Økonomi han være et vanskelig fag å mestre. Ikke bare er det mange uttrykk og konsepter å memorere, men det inneholder også mange krevende matematiske elementer.

Derfor kan det være behov for å oppsøke ekstraundervisning i forbindelse med økonomistudiene, og det kan mange grunner til at du trenger en privatlærer:

 • Du trenger bedre karakterer for å komme inn på førstevalget ditt
 • Du strever med å forstå nøkkelkonseptene, som forholdet mellom pris og forespørsel, eller
 • Du vil lære å forbedre studieteknikken din for å bli tryggere før eksamen

Samme hva grunnen er, er det aldri for sent å be om hjelp med studiene og få en privatlærer til å hjelpe deg med å oppnå akademisk suksess.

Ut i fra dette har vi satt sammen en liste med gode tips til hvor du kan finne den beste økonomilæreren.

De beste Økonomilærerne tilgjengelig
1. kurstime gratis!
Syed
5
5 (21 Evaluering(er))
Syed
500kr
/t
1. kurstime gratis!
Stepan
5
5 (10 Evaluering(er))
Stepan
400kr
/t
1. kurstime gratis!
Andrea
Andrea
300kr
/t
1. kurstime gratis!
Mathias
5
5 (3 Evaluering(er))
Mathias
300kr
/t
1. kurstime gratis!
Jonas
5
5 (1 Evaluering(er))
Jonas
300kr
/t
1. kurstime gratis!
Vetle
5
5 (3 Evaluering(er))
Vetle
500kr
/t
1. kurstime gratis!
Chris-andré
Chris-andré
345kr
/t
1. kurstime gratis!
Roald
5
5 (1 Evaluering(er))
Roald
350kr
/t
1. kurstime gratis!
Syed
5
5 (21 Evaluering(er))
Syed
500kr
/t
1. kurstime gratis!
Stepan
5
5 (10 Evaluering(er))
Stepan
400kr
/t
1. kurstime gratis!
Andrea
Andrea
300kr
/t
1. kurstime gratis!
Mathias
5
5 (3 Evaluering(er))
Mathias
300kr
/t
1. kurstime gratis!
Jonas
5
5 (1 Evaluering(er))
Jonas
300kr
/t
1. kurstime gratis!
Vetle
5
5 (3 Evaluering(er))
Vetle
500kr
/t
1. kurstime gratis!
Chris-andré
Chris-andré
345kr
/t
1. kurstime gratis!
Roald
5
5 (1 Evaluering(er))
Roald
350kr
/t
Første kurstime gratis>

Finn en økonomilærer på nettet!

Det er mange nettsider som tilbyr nettundervisning, som du kan sjekke ut for å finne en privatlærer. Eksempler på slike sider er:

 • Superprof
 • MentorNorge
 • Privatundervisningen
 • Mattesenteret
 • Akademiet

Det har aldri vært enklere å finne en privatlærer. Formen på undervisningen kan variere, fra timer én-til-én til gruppeundervisning, undervisning hjemme eller over nettet. Så mulighetene er mange, samme hva samme hva slags undervisning du trenger.

Disse sidene tilbyr ofte lærere som har minimum bachelorgrad i økonomi fra universitetet, selv om noen også har høyere utdanning, helt opp til doktorgrad. I tillegg har de fleste lærerne flere års erfaring med å levere kvalitetsundervisning til økonomistudenter over hele landet, fra videregående til universitetet.

Når du leter etter ekstrahjelp i økonomi er det lurt å undersøke lærere fra flere ulike nettsider, etter som alle tilbyr forskjellige lærere med ulike spesialiteter og interesser.

Superprof har for eksempel et stort mangfold av lærere fra mange ulike fagområder, fra historie til matte og økonomi, med mange års erfaring i bagasjen. Når du leter etter en lærer skriver du inn postnummeret ditt, så vi lu se hvilke lærere som er tilgjengelige for privatundervisning i ditt nærområde.

I tillegg har Superprof en oversikt over hvilke lærere som kun tilbyr nettundervisning, slik at du blir satt sammen med den personen som passer best for deg, uansett om du ønsker å studere over nett eller ansikt til ansikt.

Kalkulator og penn på regnskap
Vanskelig å forstå alt på egen hånd? (Bilde fra Unsplash)

Lag ditt eget, nettbaserte økonomikurs

Økonomilæreren skal være i stand til å skreddersy et hvilket som helst undervisningsopplegg for deg, for å sikre at du lærer om de temaene som du trenger mest, og som gir deg studieteknikke du trenger for å forberede deg til økonomi-eksamen.

Ønsker du imidlertid å fokusere på kun ett emne, som å forstå mikroøkonomi eller økonomisk terminologi, så skal læreren kunne tilby deg ulike kurs som gjør at du forbedrer deg på nettopp dette.

For eksempel; strever du med økonomisk terminologi kan du be læreren hjelpe deg med å bygge opp en ordliste med nøkkelbegreper, som kan se omtrent slik ut:

 • Makroøkonomi - Fokuserer på økonomi og dens påvirkning under ett
 • Mikroøkonomi - Fokuserer på individets handlinger og påvirkning på økonomien

Dersom det er tilfelle kan læreren komme med noen nye økonomibegreper i hver time, som du kan legge til i ordlisten og la den vokse over tid.

