Hjemmeside
Gi undervisning

Finn ernæringsrådgivere nær deg

🥇 Dyktige undervisere
💻 28 lærere
🔒 Verifiserte evalueringer
💸 Ingen gebyrer

Hvor leter du etter ernæringkurs?

Privatundervisning med Superprof

Lær Ernæring online eller i person, med lærerutvalget vårt

Se flere lærere

4.9 /5

Våre stjernelærere med et gjennomsnitt på 4.9 stjerner og flere enn 4 anmeldelser.

290 kr/time

De beste prisene: 95% av lærerne tilbyr første kurset gratis og gjennomsnittsprisen er 290kr/time

6 t

Våre lærere svarer vanligvis innen 6time(r)

01

Finn din perfekte Ernæringlærer

Gå fritt gjennom profilene og kontakt din nye Ernæringlærer etter dine kriterier (pris, erfaring, evaluering, kurs i hjemmet eller online)

02

Organiser dine Ernæringkurs

Få kontakt med din lærer; organiser dine behov og tilgjengeligheter, planlegg første kurset. Kontaktinformasjon får du tilgang til på din profil.

03

Oppdag nye opplevelser med Helse og velvære

Elevpasset gir deg ubegrenset tilgang til alle lærere, coacher og veiledere. Dyrk din nye lidenskap med engasjerte mennesker.

Våre tidligere elever
anmelder deres Ernæringlærere

Se alle våre Ernæringkurs

Kostholdsekspert klar for å dele sine kunnskaper

Ustanselig blir vi matet med informasjon om kosthold, ernæring og helse, enten det er via tv-reklame, i blader og aviser, på sosiale nettverk eller i butikken. Hyllene i matbutikken bugner av sunne matvarer, og stadig kommer nye og mer sunnere alternativer til. Vi er mye mer opptatt av helse enn før, dog vet vi overraskende lite om anatomi og helse. Vi har fortsatt mye å lære, og det er her ernæringsstudie kommer inn i bildet. Når vi snakker om ernæring, så refererer vi til mat som er nødvendig for å holde celleorganismen i live. Ernæring som studieretning, er selve vitenskapen om menneskekroppens forhold til mat, hvordan vi konsumerer den og hvordan vi bruker den. I dag fokuserer ernæringsstudier hovedsakelig på hvordan kroppen bruker mat og hvordan forbrenningen fungerer. Dette er de biokjemiske stegene, som beskriver hvordan mat forvandles fra en form til en annen. Ernæringseksperter forsker også på forholdet mellom kosthold, helse og sykdom, ved å se hvordan et sunt kosthold kan forhindre sykdommer og medisinske problemer, så vel som hvordan våre kostholdsvalg forårsaker ulike sykdommer. Du er kanskje ikke på utkikk etter å finne opp en ny supermatvare eller hjelpe andre mennesker med deres medisinske problemer, men det er ikke de eneste grunnene til å studere ernæring.

Hvorfor lære om ernæring?

Mer kunnskap om ernæring gir deg bedre forståelse av hvordan din egen kropp fungerer, og hvordan den reagerer på maten du forer den med. Dette vil gjøre at du gjør mer bevisste valg når det gjelder kostholdet ditt, slik at kroppen får det den trenger for å yte sitt beste. Av den grunn, studerer mange idrettsutøvere ernæring når de ser etter måter å forbedre ytelsen i en konkurransesammenheng. Husker du for eksempel da den verdenskjente tennisspilleren Novak Djokovic kuttet ut gluten i 2010? Det var et resultat av et dypere ernæringsstudie! Dårlig ernæring settes i sammenheng med sykdom. Alle vet at hypoglykemi, overvekt, diabetes og hjerte- og karsykdommer har sammenheng med kostholdet, men visste du at en endring i kostholdet også har god effekt på reumatisk gikt? Mentale tilstander kan også ha sammenheng med kostholdet, slik som depresjon, anoreksi og hyperaktivitet hos barn. Når det gjelder medisinbruk, velger mange å behandle symptomene med en holistisk tilnærming for å komme til bunns i lidelsen. Kostholdet spiller her en stor rolle. Ved å lære mer om hvordan ernæring påvirker ditt velvære, kan du ta kontroll over din egen helse. Om du drømmer om å finne opp en ny supermatvare, så står nok universitetsutdannelse på menyen hos deg. Profesjonelle på området jobber med pasienter for å hjelpe dem med å forstå den ernæringsmessige verdien av maten de spiser, og oppmuntre dem til å ha en sunn livsstil. De kan også utarbeide individuelle dietter for å hjelpe dem med å oppnå gode prestasjoner i idrett, få kontroll på en medisinsk tilstand eller simpelthen få bedre helse. Kvalifiserte ernæringseksperter kan arbeide på en rekke områder, slik som:

