Blant de astronomiske mengdene med undervisningsressurser som er tilgjengelig for alle som vil forbedre engelsknivået sitt og gjøre fremskritt raskt, vil en også finne alternativer som én-til-én undervisning, språkstudier i utlandet og bruk av internett til å lære engelsk gratis.

Ikke desto mindre vil ingenting bli mer effektivt, for å bli tospråklig, enn å bli med på en utenlandsk skole i et år eller to.

Ønsker du å forbedre språkferdighetene, språkkunnskaper, lese- og skriveferdigheter og ordforråd utenfor klasserommet?

Det bor rundt 160 000 nordmenn i utlandet, hvor rundt 35 400 av dem bor i USA, 10 000 i Australia, 6 000 i Storbritannia og 3 000 i Canada.

''Hva er amerikanisering? Det kommer til uttrykk på en overfladisk måte når en innvandrer adopterer klærne, manerene og skikkene som vanligvis er vanlige der. Noe som er langt viktigere er den tilkjennegivelsen som blir lagt fram når en erstatter sitt morsmål med det engelske språket.''

Louis D. Brandeis, en amerikansk advokat og hjelpedommer Høyesterett i USA fra 1916 til 1939.

Ifølge Kaplan, et firma som kan organisere reisen din til utlandet, mente 65% av deltakerne at å reise til engelskspråklige land og ta online engelskkurs med andre utlendinger var den beste løsningen å lære engelsk på.

Studenter øver sammen
Det er mange måter du kan studere engelsk på. (Kilde: Unsplash)

Her er noen metoder for hvordan du kan lære engelsk som andrespråk med engelske morsmålsbrukere:

De beste Engelsklærerne tilgjengelig
Mari
4,9
4,9 (22 Evaluering(er))
Mari
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Roman
5
5 (14 Evaluering(er))
Roman
440kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Daniel wilhelm
5
5 (6 Evaluering(er))
Daniel wilhelm
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Karen
5
5 (4 Evaluering(er))
Karen
380kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Deborah
5
5 (11 Evaluering(er))
Deborah
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Candice
5
5 (5 Evaluering(er))
Candice
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jeanette
5
5 (8 Evaluering(er))
Jeanette
560kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Mari
4,9
4,9 (22 Evaluering(er))
Mari
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Roman
5
5 (14 Evaluering(er))
Roman
440kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Daniel wilhelm
5
5 (6 Evaluering(er))
Daniel wilhelm
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Karen
5
5 (4 Evaluering(er))
Karen
380kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Deborah
5
5 (11 Evaluering(er))
Deborah
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Candice
5
5 (5 Evaluering(er))
Candice
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jeanette
5
5 (8 Evaluering(er))
Jeanette
560kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Øv på engelsken sammen med morsmålsbrukere som bor i Norge

Etter hvert som landenes økonomi blir mer og mer avhengig av språkkunnskaper, er særlig engelsk blitt en av de beste fordelene i den profesjonelle verden.

En undersøkelse foretatt av ''Erasmus +'' anslo at i 2016 var det en av to selskap som var på utkikk etter engelskkunnskaper hos kandidater i rekrutteringsprosessen.

Hvis vi går forbi business-perspektivet for å lære engelsk, er det å mestre engelsk også en måte å bli i stand til å kommunisere på engelsk og bli forstått av alle utlendinger i den ikke norsktalende verden.

Det blir ofte sagt at det å lære og øve på et språk stimulerer elevens kognitive evner.

Fellen ved å lære språk er at du ikke nødvendigvis har tid og/eller penger til å reise utenlands. I tillegg kan det være vanskelig å forlate Norge, særlig hvis du er nært knyttet til familien, venne dine eller hvis du er gift.

Heldigvis kan du finne et stort samfunn av engelsktalende utlendinger i Norge, og internett har gjort det like lett å finne dem. Det krever bare innsatsen fra deg til å møte utlendinger eller studenter, hvis du bor i en av Norges storbyer.

Men hvis vedkommende ikke snakker norsk, kan utvekslingen være vanskelig hvis du ikke forstår deres språk eller aksent. På univeristetet eller høyere utdanning er det ofte en avdeling for internasjonale forhold.

''Jeg følger ikke noe blindt. Jeg må forstå hele greia, om jeg må inn i det. Det høres kanskje rart ut, men det er som å bruke engelsk. Jeg bruker bare et engelsk ord bare når jeg vet hva det betyr og forstår dets betydning. Du vil ikke høre meg si ''What's up, dude'' eller noe lignende for moro skyld.''

Kailash Kher, indisk filmkomponist og pop-rocksanger.

Hvorfor dra dit?

For å finne en korrespondent blant de mange utenlandske studentene på Erasmus eller de som kom til Norge for å studere gjennom andre programmer.

Du kan også tenke på å ta en titt på et kulturelt senter for å finne privatlærere og ta intensivkurs, individuell- eller gruppeundervisning, eller delta i debatter og konferanser.

Dette vil gjøre det mulig for dere begge å treffe nye mennesker og utvikle deres kunnskap om engelsk, amerikansk, australsk, skotsk, irsk eller nyzealenders kultur.

Les videre for flere gode råd og fremgangsmåter for å lære et språk raskt.

Kart over australia
Dra til Australia og opplev et spennende eventyr! (Kilde: Unsplash)

Møt engelsktalende utlendinger i Norge

Et annet tips som allerede har fått omfattende dekning: Å delta i organiserte kulturelle arrangementer på engelsk!

Storbyer i Norge har mange bokhandler hvor en kan finne engelske bøker, for eksempel Tronsmo Bokhandel som ofte organiserer boklanseringer og har mye av den norske litteraturen tilgjengelig på engelsk. En god løsning er også å finne audiobøker på engelsk!

