"Når du er glad, liker du musikken. Men når du er lei deg, forstår du tekstene." - Frank Ocean

Musikk er en naturlig del av hverdagen vår. For de fleste unge er musikk deres favorittidsfordriv. I musikkverden er det nemlig noe for enhver smak.

Noen velger til og med å dyrke kreativiteten sin med et musikkinstrument, så hvordan kan du ta musikktimer og lære å spille trommer? Hvordan finner du den rette veilederen eller læreren til å gi deg privatundervisning i trommer?

I denne artikkelen skal vi se på de forskjellige måtene du kan lære å spille trommer, fordeler og ulemper med dem og noen gode ressurser som spirende trommeslagere kan benytte seg av.

De beste Trommerlærerne tilgjengelig
Daniel
5
5 (6 Evaluering(er))
Daniel
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Øyvind
5
5 (3 Evaluering(er))
Øyvind
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Andreas
Andreas
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Shalaw
Shalaw
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Emil
Emil
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Shabani
Shabani
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jonathan rensvik
Jonathan rensvik
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Nils jørgen
Nils jørgen
600kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Daniel
5
5 (6 Evaluering(er))
Daniel
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Øyvind
5
5 (3 Evaluering(er))
Øyvind
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Andreas
Andreas
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Shalaw
Shalaw
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Emil
Emil
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Shabani
Shabani
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jonathan rensvik
Jonathan rensvik
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Nils jørgen
Nils jørgen
600kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Ta privattimer i trommer

Å begynne å lære å spille et instrument er ikke alltid enkelt, og det er mange som trenger hjelp for å komme i gang. Dette gjelder for alle instrumenter (f.eks piano, fiolin, saksofon, cello og munnspill).

Musikkundervisning er imidlertid ikke nødvendigvis tilgjengelig for de som bor på landet, siden det ikke er like mange læringstilbud der. Det er derimot enklere å finne trommekurs i Oslo og trommekurs i Stavanger.

En papir med noter, en penn og et brillepar oppå papiret
Det å lese noter er en elementær del av det å spille trommer. (kilde: unsplash)

Derfor lærer et stort antall av amatørmusikere gjennom undervisning med privatlærer. Enten du drar til privatlæreren din eller de kommer til deg, så er det mange fordeler med å bli trommeslager gjennom privatundervisning. De vil hjelpe deg med å finne ut hvilke læremetoder som hjelper for deg (ukentlige leksjoner, et semesterkurs, et intensivkurs, osv.).

Dette gir deg også en sjanse til å spille musikk slik du vil, i stedet for å måtte følge en læreplan som en musikkskole har satt opp.

Det beste med privatundervisning er at du kan dele musikklidenskapen din med læreren din, hvis ditt eneste mål er å lære. Privatundervisning i trommer ken hjelpe deg å lære i ditt eget tempo. Den eneste negative med privatundervisning i trommer er at du ikke får jobbe med andre likesinnede. Du kan imidlertid ordne at du og en vennegjeng har en time sammen, hvis privatlæreren din synes det er greit.

Du kan ha det gøy uansett hvilken musikkstil du liker. Ikke glem å være tydelig hva angår hva du vil oppnå og nivået ditt (nybegynner, middels eller avansert) slik at privatlæreren din vet nøyaktig hvordan du kan hjelpe deg med å forbedre deg.

Hvor suksessfull privatundervisningen blir, avhenger i stor grad av å velge riktig privatlærer. Ikke bare gå for den første læreren du møter, men husk å se deg rundt!

Hvis du er ute etter trommeundervisning for nybegynnere, kan en trommelærer hjelpe deg å velge trommesett og lære deg om hver del av settet (basstromme, skarptromme, tom-toms, hi-hat og cymbaler). De vil sannsynnligvis også gi deg anbefalinger om hvilke trommeslag du kan begynne med og hvilke trommestikker du bør bruke.

Finn forskjellig undervisningsmetoder for trommer her.

Lær å spille trommer på en musikkskole

Det er mange andre måter å lære å spille trommer, og musikkskoler dukker opp overalt. Det er en av måtene å lære å spille trommer eller andre slaginstrumenter.

Musikk kan være morsomt, kreativt og avslappende for både voksne og barn. Mange vellykkede musikere har bestemt seg for å åpne sine egne skoler. Imidlertid er de fleste musikkskoler private, og du må betale for å gå der.

Musikkskoler tilbyr timer i forskjellige instrumenter, noe som betyr at mange forskjellige elever kan undervises samtidig. Musikkundervisning foregår gjennom hele året, og her er noen eksempler:

  • Musikkteori for barn

  • Musikkteori

  • Slagverk

  • Musikkopplæring

  • Korps

  • Gitartimer

  • Pianotimer

  • Trommetimer

Du må lære å holde takten, musikkteori, musikkvitenskap og forskjellige musikkstiler. Musikkskoler er ofte mer avslappende enn å lære musikk ved et universitet eller konservatorium, siden disse vanligvis er prestisjetunge institusjoner som tilbyr høyere utdanning innen musikk.

