«Noen mennesker er villige til å betale prisen, og det samme gjelder med å holde seg frisk eller spise sunt. Det er litt disiplin involvert. Det er noen ofringer.» Mike Ditka

En sunn livsstil tar tid, penger og selvdisiplin. Det kan være vanskeligere for noen enn for andre. I dagens samfunn mangler folk ressurser og personlige egenskaper som trengs for et sunt kosthold.

Tid er penger og penger er tid. Når det gjelder å spise riktig, er det for de aller fleste mennesker mye lettere, tidsmessig og pengemessig, å kjøpe frosne måltider til middag eller spise ultraprosesserte bakervarer til frokost enn å lage smoothie til frokost eller planlegge en balansert middag med alle nødvendige næringsstoffer.

Disse ernæringsfeilene er ekstremt vanlige blant Norges befolkning fordi de ikke vet hva de skal gjøre for å leve sunnere. Dette skyldes hovedsakelig mange års dårlige spisevaner og mangel på ideer til å lage sunne måltider.

Bli ernæringsfysiolog i Norge?

De beste Ernæringlærerne tilgjengelig
Alexander
5
5 (4 Evaluering(er))
Alexander
999kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Stefan
4,7
4,7 (3 Evaluering(er))
Stefan
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Merete
Merete
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Lisa
Lisa
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Madeleine
Madeleine
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Mika
Mika
50kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marie liland
Marie liland
275kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Susanne marie
5
5 (1 Evaluering(er))
Susanne marie
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Alexander
5
5 (4 Evaluering(er))
Alexander
999kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Stefan
4,7
4,7 (3 Evaluering(er))
Stefan
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Merete
Merete
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Lisa
Lisa
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Madeleine
Madeleine
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Mika
Mika
50kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marie liland
Marie liland
275kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Susanne marie
5
5 (1 Evaluering(er))
Susanne marie
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Hvor kan man finne ideer og tips til en sunn livsstil?

Ernæringseksperter er helseeksperter som er her for å hjelpe! Med uvurderlige råd og mange års erfaring jobber ernæringseksperter med pasienter for å få dem til å oppfylle sine helsemål.

Enten pasientene ønsker kostholdsplaner, sunne oppskrifter, ernæringsterapi, råd for å gå ned i vekt eller helsebevissthet i bedriftens omgivelser, jobber ernæringseksperter hardt for at pasientene skal lykkes.

Profesjonelle kostholds- og ernæringseksperter har gjerne både utdanning og erfaring på feltet.

Deres helsetips gir kundene den nødvendige kunnskapen for en umiddelbar omvending til en sunn livsstil. Ernæringsfysiloger med en grad innen ernæring er motiverende og fast bestemt på å veilede sine pasienter mot ernæringsmessig seier!

Superprof er her for å hjelpe kvalifiserte ernæringsfysiologer med å finne klienter i nærområdet. Enten du jobber i offentlig eller privat sektor, trenger ernæringseksperter et stort antall tilbakevendende pasienter for å holde motivasjonen oppe og jobbe med å oppdatere ferdighetene sine.

Mannlig ernæringsekspert og mannlig pasient
På offentlig sykehus vil pasientene tildeles deg, og pasientgruppen kan variere fra krefttilfeller til hjerte- og karsyke. Foto: Unsplash

Hvordan finne pasienter i offentlig sektor

Å jobbe profesjonelt i privat eller offentlig sektor er en beslutning som burde tas tidlig. Dette viktige valget vil avgjøre hvilke jobber og pasienter du skal se etter som profesjonell ernæringsekspert.

Ernæringseksperter i offentlig sektor har et bredt spekter av pasienter. I stedet for å jobbe én til én med pasienter på sitt eget kontor, vil mange ernæringseksperter i folkehelsen hjelpe grupper av mennesker på sykehjem, kantiner, skoler, universiteter og sykehus.

I stedet for å konstant måtte søke etter pasienter og bruke sosiale medier for selvpromotering, jobber ernæringseksperter i offentlig sektor under en arbeidsgiver, og pasientene blir tildelt dem.

I stedet for å måtte finne individuelle pasienter kan en ernæringsekspert eller kostholdsekspert i offentlig sektor leies inn av en offentlig organisasjon eller sykehus for å identifisere trendene i et fellesskap eller befolkningens spisevaner.

Ernæringsekspert uten utdanning

Ernæringsfysiologer med erfaring og en grad i human ernæring kan engasjeres av store organisasjoner eller helsedepartementet for å lage kampanjer og øke bevisstheten om fordelene med et sunt kosthold. En del av arbeidsoppgavene kan være å gjennomføre seminarer på skoler og samfunnshus for å introdusere nye matvarer i folkets kosthold.

