"Det jeg liker med fotografier er at de fanger et øyeblikk som er over for alltid og umulig å reprodusere."  -Karl Lagerfeld

 

Alle kan ta fatt på aktiviteten siden det er nok å skaffe seg et DSLR-kamera, og ta øyeblikksbilder av landskap, byer eller dyreliv. I tillegg gjør den digaitale verdenen vi lever i det enda enklere!

Faktisk er det dusinvis av fotograferingleksjoner for nybegynnere på nettet. Alt du trenger er en god internett-tilkobling, for å lære det grunnleggende innen fotografering og bli en bedre fotograf.

Så hva går egentlig et fotograferingskurs på nett ut på?

Sjekk ut de ulike nettkursene i nærheten av deg!
Hvorfor ikke starte med fotografering gjennom et nettkurs? (kilde: unsplash)

Det er faktisk mange studenter som heller foretrekker denne undervisningsformen, takket være studiemulighetene og brukervennligheten som nettkursene kommer med. Det handler om å lære seg å jobbe selvstendig mellom kursene, slik at man raskere kan bli god på portrettfotografering, landskapsfotografering eller filmfotografering.

Et klassisk fotokurs online kan inneholde følgende:

 • Introduksjonskurs, der læreren forklarer innholdet i kurset og studenten finner sine mål.
 • Sette opp og forstå nødvendig fotoutstyr (stativ, brennvidde, fotolinse, kamera, etc.).
 • Lære ulike fototeknikker av læreren.
 • Vise arbeidet ditt og fortelle om ideene dine til læreren.
 • Velge hvilke bilder du vil beholde og deretter jobbe med redigering.
 • Vurdering og tilbakemelding av studentens fremgang.

Før du starter kurset er det viktig å finne et sted som vil fremme læringen din. Dette kan være et rolig kontor med et arbeidsbord, eller så enkelt som stua di. Du må også ha en velfungerende datamaskin, med en god nettverksforbindelse, slik at du får så god nettundervisning som mulig.

Ikke glem at fotografering er en kunst man må mestre på en selvstendig måte. Kurset vil fremfor alt være en mulighet til å lære teknikkene man kan ta i bruk under sitt eget arbeid.

Du kan jo også lese om fotografiens historie for å komme i gang!

Å lære om utviklingen innen fotografering er en viktig del av det å bli kjent med kunsten, og få en følelse av hva det innebærer å ta fine bilder. Det vil også gi deg viktig kunnskap om hva du kan forvente av fotografering i fremtiden.

De beste Fotografilærerne tilgjengelig
1. kurstime gratis!
Karine
Karine
650kr
/t
1. kurstime gratis!
Line kristine
Line kristine
400kr
/t
1. kurstime gratis!
Veronica
Veronica
500kr
/t
1. kurstime gratis!
Sindre
Sindre
275kr
/t
1. kurstime gratis!
Jakub
Jakub
350kr
/t
1. kurstime gratis!
Elise
Elise
450kr
/t
1. kurstime gratis!
Anna
Anna
550kr
/t
1. kurstime gratis!
Kammi
Kammi
400kr
/t
1. kurstime gratis!
Karine
Karine
650kr
/t
1. kurstime gratis!
Line kristine
Line kristine
400kr
/t
1. kurstime gratis!
Veronica
Veronica
500kr
/t
1. kurstime gratis!
Sindre
Sindre
275kr
/t
1. kurstime gratis!
Jakub
Jakub
350kr
/t
1. kurstime gratis!
Elise
Elise
450kr
/t
1. kurstime gratis!
Anna
Anna
550kr
/t
1. kurstime gratis!
Kammi
Kammi
400kr
/t
Første kurstime gratis>

Hva er fordelene med et nettkurs i fotografering?

Nettbasert læring har mange fordeler, enten om du er nybegynner eller mestrer foto på et mer avansert nivå!

Lær å ta bilder med nettkurs i fotografering.
Slapp av og fortsett med fotograferingen, takket være friheten som nettbasert læring har å by på! (kilde: unsplash)

Det elektroniske fotokurset anbefales spesielt for nybegynnere innen feltet eller unge studenter. Faktisk foregår nettkurset med en mye mer avslappet atmosfære enn et tradisjonelt ansikt-ansikt-kurs.

