Utmerket
Anmeldelser

Lær Fotografi online eller i person, med lærerutvalget vårt

Se flere lærere

5.0 /5

Våre stjernelærere med et gjennomsnitt på 5.0 stjerner og flere enn 5 anmeldelser.

474 kr/time

De beste prisene: 95% av lærerne tilbyr første kurset gratis og gjennomsnittsprisen er 474kr/time

3 t

Våre lærere svarer vanligvis innen 3time(r)

Å lære fotografi har aldri vært
enklere

2. Organiser dine fotografikurs

Få kontakt med din lærer; organiser dine behov og tilgjengeligheter, planlegg første kurset. Kontaktinformasjon får du tilgang til på din profil.

3. Oppdag nye opplevelser med Fotokunst

Elevpasset gir deg ubegrenset tilgang til alle lærere, coacher og veiledere. Dyrk din nye lidenskap med engasjerte mennesker.

FAQ

💰Hva er gjennomsnittprisen for en undervisningstime i fotografikurs?

Gjennomsnittsprisen for en undervisningstime i fotografikurs er 474Kr.

Prisen avhenger av faktorer som : 

 • Lærerens erfaring innen fotografiundervisning
 • Sted for undervisning (hjemme eller online) og i hvilket område 
 • Varigheten og hyppigheten for undervisningen

97% av lærerne tilbyr første undervisningstime gratis.

Se prisene til lærere i nærheten av deg.

💡 Hvorfor velge undervisning i Fotografi?

Med en erfaren lærer i Fotografi, gir det deg muligheten til å utvikle deg raskt innen faget.

Du velger den læreren som passer deg best.

Enkel søkemotor gir deg oversikt over de ulike lærerne.

Start ditt søk, raskt og enkelt.

💻 Gir Fotografi undervisning online ?

Flesteparten av våre Fotografilærere tilbyr fotografikurs online.


Gå gjennom deres profil og annonser ved å bruke filteret "webcamera" på søkemotoren, for å se hvilke Fotografikurs som er tilgjengelige på nett. 

🎓 Hvor mange lærere er tilgjengelige for kurs innen fotografikurs?

35 lærere i fotografi tilbyr hjelp i fotografi.

Du kan se gjennom profilene deres og velge den som passer deg best.

Velg en lærer mellom 35 profiler.

✒️ Hvilken gjennomsnittsevaluering har våre Fotografilærere mottatt?

Blandt 5 ulike vurderinger, har elevene gitt et gjennomsnitt på 5.0 av 5.

Dersom det skulle oppstå et problem med undervisningen, er kundeservice tilgjengelig i ukedagene for å bistå med å finne en løsning.

For hvert fag kan du se evalueringene gitt av elever.

Vil du ha undervisning i fotografi?

Velg blant mange lærere innen fotografi!

Se flere lærere Kom i gang

Kurs fotografering med privatlærer

Man regner at fotografi ble oppfunnet i 1839, da Daguerres nye oppfinnelse ble presentert på Vitenskapsakademiet i Paris 7. januar. Dette ble et historisk moment som revolusjonerte vår verden når det gjelder informasjon og kommunikasjon. Og den nye kunstarten fortsatte å utvikle seg.

I dag tar vi bilder med smarttelefonen, og publiserer dem på Instagram og Facebook. Å ta bilde med telefonen er ikke det samme som å bruke et profesjonelt kamera. For å lære å ta mer avanserte bilder og få kjennskap til de avanserte innstillingene på kameraet, hvorfor ikke engasjere en privat fotolærer? Superprof har flere fotolærere på plattformen.

Lær å ta bilder med fotokurs

Alle har på et eller annet nivå en lidenskap for fotografering, med mer eller mindre intensitet. De fleste liker å forevige et moment, ta fotoferdighetene i bruk ved utendørs aktiviteter eller praktisere fotografering som en rendyrket hobby.

Foto er en del av livene våre! Svart / hvitt, familieportretter, selfies, bilderedigering, natur og landskap, fotokunst – vi søker alle å prestere med det beste lyset, de fineste fargene og den skarpeste fremstillingen når inspirasjonen inntar oss.

Tilgangen til godt utstyr blir stadig bedre, men det betyr ikke nødvendigvis at vi blir bedre fotografer. En må ha kjennskap til kameraets vanlige og spesifikke teknikker for å få gode foto. Du kan gjerne lære deg disse teknikkene på egenhånd.

Mange dyktige fotografer har skaffet seg kunnskaper med selvstudie, og funnet ut av funksjoner som:

 • Fokus
 • Dybde
 • Bakgrunn
 • Optisk zoom
 • Vinkel
 • Lukkeråpning
 • Lukkertid
 • Vidvinkel, fotolinse, lys, telefotolinse, digital sensor etc.

I tillegg er det mange justerbare funksjoner og komponenter å holde styr på. Selv om du kan prøve og feile på egenhånd, så lønner det seg alltid å få grundig opplæring, tips og hint fra en profesjonell fotograf.

En privat fotolærer kan komme hjem til deg og gi deg en «hands-on» opplæring i hvordan du får mest mulig ut av alle funksjonene på kameraet ditt, og vise deg teknikker på profesjonelt plan. En privatlærer kan også veilede deg når du beveger deg utendørs for litt urban inspirasjon eller landskapsfotografering.

Du kan finne intensivkurs i fotografering, ledet av profesjonelle fotografer som ønsker å dele sin kunnskap med deg. På Superprof finner du mange profesjonelle fotolærere i hele Norge. Her vil du få effektiv fotoundervisning, slik at du lærer å bruke uskarpt / dybde-fokus, både i en urban- og en landskapssetting.