 • Sykehus, klinikker og helsestasjoner
 • Treningssenter
 • Matprodusenter
 • Universiteter og skoler
 • Offentlige helseorganisasjoner
 • Statlige byråer
 • Kommunal sektor
 • Helskostforretninger
 • Welness-sentre

Etter endt ernæringsstudie er du ikke bare begrenset til tittelen ‘ernæringsekspert’. Potensielle stillinger kan for eksempel være vitenskapsmann i produktutvikling av mat, ernæringsterapeut, matspesialist, matsikkerhetsekspert, ernæringsforfatter, ernæringslærer... listen er lang. Enten du ønsker en karriere innen ernæring, eller du bare vil lære litt mer om hvordan du kan oppnå en sunnere livsstil, så er det flere måter du kan studere emnet på.

Studere ernæring på egenhånd

Om du vurderer å studere ernæring som hobby, så har du sikkert tenkt tanken på å lære det på egenhånd. Ja, hvorfor ikke? Selvstudie gir deg mulighet til å studere i ditt eget tempo, akkurat når det passer deg. Du kan også fokusere på spesifikke emner innen ernæring, som interesserer deg mest. Dette kan være sportsernæring, ernæring for forebygging av sykdom eller ernæring for barn. Det er mange gratis undervisningskilder du kan benytte deg av, som for eksempel nettsiden helsenorge.no, blogger og fagsider, i tillegg til informasjon om ernæringsarrangementer og foredrag av interesse. Alt du egentlig trenger er et medlemskort på biblioteket og oppkobling til internett. Selvstudie kan være veldig givende, men ofte ikke tilstrekkelig. Selv om det finnes nyttige kilder på nettet, er ernæring en vitenskap, så det er viktig at kildene er både pålitelige og oppdatert. Feil informasjon om helsen din, kan få fatale konsekvenser. Ved selvstudie må du også sørge for å ha en strukturert opplæringsplan, som er nøye og progressiv, slik at du ikke mister motivasjonen. For en mer strukturert opplæring, melder mange studenter seg på nettkurs i ernæring.

Nettkurs i helse og ernæring

Som resultat av vårt stadig økende fokus på hva vi spiser, har ernæringsstudier blitt veldig populære. Dette betyr at det har dukket opp utallige ernæringskurs på nettet, som igjen betyr at du har mye å velge i. De som ønsker en profesjonell karriere, vil kanskje vurdere å melde seg på fjernundervisning ved et universitet, mens de som bare vil ha en dypere forståelse for temaet ofte velger gratis nettkurs. Nettsider som FutureLearn, OpenLearn og MIT Open Courseware er forslag til utenlandske studier av god kvalitet, der du kan studere ernæring på nybegynnernivå til avansert og profesjonelt nivå. Her er også nisjestudier som “Mat som Medisin” og “Supermat: Myter og Sannhet” m.m. Disse kursene varer mellom to og åtte uker, og har et forum der du som student kan chatte med andre deltakere om det dere har lært. Denne tjenesten er imidlertid bare tilgjengelig i begrenset tid. Siden du ikke har noen lærer som holder deg i nakken, er det opp til deg å være strukturert nok til å gjøre fremgang i studiene og fullføre kurset innen deadline. Nettkurs egner seg godt for de som ønsker å utvide sin teoretiske kunnskap om ernæringsvitenskap på en strukturert måte, men uten fysisk en lærer tilstede som tar hensyn til personlige mål og ambisjoner. Mange studerer ernæring for å bruke kunnskapen for å få bedre helse eller for å yte bedre i sport. Ønsker du å studere på ditt eget språk, er det dessverre et snevert tilbud av gratis ernæringskurs her til lands. Dog finnes rimelige nettkurs, for eksempel via nettbaserte kurs.no. Hvordan kan du gå fra å lære teori til å utarbeide din egen diett? Dette kan være vanskelig, så mange velger å studere ernæring med en privatlærer til å veilede seg.

