Teori er viktig uansett hvilket språk du skal lære, enten det er tysk, engelsk, italiensk eller spansk. Uten grunnleggende kunnskaper er det vanskelig å gjøre fremgang.

Visste du at kastiljansk er det språket som studeres mest og som snakkes av 440 millioner mennesker verden over, og da spesielt i Sør-Amerika? Vil du henge deg på bølgen?

Om du har bestemt deg for å lære spansk, så har du nok allerede undersøkt mulighetene som finnes for å studere språket. Du har kanskje allerede vurdert å engasjere en privatlærer i spansk, melde deg på spanskkurs eller sett på nettbaserte muligheter.

Uansett hvilken metode du velger, så kommer du ikke utenom å bruke bøker.

Superprof har valgt ut et knippe bøker som hjelper deg med språkstudiene dine.

De beste Spansklærerne tilgjengelig
Fabian
5
5 (16 Evaluering(er))
Fabian
700kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Oda
5
5 (9 Evaluering(er))
Oda
220kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Carolina
5
5 (29 Evaluering(er))
Carolina
375kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Cesar
5
5 (23 Evaluering(er))
Cesar
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (8 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Nicolás
5
5 (68 Evaluering(er))
Nicolás
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jessica
5
5 (6 Evaluering(er))
Jessica
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marina
5
5 (9 Evaluering(er))
Marina
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Fabian
5
5 (16 Evaluering(er))
Fabian
700kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Oda
5
5 (9 Evaluering(er))
Oda
220kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Carolina
5
5 (29 Evaluering(er))
Carolina
375kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Cesar
5
5 (23 Evaluering(er))
Cesar
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (8 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Nicolás
5
5 (68 Evaluering(er))
Nicolás
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jessica
5
5 (6 Evaluering(er))
Jessica
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marina
5
5 (9 Evaluering(er))
Marina
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Bøker for å lære spansk

Bokmarked med spanske bøker
Skal du lære spansk? Da trenger du å komplettere språkstudiene med en god bok. Foto: Unsplash

Her gir vi deg noen tips til klassiske bøker med grunnleggende spansk: alfabet, grammatikk, stavelser, konjugering og vokabular. Dette vil være til hjelp når du skal melde deg på språkkurs eller perfeksjonere aksenten din!

¡Vale!

¡Vale! er en svensk lærebok tilrettelagt for norske lesere som begynner å lære spansk på nybegynnernivå. Boken består av lesetekster og tilhørende oppgaver for gradvis fremgang til høyere nivå.

I boken gjenspeiles dagligdagse situasjoner, der du lærer å hilse, snakke i telefonen og bestille mat på restaurant. Her får du også kjennskap til spansk og søramerikansk kultur og geografi.

Hvert kapittel har et dedikert mål med ordlister og små dialoger, deretter en hovedtekst og avslutningsvis noen oppgaver du må utføre. Du kan evaluere arbeidet og fremgangen din på slutten av hvert kapittel via et egenvurderingsskjema. Til hjelp har du også et knippe spørsmål, som viser om du har oppnådd målene til aktuelt kapittel.

Oppgavene i ¡Vale! er både kreative og fleksible, og har som mål å gi deg gode taleferdigheter i spansk.

Tips til å lære spansk

Vamos a leer

Vamos a leer består av 20 noveller for nybegynnere. Her har elevene mulighet til å lese en spennende bok på spansk, tilpasset eget nivå. Vamos a leer kommer i pakker bestående av fem noveller med temaene Amor (kjærlighet), Conflicto (konflikt), Policial (krim), Misterio (mysterier) og Amistad (vennskap).

Her finnes også et ressurshefte med oppgaver i leseforståelse og fasiter til samtlige noveller. Du har også ordlister du kan bla opp i underveis i lesingen.

Hvordan lære spansk

Mucho Gusto-serien

Dette er tekstbøker i alle nivåer, som brukes på videregående skole og voksenopplæring i Norge. Bøkene har en tematisk oppbygging med engasjerende tekster, som øker ordforrådet ditt. Her er også lytteøvelser og oppgaver.