Du kan lære å bruke digitalt kamera (Canon EOS, Panasonic Lumix ...) og redigere dine egne bilder på datamaskinen (med Adobe Camera Raw eller Adobe Photoshop, Lightroom). Lær også å ta vakre digitale bilder, velge det riktige kameraet og fotoutstyret, bruke naturlig lys, digital sensor og alt som er relatert til fototeknologi. Mange fotolærere vil samtidig gi deg kunnskap i bruk av Photoshop.

Lær fotografi for moro skyld eller for profesjonelt bruk

Før i tiden måtte en kjøpe et DSLR eller digitalt kamera for å ta fine feriebilder. Sånn er det ikke i dag. I dag har smarttelefonene invadert arenaen. De nyeste modellene (spesielt Samsung, Nokia, Apple og Sony) har usedvanlige egenskaper til å ta bilder av veldig høy kvalitet. Hastighet, uklarhet, dybde, redigering og fokus er elementer som har blitt instinktivt, takket være smartelefonene.

Vekk lidenskapen for fotografi

Hva er det som inspirerer enkelte studenter til å lære fotografi?

Ta bedre bilder, selvfølgelig! Derav fordelene ved å ta fototimer. Slik kan du ta nydelige bilder for privat bruk, publisere dem på sosiale nettverk (Facebook og Instagram, for eksempel), eller du kan fremkalle dem og henge dem på veggen, eller lage kalendere til familie og venner.

Det kan også hende du har en profesjonell hensikt med å lære fotografi. Det være seg å bli journalist, reporter eller profesjonell fotograf. Her er teknikker helt grunnleggende, mens kreativitet og talent er medfødt eller kan utvikles.

Lær å lage fine portretter

En kan også bli profesjonell portrettfotograf, sette opp et lite studio, anskaffe digital SLR, et Nikon Flash Cobra, bruke lang eksponering, baklys eller ta svart / hvite bilder.

Eller lære å ta et flott fargefoto, bruke makrofotografi for å fange opp små detaljer, benytte programvarer....listen er uendelig!

Lær fototeknikker med en profesjonell

Er du ute etter litt mer enn en lærebok for «Dummies»? Vil du heller ha effektiv fotografiopplæring med en profesjonell fotograf? Det vil du ikke angre på!

Du kan selvfølgelig lære foto online ved å bruke lærevideoer som "free photography", men her vil du ikke få nok konkret informasjon for å utvikle ferdighetene og den kreative siden i deg. Grunnleggende fotografi læres best med en profesjonell fotolærer.

En person med metodikk tilpasset denne type undervisning og ønsker om å overføre sin kunst og kunnskap til elevene, er den beste måten å lære på. Teknikker for bruk av kamera, noe du vil lære med privattimer, omfatter alt vedrørende bilderedigering.

For å redigere foto må du nemlig kunne bruke bilderedigeringsprogrammer, slik som Gimp eller Photoshop, hvorav sistnevnte er det beste og mest brukte. Å lære å bruke en slik programvare kan være komplekst og ta tid, men får du hjelp av en profesjonell vil det være raskere og enklere.

Ikke bare vil du lære å redigere røde øyne, men også justere farger, lysstyrke og kontrast, slik at du får mer estetiske fotografier. Med Photoshop vil du også få muligheten til å beskjære bildene og fjerne uønskede detaljer.

Slik får du fokuset på det du ønsket å fange på kamera. Både for profesjonelle og hobbyfotografer er det nyttig å kunne bilderedigering!

Hvordan finne en fotolærer i nærheten av deg

Å bli en god fotograf krever trening og øvelse, og aller helst litt profesjonell opplæring. Er du en kløpper på tekniske innretninger, kan det hende du kan oppnå denne kunnskapen på egenhånd.

Det vil dog ta lenger tid, og det vil garantert være noe du går glipp av – det være seg teknikker eller kamerafunksjoner. På Superprof finner du en rekke fotolærere i hele landet, og sannsynligheten for at du finner en lærer i nærheten av deg er stor.

Ikke er de veldig dyre heller. Gjennomsnittsprisen for fotografiundervisning i Norge er 414 kroner per time, med 115 kroner som laveste pris og 750 som høyeste.

Bli profesjonell fotograf

På Superprof knyttes lærere med lærevillige. Her kan alle som vil lære noe nytt, perfeksjonere en ferdighet eller oppgradere karaterer få personlig hjelp i ethvert tema. Lidenskapelige og engasjerte lærere vil sørge for at du oppnår det du vil, uansett målsettinger.

Om målet er å lære mer om fotografi, så finner du flere dyktige fotolærere på plattformen. De underviser på alle nivåer og i alle temaer relatert til foto. Du kan velge mellom erfarne fotografer, eller studenter som selv lærer faget.

Hvilken lærer som passer best for deg avhenger av ditt eget nivå. Felles for dem alle er at de er lidenskapelig opptatt av foto, og dette smitter over på elevene, slik at undervisningen blir artig og engasjerende.

Foruten fotografi, tilbyr Superprof kurs i alle typer fag og emner, som for eksempel:

 • Tegning
 • Matlaging
 • Pianoundervisning
 • Solfalære
 • Søm m.m.

Superprof er det ideelle stedet for deg som søker undervisning av høy kvalitet. Søk og finn din lærer nå!

Hva vil du lære?