange forskjellige samfunn, nasjoner og sivilisasjoner. Men siden vi befinner oss i Norge, skal vi gå gjennom litt om Norges historie. De første funnene av menneskeliv i området som i dag utgjør Norge er opptil 13 000 år gamle.

Den romerske historikeren Tacitus er den første som skriftlig refererte til nordmenn rundt år 1000 e.vt. Han omtalte menneskene som “de væpnede nordmennene i nord”. Dette var folk som romerne handlet med.

Fra 1500 -tallet dukket det opp en stat med en sentralisert administrasjon, hvor det meste ble styrt fra Danmark fra 1537 og fram til 1814. Norge var en viktig del av stormaktspolitikken som preget store deler av Europa på denne tiden, og etter Napoleons nederlag, ble Norge gitt som erstatning til Svenskene. Personalunionen med det nye nabolandet varte fram til 1905, før vi igjen var helt selvstendige.

Norsk historie er vanligvis delt inn i forskjellige deler:

 • Norsk forhistorie
 • Vikingtida
 • Middelalderen
 • Unionstida (Danmark)
 • Personalunionen med Sverige
 • Tida etter grunnloven, 1814
 • Mellomkrigstid og verdenskrigene
 • Den moderne tidsalderen med velferdsutbygging og oljefunn

Historien kvalifiserer deg til en rekke yrker

En vanlig feilvurdering av historisk kunnskap er at det er vanskelig å få seg jobb. Mange tror at du bare har muligheten til å jobbe som historielærer, ved et museum eller som bibliotekar etter å ha tatt en bachelor i historie.

Dette er rett og slett ikke sant, som mange historiestudenter kan vitne om. Det er stor verdi i å ha kunnskap om historie på arbeidsmarkedet, og en historieutdanning tilbyr ofte direkte og indirekte veier til sysselsetting.

Ferdighetene og kunnskapen som er oppnådd gjennom historiestudiet er verdsatt hos et stort antall yrker. Når du studerer historie, tilegner du deg gode skrive- og kommunikasjonsevner, og i tillegg til en god forståelse av verden rundt deg, kan du også utvikle deg til å bli vellykket som skribent, redaktør, innholdsansvarlig eller markedsfører - egentlig i alle intellektuelle yrker.

Andre blir fremragende forskere, informasjonsledere og administratorer.

Hvordan kan du studere historie?

Hvis du allerede var interessert i å studere historie fra før, håper jeg at du nå har blitt enda mer interessert og nysgjerrig. Det er mange måter å studere historie på. Du kan gjøre det på egen hånd ved å lese bøker, du kan få nyttig informasjon på internett eller melde deg på et kurs.

For å optimalisere læringsprosessen er det smart å ansette noen som kan hjelpe deg. En privatlærer kan tilpasse undervisningen helt etter dine behov, dine kunnskapshull, interesser og fremfor alt dine ambisjoner. I stedet for å tilpasse seg andres tempo, vil læreren din jobbe etter kun ditt tempo og sørge for å presentere fagstoffet på en måte som fungerer for deg.

Finn din private historielærer på Superprof

På Superprof er det mange privatlærere i et bredt spekter av forskjellige fag, deriblant historie. I Norge er det registrert privatlærere i mange forskjellige byer som har historie som sitt kompetanseområde, og ved å ansette en av disse kan du komme i gang med en gang!

Søk gjennom profilene på nettstedet vårt og sammenlign de forskjellige lærerne for å se hvem som passer best for dine behov. Sammenlign priser, hvor de er, hvordan de underviser og hva slags historie de har mest kunnskap om.

Mange av våre lærere tilbyr til og med den første timen gratis, noe som er en ekstremt god ting for deg som leter etter en privatlærer. Med dette i bakhodet er det ikke særlig mye mer å snakke om. Finn den riktige læreren for deg og sett i gang arbeidet med å bli en kunnskapsrik historiker.

Lykke til, kunnskapen venter på deg!  

Hva vil du lære?