Alternativt kan dere bruke undervisningstiden på å gjennomgå økonomikonsepter som makroøkonomi enda mer detaljert, samt aktuelle hendelser knyttet til dette.

Dersom du ikke vil ha eller trenger spesialtilpasset økonomiundervisning er det ingen tvang. Det er også mange nettkurs som følger et forhåndsbestemt opplegg.

Det viktigste er å finne en lærer som er engasjert og kan tilby privattimer som er designet for å hjelpe deg med å lære ny studieteknikk og gi deg den beste akademiske opplæringen.

Så dersom du ser etter et krasjkurs som dekker alle områder innen økonomi, finnes det alltids et kurs for deg. Lengden kan variere, fra et par uker til et par måneder. Dette betyr at du kan finne et kurs som passer til din timeplan og din hverdag.

Du burde også finne en lærer som har undervist i dette pensumet før, uansett hvilket nivå du er på. Å ha en lærer som kjenner stoffe inn og ut vi definitivt hjelpe deg med eksamensforberedelsene.

Flere personer på møte
Undervisningen kan foregå én-til-én, i gruppe, eller over nett (Bilde fra Unsplash)

Få mest mulig ut av privatundervisningen

Uansett hvor du finner din fremtidige lærer, bør du være sikker på å få mest mulig igjen for det.

Hvis du vet at du er ute etter undervisning i ett spesifikt tema, for eksempel makroøkonomiske spørsmål, så er det best å innsnevre søket til lærere som har akkurat den kompetansen.

Du burde også fortelle læreren akkurat hva du ønsker å få ut av timene, før du ansetter vedkommende. Dette gir læreren anledning til å vurdere om hen er i stand til å møte dine krav, samt planlegge timene ut i fra dine ønsker.

Men god kommunikasjon med læreren også viktig etter at dere har begynt å jobbe sammen. Du burde føle at du kan gi læreren tilbakemelding gjennom hele prosessen. Så dersom du ønsker å gjøre endringer i undervisningsopplegget for å

 • Fokusere på andre temaer
 • Jobbe mer med standard eksamensoppgaver
 • Diskutere flere dagsaktuelle temaer

...er det bare å si fra, så kan læreren endre og tilpasse undervisningen etter det.

Fortløpende kommunikasjon og ærlige tilbakemeldinger er nøkkelen til å sørge for at samarbeidet blir en suksess. Og suksessfull privatundervisning kan være nettopp det som gir deg bedre karakterer, eller utstyrer deg med den selvtilliten som trengs for å gjøre bli komfortabel i skoletimene.

Plante vokser i en pengeseddel
Læreren tilpasser undervisningen til det DU trenger å lære (Bilde fra Unsplash)

Din fremtidige økonomilærer finnes der ute

Nå du trenger en økonomilærer for å forbedre kunnskapen din om enkelte temaer, eller du trenger et krasjkurs i hele økonomipensumet, kan privatundervisning være tingen!

Nettsider som tilbyr privatundervisning, slik som Superprof, gir deg tilgang på hundrevis av lærere som har erfaring med å hjelpe økonomistudenter med å få mest mulig ut av studiene.

I tillegg kan ekstraundervisning være en god forberedelse til eksamen og skoleoppgaver, og kan komplettere det egenarbeidet du selv har lagt ned, enten det er å følge med på økonominyheter, lese blogger eller lytte til podcaster.

Når du leter etter en lærer, sørg for å sjekke ut flere ulike sider og få en oversikt over de ulike lærerne og deres spesialfelt. Dette gir deg mer informasjon om hvilke lærere du kan ansette, og hvordan økonomiundervisning kan komme deg til gode.

Det er alltid mange faktorer å ta hensyn til når du ser etter en perfekt lærer, så med litt research på forhånd kan du forsikre deg om at

 • Du finner den best kvalifiserte og mest motiverte læreren
 • Læreren har erfaring i å hjelpe studenter med å forberede seg til eksamen
 • Du betaler en fornuftig pris

Alt strevet vil være verdt det så snart du finner den perfekte personen til å undervise deg.

Med tanke på hvor viktig karakterer er når det gjelder å sikre seg en plass på høyere utdanning, er det verdt å bruke litt tid og krefter på å få så gode resultater som mulig. Ofte er privatundervisning den beste måten å gjøre dette på.

Enten du trenger hjelp med et av økonomifagene dine, eller trenger timer for å lære mer om spesifikke temaer som statistikk eller makroøkonomi, kan en lærer hjelpe deg med å heve nivået på arbeidet ditt, og triumfere på neste eksamen eller innlevering. Enten gjennom én-til-én-undervisning eller i en gruppe med venner.

En privatlærer kan ofte også gjøre det gøy å lære, slik at du ser frem til neste time. I tillegg kan undervisningen skreddersys etter dine behov og din timeplan, og tilpasses spesielt vanskelige innleveringer.

Så kom igjen, undersøk hva som finnes på nettet, og finn din økonomilærer i dag!

Trenger du en lærer i Økonomi?

Likte du artikkelen?

5,00/5 - 1 stemme(r)
Loading...

Marte