Bøkene i denne serien gir leseren kjennskap til spansk og latinamerikansk miljø.

Spansk på 15 minutter

Som tittelen antyder, så kan du lære spansk med bare 15-minutters øvelse per dag. Boken vil gi deg god nok innføring i spansk til å kunne klare deg på reise til et spansktalende land, samtidig som den legger grunnlaget for videre spanskopplæring.

Boken har et visuelt preg som skiller seg ut fra andre spanskbøker, og samtidig gir rask fremgang på en enkel og artig måte. Her er det ingen oppgaver eller lekser. Her gjelder det bare å bruke brettekantene for å dekke over svarene når du øver.

Hvordan lære spansk til barn med dysleksi

Spanish for Dummies!

¿Cómo te llamas?, ¿Que tal?, ¿Cuántos años tienes? Dette er grunnleggende fraser du enkelt kan lære på egenhånd. Dog hjelper det godt med noen bøker eller et spanskkurs for hjemmeundervisning for å få struktur på innlæringen.

Spanish for Dummies er et språkkurs utarbeidet av spanske lærere. Kurset består av en tekstbok, fem cd-er, online øvelser og et minileksikon. Her er det altså mer lytting enn lesing, i tillegg til at du har mulighet til online arbeid.

Selve boken er delt inn i godt organiserte kapitler, som omhandler samtaler på kontoret, i banken, på restaurant, i butikk osv. Du vil her lære grunnleggende hverdagssamtaler.

Om du mister motet ved tanken på tradisjonelle lærebøker, finnes det morsomme bøker å lære spansk med. Her har vi valgt ut et knippe bøker som inspirerer til innlæring.

Bøker som gjør det morsomt å lære spansk

Smilende kvinne leser bok
Det trenger ikke å være kjedelig å lese spansk. Det gjelder bare å finne en god bok som fenger. Foto: Unsplash

El Nuevo Compañero de Cuarto er en ny metode for å lære grunnleggende spansk og opparbeide seg et vokabular i en fei. Boken gjør det også artig å lære spansk grammatikk. Umulig, vil du kanskje si, men med denne boken får du grammatikken inn via historier på engelsk og spansk.

Boken er for deg som:

 • Trenger å friske opp spansken din
 • Liker historier og er interessert i å lære spansk via lesing
 • Vil utvide spansk ordforråd ved å lese historier på to språk samtidig
 • Vil sammenligne oppbyggingsstrukturen i setninger på engelsk og spansk
 • Liker utfordringer
 • Vil oppnå middel nivå i spansk (B1 / B2)

Dette er den lille boken som gjør den store forskjellen. Her skal du gjenkjenne antonymer i teksten. Ett hundre antonym-par er lagt inn i fortellingene, og du skal ramse dem opp på spansk. Dette gjør at vokabularet ditt øker på en morsom måte.

Husker du ikke hva antonymer er? Det er adjektiver med motsatt betydning, altså det motsatte av synonymer. Eksempler på antonymer kan være: sant – usant, pen – stygg, høy – lav osv.

Fordeler med El Nuevo Compañero de Cuarto:

 • Pris
 • Leken utarbeidelse
 • Original tilnærming

Boken krever imidlertid at du har litt kjøtt på beinet hva gjelder spanskferdigheter.

150 spanske uttrykk

Bare ved synet av omslaget ser du at spanskeventyret ditt kan bli en artig affære. Boken er rikt illustrert med morsomme og fargerike figurer og bilder, der du lærer de viktigste uttrykkene du kan få bruk for på ferie i et spansktalende land.

Boken er delt inn i temaer, som for eksempel «På restaurant», «Farger», «Tall» og «Dager». I tillegg til illustrasjoner og bilder, er alle ordene beskrevet med stavemåte og uttale.

150 spanske uttrykk er veldig enkel i bruk, og gir et godt grunnlag for å lære mer inngående spansk.

Lydbøker på spansk: kjempegod ide!

