Internett har en lang rekke verktøy man kan bruke for å lære mer om økonomi og forbedre karakterene, til glede for alle som studerer økonomifag.

Nøkkelen til å forbedre de akademiske prestasjonene, og finne frem til din indre økonom, ligger ofte i å forbedre den overordnede kunnskapen om temaet. Altså er det lurt å få med seg så mye som mulig om hva som skjer i økonomien, på det internasjonale markedet, og innen moderne økonomisk teori.

Ved å lytte og lese bredt får du ikke bare innsikt i hvordan økonomi former den verden vi lever i. Du lærer også om dagsaktuelle hendelser fra virkelighetens næringsliv og økonomiske systemer, som blir ypperlige eksempler til din neste innlevering eller semesteroppgave, enten du jobber med fag på videregående eller økonomistudier på universitetet.

I tillegg vil alt av egenarbeid og ekstrastudier få enda mer effekt ved bruk av en privatlærer, enten fysisk eller over nett, som hjelper deg med å strukturere kunnskapen og forberede deg til eksamen.  

Med dette i bakhodet får du her en oversikt over noen av de beste bloggene, podcastene og publikasjonene på nett, som du kan bruke for å lære mer om økonomi

Mange veier til Rom
Det er mange måter å lære om økonomi på. Finn den som passer for deg! (Bilde fra Unsplash)
De beste Økonomilærerne tilgjengelig
1. kurstime gratis!
Syed
5
5 (21 Evaluering(er))
Syed
500kr
/t
1. kurstime gratis!
Stepan
5
5 (10 Evaluering(er))
Stepan
400kr
/t
1. kurstime gratis!
Andrea
Andrea
300kr
/t
1. kurstime gratis!
Mathias
5
5 (3 Evaluering(er))
Mathias
300kr
/t
1. kurstime gratis!
Jonas
5
5 (1 Evaluering(er))
Jonas
300kr
/t
1. kurstime gratis!
Vetle
5
5 (3 Evaluering(er))
Vetle
500kr
/t
1. kurstime gratis!
Chris-andré
Chris-andré
345kr
/t
1. kurstime gratis!
Roald
5
5 (1 Evaluering(er))
Roald
350kr
/t
1. kurstime gratis!
Syed
5
5 (21 Evaluering(er))
Syed
500kr
/t
1. kurstime gratis!
Stepan
5
5 (10 Evaluering(er))
Stepan
400kr
/t
1. kurstime gratis!
Andrea
Andrea
300kr
/t
1. kurstime gratis!
Mathias
5
5 (3 Evaluering(er))
Mathias
300kr
/t
1. kurstime gratis!
Jonas
5
5 (1 Evaluering(er))
Jonas
300kr
/t
1. kurstime gratis!
Vetle
5
5 (3 Evaluering(er))
Vetle
500kr
/t
1. kurstime gratis!
Chris-andré
Chris-andré
345kr
/t
1. kurstime gratis!
Roald
5
5 (1 Evaluering(er))
Roald
350kr
/t
Første kurstime gratis>

De beste bloggene

Det beste med internett er at det finnes så mange kilder til informasjon. Til og med når det kommer til blogger er det masse kunnskap å hente, enten du er nybegynner, viderekommen, eller til og med ekspert. Det finnes så mange spennende, underholdende og informative blogger der ute, enten målet ditt er;

 • å få en oversikt over økonomiske faguttrykk for å supplere studiene
 • å lære mer om spesifikke grener innen økonomifaget, som makroøkonomi, statistikk, skatt og finans,
 • å lese deg opp på dagsaktuelle hendelser som også er relevante for studiene
 • eller å finne gode eksempler til bruk på en eksamen

...er en økonomiblogg et flott verktøy for å lære mer om disse temaene.

Det aller beste er å sjekke ut mange forskjellige blogger for å få flest mulig perspektiver. For eksempel kan du lære om det nyeste innen global økonomi, makroøkonomi eller trender og problemstillinger knyttet til statistikk ved å sjekke ut bloggen til Det internasjonale pengefondet (IMF).

Vil du lære med om det som skjer i Norge kan du gå til BULLETIN, som tilhører Norges Handelshøyskole, og høre fra norske eksperter og økonomikyndige.

Noen blogger diskuterer spesifikke tematikker eller teorier, mens andre har et litt bredere perspektiv. Café Hayek og Pengesnakk er eksempler blogger som fokuserer på ett spesifikt tema eller ett spesielt mål. The Economist og Finansnerden er eksempler på det siste, blogger som tar for seg et bredere spekter av temaer og nyheter.

De beste podcastene

Selv om det å lese blogger kan være en strålende måte å lære om økonomi på, har det også mye for seg å lytte til økonomi-podcaster på jevnlig basis.

Det fine med podcast er at du kan lytte til dem uansett hvor du befinner deg og hva du driver med, enten du er hjemme eller på farten.

Podcast har blitt mer og mer populært, og dermed har også antallet økonomi-podcaster steget betraktelig. Dette er gode nyheter for alle som gjerne vil lære om trendene i moderne økonomi; det finnes programmer som tar for seg alt fra arbeidsledighet til skattereglement, makro- og mikroøkonomi, bankvesen og regnskap, og alt mulig annet.

For eksempel kan E24-podden være et fint sted å starte. Her inviteres aktuelle og kunnskapsrike gjester til å fortelle om sine erfaringer innen økonomi og næringsliv, hovedsakelig med fokus på Norge, og hvordan internasjonale hendelser påvirker norske forhold. Podcasten har eksistert siden 2015, så det er haugevis med spennende temaer å ta av.

