De beste Biologilærerne tilgjengelig
1. kurstime gratis!
Lars
5
5 (6 Evaluering(er))
Lars
500kr
/t
1. kurstime gratis!
Sara
5
5 (3 Evaluering(er))
Sara
250kr
/t
1. kurstime gratis!
Rakshitha
Rakshitha
300kr
/t
1. kurstime gratis!
Marie
Marie
250kr
/t
1. kurstime gratis!
Helene
Helene
150kr
/t
1. kurstime gratis!
Marlene
Marlene
276kr
/t
1. kurstime gratis!
Bjørn
5
5 (1 Evaluering(er))
Bjørn
300kr
/t
1. kurstime gratis!
Halvor dahl
Halvor dahl
250kr
/t
1. kurstime gratis!
Lars
5
5 (6 Evaluering(er))
Lars
500kr
/t
1. kurstime gratis!
Sara
5
5 (3 Evaluering(er))
Sara
250kr
/t
1. kurstime gratis!
Rakshitha
Rakshitha
300kr
/t
1. kurstime gratis!
Marie
Marie
250kr
/t
1. kurstime gratis!
Helene
Helene
150kr
/t
1. kurstime gratis!
Marlene
Marlene
276kr
/t
1. kurstime gratis!
Bjørn
5
5 (1 Evaluering(er))
Bjørn
300kr
/t
1. kurstime gratis!
Halvor dahl
Halvor dahl
250kr
/t
Første kurstime gratis>

Hva er privatundervisning godt for?

Biologi er et fag der man lærer om menneskerasen og alle de andre organismene som lever rundt oss, og selv om det er mange grunner til å like et så fascinerende emne, så kan fagets kompleksitet noen ganger føre til at studentene dropper ut av undervisningen.

Hvis du er biologistudent og av en eller annen grunn begynner å falle bak faglig etter hvert, kan litt ekstrahjelp være bare positivt for deg.

Hvis skolen din tilbyr leksehjelp etter skoletid, så kan du delta på dette for å få hjelp med lekser, repetisjon eller andre skolefag. Noen skolen tilbyr også leksehjelp i lunsjpausen og fritimer. Alternativt kan du bli med i en studiegruppe, eller spørre en forelder eller nabo om å hjelpe deg litt.

Dette er gode løsninger hvis du står fast og bare trenger litt veiledning, men hva om tempoet ditt begynner å påvirke karakteren din? Da burde du vurdere om du burde ansette en privatlærer i biologi som kan hjelpe deg tilbake på sporet.

Er privatundervisning virkelig nødvendig?

Privatundervisning i biologi (eller i skolefag generelt) er ikke bare for elever og studenter som sliter. Selv om du har en god forståelse av det grunnleggende innen biologi har forstår mange av de mer kompliserte vitenskapelige begrepene, så kan du fremdeles ha nytte av undervisningstimer med en privatlærer.

Å finne en privatlærer vil generelt kunne hjelpe deg med å forbedre karakteren din, for det gir deg muligheten til å fordype deg i fagene som du lærer og studerer på skolen og høyskolen.

Å ta seg tid til å gjøre en ordentlig gjennomgang av pensumet kan være forskjellen mellom karakter A og karakter B. Med hensyn til hvilket utdanningsnivå man er på, så virker kanskje ikke forskjellen så stor akkurat nå. Men det kan faktisk være avgjørende for om du får tilbud om studieplass på drømmeuniversitetet ditt for å studere til bachelor i biologi.

En mann som sitter i studiesalen og er oppgitt over studiene
Selvstudium faller ikke nødvendigvis naturlig for alle. (kilde: unsplash)

Karakterer er en viktig faktor for å nå både langsiktige og kortsiktige personlige og faglige mål, men det er man selv som må ta vurderingen om privatundervisning er en god investering for fremtiden eller ikke.

Hva er forskjellen mellom privatundervisning og vanlig skole?

Lærere skal teoretisk sett ha ressurser til å hjelpe alle studenter å gjøre det bra på eksamener. Men i praksis har det vist seg å være praktisk talt umulig.

Alle har forskjellig arbeidstempo, kompetansenivå og kunnskapsnivå. I tillegg varierer det også i hvilke pedagogiske erfaring man har før man begynner å studiere, så det er ikke mulig for to studenter å oppnå for nøyaktig samme resultat.

Når det er sagt, så er det mulig å jobbe seg opp på nivået som forventes av dem. Noen klarer det uten problemer, mens andre ikke er like heldige. Det kan være veldig vanskelig å holde tritt når man først har havnet bakpå, fordi hovedfokuset ligger på å holde tritt i stedet for på selve faget.

Elever som synes at faget er utfordrende bør ikke skremmes, for det er helt normalt at man synes at noen emner er vanskelige, mens noen av de andre emnene er enklere. Det er uansett viktig å aldri miste tilliten til deg selv. Holdningen man har til fagene vil ha en enorm innvirkning på skolehverdagen og deretter kunne gjenspeiles i karakterene dine.

Hvis du kommer til det punktet at du tror du kunne trenge litt hjelp for å forhindre strykkarakter og å få den karakteren du ønsker, så kan det være en god ide å ansette en privatlærer.

