Du skal selvfølgelig ha det gøy når du lærer et nytt språk. Om det ikke er gøy, så kan det bli et svare strev. Dette gjelder også når du skal lære spansk. Det siste du vil ha er uengasjerende spansktimer og kjedelige lister med verb.

Du har sikkert allerede søkt etter gode måter å lære spansk på, og valgt deg ut noen som virker fristende. Om lesebøker og standard klasseundervisning er noe som kjeder deg, så kan du jo prøve å lære spansk på smarttelefonen eller nettbrettet ditt – du bruker jo begge delene titt og ofte uansett!

Det finnes enkelte applikasjoner som er vel verdt å ta en kikk på i App Store og Play Store. Hver applikasjon fokuserer på ulike aspekter i språkopplæring. Mens noen tar for seg spansk vokabular, tar andre for seg grunnleggende bøyning av verb. Uansett alder, evner og målsettinger, så vil du finne en applikasjon som passer for deg når du skal lære spansk på egenhånd.

Hvilke valgmuligheter har du?

De beste Spansklærerne tilgjengelig
1. kurstime gratis!
Carolina
5
5 (19 Evaluering(er))
Carolina
330kr
/t
1. kurstime gratis!
Jeanette
5
5 (8 Evaluering(er))
Jeanette
500kr
/t
1. kurstime gratis!
Tobias
Tobias
200kr
/t
1. kurstime gratis!
Bárbara
5
5 (11 Evaluering(er))
Bárbara
350kr
/t
1. kurstime gratis!
Paula
5
5 (7 Evaluering(er))
Paula
270kr
/t
1. kurstime gratis!
Francesca
5
5 (12 Evaluering(er))
Francesca
350kr
/t
1. kurstime gratis!
Adri
5
5 (7 Evaluering(er))
Adri
380kr
/t
1. kurstime gratis!
Jose-maria
5
5 (6 Evaluering(er))
Jose-maria
400kr
/t
1. kurstime gratis!
Carolina
5
5 (19 Evaluering(er))
Carolina
330kr
/t
1. kurstime gratis!
Jeanette
5
5 (8 Evaluering(er))
Jeanette
500kr
/t
1. kurstime gratis!
Tobias
Tobias
200kr
/t
1. kurstime gratis!
Bárbara
5
5 (11 Evaluering(er))
Bárbara
350kr
/t
1. kurstime gratis!
Paula
5
5 (7 Evaluering(er))
Paula
270kr
/t
1. kurstime gratis!
Francesca
5
5 (12 Evaluering(er))
Francesca
350kr
/t
1. kurstime gratis!
Adri
5
5 (7 Evaluering(er))
Adri
380kr
/t
1. kurstime gratis!
Jose-maria
5
5 (6 Evaluering(er))
Jose-maria
400kr
/t
Første kurstime gratis>

Bruk teknologien til å lære spansk

iPhone med spansk hilsen
Du kan lære alle typer språk med applikasjoner til iPhone. Foto: Unsplash

For å lære et fremmedspråk, vil det ofte være hensiktsmessig med ulike tilnærminger til språket. Språkkurs er et godt utgangspunkt, men det kreves ytterligere metoder for å gjøre praktiseringen interessant og givende.

Bruk av nettbrett på skolen var en gang i tiden et omdiskutert tema, akkurat som datamaskiner var det for tretti år siden. Imidlertid er teknologien kun et verktøy i språkopplæringen, ikke en erstatning for god gammeldags hodebry (memorisering osv.).

Ny teknologi er unektelig en ressurs som forenkler læreprosessen, og dét av én grunn: læring er alltid mer effektivt når den assosieres med glede. Det er bevist at glede spiller en viktig rolle i læreprosessen. Med andre ord: vi lærer enklere og raskere når vi har det gøy.

I dag bruker vi alle teknologiske innretninger i hverdagen, noe som har gitt et vekstgrunnlag for gode applikasjoner. Slike applikasjoner, eller apper, er i bunn og grunn små programvarer du kan laste ned til iPad eller smarttelefon.

Det finnes apper på alle områder: underholdning, informasjon, kokekunst, aksjemarked osv. Den senere tiden har det vært en eksplosiv økning i «seriøse» apper, og alle er de relatert til opplæring.