Du vil føle deg trygg i læringssituasjonen, være mer sannsynlig å ta bilder regelmessig, og oppdage speilreflekskameraet sine mange funksjoner på egenhånd (lukkertid, balanse av hvitt lys, mykt fokus).

Sjekk ut noen av de mange fordelene med nettbaserte fotoklasser:

 • Vennlig atmosfære: mer avslappet enn i skolens fysiske klasserom.
 • Øyeblikkelig chat og tilbakemelding med læreren.
 • Prisene er ofte billigere.
 • Tidsplanene er ikke forhåndsbestemte og dermed mer fleksible i forhold til din timeplan.
 • Spar tid (du trenger ikke å ta offentlig transport).
 • Et bredere utvalg av emner og spesialiseringer som passer dine individuelle læringsbehov.

Den vanlige undervisningen innen fotografering er som regel bare tilgjengelig for elever som bor i store byer. Et fotokurs online kan derfor være tingen for deg, og sørge for at du slipper å flytte for å få et høyt nivå av undervisning.

Studenten kan skape en langsiktig plan med læreren, ved å følge sine personlige mål som for eksempel tar sikte på å forbedre sine ferdigheter innen digital fotografering, fotoredigering eller etterbehandling. Dette vil hjelpe deg å stake ut rett kurs, for at du skal kunne bli en profesjonell fotograf!

For å sjekke om fotografen du ønsker å ansette som lærer er en utdannet pedagog, kan du undersøke alle kommentarene som er lagt igjen av tidligere studenter på Superprof. Du vil da kunne avgjøre om profilen til fotografen tilsvarer det læreren faktisk har å tilby.

Til slutt må du vurdere og bestemme deg for hvilken pris du er villig til å betale for å ta et nettkurs innen foto. Med all denne informasjonen i tankene, burde det være enklere for deg å finne en passende lærer!

Du kan jo også ta en titt på de mest kjente fotografene!

Hvordan kommer jeg i gang med et fotokurs online?

Et online fotograferingskurs kan finne sted i små grupper eller foregå som et individuelt kurs: det handler om å finne den rette plattformen som appellerer til deg. Det første trinnet er å velge hvilken del innen foto du vil ta fatt på (nattbilde, bryllupsbilde, landskapsbilde eller naturfotografering) deretter sammenligne prisene til lærerne som tilbyr dette.

Det flotte med nettbaserte fotokurs er at det passer for alle budsjetter; det finnes kurs og praksisplasser med kvalifiserte lærere med kursvideoer og gratis innhold som kan lastes ned på datamaskinen din!

Her er ulike måter å gå fram for å ta et nettkurs innen foto:

 • MOOC-kurs med ulike spesialiseringer som historisk foto, innramming, komposisjon, belysning og flere!
 • En fotograferingslærer online.
 • Skoler som spesialiserer seg på dette feltet.
 • Programvare som brukes innen fotobearbeiding, slik som Lightroom og Photoshop.
 • Nettbaserte oppgaver.

På Superprof tilbyr hundrevis av lærere sine tjenester innen nettundervisning. Selve prosessen er veldig enkel når du prøver å finne en lærer: skriv inn kurset ditt i søkeverktøyet (for eksempel "landskapsfoto", "studioportrett" eller "svart- og hvitt-bilde") og så vil du få opp de tilgjengelige lærerprofilene.

Bare ta en titt til venstre for profilen for å se om læreren godtar nettundervisning. Når læreren er valgt, kan studenten komme i kontakt med personen direkte og organisere den første nettleksjonen.

Er du klar for å komme i gang med dine fotoleksjoner på nett?

Hvordan velge mellom ulike fotokurs på nett?

For å kunne utvikle seg raskt og oppnå en forbedring innen fotograferingen din, må du fremfor alt ta det på alvor og vise engasjement i løpet av leksjonene. Samtidig er det viktig å bruke tiden mellom undervisningen!