Privatlærere er vanligvis utdannede lærere med kompetanse innen en bestemt studieretning. Privatundervisning er gjerne av en kombinasjon av undervisningsteknikker, kunnskap og et personlig undervisningsopplegg kan bidra til å forbedre prestasjonene dine i faget, og mange vil nok være enigi at det ikke er likt å kaste penger ut av vinduet.

Finn ut hvordan du velger den beste privatlæreren for deg her.

Hovedgrunnen til å velge privatlærere i nærheten er at de kan tilby et skreddersydd opplegg som er tilpasset den enkelte studentens behov, i stedet for å bruke typiske undervisningsmetoder som blir brukt i klasserommet på skolen. Privatundervisning gjør det enklere å undervise med hensyn til studentens behov. Det betyr at hvis det er noe som er ekstra vanskelig, kan utsette det til senere og gå gjennom noe annet først.

Et studieopplegg tilpasset akkurat deg kan være nøyaktig det du trenger.

Hvorfor tilbyr ikke utdanningsinstitusjoner egen ekstraundervisning?

De fleste utdanningsinstitusjoner tilbyr ekstraundervisning for elever med ytterligere behov, og pedagosiske fagpersoner er generelt enig i at elevene skal få alt de trenger for å bestå eksamen gjennom arbeid i klasserommet og selvstudium.

Dette er nok tilfellet med en stor andel av elevene, men det er likevel mange studenter som fremdeles opplever vansker med å holde tritt i faget. Det kan være på grunn av læringsvansker, at de påvirkes av omstendigheter i hjemmet eller at de kanskje har flere vanskelige fag.

Uansett årsak har privatlærere forståelse for at alle studenter ikke jobber på samme måte eller lærer ting i samme hastighet. Så fordelen med privatundervisning er at de kan skreddersy et undervisningsopplegg for deg.

Å ha privatlærer betyr ikke at læreren din på skolen ikke gjør en god nok jobb. Hvis man spurte så ville nok mange lærere sagt at de er overarbeidet og ofte føler at de ikke strekker til, men å ansette en privatlærer viser bare at du er seriøs når det gjelder utdannelsen din og få ståkarakter i faget.

En person som sover på sofaen med en bok som dekker ansiktet
Selv lærere blir slitne, og det kan noen ganger ende opp med å gå på bekostning av elevene. (kilde: unsplash)

Hvor mye koster privatundervisning i biologi?

Til tross forventningene til prisen, så trenger ikke undervisning å koste skjorta. Dette er gode nyheter, spesielt for de som har foreldre eller foresatte som har litt dårlig råd eller hvis man selv skal betale for privatundervisningen som et resultat av lite engasjement i faget tidligere.

Privatundervisning koster normalt rundt 200 kroner i timen, og det er sannsynligvis noe muffens hvis noen skal ha mindre enn dette. Hvis du bestemmer deg for å konsultere et veiledningsbyrå som spesialiserer seg i å ansette lærere, så kan du forvente at prisen er litt høyere. Da kan den ligge på rundt 400 kroner i timen, til og med så mye som 500 kroner hvis privatlærer er høyt kvalifisert.

Jo mer man betaler privatlæreren, jo mer kvalifiserte og erfarne er de. Det er opp til deg å bestemme hva du har råd til og om det er verdt det i det lange løp.

Mange vil nok være enige i at utdanning er en verdifull investering, men det er et personlig anliggende om du og familien din har råd til å dra nytte av en slik tjeneste.

Det er viktig å huske at privatundervisning kan være en god erfaring, for det gir deg en startpakke når det kommer til hvordan man kan ta fatt på studier senere i livet. Men dersom man betaler noen som ikke er utdannet lærer eller en erfaren veileder, så kan det fort ende opp som det motsatte.

Er privatundervisning verdt pengene?

Til syvende og sist handler det om hvorvidt man synes at privatundervisning er verdt investeringen eller ikke, med hensyn til hvor mye innsats, tid og krefter man selv er villig til å legge i studiene. Privatlæreren kan nemlig ikke gjøre jobben alene.

En privatlærer kommer ikke til å klare å få en student fra stryk til toppkarakter i løpet av bare noen måneder, så det er også viktig å være realistisk med målsettingen. Å få toppkarakter er ikke alt og studiene er ikke over bare fordi man oppnår det. Det er derfor viktig å ikke la seg skremme av frykten for at man ikke kommer til å gjøre det bra, selv med privatundervisning. Husk at å få gjennomsnittskarakter er også en suksess!

Noen som holder penger i hendene sine
Det er en individuell avgjørelse om privatundervisning er verdt å investere penger i eller ikke. (kilde: unsplash)

Privatundervisning blir stadig mer populært, selv blant de som allerede betaler tusenvis i skolepenger på en privatskole, for de ønsker at elevene skal få en best mulig start i livet.

Med et konkurransedyktig jobbmarked i det 21. århundre må nyutdannede fagpersoner konkurrere om de beste jobbene, og privatundervisning i tidlig alder kan være et pluss i margen i henhold til yrkesmuligheter biologi.

Man kan også ansette en privatlærer hvis man bare trenger litt repetisjon i forberedelsene til eksamen.

Trenger du en lærer i Biologi?

Likte du artikkelen?

5,00/5 - 1 stemme(r)
Loading...

Hanne