Blant applikasjonene finner du mange for språkopplæring. Du kan nå lære alle typer språk med iPad-apper (eller smarttelefon), fra engelsk til spansk, russisk, japansk og arabisk m.m.

Å lære spansk på nettbrett eller smarttelefon har sine fordeler fremfor tradisjonelle metoder, og fordelene kan oppsummeres med ett ord: fleksibilitet! Å lære med en applikasjon lar deg styre din tid og skreddersy språkkurset etter egne behov.

Det finnes gode bøker for å lære spansk, men når det gjelder praktisering, så er en app nesten uunnværlig. Det finnes apper for alle behov, enten du trenger å lære nye ord eller øve på verb.

Vi har valgt ut to (Duolingo og Babbel), og her skal vi forklare deg hvorfor. Om du vil bruke andre apper, så finnes det et hav av dem. Spansk er tross alt et språk som brukes av 440 millioner mennesker verden over.

Er Duolingo den beste appen for å lære spansk?

Duolingo på AppStore
Duolingo er en app som gjør språkopplæring lekende lett. Du finner den på App Store. Foto: App Store
  • Duolingo, som de fleste andre apper, tilbyr ikke komplette språkleksjoner.
  • Med Duolingo kan du også lære engelsk, tysk, japansk, polsk, russisk, italiensk osv.
  • Duolingo ble kåret til den beste læreappen i 2013.

For mange er Duolingo et referansepunkt i spanskopplæring på smarttelefon eller nettbrett. Brukeropplevelsene er sjelden negative. En setning som ofte gjengår er: «Med Duolingo lærte jeg spansk på to måneder».

Duolingo har flere artige oppgaver for å lære spansk språk på en progressiv måte. Øvelsene er gruppert i tematiske seksjoner. Å lære spansk med Duolingo er som et spill, og du har flere «liv». Du kan vinne eller tape en øvelse, og du gratuleres for hvert steg du tar oppover læreskalaen. Du blir oppmuntret når du gjør fremgang.

Og viktigst av alt: læringen er lekende lett. Appen bruker illustrasjoner for effektiv memorisering.

Du kan nesten si at du skal «spille» Duolingo! Duolingo er en morsom og vanedannende app for å lære spansk grammatikk, spanske ord, samtalespansk etc. på smarttelefon og nettbrett uten å måtte ty til spansklærer eller spanskkurs.

Om neste ferie legges til et av verdens 20 spansktalende land og du vil snakke litt spansk på reisen, kan du med denne appen oppnå dette.

Duolingo er basert på filosofien om at læring og memorisering baseres på repetisjon. Læring med Duolingo er definitivt progressiv, men uten å ta for store steg av gangen.

Øvelsene gjentar vokabularet og grammatikken fra forutgående kapittel. Dette gjør det enklere å memorisere det du har lært. Repetisjon er nemlig nøkkelen til assimilering, noe Duolingo er godt inneforstått med.

Prisen på å lære spansk med Duolingo

En viktig faktor ved språkopplæring er prisen. Hvor mye koster det med spansktimer med Duolingo på smarttelefon eller nettbrett? Svaret er ganske så tilfredsstillende: Duolingo gir deg spanskleksjoner helt gratis.

Du kan lære å snakke spansk uten å bruke så mye som en krone på det. Grunnleggeren av appen, Lui von Ahn, bekrefter at det vil forbli slik for alltid. Attpåtil er appen fri for reklame. Dette er som søt musikk i ørene for de som av økonomiske grunner vil lære spansk helt gratis.

Om du velger spanskleksjoner med en spansklærer, eller spanskkurs ved den lokale språkskolen, må du ut med et betydelig beløp. Selv når du velger å ta spanskkurs online, må du punge ut med betydelige summer. Dette er dog ikke tilfellet med Duolingo.

Du lurer sikkert på hvordan Duolingo tjener penger, og det er et relevant spørsmål å stille. Nå har det seg slik at Duolingo opererer med en særdeles original økonomisk modell. På slutten av enkelte øvelser, vil du få spørsmål om å øve ved å oversette tekster. De finansierer altså seg selv ved å selge tekstene du oversetter til BuzzPeed og CNN, som er deres samarbeidspartnere. Genialt!

