Er du en vordende jusstudent, ute etter å ta graden din i fjernere farvann, kanskje i et land med eksotisk natur og dyreliv, behagelige badetemperaturer nærmest året rundt? Da finnes det neppe noe bedre sted enn Australia.

38 av de 39 undervisningsinstitusjonene som alle inngår i organisasjonen Universities Australia, tilbyr utdannelse innen rettsvitenskap.

I Australia sorterer nemlig de fleste universitetene gjennom denne organisasjonen, som har som felles mål å fremme høyere utdannelse gjennom fagfellesskap og frivillig og koordinert innsats seg imellom.

I tillegg til disse finnes det fire andre godkjente institusjoner som ikke er del av organisasjonen, tre av dem internasjonale, ett er privatdrevet.

Noe av oppdraget til Universities Australia er å fremme og utvikle globalisering av australske universiteter. For å innfri det formålet tilbyr derfor mange av institusjonene internasjonalt anerkjente studieprogrammer.

Der kan du jo selv bidra med å gjøre internasjonal student av deg, og ta en grad i rettsvitenskap akkurat her!

Så kan vårt bidrag være å ligge i front når det kommer til informasjonen, og servere deg det du trenger å vite om de beste universitetene i Australia som har jus på programmet.

Da er det bare å pakke sekken, sjekke passet og rette blikket down under!

Les også vår oversikt over jusstudier i hele verden.

De beste Generell juslærerne tilgjengelig
Isaam
5
5 (3 Evaluering(er))
Isaam
180kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sondre
5
5 (3 Evaluering(er))
Sondre
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Tobias lium
Tobias lium
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Osman
Osman
310kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Julia
5
5 (1 Evaluering(er))
Julia
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Henrik
Henrik
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Dalia
Dalia
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Wahid
Wahid
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Isaam
5
5 (3 Evaluering(er))
Isaam
180kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sondre
5
5 (3 Evaluering(er))
Sondre
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Tobias lium
Tobias lium
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Osman
Osman
310kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Julia
5
5 (1 Evaluering(er))
Julia
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Henrik
Henrik
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Dalia
Dalia
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Wahid
Wahid
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

The Australian National University

QS World University Ranking-rapporten fra 2021 rangerer seks australske universiteter som tilbyr jusstudier blant de femti beste i verden.

Om du ikke er kjent med QS-rangeringen, så er det generelt anerkjent som det beste rangeringssystemet for høyere utdannelse i verden. Det er også det eneste internasjonale rangeringssystemet med godkjenning fra IREP (den internasjonale rangeringsekspertgruppen).

Av universitetene som rangerer høyt internasjonalt, finner vi blant annet the Australian National University med en 27. plass på QS-rangeringen, og rangert som tredje best i Australia.

I australsk sammenheng anses denne institusjonen som overlegen når det kommer til forskning og utdanning.

Universitetet ligger i Canberra, og ved hjelp av et meget godt akademisk rykte tiltrekker det seg studenter fra hele verden.

Fasilitetene er i verdensklasse, og de har særlig et godt rykte på seg for å tilrettelegge for internasjonale studenter, og få dem til å føle seg velkomne på campus.

Universitetet består av i alt sju fakulteter, hvorav det juridiske ledes av eksperter fra både inn- og utland som spesialiserer seg i henholdsvis handelsrett, internasjonal rett, miljølover og folkerett.

Står noen av disse emnene på agendaen din, så kan det hende du har funnet ditt ideelle fakultet!

Du kan velge å søke opptak i jusprogrammet som fersk student, eller du kan fullføre utdannelsen du allerede har påbegynt ved å søke deg inn på programmet for rettspraksis.

En generell bachelorgrad i rettsvitenskap går over fire år. Du kan også gå for en dobbel mastergrad, der du har inntil fem år på deg å fullføre.

The shine dome.
The Australian National University har mye imponerende og inspirerende arkitektur. Det tidligere vitenskapsbygget, kalt The Shine Dome, er det første bygget i Canberra som er registrert som nasjonalarv. Bilde: Visualhunt

Ikke klar for å forlate Europa ennå? Sjekk ut de beste mulighetene for å studere jus på ditt eget kontinent her.

Hva er inntakskravene?

Du trenger visum og helseforsikring for å bo i Australia, samt opptaksbrev fra universitetet du skal studere ved.

For å få innpass må du møte visse akademiske krav. Akkurat som her hjemme i Norge må du ha studiekompetanse, og du trenger også et visst karaktersnitt.