Ernæringsarbeid på sykehus kan variere. Ernæringsfysiologer kan bli tildelt nye pasienter av leger og andre helsespesialister. Disse pasientene kan ha tidligere helseproblemer, og søker kostholdsråd for å forhindre ytterligere helseskade. I denne situasjonen jobber ernæringseksperter med pasienter som har hatt hjerteinfarkt, pasienter som lider av kreft, diabetes, fedme eller hjerte- og karsykdommer, som må legge om livsstilen og føre et sunnere kosthold for å hindre videre utvikling av symptomer.

På sykehuset motiverer ernæringsfysiologer pasientene til en sunnere livsstil for å forhindre fremtidige sykehusbesøk.

På sykehjem, skole og universitetskantiner er kantinepersonalet ernæringsekspertenes kunder. De kan ha blitt ansatt av skolestyret eller det offentlige helsevesenet til å introdusere nye oppskrifter som må implementeres for å forbedre de sunne matvanene til elever og innbyggere. Ernæringseksperter utformer spesielle kostholdsplaner for barn og eldre som lider av matallergi eller trenger bestemte næringsstoffer i kostholdet.

Alt i alt vil ikke ernæringsfysiologer i offentlig sektor kunne velge sine pasienter, slik som i privat sektor. Pasienter blir tildelt dem av sine arbeidsgivere i henhold til stillingsbeskrivelsen og ekspertise. Imidlertid kan det være en stor lettelse for mange ernæringsfysiologer å vite at det er overflod av arbeid og pasienter å ta hånd om. En trenger ikke å annonsere for å trekke nye kunder eller pasienter.

Hvor kan du studere ernæring?

Ernæringsfysiologer i offentlig sektor har gjerne dårligere timelønn enn de som driver egen praksis, men de er garantert konstant arbeid på grunn av pasientene arbeidsgiveren gir dem.

Kvinnelig ernaringsekspert med laptop
Driver du egen praksis, må du finne pasientene selv. Da er samhandling på nett en viktig ressurs. Foto: Unsplash

Hvordan finne klienter i privat sektor

Når en er helt fersk ernæringsekspert, tar det tid og krefter å bygge seg opp en solid kundekrets med tilbakevendende klienter. Suksess skjer ikke over natten. Nye pasienter som søker hjelp fra en privat ernæringsekspert for første gang liker ofte å se både erfaringsgrunnlag og kvalifikasjoner før de bestiller en konsultasjon.

Egen privat praksis som ernæringsfysiolog eller kostholdsveileder er en god ide for å hjelpe klienter med deres spesifikke helseproblemer og ernæringsbehov på et personlig nivå. Noen trinn må imidlertid følges for å bli vellykket og bygge opp en base av tilbakevendende klienter.

Hvor kan du jobbe som ernæringsekspert?

Her er noen av de mest nyttige forslagene for å finne klienter som privat ernæringsekspert:

  1. Bruk sosiale medier: i dagens verden er Facebook og Instagram dine beste venner! Bli med i Facebook-grupper som interesserer potensielle kunder. Ved å observere kommentarer og innlegg får du en ide om kundenes behov og en generell oversikt over markedet. I disse gruppene er det viktig å være aktiv ved å svare på spørsmål, legge ut helseråd og delta i diskusjoner. Ved å svare på spørsmål får du troverdighet og gir tillit til potensielle klienter, som en dag vil besøke Facebook-siden din og bestille en konsultasjon!
  2. Lag ditt eget nettsted: hvor er det første stedet folk går når de leter etter råd? Internett! Uten teknologisk kunnskap og en sterk tilstedeværelse på nett, kan virksomheten din mislykkes. I dagens verden er det viktig å ha online tilstedeværelse for å tiltrekke seg nye kunder. Invester i et attraktivt nettsted som vil tiltrekke kunder til virksomheten din. Inkluder tidligere kunders anbefalinger, og gi verdifull informasjon som får nettstedet ditt til å skille seg ut fra resten. Volvat medisinske senter er en helsebedrift med ernæring på menyen, hvis nettsted inneholder all informasjon forbrukerne leter etter, for eksempel tjenester som tilbys, om ernæring, behandlinger og hvordan de kan kontaktes. Dette er bare et eksempel på hvordan et brukervennlig og informativt nettsted kan se ut.
  3. Tilby konkurransedyktige priser: for ernæringseksperter i oppstartsfasen, uten veldig mye erfaring, vil det lønne seg å tilby priser som er litt lavere enn konkurrentene. Dette vil tiltrekke potensielle kunder som ikke vil bruke for mye penger på ønskede tjenester. Kampanjer er ekstremt fristende for nye kunder. Hvis de kan få en 90-minutters privat konsultasjon for prisen av en 60-minutters konsultasjon, vil de velge tjenestene dine.
  4. Start en samtale: besøk populære nettsteder som Reddit, Yahoo Groups eller Google Groups for å starte samtaler med personer som har spørsmål om ernæring. Still dem personlige spørsmål for å analysere kostholdsspørsmålene og gi råd og tips. Ikke prøv å selge noe, bare start en vennlig samtale. Etter å ha svart på noen spørsmål, lagt ut noen nyttige blogger og gitt dem råd som vil gjøre en forskjell i deres liv, vil de trives med deg og vurdere å bruke deg i fremtiden.
  5. Svar på spørsmål på Quora: Quora er et fantastisk nettsted der folk stiller spørsmål om bokstavelig talt alt. Ved å svare på noen ernæringsspørsmål fra brukerne, kan du få kontakt med nye mennesker som leter etter en profesjonell ernæringsekspert.

