Som tittelen antyder, så finnes det en rekke måter å lære seg tysk på. Hva er vel morsommere enn å lære det gjennom spill, som de fleste av oss har stor glede av.

Selv om det å lære tysk eller et hvilket som helst språk er en utfordring, kan enkelte læringsteknikker gjøre jobben enda enklere og hakket mer motiverende. Det er viktig å finne sin egen måte som fungerer og tilrettelegge den, så du får fullt utbytte.

En av disse velprøvde og vellykkede metodene er interaktiv undervisning, slik som å bruke spill, konkurranser eller andre aktiviteter for å tilrettelegge læringa.

Spill trenger på ingen måte å være barnslig, men aktiviteter som er morsomme hjelper deg å holde på engasjementet og motivasjonen.

De beste Tysklærerne tilgjengelig
Patricia
5
5 (12 Evaluering(er))
Patricia
490kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Nicolás
5
5 (67 Evaluering(er))
Nicolás
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sarah
5
5 (7 Evaluering(er))
Sarah
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Merve
5
5 (7 Evaluering(er))
Merve
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Seraina
5
5 (6 Evaluering(er))
Seraina
420kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristoffer
Kristoffer
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Maximilian
5
5 (7 Evaluering(er))
Maximilian
290kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jorunn
5
5 (2 Evaluering(er))
Jorunn
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Patricia
5
5 (12 Evaluering(er))
Patricia
490kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Nicolás
5
5 (67 Evaluering(er))
Nicolás
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sarah
5
5 (7 Evaluering(er))
Sarah
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Merve
5
5 (7 Evaluering(er))
Merve
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Seraina
5
5 (6 Evaluering(er))
Seraina
420kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristoffer
Kristoffer
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Maximilian
5
5 (7 Evaluering(er))
Maximilian
290kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jorunn
5
5 (2 Evaluering(er))
Jorunn
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Pedagogiske spill i klasserommet

Å spille spill er en populær undervisningsmetode på skolen, og det er vel ingen overraskelse at det gjør læringen mye morsommere. Pedagogiske spill som er designet for å lære en bestemt ferdighet gjennom pedagogiske og psykologiske metoder, spiller en viktig rolle hos mange undervisere.

Spill i undervisningen for eksempel på dine tyskkurs Bergen, kan dukke opp på mange forskjellige måter, men spesielt ved elevenes deltagelse, quiz, memorering og praktiske øvelser. Enten ved å kombinere disse, eller gjøre de hver for seg.

Spill som er avhengig av teknologi eller annet tilbehør, baserer seg på video- og musikkspill, men det finnes også kort- og brettspill å ta i bruk.

De to sistnevnte er mindre populære i klasserommet, siden de er designet for små grupper og mister dermed effekten hvis et helt klasserom skal delta.

Målet med å bruke spill i klassemiljøet er å gjøre læring morsomt, og denne spillbaserte læringa har bevist at det gir resultater. Spillet engasjerer studenten og holder dem engasjert i aktiviteten, noe som betyr at de lærer mer enn de antageligvis ville gjort.

Så uten å engang innse at de gjør det, kan elevene bedre forså nøkkelbegreper eller historiske hendelser ved å ta i bruk tyske spill som en interaktiv ressurs.

Noen av spillene som fjerner kjedsomhetsmomentet i klasserommet baserer seg på aktivteter med mye energi, slik som konkurranser eller quizer. Kryssord og andre logikkspill krever høy konsentrasjon og tester andre, mer logiske evner hos elevene.

Hvorvidt elevene presterer bedre når de deltar i spill i mindre grupper eller på egenhånd, avhenger av en rekke faktorer, slik som klassens dynamikk, konsentrasjonsnivået og hvilke aktiviteter som skal gjennomføres.

Spill tyske spill i grupper
Å jobbe uavhengig eller i grupper for å vinne i et spill, gjør læringen langt mer engasjerende. (Kilde: unsplash)

Pedagogiske spill og andre aktiviteter er også noe elevene ser på som et avbrekk fra den vanlige undervisningen. Det er igjen med på å løfte både humøret og motivasjonen og bidrar dermed til bedre læring.

Hva tenker foreldre om bruken av spill i undervisningen?

Selv om noen foreldre kan være uenige i bruken av tyske spill i undervisningen, kommer dette ofte av feilinformasjon og manglende kunnskap om fordelene ved denne typen undervisning. Å ha aktiviteter i tyskundervisningen har nemlig en rekke positive effekter.

Det er naturlig å være opptatt av at elever holder seg på sporet og fokuserer på eksamener, men med et varierende og interaktivt undervisningsopplegg, vil det gjøre elevene enda bedre forberedt.

Spill er nøye planlagt og skal kun brukes under passende forhold, så elevene blir ikke sittende å spille spill i hver time!

Lær tysk online med tysklærere hos Superprof.

Bruk undervisningsspill for å lære

Hvis underholdende og pedagogiske spill er vellykkede i klasserommet, hvorfor ikke også spille hjemme for å gjøre språklæringa enda mer interessant, samtidig som du lærer å snakke tysk? Det finnes forskjellige tysk språkkurs å gå på, men du kan også gjøre en del av arbeidet på egenhånd.

