"Musikk er en moralsk lov. Det gir sjel til universet, vinger til sinnet, flykt til fantasien, og sjarm og glede til livet og til alt." - Plato

Musikk har sjarmen til å roe ned et beist. Dette er et vanlig uttrykk når man snakker om musikk. Selv om det roer ned det ordspråklige villdyret, må du øve for å få mest mulig ut av det.

Trommer er et instrument med mye potensiale. De følger ofte andre typer slagverk eller gir rytme, men det er også noen er også noen som mener at det bare er bråk. Trommer er imidlertid også kjernen i jazzmusikk og dens derivater.

Med det i tankene, er det verdt å deltaet kurs for å lære å spille trommer?

Hvis du drømmer om å bli den neste Thomas Lang, Tony Royster, Steve Gadd eller John Bonham, så bør du ta en titt på de forskjellige måtene du kan bruke for å lære å spille som dem!

I denne artikkelen ser vi på trommeskoler og trommekurs på musikkskole, fordeler og ulemper ved dem, og hvordan de kan hjelpe deg med å lære å spille trommer.

De beste Trommerlærerne tilgjengelig
Daniel
5
5 (6 Evaluering(er))
Daniel
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Øyvind
5
5 (3 Evaluering(er))
Øyvind
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Andreas
Andreas
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Shalaw
Shalaw
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Emil
Emil
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Shabani
Shabani
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jonathan rensvik
Jonathan rensvik
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Nils jørgen
Nils jørgen
600kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Daniel
5
5 (6 Evaluering(er))
Daniel
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Øyvind
5
5 (3 Evaluering(er))
Øyvind
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Andreas
Andreas
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Shalaw
Shalaw
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Emil
Emil
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Shabani
Shabani
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jonathan rensvik
Jonathan rensvik
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Nils jørgen
Nils jørgen
600kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Hva er en trommeskole?

Som du sikkert har gjettet, er dette en type musikkskole som spesialiserer seg i musikkutdanning og lærer folk å spille trommer.

Trommene ligner ikke en gang litt på munnspill, piano, gitar, trombone eller bass. Trommer (og perkusjon) er en spesiell type instrument, og en trommeslager er en annen type musiker enn en pianist, fiolinist eller klarinettist.

Trommestikker liggende på trommer
Du kan lære å spille trommer på en musikkskole. (kilde: unsplash)

I stedet for tradisjonell musikkteori, må du lære om rytme, tempo og tidssignaturer for å kunne spille trommer. Læreplanen for trommeslagere er annerledes enn læreplanen for de som spiller messinginstrumenter. Musikklæreren din må rett og slett være spesialist på slaginstrumenter.

En trommeskole gir opplæring for både spirende og erfarne trommeslagere. Den som underviser deg, vil også være begavet. Men det er viktig å huske forskjellene mellom en musikkskole og et konservatorium.

Mange musikkskoler er private virksomheter og mer tilgjengelige enn konservatoriene, som i hovedsak er universiteter som spesialiserer seg på musikk, drama og kunst.

Studentene vil, i motsetning til selvlærte musikere, bli ledsaget av en lærer som sørger for både undervisning og forberedelser frem mot en forestilling eller audition. Det er selvsagt mot et gebyr. I noen tilfeller, når du registerer deg, så er du registrert for hele året.

Musikkskoler har eksistert i århundrer og fantes til og med i middelalderen. De har overlevd tidens tann og har lært mange studenter hvordan man spiller trommer, ukulele, piano, fløyte, osv. gjennom årene. Det er også mange som har lært seg å synge, takket være kvalitetsundervisning fra dyktige lærere.

Nivået som kreves for å gå på trommeskole

Nivået ditt er ganske viktig når det gjelder å gå på en trommeskole, men sannsynligvis ikke på grunn av det du tror. Selv om alle kan trene seg opp musikalsk, så er det viktig at undervisningen er tilpasset ditt nivå for at akkurat du skal få mest mulig ut av det. Trommer er tross alt et instrument som alle kan spille!

Derfor er det ikke et spesifikt nivå du må ha. I stedet må du vite hvilket nivå du befinner deg på, så du kan få undervisning tilpasset ditt nivå. Dette gjelder uansett hva du ønsker å studere, inkludert musikkteori, jazzpiano eller klassisk piano, eller det å spille gitar.

Mens de fleste skoler tilbyr undervisning etter nivå, så er det ikke alle som gjør det. Det er viktig å sørge for det når du begynner med trommetimer eller skaffer deg en privatlærer til å lære deg å spille trommer.

Å spille trommer på en skole kan være veldig gøy, hvis du går i riktig klasse og gjør fremgang. Det spiller ingen rolle om du lærer for moro skyld eller av profesjonelle grunner. Du kan også velge hvilken type trommer og trommestil du foretrekker. Læreren din vil også være behjelpelig med å finne riktig trommesett.