Vil du samtidig ha litt trening i engelsk kan Economist Radio være verdt å sjekke ut. I denne podcasten, fra det anerkjente magasinet The Economist, får du daglige episoder med analyser av de nyeste hendelsene i internasjonal økonomi.

Episodene er tilgjengelige på Spotify, iTunes og SoundCloud, og med en varighet på 10-25 minutter kan de lett få plass i en travel hverdag.

Dessuten har flere av landets største banker sine egne podcaster som sørger for å oppdatere deg på hva som skjer i den globale økonomien og finansmarkedet for tiden. Utbytte fra DNB, Nordea Insights fra Nordea og Danske Bærnkers fra Danske bank er eksempler på slike.

En annen praktisk ting ved podcaster er at man kan få varsler når nye episoder blir tilgjengelige, slik at du lett kan holde tritt med din favorittpod!

Mann på buss hører podcast
Les en blogg eller lytt til en podcast mens du er på farten (Bilde fra Unsplash)

De beste publikasjonene

Dersom du ikke er en stor fan av podcast, og foretrekker å lære ved å lese deg opp på dagsaktuelle hendelser, kan det være en god idé å lese artikler fra noen av de beste magasinene, tidsskriftene og avisene som handler om økonomi.

Det finnes mange velrenomerte økonomipublikasjoner der ute, både på norsk og engelsk, som kan hjelpe deg med å utvikle dine kunnskaper og analytiske egenskaper innen økonomifaget. For eksempel:

 • Dagens Næringsliv
 • Finansavisen
 • E24
 • Kapital
 • Reuters
 • Forbes

Hvilken publikasjon du velger avhenger av dine interesser og perspektiver, og hvilke temaer du ønsker å undersøke.

For eksempel kan det være spennende å lese Dagens Næringsliv eller Kapital for å lære om hva som skjer innen norsk næringsliv, mens Reuters og Forbes har et mer internasjonalt og amerikansk fokus, og kan lære deg mer om global økonomi.

Er du usikker på hvilken du skal velge er det lurt å plukke ut noen artikler fra for eksempel tre forskjellige publikasjoner, og se hva som passer deg og dine interesser best.

Det kan jo hende du tror at du er mest interessert i statlig økonomi, men etter litt lesing innser at det er mer spennende med økonomiske utfordringer knyttet til klima eller helse. Dette finner du ut av så snart du har undersøkt flere ulike temaer og kilder.

Det fine med slike publikasjoner er at du blir oppdatert på aktuelle hendelser og nyheter, enten de handler om mikroøkonomi, privatøkonomi, eller finans.

Privatlærer på skype
Vi har dyktige privatlærere innen de fleste fag (Bilde fra Unsplash)

De beste nettsidene for å finne en privatlærer

Er du på leting etter ekstraundervisning i økonomi finnes det mange nettsider som formidler erfarne privatlærere. De kan møte dine behov og tilby eksperthjelp.

Enten du leter via Superprof, eller andre steder, kan du finne undervisere som gir deg:

 • Kvalifiserte lærere med høyere utdanning innen økonomi, fra bachelor til doktorgrad
 • Lærere i en rekke fag som hjelper deg til bedre disiplin, konsentrasjon, effektivitet og analytiske evner
 • Lærere med erfaring som vet hvordan de skal introdusere studentene for økonomiske teorier og prinsipper, mens de får frem det beste i dem

Med sider som Superprof er det lett å finne en lærer ved å skrive inn hvilket fag du trenger hjelp med, og hvor du bor. Deretter får du opp tilgjengelige lærere i nærheten av deg.

Vil du ha nettundervisning har Superprof også en oversikt over lærere som tilbyr dette.

Mange slike nettsider vi også sørge for at du vet så mye som mulig om din fremtidige lærer før du ansetter vedkommende. For eksempel kan du ofte få se en kort biografi som informerer om

 • Lærerens akademiske bakgrunn
 • Hvorvidt vedkommende har en grad innen økonomi
 • Hvilken utdanningsinstitusjon vedkommende har vært tilknyttet
 • Hva slags undervisningserfaring vedkommende har

Så alt i alt er det uendelige muligheter til å lære om økonomi på internett, enten du vil forstå økonomi bedre generelt, lære om verdensøkonomien eller trenger hjelp med økonomibegreper.

For de som liker å lese artikler for å utdype studiene, er det lurt å lese blogger om økonomi, eller artikler fra populære nyhetskilder og tidsskrifter.

Foretrekker du å lære mer mens du er på farten kan en økonomipodcast være det beste for deg. Mange av dem har korte episoder som gjør at de passer inn i en travel hverdag.

Og selvfølgelig er det en ypperlig idé å leie en privatlærer, i tillegg til alle egenstudiene du måtte gjøre. En lærer kan diskutere viktige økonomiske og empiriske spørsmål med deg, og snakke om alt du har lest eller hørt på nettet.

I tillegg kan læreren hjelpe deg med å forberede deg til eksamen, innleveringer og skoleoppgaver, og rett og slett være en personlig rådgiver. Læreren kan gi deg strategier for å gjøre det bra på eksamen, og lære deg mer om nøkkelbegreper fra pensum.

Ved å bruke en side som Superprof kan du enkelt finne en økonomilærer som har riktig erfaring for å gjøre deg best mulig!

 

Trenger du en lærer i Økonomi?

Likte du artikkelen?

5,00/5 - 1 stemme(r)
Loading...

Marte