En god løsning er å ta et engelskkurs for å bli bedre kjent med språket, men en enda bedre løsning for å fordype seg i språket er å bo hos en vertsfamilie. På denne måten vil du forbedre dine språkferdigheter og lese- og skriveferdighetene utenfor klasserommet.

Ifølge The Guardian har Storbritannia bestemt seg for å senke utsendelsen av student visum for utenlandske studenter fra 300 000 til 170 000.  Likevel tjener de 13 milliarder euro på utenlandske studenter.

Men likevel vil du fortsatt reise til Storbritannia eller andre engelsktalende land for å bli tospråklig? Sikter du mot å lese og skrive så godt på engelsk som på morsmålet ditt? Ønsker du å mestre engelsk som andre språk og forstå språkvitenskapen, grammatikken og ha et detaljert vokabular?

Her er våre tips for å bo med en engelsk vertsfamilie som er ansett som den beste metoden for å fordype seg i engelsk på en rask måte.

big ben
Dra på en språkreise i utlandet og opplev et eventyr! (Kilde: Unsplash)
De beste Engelsklærerne tilgjengelig
Mari
4,9
4,9 (20 Evaluering(er))
Mari
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Roman
5
5 (12 Evaluering(er))
Roman
550kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Daniel wilhelm
5
5 (6 Evaluering(er))
Daniel wilhelm
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Karen
5
5 (4 Evaluering(er))
Karen
380kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Deborah
5
5 (11 Evaluering(er))
Deborah
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Candice
5
5 (5 Evaluering(er))
Candice
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jeanette
5
5 (8 Evaluering(er))
Jeanette
560kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Mari
4,9
4,9 (20 Evaluering(er))
Mari
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Roman
5
5 (12 Evaluering(er))
Roman
550kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Daniel wilhelm
5
5 (6 Evaluering(er))
Daniel wilhelm
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Karen
5
5 (4 Evaluering(er))
Karen
380kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Deborah
5
5 (11 Evaluering(er))
Deborah
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Candice
5
5 (5 Evaluering(er))
Candice
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jeanette
5
5 (8 Evaluering(er))
Jeanette
560kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Hvorfor bo hos en vertsfamilie?

Hvorfor reise utenlands, uansett alder, når du kan ta privattimer hjemme med lærere våre på Superprof eller ta kurs på norske internasjonale skoler?

For det første gjør reisen til utlandet det mulig for deg å lære et fremmedspråk ved at du er nedsenket i språket og kulturen fra soloppgang helt til det blir mørkt.

Som en student vil du kunne tilbringe måltider sammen med vertsfamilien din, delta i oppgavene i huset og ha felles aktiviteter, noe som kan bidra til fremgang uten at du føler deg tvunget.

Du vil lære uten å ha inntrykket av å måtte lese mange sider for å lære engelsk grammatikk, uregelmessige verb og vokabular slikt som du ville ha gjort gjennom engelsk språkkurs på nettet.

Det vil være mye mer effektivt enn å se filmer i originalversjonen.

Oppholdet i utlandet er mer sparsommelig enn en språkskole hvor en må betale skolepenger dersom eleven ''bare'' betaler for utleiing av rommet, mens ellers måtte en ha betalt minst 15 000 kroner for en måned med engelskkurs på en språkskole i London, Melbourne eller New York.

Selv om du er på nybegynnernivå, er det å snakke engelsk hver dag den beste måten å lære ved å prøve å snakke som de rundt deg i den byen du oppholder deg i.

I tillegg vil du unngå å snakke morsmålet ditt med en nordmann du tilfeldigvis møter. Dette er en vanlig snublestein blant reisende.

Videre vil du også kunne lære forskjellige aksenter avhengig av hvor du velger å reise, for eksempel amerikansk, skotsk, irsk eller australsk.

På ungdomsskolen og videregående er dette ikke en mulighet med det andrespråket man velger. Eleven lærer litterært engelsk, med fokus på de skrevne ferdighetene og med mindre fokus på hvordan en uttrykker seg.

I tillegg vil du lære engelsk utenat med din vertsfamilie. Du vil gradvis øke forståelsen din og gjøre framskritt hver dag med intonasjon, trykkaksent, uttale, idiomatiske uttrykk og du vil bli vant til å tenke på engelsk.

Her er flere fordeler ved å bo hos en vertsfamilie:

 • Intensivkurs tilpasset dine behov, minst fire timer hver dag gjennom hele uken.
 • Fullstendig neddykket i den lokale dialekten.
 • Oppleve og utforske det fremmede landet og skaffe nye internasjonale venner.
 • Nytte av et skreddersydd opplæringsprogram som vil også gi muligheten til å velge type bosted, halvpensjon eller full pensjon, osv.
 • Mulighet til å jobbe lokalt for å finansiere oppholdet eller forbedre vokabularet, eller begge deler.
 • Du vil gjøre store framskritt som vil forberede deg til eksamenen, enten det er TOEIC, TOEFL eller IELTS.
 • CV-en din vil se bedre ut ved å vise at du forstår den angelsaksiske kulturen og snakker godt engelsk.

Etter reisen, kan du kanskje til og med lære andre engelsk og hjelpe ikke engelsktalende nå et nivå hvor de snakker flytene på engelsk som vil hjelpe dem i deres tospråklige utdannelse.

Du vil også kunne finne ut mer om livet til lokalbefolkningen og hvordan det er å bo i et land som er så ulikt fra Norge. Dette vil gi deg en mye bedre forståelse av kulturen, tradisjonene og skikkene som definerer det lokale liv.

person lærer engelsk
Opplæring av engelsk åpner mange dører med et vidt spekter med muligheter! (Kilde: Unsplash)

Hvilket land skal du velge for utveksling?

