"Noen fortalte meg at smilet mitt blir større når jeg spiller gitar" - Niall Horan

Gitaren er et veldig populært instrument som mange ønsker å lære seg å spille. Det viser seg at det å lære noe nytt, slik som et instrument, kan være bra for hjernen.

Med band og artister som Metallica, Jimi Hendrix og Rolling Stones, er det massevis av musikk som aspirerende gitarister kan spille med til uavhengig av deres personlige smak.

Hvis du vil vite hvordan du spiller en spesiell sang, kan du enten lytte til den og prøve å finne ut av det, eller få tak i gitarnoter som tabulatur eller noteark. Selv om hvem som helst kan lære å lese noter, kan det noen ganger være vanskelig å finne den perfekte versjonen, spesielt med budsjettbegrensninger.

Så hvordan kan du bruke disse ressursene gratis?

Du skal nå få lære mer om tabulatur og hvordan du kan finne det. I denne artikkelen om hvordan man spiller gitar, skal vi se på trykt musikk du kan bruke for å lære hvordan du spiller forskjellige stykker, og hvordan du kan få tak i disse ressursene enten gratis eller på et budsjett.

De beste Gitarlærerne tilgjengelig
Karina
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Karina
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sara
4,8
4,8 (5 Evaluering(er))
Sara
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Lukas
5
5 (7 Evaluering(er))
Lukas
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Ignacio
5
5 (5 Evaluering(er))
Ignacio
220kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marius
5
5 (6 Evaluering(er))
Marius
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Scott
5
5 (6 Evaluering(er))
Scott
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Yigit
5
5 (2 Evaluering(er))
Yigit
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Simen
5
5 (2 Evaluering(er))
Simen
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Karina
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Karina
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sara
4,8
4,8 (5 Evaluering(er))
Sara
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Lukas
5
5 (7 Evaluering(er))
Lukas
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Ignacio
5
5 (5 Evaluering(er))
Ignacio
220kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marius
5
5 (6 Evaluering(er))
Marius
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Scott
5
5 (6 Evaluering(er))
Scott
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Yigit
5
5 (2 Evaluering(er))
Yigit
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Simen
5
5 (2 Evaluering(er))
Simen
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Hvorfor bruke gratis gitartabulatur?

Uavhengig om du spiller elektrisk gitar, bassgitar, ukulele eller akustisk gitar, er det ikke den enkleste tingen i verden. Du trenger gode ressurser, veiledninger og verktøy enten du spiller Bossanova eller Red Hot Chilli Peppers. Noteark og tabulatur er gode løsninger for å lære alt fra gypsey jazz til Nirvanasanger.

Mann med gitar
Selv om det kan være lett å finne noter, er det ikke enkelt å lære å lese det. (Kilde: Unsplash).

Selvfølgelig har alt en pris. Selv noter må vurderes nøye før du begynner å betale for dem. Med det sagt finnes det gratis noter, og du kunne enkelt bli den neste gode gitaristen uten ressurser...

Gratis noteark, når du har funnet dem, kan være veldig nyttig for å lære hvordan du spiller gitarsanger. Imidlertid innebærer tabulatur at du ikke trenger å lære musikkteori. Mange bruker det til å lære seg hvordan man spiller musikk for en billigere penge.

Enten du er en profesjonell gitarist, Led Zeppelin fan, eller nettopp har begynt å lære deg banjo, kan gratis tabulatur være flott for å øve på sanger, forbedre kreativiteten din, og for å lære å spille gitar.

Hva er bedre enn å lære musikk, bli bedre på gitar og samtidig ikke bruke et øre?

Ikke mye, det er helt sikkert.

Interessert i lære gitar på skolen? Har du vurdert å studere musikk på videregående?

Finne gratis tabulatur på nettet

Med sosiale nettverk, leksikon på nett, forumer og e-handel har internett endret livene våre mer enn vi kunne sett for oss. Med alle disse ressursene kan du faktisk gjøre nesten hva som helst på nett. Når det kommer til gitaren, kan du for eksempel bli folkestjerne, kjøpe en akustisk gitar og til og med lære hvordan du lager en!

Skrive på pc
Internett er en gullgruve for gratis ressurser som kan hjelpe deg å lære gitar. (Kilde: Unsplash).

Så hva er tabulatur?

Tabulatur er ofte tilgjengelig gratis på gitarnettsider, og på nettsider for å lære hvordan man spiller gitar. Disse ressursene blir delt og publisert av brukere for å bli tatt i bruk av hvem som helst. Du kan finne tabulatur uten å bruke penger, uavhengig om du er nybegynner eller viderekommen gitarist.

Siden dette er en artikkel om å lære gitar på et budsjett eller gratis, er vi mer interessert i gratis tabulatur. Musikk er tross alt kunst og kultur, og bør deles fritt.

Hva er vel bedre enn å ha fri adgang til det?

Musikk er ikke et objekt du kan berøre som en gullbarre eller en TV, men heller noe du ikke kan røre ved, som sjelen.

Det ser ut til at internett er et ideelt sted å dele musikk og gratis gitartabulatur. Nettet har blitt det nye hjemmet for musikere, med læreverktøy og råd fra andre musikere. Enten du ser etter Vivaldi eller Debussy, trenger du bare skrive inn noen få ord i søkefeltet på telefonen eller PC-en din, og du kan finne gratis tabulatur.

