Det er mange måter å ha en positiv innstilling til livet på, og optimisme kan ta mange former.

I denne artikkelen ser vi på noen av de beste digitale hjelpemidlene for å lære seg å legge mer vekt på livets lyse sider. I beste fall kan de gjøre deg i stand til å snu mange negative følelser til noe positivt.

De fleste av oss har et blandet forhold til internett og alle de elektroniske dingsene som holder oss pålogget.

En del peker på internett, og mer spesifikt sosiale medier, som en pådriver for både negative tanker, usikkerhet, overdreven selvbevissthet og psykiske lidelser, på det personlige planet, og mobbing, polarisering og fremveksten av ekkokamre på det sosiale.

På den andre siden gir internett oss tilgang til massive mengder kunnskap, og det gjør oss i stand til å kommunisere med folk over hele verden. Det kan spre ideer og skape bevissthet om alt fra verdifulle oppdagelser til brudd på menneskerettigheter.

Ikke minst, og mest relevant i denne sammenhengen, kan du oppdage mange forskjellige tilnærminger til positiv tenkning.

Vi hjelper deg med å finne gullet blant gråsteinen.

De beste Personlig utviklinglærerne tilgjengelig
Bjørn gunaketu
5
5 (6 Evaluering(er))
Bjørn gunaketu
880kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Tom
Tom
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Daniel
4,7
4,7 (3 Evaluering(er))
Daniel
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Dag
4,8
4,8 (3 Evaluering(er))
Dag
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristin
5
5 (1 Evaluering(er))
Kristin
950kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Livscoach hjerteligtilstede
5
5 (1 Evaluering(er))
Livscoach hjerteligtilstede
540kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Maria
Maria
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sandra
5
5 (3 Evaluering(er))
Sandra
1000kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Bjørn gunaketu
5
5 (6 Evaluering(er))
Bjørn gunaketu
880kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Tom
Tom
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Daniel
4,7
4,7 (3 Evaluering(er))
Daniel
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Dag
4,8
4,8 (3 Evaluering(er))
Dag
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristin
5
5 (1 Evaluering(er))
Kristin
950kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Livscoach hjerteligtilstede
5
5 (1 Evaluering(er))
Livscoach hjerteligtilstede
540kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Maria
Maria
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sandra
5
5 (3 Evaluering(er))
Sandra
1000kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Bøker om å tenke positivt

Greit, så er ikke bøker strengt tatt en digital ressurs, men vi sniker dem likevel inn her. De er tross alt et av de beste stedene å gå når du ønsker å lære noe nytt. Ikke minst har mange bøker både e-bok- og lydbokversjon, og disse kan du lett ta med deg rundt i lomma.

bilde ovenfra av en kvinne med rutete bukser som sitter og leser i det som ser ut som en seng. Hun holder en kaffekopp i den ene hånda
Hvorfor ikke også gjøre selve leseopplevelsen til en hyggelig pause? (Kilde: Unsplash)
  • Tenk positivt – oppnå mer selvtillit av Bjørn Ringom. Boka tar utgangspunkt i at bare du kan styre dine egne tanker, og at positive tanker gir deg et godt utgangspunkt for å gjøre mest mulig ut av livet.
  • Positive tanker er bullshit: hemmeligheten bak en sunn selvfølelse av Lene Sofie Arnesen. Denne boka retter seg mot deg som er lei av måten vi snakker om positiv tenkning på. Her legges det vekt på at det som er vondt, ikke nødvendigvis er negativt, og at det som er behagelig, ikke automatisk er positivt. Vi rommer litt av det aller meste. Boka bruker terapihistorier for å illustrere hvordan et ensidig fokus på å være og vise kun "våre beste sider" kan gjøre mer skade en nytte.

Bli inspirert av videoer

Det er lett å finne videoer som både kan inspirere og hjelpe deg med å håndtere stress. YouTube har vokst til å bli et naturlig sted å oppsøke dersom man vil se et videoklipp eller to. Gjør det for eksempel til en rutine å se på én video om positiv tenkning om dagen, eller slå deg helt løs og binge foredrag om hvordan tankene våre påvirker oss.

Det er så lett som å skrive inn "positive thinking" i søkefeltet og sjekke ut noen av videoene som dukker opp. Etter hvert finner du helt sikkert noen kanaler du liker spesielt godt, og disse kan du fint komme tilbake til lenge.

Finn flere tips som gjør deg bedre til å tenke positivt her.

Få positivitet rett inn i feeden din i sosiale medier

Du skal ikke lete lenge før du finner innhold som tar for seg innstilling, psykisk helse og positiv tenkning på sosiale medier. Samtidig kan det være godt å være bevisst på negativiteten som kan oppstå på plattformer som Instagram. De etiske grensene i et kommentarfelt virker for eksempel ofte å være fordreide og omtrent ugjenkjennelige fra "analoge" samtaler.

Du kommer langt med å følge profiler som gir deg en god følelse eller til og med en aha-opplevelse om egne tankeprosesser i ny og ne.

Vi har trukket frem noen feel good-kontoer du bør ta en titt på:

@happsters

Kort sagt: Kontoen lever opp til navnet sitt. Den kunne omtrent ikke vært gladere! Her finner du både inspirerende sitater og vakre fotografier av idylliske motiver.