En perfekt måte å forbedre engelsk gjennom kunst og kultur!

Ved å lytte på engelske morsmålsbrukere vil du lære deg det engelske vokabularet og forbedre din muntlige forståelse av morsmålet til Shakespeare.

Hvordan kan du delta i et engelskkurs uten å forlate hjemmet ditt? Enkelt, bli en del av utlendingenes samfunn.

Det finnes nettsteder som heter InterNations og Meetup som organiserer en rekke forskjellige arrangementer over hele landet knyttet til språk, kulur, opplæring, fotografering, historie, dyr, osv..

En annen mulighet er til å oppnå en ''selvlært'' flytende tale i engelsk er å fullstendig fordype deg i den engelsktalende verden hjemme.

Det betyr å bytte standardspråket på alle enheter som datamaskiner, nettbrett og telefoner til engelsk, se på engelske tv-kanaler, lytte til engelske radioprogrammer og velge filmer i originalversjonen med norsk teksting.

Husk å sjekke ut engelskkurs for voksne hos Superprof!

I Norge kan du delta i arrangementer i din hjemby for å lære engelsk, og du kan være vertskap for reisende som har engelsk som morsmål, altså personer fra Det britiske samveldet og engelsktalende land i Afrika.

En flott måte å få en privat engelsklærer hjemme og bli tvunget til å øve hver dag.

Reis utenlands for å styrke engelsknivået ditt!

Her er den beste måten for å sette opp farten på språkopplæringen: Lær engelsk flytende i England eller et annet land i Det britiske samveldet.

Den enkleste løsningen er å ta en språkreise til London, Dublin, Belfast, Glasgow, Edinburgh eller Birmingham.

Den geografiske nærheten til Storbritannia gjør det teoretisk lett å reise til disse angelsaksiske byene, men likevel er Storbritannia ikke særlig eksotisk.

I tillegg kan dessuten en slik reise være dyr.

De engelsktalende landene har avtaler for unge mennesker i form av arbeidsferie visum.

Dette visumet gjør det mulig for alle unge å reise i et år (noen ganger to år under visse forhold) til Australia, New Zealand eller Canada, for å utføre små jobber for å finansiere reisen og fritt utforske landet mens de forbedrer sine engelskspråkferdigheter.

Å reise i rammeverk av arbeidsferie visum vil gi deg muligheten til å oppleve et oppfriskende eventyr med utmerket kvalitet.

Elever lærer seg engelsk
Opplæring av engelsk trenger ikke å være vanskelig. Det er mange måter å gjøre det gøy på! (Kilde: Unsplash)

Hvorfor?

Når du jobber for et australsk, kanadisk eller nyzealandsk firma må du kommunisere med andre ansatte, ofte også reisende, og dette vil lære deg et spesielt ordforråd.

For eksempel, det å vaske i en restaurant i Australia vil føre til at du vil utvide ordforrådet innenfor matlaging og hotelltjenester. Ved å utføre fruktplukking vil du lære ord innefor jordbruk.

I tillegg vil du lære engelske uttrykk og andre tilfeldige ord, samtidig som du lærer kjente og vulgære ord, og hvordan du snakker uformelt og høflig.

ADVARSEL: Det anbefales å unngå å omgås med norsktalende hvis du ønsker å lære raskt.

Et annet alternativ for å ta en engelskkurs er å dra på språkutveksling til for eksempel Malta, London, Sydney, Ottawa eller New York.

Legg merke til at Malta er den billigste valgmuligheten blant de engelsktalende landene i forhold til Storbritannia, USA, Canada, Australia og New Zealand.

Som en del av språkstudiet kan du bli med i en ''homestay'', en form for overnattingssteder der besøkende bor sammen med en person fra byen de reiser til. Du kommer også til å få nye venner, snakke med barn eller tenåringer fra vertsfamilien, ta et intensivt engelskkurs på språkskolen, og samtidig lære din vert å snakke norsk.

Finnes det en bedre måte å snakke flytende på etter en, to eller tre måneder?

Det endelige målet er å bli så oppslukt av det engelske språket at man kan tenke og drømme på engelsk.

Ta engelskkurs med morsmålsbrukere

Til tross for flere turer eller kontakt med det engelskspråklige lokalsamfunnet ser du ikke noe økning i engelsknivået ditt?

Det kan være nødvending med engelskkurs med engelske morsmålsbrukere fra Superprof!

Blant våre lærere har Superprof 680 engelsklærere over hele Norge.

I motsetning til de andre artiklene om å lære engelsk, vil du finne massevis av lærere født i et engelsktalende land på Superprof.

Det finnes et bredt spekter av kurs som elevene kan velge mellom:

  • Profesjonell engelsk (business engelsk).
  • Forberedelse til en engelsk eksamen (BULATS, TOEIC, TOEFL).
  • Lær forskjellige aksenter (irsk, skotsk, australsk, osv.).
  • Oppdag historien og kulturen i engelsktalende land.
  • Lær om de politiske institusjonene i Det britiske samveldet.
  • Forbedre hvordan du uttrykker deg på engelsk.

Hjemmeundervisning, som også er mulig utenfor hjemmet, vil innebære et bestemt budsjett, men å øve på engelsk ansikt til ansikt vil vise seg å være mye mer effektivt enn å lære engelsk på egen hånd foran dataskjermen.

Overbevist? Ikke vent og meld deg på!

Her finner du engelskkurs i Drammen!

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Martyna

Jeg er en oversettingsstudent som elsker å lære seg nye språk og reise. I tillegg er jeg glad i å lære nye ting og finne ut mer om forskjellige kulturer.