Selv om internett ofte kritiseres, kan det lovprises når det kommer til all gleden gratis tabulatur kan bringe!

Finne gratis tabulatur via jungeltelegrafen

Som nevnt tidligere er internett den enkleste og mest praktiske måten å finne gratis tabulatur på. Det er imidlertid andre måter å spille musikk på uten å betale. Jungeltelegrafen er en god måte å lære å spille sanger som for eksempel Hotel California, på uten problemer!

Folk som snakker sammen
Selv om internett er en av de beste ressursene for å lære gitar, må du ikke undervurdere verdien av å snakke med noen som vet hva de snakker om. (Kilde: Unsplash).

Selv om du egentlig ikke tenker over det, er faktisk venner og familie nyttige ressurser for å lære gitar uten å betale. For eksempel kan en søndag ettermiddag hos besteforeldrene dine være den perfekte mulighet til å lære noen gitarsanger. Det er mye mer fornøyelig å lære hvordan du spiller gitar sammen med andre folk fremfor alene bøyd over PC-en din.

Selvfølgelig krever dette mer innsats, motivasjon og viljestyrke enn bare å finne gratis gitartabulatur, selv om du fortsatt kan lære mye musikk bare ved å spørre rundt. Jungeltelegrafen er en fin måte å oppdage nye musikere og artister du kanskje ikke instinktivt ville tenkt på når du søker på nettet. Det er lurt å være klar over forskjellige musikkstiler. Spør vennene og familien din om de kjenner noen med tabulatur eller noteark du kan bruke.

Sjekk også ut artikkelen vår om hvor du kan finne gratistimer.

Finne gitarmusikk på biblioteket

Selv om vi ikke tenker så ofte på biblioteket i disse moderne tider, kan det være en fin plass å finne gitarmusikk! Du må kanskje skaffe et lånekort før du låner bøker eller CD-er.

Bibliotek
Biblioteket kan være et sted hvor du kan finne gitarnoter. (Kilde: Unsplash).

Som du kanskje har gjettet, kan biblioteker inneholde mer enn bare bøker. Mange moderne biblioteker har også tilgang til internett, samt mulitmediabibliotek som inkluderer noteark og bøker med gitartabulatur. Du må bare finne ut hvilke biblioteker som har noteark og gitartabulatur tilgjengelig.

Gitar er et veldig populært instrument for folk å lære, noe som betyr at det er flere ressurser for folk som har lyst til å lære. 

Hva er vel bedre enn et sted fylt av ressurser med informasjon om hvordan man spiller gitar, banjo, fiolin, eller til og med piano?

Biblioteker virker kanskje litt gammeldagse, men de er nyttige for aspirerende musikere.

Som du kanskje har skjønt, er det å lære et instrument en rimelig og givende affære, selv om det noen ganger kan være utfordrende å finne gratis ressurser. Det finnes imidlertid flere enkle løsninger på å finne gitarsanger med noter enten på internett, eller i den virkelige verden.

Visste du at du også kan lære om å spille gitar på gitarfestivaler

Er du klar til å begynne å spille?

Dersom du fortsatt sliter med å lære deg gitar, sjekk veiledningene våre om gitarspilling for nybegynnere, og vurder om du vil ta et gitarkurs fra en privatlærer. Denne personen vil gladelig lære deg; hvordan du leser gitartabulatur, hjelpe deg med selve spillingen, få deg i gang med viktige gitarakkorder og gitargrep, og skreddersy timene sine til hva slags gitarspiller du vil være.

Du må bare fortelle din privatlærer hva du vil lære, hvorfor du vil lære det og hvordan du foretrekker å lære, og de vil da sette sammen skreddersydde gitarkurs for deg. Selv om dette ikke er en gratis metode å lære å spille gitar på, kan det argumenteres for å være den mest kostnadseffektive.

Dersom du bor på landet eller i en liten by, og ikke kan finne den rette privatlæreren som kan komme til huset ditt, kan du alltid vurdere å få privatveiledning på nett. Dette er når læreren underviser eleven via webkamera med et videokonferanseprogram som for eksempel Skype. Da lærerene ikke må reise, har de færre utgifter og tar ofte mindre betalt for kursene sine. Selv om det skulle bo lærere nær deg, kan du alltid velge privatveiledning på nett hvis du har et veldig stramt budsjett, men er desperat etter å lære hvordan du spiller gitar.

Til slutt finnes det også gruppeveiledning. Ved gruppeundervisning er det flere elever, altså flere som betaler. Dette vil si at gruppetimer kan være billigere enn individuelle privattimer og veiledninger på nett. Gruppeundervisning vil jo selvfølgelig bety at du får mindre individuell oppmerksomhet fra læreren da de vil ha andre elever å tenke på også.

Med alt dette sagt, er den ideelle måten å lære gitar på en kombinasjon av alle ressursene som er tilgjengelig for deg, og de som hjelper deg å lære så effektivt som mulig.

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Elise

Har en bachelorgrad i oversetting og interkulturell kommunikasjon.