"Alt er musikk for den fødte musiker." - Romain Rolland

Trommene er et instrument som vi hører mye, men sjelden snakker om. Det er veldig vanlig i moderne musikk og bringer tempo og rytme til hver sang.

Det er forskjellige måter å lære å spille dette instrumentet, og et konservatorium er en av de mest anerkjente måtene. Det er imidlertid verdt å se på fordelene og ulempene ved å velge denne veien til å lære å spille et musikkinstrument og bli utøvende musiker.

I denne artikkelen vil vi se på hva et konservatorium er, hvem det er for, hva du kan lære der og hva det kan gjøre for musikkarrieren din, med trommer som yrke.

De beste Trommerlærerne tilgjengelig
Øyvind
5
5 (3 Evaluering(er))
Øyvind
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Daniel
5
5 (6 Evaluering(er))
Daniel
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Andreas
Andreas
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Shalaw
Shalaw
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Shabani
Shabani
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jonathan rensvik
Jonathan rensvik
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Nils jørgen
Nils jørgen
600kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Torbjørn
Torbjørn
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Øyvind
5
5 (3 Evaluering(er))
Øyvind
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Daniel
5
5 (6 Evaluering(er))
Daniel
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Andreas
Andreas
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Shalaw
Shalaw
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Shabani
Shabani
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jonathan rensvik
Jonathan rensvik
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Nils jørgen
Nils jørgen
600kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Torbjørn
Torbjørn
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Hva er et konservatorium?

Konservatorier har et meget prestisjetungt image. Dette er steder som ønsker de mest talentfulle musikerne innen klassisk musikk velkommen for å hjelpe dem i gang med karrieren, enten de spiller cello, trompet, trombone, osv.

Det forventes mye av studentene som går på disse etablissementene, da de tilbyr den beste musikkutdanningen rundt. Som et resultat vil du få en grad eller anerkjent kvalifikasjon når du har fullført utdanningsløpet (vanligvis bachelorgrad eller mastergrad i musikk).

Mens mange konservatorier i Norge har en lignende rolle som universiteter, tilbyr de fremdeles undervisning for yngre musikere. For de som vil være en del av et symfonisk orkester, er konservatoriet sannsynligvis det beste stedet å gå.

I tillegg må et barn finne balansen mellom å lære å spille trommer og vanlig skole. Det holder ikke bare å øve på trommer på nett. Selv om det kan være bra å lære å spille trommer, så må du huske at det å spille i et orkesterensemble krever mye klassisk trening, øvelse og vanlige konserter.

Gangen på en skole
Et konservatorium er en skole hvor du kan studere musikk. (kilde: unsplash)

Som vi har sagt før, så er undervisningen på konservatoriene veldig intensive og krever mye arbeid, og det kan føre til at noen gir opp. Det finnes en rekke konservatorier rundt omkring i Norge, hovedsakelig i de større byene, som tilbyr noe av den beste musikkundervisningen som det er mulig å få.

Det er ofte et skritt du må ta for å bli profesjonell musiker innenfor klassisk musikk, skuespiller eller artist. Dette er et profesjonelt valg og det er et valg du må ta på alvor.

De tilbyr prestisjefylt opplæring i kunst. Selv om du kanskje ikke automatisk tenker på trommer når du tenker på et orkester, så er trommeslagere velkomne i konservatoriene.

Å lære å spille trommer på et konservatorium

"Der ord svikter, taler musikken." ― Hans Christian Andersen

Uansett hvor du deltar på et konservatorium, må du være lidenskapelig opptatt av musikk og instrumentet du spiller. Trommer er derfor ikke noe unntak. Du må ønske å lære både musikkteori, rytme, tempo og tidssignaturer, enten du er 5 eller 25!

Sjekk ut de forskjellige undervisningsmetodene i trommer på nettet her.

Mens du også kan lære drama, sang og dans på et konservatorium, vil vi fortsette å fokusere på å lære å spille trommer på avansertnivå på et konservatorium. Noen konservatorier har en streng utvalgsprosess; de godtar bare de beste av de beste.

Undervisningen din vil finne sted over flere år, og hvis du jobber hardt, vil du få en anerkjent musikkvalifikasjon når du har fullført studiene. Et konservatorium er ikke et sted med rom for improvisasjon.

Spirende musikere forventes å betale for utdannelsen og bevise at de er den utdannelsen verdig. Denne utdannelsen vil også gi dem muligheten til å uttrykke sin kreativitet og jobbe som en profesjonell musiker. De vil også få muligheten til å opptre live.

Et trommesett
Tro det eller ei, du kan faktisk lære å spille trommer på et konservatorium. (kilde: unsplash)

Dette er slike steder hvor du kan finne fremstående forelesere og musikkprofessorer som har blitt opplært i klassisk musikk og tatt lignende utdannelse selv. Lærerstaben vil levere den beste undervisningen gjennom hele studieåret.