Kvinne med hodetelefoner
På samme måte som spansk film gir økt språkkunnskap, vil også lydbøker ha denne positive effekten. Ved å lytte til lydbøker lærer du uttale, aksent og nye ord og uttrykk. Foto: Unsplash

På nettet finner du sider hvor du kan laste ned spanske lydbøker helt gratis:

 • Librivox er en gullmine av spansk litteratur.
 • Ivoox har en rekke lydbøker og podcasts, og allerede innledningsfrasen gir en peilepinn på hva du kan forvente her: «Escucha lo que quieras, cuando y donde quieras» (Hør på hva du vil, hvor du vil og når du vil).
 • Albalearning har ikke det beste webdesignet, men de har et desto mer rikholdig innhold av spansk litteratur.

Som du ser, har du en rekke muligheter til å fordype deg i spansk litteratur helt gratis og bare ved å lytte.

De beste spanske litterære verkene for å heve spansknivået ditt

Selv om du er midt i et spanskkurs, kan du fint spe på med litt spansk litteratur for å få økt kjennskap til vokabular, grammatikk, verb og bøyningen av disse.

I spansk litteratur finner du store navn, som har endret eller bidratt til spansk språk.

Med spanske noveller, eventyr og dikt får du større kunnskap om spansk kultur og historie, samtidig som du får økt ordforråd. Her kan du gjøre et dypdykk og leve deg inn i trange gatesmug i Sevilla, sjarmeres av Andalusias monumenter og stifte bekjentskap med alle bosettingene bak det Spania vi kjenner i dag. Dette gir deg en inngående forståelse for spansk kultur og språkets rikdom.

Det finnes spanskbøker for elever i alle aldre, evner og situasjoner, enten du skal hjelpe et barn med dysleksi å lære spansk eller om du akkurat har gått av med pensjon og ønsker å utvide horisonten med et nytt språk uten å ty til språkkurs.

Er du nybegynner, kan du ha gleden av å lese følgende spanske bøker:

 • Los ojos de mi princesa, en novelle av den meksikanske forfatteren Carlos Cuauhtémoc Sánchez, publisert i 2004.
 • Pedro Páramo - El llano en Llamas (1959), et eventyr av den meksikanske forfatteren og fotografen Pedro Páramo. Boken er oversatt til mer enn 30 språk, og er en bestselger i mange land. Flere millioner bøker er solgt verden over.
 • Juan Rulfo Cartas a Chepita, en serie med brev som kan sammenlignes med diktene til den meksikanske dikteren og forfatteren Jaime Sabines moderne diktsamlinger.

Er du på middel nivå, kan du lese:

 • Don Quijote de la Mancha, skrevet av forfatter Miguel de Cervantes. Denne boken er det mest kjente og leste verket i spansk litteratur, og den boken som er oversatt til flest språk, etter bibelen.
 • La Regenta, en klassiker i spansk litteratur, som også finnes som film og teaterstykke.
 • La Celestina, skrevet av Fernando de Rojas. Denne boken er et av de vakreste verkene i spansk litteratur, og er pensum ved mange spanske skoler.
 • La vida es sueño, en novelle som er litt vanskelig å lese, og som krever at du er på nivå B1 eller høyere.
 • El libro de buen amor anses som en av de viktigste bøkene fra Spanias middelalder. Den ble skrevet av forfatteren Juan Ruiz.
 • El alcalde de Zalamea av Pedro Calderon de la Barca, anses som et mesterverk fra spansk gullalder.
 • Cañas y Barro. Dette er boken du må lese før du avlegger Valencia et besøk. Her tar den høyt anerkjente forfatteren Vicente Blasco Ibáñez deg med på eventyr på landsbygda i den spanske byen Valencia.
 • Fortunata y Jacinta ble skrevet av Benito Perez Galdos på 1800-tallet, og er en klassiker i spansk realistisk sjanger.

Spansktimer online vil være den perfekte følgesvennen til disse klassikerne! Noen av klassikerne er også på film!

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Bente