Studere ernæring med privatlærer

Studere ernæring med en privatlærer er en praktisk måte å oppnå undervisningsmålene dine. Om du vil studere for å yte bedre i sport, kan en privatlærer fokusere undervisningen på ernæring for idrettsutøvere. Om du sikter mer til ernæring i helsevesenet, kan du be privatlæreren skreddersy undervisningen til dette feltet. Om du vil studere ernæring på et høyere nivå, kan du be privatlæreren å hjelpe deg med å få gode karakterer for å innfri opptakskravene. En privatlærer har bare én student – deg! Det betyr at de kan tilpasse undervisningen etter behov og interesser, gi deg detaljert feedback for forbedringer, holde deg motivert og sørge for at du gjør fremgang uten å kjede deg. En annen fordel med privatlærer, er at du kan velge tidspunkt og hyppighet. Det betyr at du kan studere i ditt eget tempo etter egen timeplan. Hvordan finner du en privatlærer med ernæring som spesialfelt?

Privatundervisning i ernæring med Superprof

Det er flere måter å søke etter en privatlærer på, fra annonser i avisen til anbefaling fra venner. Superprof er imidlertid den enkleste og mest effektive plattformen, der du finner dedikerte lærere med et lidenskapelig behov for å dele sine kunnskaper. I Norge har vi 26 ernæringslærere over hele landet. De har ulike bakgrunner og spesialfelt, fra kostholdsveiledning og vekttap til trening og barnemat. Hver lærer setter sin egen pris, basert på erfaring, nivå, etterspørsel og hvor de holder til. Du vil finne priser som passer enhver lommebok. Du finner enkelt en lærer i nærheten av deg. Velg sted, eller online undervisning, sett makspris og se hvilke resultater du får. Deretter kan du sammenligne de ulike lærernes bakgrunn og metodikk, samt lese anmeldelser fra tidligere elever. De fleste privatlærere på Superprof tilbyr første time gratis, slik at du helt vederlagsfritt kan prøve en time og få en ide om lærerens undervisningsmetode. Finn din lærer i dag!

FAQ

💰Hva er gjennomsnittprisen for en undervisningstime i Ernæringkurs?

Gjennomsnittsprisen for en undervisningstime i Ernæringkurs er 290Kr.

Prisen avhenger av faktorer som : 

 • Lærerens erfaring innen ernæringundervisning
 • Sted for undervisning (hjemme eller online) og i hvilket område 
 • Varigheten og hyppigheten for undervisningen

97% av lærerne tilbyr første undervisningstime gratis.

Se prisene til lærere i nærheten av deg.

💡 Hvorfor velge undervisning i Ernæring?

Med en erfaren lærer i Ernæring, gir det deg muligheten til å utvikle deg raskt innen faget.

Du velger den læreren som passer deg best.

Enkel søkemotor gir deg oversikt over de ulike lærerne.

Start ditt søk, raskt og enkelt.

💻 Gir Ernæring undervisning online ?

Flesteparten av våre Ernæringlærere tilbyr Ernæringkurs online.


Gå gjennom deres profil og annonser ved å bruke filteret "webcamera" på søkemotoren, for å se hvilke Ernæringkurs som er tilgjengelige på nett. 

🎓 Hvor mange lærere er tilgjengelige for kurs innen Ernæringkurs?

28 lærere i ernæring tilbyr hjelp i ernæring.

Du kan se gjennom profilene deres og velge den som passer deg best.

Velg en lærer mellom 28 profiler.

✒️ Hvilken gjennomsnittsevaluering har våre Ernæringlærere mottatt?

Blandt 4 ulike vurderinger, har elevene gitt et gjennomsnitt på 4.9 av 5.

Dersom det skulle oppstå et problem med undervisningen, er kundeservice tilgjengelig i ukedagene for å bistå med å finne en løsning.

For hvert fag kan du se evalueringene gitt av elever.