Å øve på trommeskole

Musikkskoler og trommeskoler har imidlertid ikke en tendens til å tilby gratis undervisning, men du kan ofte registrere deg når du vil på i året. Det betyr at at du enkelt kan begynne å lære å spille trommer når du vil, men det pleier å være færre tilbud i løpet av skoleferien.

Hvorfor ikke sjekke ut de forskjellige undervisningsmetodene for trommer på nettet?

Timene dine vil avhenge av læreren som gir dem. En god lærer vil hjelpe deg med å få mest mulig ut av hvert minutt du bruker sammen med dem. Det å spille trommer utenom undervisningstimene, kan inspirere deg til å bli en profesjonell trommeslager. Musikk handler tross alt om å ha det gøy!

Musikknoter
Det å lære å lese noter er en viktig del av trommeundervisningen. (kilde: unsplash)

Hvis du lærer elektrisk gitar, saksofon eller trommer på en musikkskole, skjer det meste av undervisningen gruppevis. Selv om mye av undervisningen er organisert i nivåer, må du fortsatt huske på at undervisningen må fungere for hver elev. Dette betyr at du ikke nødvendigvis har den samme musikksmaken som de andre.

Dette betyr at du må være tålmodig, siden du ikke alltid kommer til å studere nøyaktig det du vil. Det viktigste er å være lidenskapelig opptatt av å lære og ønske å spille trommer.

Ikke glem at det også finnes privatundervisning i trommer, slik at du kan få undervisning skreddersydd for deg. Du kan lære det grunnleggende sammen med for eksempel en profesjonell trommeslager.

Viktig informasjon om trommeskoler

Trommeskoler er ikke konservatorier. Det er mange forskjellige måter å lære om musikkvitenskap og forskjellige undervisningsmetoder for å lære å spille et instrument. Det er imidlertid noen få detaljer du bør være oppmerksom på.

Foruten påmelding og undervisningsmetoder, er det også prisen et av viktigste aspektene du bør vurdere. Gjennomsnittlig kostnad har en tendens til å ligge på rundt 6000 kroner per semester for trommeundervisning for barn, men dette er selvsagt noe som varierer fra skole til skole.

Hvis du vil lære å spille trommer på en skole eller med en privatlærer, må du investere både tid og penger. Du må betale læreren, investere i utstyr og reise til der undervisningen din skjer. Hvis du derimot ikke har råd til sistnevnte, så finnes det også muligheter for å få trommeundervisning på nettet.

Det er viktig å vurdere nøye hvor du velger å få undervisning, da antall undervisningstimer per uke varierer basert på hvilken type kurs du går på. Avhengig av hvor du bor, kan du velge mellom flere skoler i nærheten. Men det kan også hende at du må reise til den andre siden av byen, hvis det ikke er noen skoler i nærheten av deg.

Ordet informasjon
Det er mye informasjon man må ta stilling til før man begynner på trommeskole. (kilde: unsplash)

Hvis skolen din er et par mil unna, har du kanskje ikke lyst til å gå dit når regnet bøtter ned. Men hvis du derimot bor i en leilighet rett over musikkskolen, så bør du aldri gå glipp av en eneste undervisningstime.

Lærerens lidenskap for å lære trommer er uten tvil det viktigste du bør tenke på når du skal lære å spille trommer. Du vet aldri om du kommer til å komme overens med læreren din før du møter dem, og det er veldig viktig at du gjør det. Selv om det ikke alltid er mulig, så er det viktig å ha det i bakhodet.

Du må sørge for at læreren din bruker undervisningsteknikker som fungerer for deg. Selv om du ikke alltid kan finne ut av dette før du begynner med undervisningen, bør du prøve å finne ut så mye om dem som du kan på forhånd.

Kort fortalt er trommer et flott instrument å lære i en klasse på en musikkskole. Før du går på den første trommetimen og begynner å spille trommer, bør du imidlertid nøye vurdere alternativene dine og bestemme hvilken undervisningsmetode som passer for deg.

Hvis du er en absolutt nybegynner, må du sannsynligvis investere i et trommesett. Det inkluderer basstromme, skarptromme, cymbaler, hi-hat, tom-toms og trommestikker.

Når du får trommeundervisning og lærer deg forskjellige musikalske stiler, kan de være lurt å supplere utstyr til trommesettet ditt. Jazztromming krever for eksempel ikke kontrabasspedal, men det gjør definitivt metallmusikk.

Nybegynnere skal ikke gå ut og kjøpe mange ting til trommesettet sitt, da de ikke vil ha oversikt over hva det er de egentlig trenger. Lær noen trommeslag og rudiment før du investerer i et trommesett som du har sett kjente trommeslagere spille på.

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Hanne