Lær spansk for nybegynnere med Babbel

Babbel på App Store
Babbel fungerer ganske likt Duolingo: applikasjonen har flere leksjoner bestående av morsomme øvelser med ord, grammatikk, konjugering og uttale. Foto: App Store

Babbel er en annen applikasjon som er verdt å se på. Denne er tilgjengelig for både iOS og Android. I motsetning til Duolingo, så er ikke alt innholdet her gratis. Du kan bruke appen i gratismodus, men da får du ikke tilgang til alt. For full tilgang, må du tegne abonnement på en, tre, seks eller tolv måneder.

Babbel er utviklet i Berlin, og er en applikasjon som er litt mindre leken enn Duolingo. Babbel har et litt mer seriøst preg på seg, men uten at det blir kjedelig. Akkurat som Duolingo, er også Babbel tilgjengelig på flere språk.

En av fordelene Babbel har, som Duolingo ikke har, er at du kan lære via flere kanaler. Når du oppretter en Babbel-konto, kan du jobbe med spanskleksjoner og oppgaver på nettbrettet, nettsiden eller fra smarttelefonen. Du kan bytte fra en enhet til en annen, og starte der du slapp uansett enhet.

Akkurat som Duolingo bruker Babbel talegjenkjenning for å evaluere uttalen din. Dette er den store fordelen med applikasjoner fremfor lærebøker. Selv om spansk film vil gi deg lyttetrening, så får du ikke taletrening slik som på en applikasjon.

Talegjenkjenning er en viktig interaktiv faktor for suksess med en app.

De ulike leksjonene er organisert etter nivå og tema. Slik får du både progressiv og personlig tilpasset innlæring.

Babbel tilpasser seg lærerytmen til hver enkelt bruker. Applikasjonen har et opplegg for nybegynnere og et annet for de som allerede kan språket (fordypelseskurs). Babbel passer derfor for alle typer brukere.

Som nybegynner starter man helt på scratch med tall, ord og uttrykk for å legge grunnlaget for samtale på basis nivå. Når du kommer til middels nivå, vil grammatikken naturligvis bli viktigere.

Hvordan lære spansk fort: Fordelene ved bruk av en app

Kvinne bruker iPad
En av fordelene med å studere spansk med en app, er fleksibiliteten. Du kan studere hvor du vil og når du vil! Foto: Pixabay

For å lære spansk med en app på nettbrett eller smarttelefon, har du mange flere å velge blant. Her kan vi nevne Mosa Lingua som et godt alternativ.

Tips til å lære spansk

Du bør teste ut ulike applikasjoner og velge den du liker best, det er ditt valg! Uansett app, så har de lett for å være vanedannende, som igjen er ensbetydende med rask fremgang.

Fordeler ved å lære spansk på telefon og nettbrett:

  • Noen applikasjoner, slik som Duolingo, er gratis. Andre har veldig konkurransedyktige priser.
  • Det er lekent. Applikasjoner bruker alle funksjoner på en smarttelefon eller nettbrett for å gi usedvanlig gode læreopplevelser. Når glede assosieres med opplæring, er du garantert gode resultater!
  • Du kan jobbe med uttalen via talegjenkjennelse, som de fleste applikasjoner har.
  • Du kan studere spansk akkurat når du vil og hvor du vil. Det er en veldig fleksibel læremetode.

Vær imidlertid oppmerksom på at du ikke vil bli tospråklig over natten, dette krever dedikasjon og tid. For å spe på spanskopplæringen, anbefales å ta noen spansktimer ved siden av.

Engasjer gjerne en privat spansklærer, som kan bistå deg. Dette fordi en applikasjon ikke vil forklare deg hvordan og hvorfor. Du får heller beskjed om å bruke en viss regel her og der uten å få vite hvorfor. Elektroniske læremetoder baseres på intuisjon, mens en lærer kan gi deg dypere forståelse for de ulike reglene.

Selv om dette ikke er noen komplett måte å lære et språk på, så kan du oppnå å snakke flytende spansk om du legger sjelen i å lære deg språket.

Lær spansk på samtalenivå ved å kombinere denne metoden med privattimer i spansk, eller ved å snakke med spansktalende du kanskje kjenner. Slik får du øvd på forståelse og uttale. Dette er også en egnet måte for å lære spansk til barn med dysleksi.

Trenger du en lærer i Spansk?

Likte du artikkelen?

5,00/5 - 1 stemme(r)
Loading...

Bente