Hvis du følger disse helt grunnleggende, men effektive trinnene, finner du veldig enkelt nye kunder. Å bli ernæringsekspert i privat sektor er svært givende pga. fleksibilitet, lønn en kan oppnå samt de personlige relasjonene som skapes med pasientene.

Likevel er det mer risikabelt fordi arbeidet uten en stabil kundebase har sine høy- og lavsesonger. Å oppsøke eller engasjere en ernæringsfysiolog er en luksus for de aller fleste. Derfor er luksus det første som ryker på et stramt budsjett.

Imidlertid vil pasientene alltid bli imponert over private ernæringseksperter med kommunikasjonsevner og inspirasjonskraft. Hvis du jobber med disse egenskapene, vil du aldri være uten jobb som privat ernæringsekspert!

Mørsk sjokolade, te og nøtter
Ernæringseksperter gir gode tips og råd, som for eksempel å spise mørk sjokolade fremfor andre sukkerholdige godsaker. Dessuten er mørk sjokolade i moderate mengder også en kilde til K-vitamin. Foto: Unsplash

Nyttige tips fra erfarne ernæringseksperter

Å kunne gi praktiske tips om mat og ernæring til potensielle pasienter som ernæringsekspert er ekstremt viktig. Pasienter henvender seg til helsepersonell, som kvalifisert ernæringsekspert eller kostholdsekspert, for å søke de rådene de trenger for et sunnere kosthold.

Uten nyttige tips om spisevaner, forbrenning og sykdomsforebygging fra erfarne ernærings- og kostholdseksperter, vet mange nordmenn ikke hvor de skal lete etter råd. De surfer på internett i timevis på jakt etter de riktige forslagene, men fullfører forskningen helt forvirret på grunn av motstridende informasjon.

Her er noen av de mest nyttige tipsene fra kvalifiserte ernæringseksperter for å unngå forvirring:

  1. Spis mer mørk sjokolade: alle vil glede seg over denne anbefalingen! Flertallet av Norges befolkning spiser altfor mye sukker. Den anbefalte dosen sukker er omtrent 25 gram (6 ts) per dag for kvinner og 36 gram (9 ts) per dag for menn. For å holde deg under denne anbefalte mengden sukker, må matvarer som brus og sjokolade kuttes fra kostholdet ditt. Likevel smyger sukker seg inn i måltidene våre gjennom såkalte «sunne matvarer» som energi-barer, frokostblandinger og yoghurt. For å forebygge faren for diabetes, bør en heller spise mørk sjokolade fremfor bakervarer og andre sukkerholdige godbiter når sukkersuget melder seg. Det vil tilfredsstille søthungeren og på sikt forhindre intenst sukkersug.
  2. Planlegg på forhånd og frys ekstra mat: avansert måltidstilberedning og matplanlegging kan spare deg for mye ekstra tid. Mange er veldig opptatt og har rett og slett ikke tid til å lage sunne måltider hver dag. Hvis dette er din situasjon, vil fryseren bli din nye bestevenn! Å ta noen timer søndag ettermiddag for å planlegge måltidene dine for uken og fryse dem, vil spare deg for mye tid og gi deg muligheten til å spise mer næringsrike måltider.
  3. Du trenger ikke å gjøre rent bord: det er ikke nødvendig å spise opp smitt og smule av maten du får servert eller lager selv. Lytt til kroppen din og dens metthetstegn. Overspising kan forårsake oppblåsthet, fordøyelsesbesvær og flatulens. Etter hvert vil du lære deg porsjonene dine å kjenne, og ha lyst på sunn mat som metter uten bivirkninger.

For flere nyttige tips om ernæring, besøk helsenorge.no. Vær oppmerksom når du ser etter nyttige tips fra kvalifiserte helse- og velværeeksperter, og følg bare råd fra pålitelige kilder.

Som kvalifisert ernæringsekspert er det avgjørende å holde tritt med de nyeste helsetrendene, og gi kundene nøye beskjed om de skal følge dem eller ikke. Med en befolkning som blir mer og mer helsebevisst, vil ernæringseksperter ha færre problemer med å finne pasienter. Bli dyktig på yrket ditt og vær et helsemessig forbilde for å tiltrekke potensielle kunder!

Bli ekspert på idrettsernæring

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Bente