Er du under atten, er det påkrevd at du kan fremvise dokumentasjon på at du har en voksen ledsager om du skal studere her, selv om du har blitt utdelt studentbolig på campus.

Dette må være en kvalifisert person, en slektning eller noen med en beviselig relasjon til deg, vel ansett og med plettfri vandel.

Du må også dokumentere at du kan være økonomisk selvforsørget i løpet av utdanningen.

Og når vi først er inne på det, så er det dessverre ganske dyrt å studere her, særlig for internasjonale studenter. Men det er mulig å søke på stipender og støtteordninger.

Universitetet i Melbourne

Denne ærverdige institusjonen ble etablert i 1853, og er Australias nest eldste universitetet, og det aller eldste i Victoria, delstaten der Melbourne er hovedstad.

Blant de elleve fakultetene universitetet består av, så ligger Melbourne School of Law, sammen med det medisinske fakultetet, høyt oppe på QS-rangeringen, med en 11. plass internasjonalt.

For å gi studentene en mest mulig holistisk opplevelse, er sju av universitetets fakulteter innenfor et område kalt College Crescent (på grunn av sin halvmåneform), opp mot The Oval, Melbournes store cricketbane.

Universitetet i Melbourne skiller seg ut i akademiske miljøer, kanskje særlig på grunn av utdanningsprogrammet sitt; Melbourne-modellen, der de sedvanlige 4-årsprogrammene for lavere studier har blitt erstattet av mer generaliserte grader som tas over tre år.

Melbourne har fått mye kritikk for denne strukturen. Men å høvle vekk et år fra ni av programmene sparer studentene for både tid og penger.

Denne strukturen er ikke unik for Australia. Vi har det sånn i Norge også, hvor den laveste høyere graden, altså en bachelor, normalt går over tre år.

Treårsmodellen gjelder imidlertid ikke for jusstudiene, beklageligvis!

Studieavgiftene for en utenlandsk student som ønsker å studere rettsvitenskap her, ligger på rundt 310 000 NOK per år. I tillegg må du, som tidligere nevnt, bevise at du er i stand til å forsørge deg selv når du søker.

Men her, som over alt ellers, kan du søke om stipender og studielån.

Alle de normerte kriteriene gjelder her som overalt ellers. For en mer fullstendig oversikt, finner du det meste du trenger å vite på nettsidene til Samordna opptak.

Sydney Law School

Blant bygningene som utgjør universitetet i Sydney, Australias eldste universitet, finner du de hypermoderne fasilitetene til Sydney Law School. De utmerker seg med sine rekordmange seire i Moot Court-konkurranser, og intet mindre enn 24 Rhodes-stipendiater under beltet. (Verdens eldste stipendium, og et av de mest prestisjefylte internasjonale akademiske utmerkelsene, som gir anledning til studere ved Oxford i England.)

Det finnes for øvrig mer å velge i enn Oxford dersom du ønsker å studere jus i Storbritannia!

Selv blant verdens beste universiteter er dette en ganske imponerende merittliste!

Sydney Law school har i det hele tatt få konkurrenter når det kommer til akademisk dyktighet og intellektuell utvikling, i sitt eget land så vel som i verden!

Å søke seg inn her innebærer alle de samme kriteriene som tidligere nevnt, med visum, forsørgerevne og studiekompetanse med et visst karaktersnitt.

Sydney Law School
Sydney har mer å vise til rent arkitektonisk enn sitt berømte operahus. Sidney Law School ruver unektelig i landskapet, dekket i flerfarget glass og intrikate detaljer. Bilde. Visualhunt

Å studere jus ved Sydney Law School innebærer:

  • Studier som vil gi deg faglig anerkjennelse.
  • Gode muligheter for å høste erfaring gjennom varierte praksisplasser.
  • Muligheten til å ta en dobbel mastergrad, med dertil større bredde i ferdigheter.
  • Et åpent læringsmiljø.

Enten planen din er å begynne helt fra start med en lavere grad, eller om du skal gå for en av flere varierte doktorgradsprogrammer, så kan du være trygg på at en utdannelse herfra vil vekke generell anerkjennelse, både ved videre studier og i yrkeslivet.

Med noen hederlige unntak er dessverre det å studere jus i Australia, som det er i Amerika og Storbritannia, en temmelig kostbar affære.

Men her som andre steder har du muligheter for å lette de økonomiske byrdene i form av stipender og studielån. Særlig for internasjonale studenter er mulighetene gode. Statens lånekasse støtter også i mange tilfeller utenlandske studier, inntil et visst maksimumsbeløp.