Husk at du er nødt til å investere tid og energi i fotografering for å bli god!
Ved å vise engasjement og være dedikert, vil du bli overrasket over læringskurven du vil oppnå! (kilde: unsplash)

Med en profesjonell lærer, vil han eller hun passe på å følge fremdriften din underveis. Studenten må på forhånd være tydelig i å uttrykke sine mål, slik at læreren kan legge opp undervisningen der etter. Så finn ut om du er interessert i fotokunst eller vil jobbe med landskapsfotografering. Læreren kan på denne måten anbefale visse ressurser og øvinger til studenten i henhold til målene!

Det finnes forskjellige måter å velge mellom ulike fotokurs på nett:

 • Finn ut hva du vil få ut av fotokurset, og se hvilke som tilbyr kurs som passer overrens med ønskene dine! Vil du kun lære å ta bilder, eller er du interessert i å lage kunst av fotografi?
 • Undersøk hva slags kurs som de tilbyr. (intensivkurs, kurs over lengre tid, individuelt eller i gruppe, osv.)
 • Undersøk gratis-innhold for å få en følelse av hva du liker best.
 • Les tilbakemeldinger fra andre som har tatt nettkurset.
 • Hvordan er prisforskjellen?

Det vil alltid være fordeler og ulemper med de ulike fotokursene som finnes der ute. Husk å innstille deg på at det også vil kreve selvstendighet og hardt arbeid fra din side.

Noen lærere har også fotoblogger eller sosiale medier, hvor de viser frem og deler sitt arbeid. Det kan derfor være lurt å ta en kikk på disse arenaene for å fordype deg i deres verden og få mer kunnskap om fotografering! På denne måten vil du også få vite mer om hva de ulike lærerne tilbyr, som vil være til hjelp når du skal velge mellom ulike lærere. Fotokurs på nett blir dermed skreddersydd deg og dine ønsker, siden du kan velge mellom så mange veiledere!

Du vil fort forstå hvorfor Fotografering er en av de mest populære kunstformene i verden!

Hvor mye koster det å delta på et fotokurs på nett?

Uansett om du bare er på utkikk etter tips til å ta fine bilder eller har større ambisjoner, vil det ofte koste penger. Hvor mye det koster vil allikevel avhenge av hva du trenger.

Bli god til å ta bilder med et nettkurs i foto!
Bli en skikkelig mester innen fotografering gjennom alle fordelene som følger med et fotokurs på nett. (kilde: unsplash)

Når det er sagt, er det mulig å lære om fotografering helt gratis. Gjennom applikasjoner eller videoer kan du for eksempel få tips til hvordan du kan ta gode bilder innendørs. Likevel er det viktig å huske på at det sjeldent går an å ta en helt kurs gratis, men at mange frister med enkelte elementer som er kostnadsfrie.

På Superprof er gjennomsnittsprisen på et fotokurs 315 kroner, som kan sammenlignes med et tradisjonelt kurs. Fordelen med Superprof er allikevel den store mengden kvalifiserte lærere du kan velge mellom, i tillegg har de fleste mange års erfaring med undervisning.

Det er i tillegg mange av lærerne som tilbyr første time gratis, slik at du har muligheten til å teste undervisningen og bli kjent med læreren først.

Så hvorfor ikke bli kjent med fotograferingsfaget gjennom et fotokurs?

Det finnes også mange bøker om fotografering som kan hjelpe deg å forbedre ferdighetene dine innen foto.

Trenger du en lærer i Fotografi?

Likte du artikkelen?

5,00/5 - 1 stemme(r)
Loading...

Sondre

Gutt på 23 år, som studerer lektor i språkvitenskap ved NTNU i Trondheim. Jeg er glad i å skrive, lese bøker, løpe og gå lange turer, ha gode samtaler, være engasjert og lage mat. Studiet gir meg kunnskap om språk, som jeg anvender under skrivingen, men også en god del skriveerfaring. Fra tidligere har jeg arbeidet litt som tolk, hvor jeg oversatte muntlig tale fra norsk til engelsk. Jeg har også drevet min egen blogg.