Hvilket byrå bør du ta kontakt med? Det er så mange...

Mange forskjellige reisebyråer og språkskoler kjemper for det lukrative markedet med språkligutveksling. De tilbyr så mange muligheter når det gjelder å velge en utvekslingsdestinasjon og velge mellom forskjellige typer av engelsk språkkurs.

Her er noen forskjellige byråer:

ANSA

ANSA er en organisasjon som jobber med utveksling for norske studenter. Hos ANSA kan du få gratis veiledning og informasjon om studier i utlandet. Dette inkluderer informasjon om hvilke studiemuligheter som finnes utenlands og hvor en kan reise.

Organisasjonen hjelper også med søknadsprosessen, opptakskrav, finansiering og nødvendige tester. I tillegg har ANSA rådgivere som hjelper med store og små utfordringer i utlandet.

Det vil alltid være en mulighet til å dra til en storby, og mens du utforsker byen vil du forbedre engelsken og oppleve en annerledes kultur!

STS-Education

Har engelsk uttalelse alltid vært svakheten din? Kan du aldri huske hvordan man bygger en setning på engelsk? Dra med STS Education!

STS Education tilbyr språkreiser utenom det vanlige. Med en STS-språkreise kan du oppleve landet på en morsom og trygg måte. Du vil møte ungdommer fra hele verden mens du lever i en annerledes kultur enn din. Du vil utforske nye tradisjoner og forbløffende steder.

STS tilbyr at du kan velge selv hvor mye av reisen din vil dreie seg om direkte språkundervisning. De tilbyr språkreiser og utvekslinger for videregående elever som kan bo hos vertsfamilier under oppholdet.

AFS Norge

AFS er en interkulturell utdanningsorganisasjon som ønsker å utvikle og engasjere globale medborgere. Organisasjoner tilbyr spennende utvekslingsreiser med AFS-camp før selve utreisen for at deltakerne kan forberede seg for utvekslingsåret.

Vertsfamilie er selvfølgelig en viktig del av prosessen. AFS samarbeider med mange forskjellige familier som har blitt godkjente. Familiene som er med i AFS er frivillige og er selv nysgjerrige på å lære om nye kulturer. Dette betyr at både du og familien du vil bo hos, vil kunne lære fra hverandre.

YFU (Youth for Understanding)

Å bidra til en positiv global endring er målet til YFU. De samarbeider med over 50 land og bidrar med i en kulturell utveksling.

Hos YFU blir du forberedt for utveksling og får bo hos en vertsfamilie. Alle elever som reiser ut får en kontaktperson som følger jevnlig opp underveis gjennom året. I tillegg blir det organisert flere samlinger gjennom året som kommer til å gjøre reisen enda spennende!

Det betyr ikke at det blir lettere å lære engelsk - ingenting er lett når du reiser utenlands for å studere - men fordelen er at du lager ditt eget eventyr, avhengig av dine mål, situasjon og alder.

person lærer foran pcen
Engelskopplæringen vil hjelpe deg med å bestå alle nødvendige engelsk eksamener. (Kilde: Unsplash)

Å bo sammen med en vertsfamilie: En typisk dag!

Enten du er et barn, en tenåring, elev eller voksen, betyr en språkreise å komme seg ut av hjemmet ditt og komfortsonen og utforske andre kulturer.

Det vil skape nye sosiale forbindelser og vil oppmuntre deg til å være sammen med andre mennesker. Likevel vil du måtte lære å bo sammen med en familie og deres vaner og normer som kan være forskjellige fra dine.

På den andre siden må vertsfamilier behandle utvekslingspersonen som et fullverdig medlem av familien gjennom hele oppholdet. Det er en selvfølge at de ikke kommer til å forandre timeplanen eller livsstilen sin avhengig av den personen som de blir vertsfamilie for.

Det er opp til deltakeren å tilpasse seg sin vertsfamilies daglige liv og ikke omvendt. Dette er for å forstå kulturen, vanene og levemåten deres.

I en vertsfamilie blir språklæring mye lettere da en blir oppfordret til å snakke på engelsk hver dag. Dette er den beste måten for å assimilere reglene for grammatikken og berike sitt ordforråd.

Ikke forvent å ha kraftige måltider klokken tolv og middager klokken ti om kvelden; i den angelsaksiske kulturen er det vanlig å spise middag klokken seks, og ved lunsjtid spiser familier hver for seg en lett lunsj som vanligvis består av en brødskive. Den engelske frokosten karakteriserer seg ved at den er grovkornet og er et solid måltid.

Og ja, denne reisen er mye mer enn bare språkopplæring; det handler også om å lære om landets skikker.

Til slutt, her er noen tips om å bo godt i utlandet hos en vertsfamilie:

 • Vær fordomsfri og åpen for nye ideer.
 • Snakk med vertene dine.
 • Gi en gave ved ankomst.
 • Tilpass deg til familiens rytme (måltider, sengetid, vaner, osv.).
 • Godta kulturelle eller sosioøkonomiske forskjeller.
 • Delta i husarbeid (rydd opp etter deg selv, hjelp til med husarbeid eller matlaging, osv.).
 • Lytt til samtaler (ideelt for å lære engelsk raskt).

Her er en ting elevene ikke gjør nok av: Hold kontakten med vertsfamilien! Ved å bli venner med vertene dine, kan du kanskje kommer tilbake en dag uten å må ha hjelp av et byrå.

Sjekk ut engelskkurs Oslo.

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Martyna

Jeg er en oversettingsstudent som elsker å lære seg nye språk og reise. I tillegg er jeg glad i å lære nye ting og finne ut mer om forskjellige kulturer.