Mennesker med ulike bakgrunner kommer sammen på musikkskoler. Fra nybegynnere som ønsker å danne et band for moros skyld til de som ønsker seg en musikkarriere. Alle er velkomne på en musikkskole!

Det er vanligvis øvingslokaler som studenter kan bruke utenfor undervisningen. Disse rommene er ypperlige for de som lærer å spille trommer, spesielt med tanke på at mange stommer ikke har egne trommer hjemme.

For de som derimot har et instrument hjemme, så kan det noen ganger være vanskelig å øve uten å plage naboer eller resten av familien.

Å lære å spille trommer på en musikkskole er flott for nybegynnere som ikke er sikre på hva de kan forvente av undervisning og for å få et solid grunnlag. Studentene er organisert etter nivå og valg av instrument. Du bør ta deg en titt på nettet for å finne ut mer om dine lokale musikkskoler for å se hva de tilbyr for trommeslagere.

Å lære å spille trommer på et konservatorium

Hvis du ønsker deg en karriere innen musikk og trommer, så bør du vurdere å studere ved et konservatorium. Dette er imidlertid hovedsakelig for de som vil spille klassisk musikk. Konservatorier er etablissementer som underviser i musikk, dans og drama.

I teorien kan alle delta på denne typen skoler. Imidlertid er det langt mer vanlig at musikere spiller instrumenter som gitar og piano eller synger. Trommene spilles sjelden på konservatorier, og de færreste er klar over at du faktisk kan studere trommer i disse etablissementene.

En bygning
Du kan ta en musikkutdannelse på et konservatorium eller et universitet. (kilde: unsplash)

Siden andre instrumenter er vanligere (elektrisk gitar, ukulele, keyboard, fløyte, klarinett, saksofon, trombone, osv). så er det ikke mange trommeslagere som vurderer konservatorier en gang. Men hvis du faktisk vurderer det, så bør du vite at det forventes mye av deg der. Det kan til og med være at du må ta en opptaksprøve eller delta på audition for å bli tilbudt en plass.

Mange konservatoriestudenter prøver å bli profesjonelle musikere eller musikklærere. Hvis du vil lære trommer bare for moro skyld, er dette sannsynligvis ikke noe for deg. Det er noen viktige spørsmål du må stille deg selv før du begynner. Du bør også vurdere å spørre deg selv, vennene og familien din om denne typen musikkutdanning vil være riktig for deg.

Da kan du være helt sikker på valget ditt om å lære deg å spille trommer på egen hånd.

Vanlig trommeundervisning er ikke noe som er mulig for absolutt alle, og i det tilfellet kan det lønne seg å lære deg å spille trommer på egen hånd. Men hvordan gjør du det?

Det er flere måter å lære å spille trommer på egen hånd. Du kan begynne med å gå på nettet og lete etter ressurser. Internett er en god kilde til informasjon om å spille trommer. Få mest mulig ut av det ved å lete etter trommeleksjoner og opplæringsprogrammer på nettet.

En person som spiller trommer
Du kan også lære deg å spille trommer på egen hånd gjennom å øve mye. (kilde: unsplash)

Sjekk ut YouTube-kanaler for videoleksjoner om det grunnleggende i trommer, og for å lære noen få sanger ved å høre. Du trenger bare å se på videoer og kopiere det de gjør.

Jeg gjorde akkurat det samme for å lære meg å spille trommer og gitar. Det var en god måte å lære når jeg ikke hadde tid eller budsjett til privatundervisning. Du kan også velge nøyaktig hvilke sanger du vil lære.

Det å lære er mye lettere når du har det gøy, og du kan til og med lære å spille trommer med noen av gratisressursene på internett eller ved å spille med til favorittsangene dine. Lytt til rådene i videoene du ser, for de er tross alt ekspertene. De vil sannsynligvis fortelle deg hvilke feil folk vanligvis gjør, så du kan unngå det. Enkelte mener også at rytmelek kan gjøre det enklere å lære seg det teoretiske innen musikk.

Du kan også prøve å spille trommer ved å lytte. Hvis du er født med rytme i kroppen, kan dette være enkelt for deg. Du trenger bare å lytte til en sang og kopiere takten. Dette kan imidlertid være utrolig vanskelig i noen sanger, og da er dette bare bortkastet tid som ikke vil føre til fremgang.

Før Internett ble slik vi kjenner det, brukte de fleste selvlærte musikere noter og lærebøker. De pleier å dekke mye musikkteori, rytme, tidssignaturer og tempo.

Du må bare finne metoden som fungerer for deg. Før din første trommetime hvor du begynner å lære deg rytmer og sanger, bør du tenke nøye gjennom hvor mye uavhengighet du vil ha i løpet læreperioden og hvilken av metodene som er nevnt ovenfor som vil fungere for deg.

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Hanne