Og om du er av typen som ikke liker det aller mest sukkersøte, anbefaler vi deg heller å sjekke ut:

@humansofny

På denne profilen finner du historier om ekte mennesker med virkelige utfordringer – som de møter med ermene oppbrettet. Følg historienes utvikling, og lær kanskje litt om livet på veien.

@athleta

Lykke og positivitet handler ikke om å være veltrent, men det gamle rådet om noe så enkelt som å holde seg aktiv har noe for seg for veldig mange. På denne profilen finner du treningsinnhold som kan motivere deg til å komme deg opp på beina og rett og slett bevege deg.

@positiveheadspace

Denne kontoen er opptatt av å forbedre hvordan du har det. Ikke minst oppfordrer den deg til å gjøre en innsats for å ta vare på deg selv. Målet er at du skal føle deg sterkere og få bedre selvtillit, uansett hvilke hindringer og utfordringer du står overfor.

en kvinne sitter foran et trerekkverk og ser på mobilen sin, som viser en hund
Du kommer sannsynligvis ikke til å slutte å bruke mobilen din, så hvorfor ikke bruke den til ting som gjør deg glad? (Kilde: Unsplash)

@deepakchopra

Denne kontoen tar for seg mindfulness. Oppdag hvor fantastisk meditasjon kan være, og åpne deg for spiritualitet og en sanselig bevissthet i hverdagen.

@cleaneatz

Om du blir glad av mat, kommer denne profilen til å passe deg helt perfekt. Den kombinerer fantastisk digg mat med skikkelig morsomme matrelaterte tekster.

Om du ønsker innspill fra en mengde forskjellige kilder, kan det være bedre å følge emneknagger enn kontoer. Sjekk for eksempel ut #positivity, #positivethinking, #postitivequotes, #positiveaffirmations, og #positivethoughts.

Fortsatt sulten på kunnskap? Les mer her.

Lær å tenke positivt med apper

Happify

Happify er tilgjengelig på iOS og Android. Appen hjelper deg med å sette deg mål på forskjellige områder i livet. Blant annet kan du jobbe med å utvikle selvtilliten din, å bli mer produktiv på jobb og så videre.

Hvert enkelt spor har sitt eget sett med kvisser og aktiviteter. Du kan blant annet utfordres til å lage en liste over ting du er takknemlig for eller spille et spill der du velger positive ord og eliminerer de negative.

Pozify

Pozify er en veldig effektiv app som gir deg belønning hver gang du gjør noe positivt. Det får deg til å føle deg bra, og hvem vet, kanskje har vi å gjøre med en god sirkel.

Utviklerne er opptatt av å trekke frem positive egenskaper og positiv oppførsel, og du belønnes for å være grei på nett. Trygt, morsomt og inspirerende innhold er det som produseres, og dine gode gjerninger kan etter hvert byttes inn i gavekort. Belønningen kan du enten bruke selv eller donere bort.

Positive Thinking – The Key to Happiness

Denne appen er tilgjengelig for Apple-brukere, og målet er å bruke positiv tenkning til å endre liv. Her finner du en katalog over temaer tilknyttet motivasjon. Du finner trinnvise gjennomganger av hvordan du skal bli flinkere til å tenke positivt, og dermed også oppnå både rikdom, kjærlighet og suksess. Ikke minst kan du lese deg gjennom en rekke emosjonelt ladde sitater som både vil motivere og berøre deg.

Calm

Denne appen er midt i blinken for deg som er opptatt av mindfulness og meditasjon. Motivasjonen bak appen var ønsket om å hjelpe folk med å finne indre ro og motvirke depresjon, angst og vonde tanker ved hjelp av pusteøvelser, avslappende lyder, terapeutisk veiledning og inspirerende historier.

en kvinne sitter på en yogamatte i lotusstilling, sollyset treffer henne gjennom persiennene
Mindfulness og meditasjon er gode teknikker for å holde seg i øyeblikket. (Kilde: Unsplash)

Juice

Med Juice får du hjelp til å kvitte deg med de dårlige vanene én gang for alle. Appen overvåker energinivået ditt gjennom dagen og hjelper deg med å bli bevisst på når du er på ditt mest produktive.

Her kan du også skrive søvndagbok, følge med på hva du spiser og logge den fysiske aktiviteten din. Slik kan du bli mer bevisst på dine egne vaner, og du lærer mer om hvordan du kan legge opp dagene dine effektivt.

The Gratitude Journal

Til slutt retter vi blikket mot The Gratitude Journal. Navnet forteller det meste: Appen oppmuntrer deg til å vise takknemlighet.

Her skriver du ned hva du er takknemlig for hver dag. Det er en enkel teori, men den sikter seg inn mot noe veldig viktig. Skriv ned fem ting om dagen (du kan også legge inn bilder) og vurder hvordan du føler deg.

Om du er på jakt etter litt mer positivitet i livet, håper vi noen av disse forslagene har satt deg på sporet av noe bra. Husk at positivitet kan ta like mange former som det finnes folk i verden, og at det aldri handler om å fortrenge de vonde følelsene, men å finne nye ankerpunkter og perspektiver.

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...
oversetter

Åshild

Jeg liker bøker, kunst og turer i skog og mark. Planene mine for nær fremtid er å lære meg spansk og å dyrke mine egne grønnsaker.