Lærere blir normalt sett presentert for en rekke hjelpemidler og teknikker for å enklere kunne lage interaktive undervisningsopplegg for at du skal kunne lære et nytt språk. Så hvis du ikke vet hva du skal gjøre eller hvor du skal starte, så kan det være greit å forhøre seg med en lærer. 

En rekke pedagogiske nettsteder og blogger for språklæring, er drevet av mennesker som mestrer språket ekstremt godt. Det vil gjøre det enda enklere for nybegynnere å lære språket. Du burde ha stor sannsynlighet for å finne noen spill eller ressurser som passer deg, og som du i tillegg vil ha stort utbytte av.

Nettstedet German-games.net er opprettet for akkurat dette formålet. Det er en online-ressurs for tyskspråklige elever. Den tilbyr en rekke spill laget for å hjelpe deg med å forstå innholdet du nettopp har gjennomgått. Noen av de er spørsmål og oppgaver, mens andre baserer seg på flervalgstester. Gjennom disse blir du introdusert for alt fra verb og adjektiv til tysk språk og litteratur.

Goethe Instituttet er en anerkjent organisasjon for å hjelpe nybegynnere med å lære seg tysk. I tillegg tilbyr de en rekke interaktive aktiviteter for alle nivåer innen tysk, som flere hevder at er den beste måten å lære tysk på.

Spill tyske brettspill eller spill online
Ved å bruke tiden din effektivt, for eksempel på tyske spill, kan det hjelpe deg med å lære språket fortere. (Kilde: unsplash)

Nettstedet inneholder et enkelt, men strategisk tysk spill, som involverer en prinsesse, der spilleren må eksperimentere med rollefordelingen for å lage sin helt egen historie med de tysktalende figurene.

Det blir også brukt klassiske tyske eventyr for å lære mer av det grunnleggende som student. I tillegg presenteres flere ulike quizer for å teste språkkunnskapene. Andre interaktive spill blir introdusert for elever på A2-nivå , hvor det ene krever at eleven løser et mysterium mens han reiser gjennom Tyskland.

Med en brukervennlig og levende grafikk som er behagelig for øyet, er dette nettstedet et must for elever som ønsker å få inn litt moro i tyskundervisningen. I tillegg til at du får et innblikk i tysk kultur!

Trenger du flere tips i forbindelse med tyskundervisningen? Sjekk ut disse!

De skjulte fordelene med video- og brettspill

Å spille spill, spesielt med et konkurranseinnstinkt, gjør deg sensitiv for å lære og absorbere viktig språkinformasjon. I tillegg vil du oppleve glede og mestring når du mestrer et puslespill eller en quiz.

Ved å snakke tysk på denne morsomme måten, vil du øke sannsynligheten for å beholde informasjonen du har lært! Spesielt hvis spillene er godt designet og laget med pedagogiske hensikter.

Noen språkentusiaster utnytter de teknologiske fremskrittene som er tilgjengelige, og opplever hvilke gode ressurser dette er.

Hvis du elsker videospill, kan du ved å spille disse på tysk, implementere spårklæringen i fritidsaktivitetene dine. Du kan jo også sjekke ut hvordan du lærer tysk ved å lese tyske aviser!

Spill tyske videospill
Å spille videospill kan hjelpe deg med å plukke opp språkkunnskaper uten å ha fokus på det. (Kilde: unsplash)

Selv om denne metoden aldri kommer til å kunne perfeksjonere språkferdighetene dine, er det en fin måte å komme godt inn i det tyske språket. I tillegg er det en fint supplement til andre læringsmetoder man kan ta i bruk. Se på det som ekstraundervisning i tysk!

Start med å spille alene, så kan du ta det i ditt eget tempo. Når du har oppnådd et høyere nivå kan du spille sammen med andre og blir utfordret på bakgrunn av dine tilegnede språkferdigheter.

Men husk: snakk tysk! Å mestre muntlig tysk kommer ikke av seg selv, så du er nødt til å øve på tysk uttale. 

Ta fatt på et brettspill du liker godt og kjøp det på tysk. Spill som monopol med tyske kort, kan virke engasjerende og hjelpe deg med å måtte tyde språket for å komme videre i spillet. Hvis dere er flere, kan samarbeid bli en viktig faktor og gjøre at dere får et enda større utbytte.

Sjekk ut hvordan du kan lære tysk gjennom TV og film, i tillegg til at du kan perfeksjonere uttalen med lydbøker og podcaster.

 

 

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Sondre

Gutt på 24 år, som studerer lektor i språkvitenskap ved NTNU i Trondheim. Jeg er glad i å skrive, lese bøker, løpe og gå lange turer, ha gode samtaler, være engasjert og lage mat. Studiet gir meg kunnskap om språk, som jeg anvender under skrivingen, men også en god del skriveerfaring. Fra tidligere har jeg arbeidet litt som tolk, hvor jeg oversatte muntlig tale fra norsk til engelsk. Jeg har også drevet min egen blogg.