Hvis du ikke lar deg skremme av høye kostnader, er det gode muligheter for en utmerket jusutdannelse på det amerikanske kontinentet!

The University of New South Wales (UNSW Sydney)

UNSW ligger i Kensington, rett utenfor Sydney. Dette er et offentlig universitet, og er et av de grunnleggende medlemmene i The Group of Eight.

Dette er en allianse mellom forskningsuniversiteter i Australia, og del av et internasjonalt nettverk, Universitas 21, som består av institutter med samsvarende prioriteringer.

Dette universitetet er altså en fanebærer for internasjonal forskning og utveksling i samarbeid med mer enn 200 universiteter verden over!

De har med andre ord en del å skryte av! Men hvordan får man innpass som jusstudent her?

Det som skiller UNSW fra de andre institusjonene vi har sett på, er en spesialisert opptaksprøve, utviklet av administrasjonen for jusprogrammene.

Men ingen grunn til bekymring. Prøven består av kun to spørsmål, spesielt utviklet for å måle evnen din til kritisk tenkning og generelle egenskaper som potensiell student.

Trenger du en ekstra utfordring i tillegg? Hva med å lære russisk, kinesisk eller hebraisk samtidig som du studerer jus i Asia.

Internasjonale studenter som tar en lavere grad har 25 forskjellige rettsvitenskapelige områder å velge mellom. I tillegg kan man få praksisplass gjennom universitetet, også ved institusjoner i utlandet som UNSW samarbeider med.

Inngang UNSW, Sydney.
Ved dette universitetet skal du definitivt føle deg velkommen! Bilde: Visualhunt

Hva med master- og doktorgradsprogrammer?

For en master eller en PhD, kan du sette av 1–2 år med seminarundervisning, bestående av klasseromsundervisning, studieveiledning, eksamener, etc. Eller du kan brette opp ermene og doble arbeidsmengden med forskningsarbeid.

Som doktorgradskandidat kan du trekke veksler på et mentorprogram, der du kan rådføre deg med en ekspert på det feltet du studerer og forsker på, for på sikt å oppnå en master- eller doktorgrad.

Hva må man ut med for å studere her?

I tillegg til en søknadsavgift på ca. 800–900 NOK, så må du regne med å investere noe rundt 270 000 NOK i året for en lavere grad.

I følge universitetets FAQ-sider, så oppgis studieavgiftene for internasjonale studenter i hovedsak for hvert emne, heller enn for fullført utdanning. Tallene er derfor et grovt estimat. I tillegg kommer utgifter til ting som livsopphold, helseforsikring og pensummateriale.

Men, som med de fleste andre universiteter i verden, så tilbys det stipender for studenter som utmerker seg, i tillegg til andre økonomiske insentiver for studenter fra enkelte land.

Så kan man jo stille seg selv det filosofiske spørsmålet om hvilken pris man kan sette på sin egen fremtid, og hva man sitter igjen med for den prisen?

Hele sju australske universiteter har gjort seg fortjent til fem stjerner for programmene de tilbyr, sitt samfunnsansvar og for ansettelsesgraden av sine uteksaminerte studenter, blant flere andre kriterier.

Ikke en gang de fem beste universitetene i den internasjonale QS-rangeringen kan skryte av det!

Om man for et øyeblikk ser bort fra det rent økonomiske, så kan mulighetene disse universitetene gir deg, ikke bare av utdanning og erfaring, men samhold og nettverk som kan tjene deg godt i fremtiden, virkelig gjøre det verdt å velge Australia.

Dette er verdier som vanskelig kan måles i penger, og som kan hjelpe deg opp og frem i verden den dagen du skal ut i arbeidslivet som jurist, advokat eller dommer en gang i fremtiden.

Om man legger til trivelige faktorer som sol og sommer i vinterhalvåret, er det vel ikke annet å lure på enn at Australia er et godt sted å tilbringe et år (eller mer) som utenlandsstudent!

Til slutt en oversikt over de seks høyest rangerte stedene for jusstudier i Australia:

Universitet Ligger i QS Rank
Universitetet i Melbourne Melbourne 11
UNSW Sydney Sydney 13
Universitetet i Sydney Sydney 14
The Australian National University Canberra 17
Universitetet i Monash Melbourne 40
Universitetet i Queensland Brisbane 43
>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Jorun

Språkdame med forkjærlighet for rettskriving generelt, skjønnlitteratur, strikketøy og katter spesielt.