Vi har ofte en tendens til å glemme at det er en musikklærer som vil lære deg å spille trommer, og du må følge deres råd hele veien gjennom studiene.

Å gå på et konservatorium vil også hjelpe deg å bli involvert i musikkverdenen i byen der du bor. Undervisning på et konservatorium vil lære deg alt du trenger å vite for å perfeksjonere teknikken din og utvide forståelsen din av musikk.

Du kan lære mer om musikkteori og grunnleggende musikk, enten du spiller trommer, saksofon, cello, flyte, osv. Dette er den typen utdanning du bare får i et konservatorium.

Informasjon om å lære å spille trommer på et konservatorium

"Musikk er hjertets litteratur; den begynner der talen slutter." - Alphonse de Lamartine

Trenger du ditt eget trommesett? Kan du studere på et konservatorium i en alder av 35?

Hvem blir professorene?

Du kommer sannsynligvis til å stille deg mange spørsmål før du begynner på et konservatorium. Det er lettere å studere på et konservatorium når du er yngre. Tross alt er det mange som leter etter en utdanningsinstitusjon når de har fullført grunnskolen.

Du kan studere så lenge du vil, mellom et år og 8 år i et konservatorium, avhengig av hvordan studieløpet ditt er lagt opp. Du må bruke mye tid og ha lidenskap for musikk og spille trommer fra den dagen du deltar på audition til den dagen du får diplomet som sier at du har bachelor- eller mastergrad.

En trommeslager som spiller på en konsert
Et konservatorium er et fint sted å begynne hvis du ønsker deg en karriere som trommeslager. (kilde: unsplash)

Enten du nettopp har begynt eller holder på å fullføre studiene, så er det ikke tiden til å la lidenskapen svinne hen eller slappe av. Det gjelder uansett om du lærer å synge eller spille tuba, for dette er den typen læringsinstitusjoner som ikke lar late eller umotiverte studenter fortsette.

Sjekk ut vår nybegynnerguide for trommeundervisning!

Selv om det ikke er en konkurranse, er det på en måte det likevel. Mange studenter drømmer om å være best og utvikle seg, og det resulterer i at de vil bli veldig drevne i faget.

Unge musikere, som får undervisning av kvalifiserte professorer, må venne seg til undervisningsstilen deres. En god lærer må selvsagt også finne ut hvilken undervisningsmetode som fungerer for deg. Dette gjelder alle konservatorier i landet.

Lærerne er kjernen i ethvert konservatorium, og de vil være veldig viktige i studieløpet. De hjelper deg med å forbedre trommeteknikken din, mestre tidssignaturer, tempo og rytme, og gi deg en bedre forståelse av den underliggende musikkteorien.

Et musikkurs på et konservatorium vil bringe alt dette sammen og mer. De vil være mer teknisk krevende og profesjonelle enn hva du får på en generell musikkskole, men du vil også få gleden av å lære sammen med andre motiverte studenter. Det er noe du ikke får andre steder.

Det er mange gode grunner til å lære å spille trommer på et konservatorium, så vel som at det er mange gode grunner til generelt å lære å spille trommer. Trommene krever rytme og timing, og det kan tilføre det lille ekstra til mange forskjellige musikkstiler.

Når du lærer å spille trommer på et konservatorium, får du en grundig innføring som kan hjelpe deg å bli en profesjonell trommeslager i fremtiden. Ikke glem at du også kan lære å spille trommer på et universitet.

Selv om vi har nevnt konservatorier gjennom hele denne artikkelen, er det også mange universiteter både nord og sør i landet som tilbyr både bachelor- og masterstudier for de som ønsker å lære mer om musikk eller tromming.

Grunnen til at vi har fokusert på konservatorier er at det finnes mange slike institusjoner i Norge, og det er en gylden mulighet for alle som er talentfulle, motiverte og sikre på at de vil gjøre en karriere ut av musikkinteressen sin.

Hvis et konservatorium ikke er noe for deg, eller du ikke har et stort nok budsjett til det, så bør du vurdere å få privatundervisning i trommespilling. Eventuelt kan du prøve å lære deg å spille selv. På Superprof kan du for eksempel finne privatlærere som kan undervise deg i trommespilling over hele landet, som gjerne samarbeider med deg for å lage en skreddersydd læreplan for å oppfylle målene dine.

Hvis du i tillegg ikke kan møte en privatlærer personlig, kan du alltids se etter privatlærere, som takket være internett og dataprogrammet Skype, kan lære fra hvor som helst i verden. Dette er spesielt bra for de som jobber skift eller om natten. Bare vær sikker på at du ikke legger trommeundervisningen til klokken tre om natten, og vekker alle naboene dine.

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Hanne