"Musikk er en nødvendighet. Etter mat, luft, vann og varme, er musikk den neste av livets nødvendigheter." -Keith Richards

Gitaren er et veldig populært instrument å lære. Forskning viser faktisk at menn som holder en gitar blir ansett for å være mer attraktive i en kvinnes øyne enn menn som ikke holder en. Det er et veldig vanlig instrument som nesten hvem som helst kan lære seg å spille. Videre er den et av de eldste strengeinstrumentene.

Den eldste versjonen av den moderne gitar kan dateres tilbake til 1590.

Interessant, ikke sant?

Dette er noe av det første du sannsynligvis lærer når du først skal begynne å lære gitar enten du drar på gitarundervisning, lærer deg selv, eller lærer gitar som barn. Imidlertid er det ikke alle som har midlene til å betale for en musikklærer, noteark og alt utenom.

Så hvordan kan du lære gitar uten å betale for det?

I vår fjerde artikkel om å lære å spille gitar på budsjett, skal vi se på gitarkurs for nybegynnere, og andre måter nybegynnere kan lære å spille gitar på uten å bruke penger.

De beste Gitarlærerne tilgjengelig
Karina
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Karina
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sara
4,8
4,8 (5 Evaluering(er))
Sara
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Lukas
5
5 (7 Evaluering(er))
Lukas
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Ignacio
5
5 (5 Evaluering(er))
Ignacio
220kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marius
5
5 (6 Evaluering(er))
Marius
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Scott
5
5 (6 Evaluering(er))
Scott
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Yigit
5
5 (2 Evaluering(er))
Yigit
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Simen
5
5 (2 Evaluering(er))
Simen
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Karina
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Karina
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sara
4,8
4,8 (5 Evaluering(er))
Sara
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Lukas
5
5 (7 Evaluering(er))
Lukas
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Ignacio
5
5 (5 Evaluering(er))
Ignacio
220kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marius
5
5 (6 Evaluering(er))
Marius
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Scott
5
5 (6 Evaluering(er))
Scott
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Yigit
5
5 (2 Evaluering(er))
Yigit
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Simen
5
5 (2 Evaluering(er))
Simen
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Hvorfor lære å spille gitar gratis?

Det er en god idé å skaffe en privatlærer eller dra på gruppetimer dersom du vil lære å spille gitar.

Med det sagt, er det også en god idé å vurdere noen av de gratis alternativene for å lære gitar. Dette gjelder spesielt hvis du har et veldig stramt budsjett, eller om du bare ikke er helt sikker på om det å lære gitar er noe for deg og du ikke vil bruke en formue på noe du kanskje ikke fortsetter med.

Grep gitar
Å lære gitar er en fornøyelig aktivitet. Du må imidlertid tenke nøye over hvorfor du lærer å spille. (Kilde: Unsplash).

Før du spør om hvordan du kan lære å spille gitar uten å betale, må du stille deg selv noen viktige spørsmål:

 • Hvorfor burde du ta gitarkurs?
 • Hvorfor skal du lære å spille gitar uten å bruke et øre?
 • Hvordan vil det være en fordel for gitarspillingen din?

Det er mange grunner som støtter at musikk er en kunstform fremfor et produkt vi burde kjøpe. Her er noen av grunnene til at kanskje ikke har lyst til å betale for gitarkurs:

 • Du har ikke nok penger til å betale for et kurs.
 • Du synes ikke det er viktig nok til å betale for det.
 • Du mener ikke at musikk er verdt å betale for.
 • Du vet det er mange måter å lære gratis på.
 • Du er gjerrig (og det er ingenting galt med det).
 • Du vil spare penger for noe annet som å dra på ferie, eller en stor gave.
 • Noen tilbydde et gratis kurs.
 • Og mange andre grunner...

Grunnene for å lære å spille gitar gratis er kanskje ikke åpenbare, og du må være i stand til å forstå alle fordelene og ulempene ved å lære dette vakre instrumentet uten å betale for det.

Med det sagt, hva er de beste måtene å begynne å lære gitar gratis, eller i det minste rimelig, på?

Lære med foreninger

Musikk er fornøyelig i seg selv, og man trenger ikke forsvare at man liker det. Som med andre interesser finnes det grupper og foreninger dedikert til musikk.

Grupper og foreninger samler folk som har liknende interesser, og er en arena hvor folk kan lære av hverandre.

Mann i skinnjakke med gitar
For å lære å spille gitar burde du være opptatt av musikk. (Kilde: Visual Hunt).

Bruk internett og søk etter foreninger og grupper som dreier seg om gitar. Sjekk også Facebook, hvor du kan finne flere grupper som er opprettet for folk som vil lære gitar, eller har en interesse for det.

Dersom du finner en gruppe hvor du kan lære å spille gitar, kan dette være mer avslappet enn å lære musikk på skolen. Du kan bli overrasket over hvor mye du kan lære i et avslappet miljø.

Lære gitar gratis med prøvetimer

Selv innenfor musikk kan du få dårlige vaner. Dette er en ganske sleip metode å lære gitar gratis på. Dette utspekulerte alternativet utnytter systemet der den første timen ofte er gratis.

På hvilken måte?

Gitar og person
Enten du lærer på en musikkskole eller med en privatlærer, er det muligheter for å få gratis timer. (Kilde: Unsplash).

Mange gitarkurs for nybegynnere tilbyr den første timen gratis for å la elevene bestemme seg for om de vil delta på de neste kursene, eller delta på hele kurset. Fordi noen få enkle akkorder sannsynligvis vil være nok til å lære hvordan du spiller Hotel California, er det noen grunner til å bare delta på gratis prøvetimer.

Du kan for eksempel lære hvordan du leser tabulatur, forstår en pentatonisk skala, tar barregrep og du kan også oppdage en ny musikkstil - alt i en prøvetime.

Problemet med denne metoden er at det bare er en første time. Dette betyr at du kanskje må reise over hele regionen for å delta på hver første time til alle gitarkursene, noe som verken er praktisk eller gjennomførbart. Videre er hver første time på et veldig grunnleggende nivå, og du vil sannsynligvis fort vokse fra dem. Etter fem timer er du sikkert lei av å lære det samme igjen og igjen.

Dette er imidlertid en nyttig teknikk for de som bare vil lære det grunnleggende ved gitarspilling uten å betale for det. Denne metoden er veldig nyttig når du begynner, og bare trenger å lære om harmoni, dur og litt rytme.

Lære gitar gratis ved å bruke internett

I dag kan musikkundervisning finnes flere steder.

Er du interessert i å lære hvordan du stemmer en gitar, leser tabulatur eller noteark, velger den rette gitaren i en musikkforretning, eller bare i å lære å spille gitar?

Dersom svaret er "ja", kan datamaskinen din hjelpe. Mens vi vanligvis tenker på dette objektet som en måte å finne tabulatur på, er det mye mer enn det.

Person-med-pc
Når du bestemmer deg for å lære gitar gratis, vil du sannsynligvis bruke datamaskinen din en del. (Kilde: Unsplash).

Dette blir klart når du finner ut at du kan finne gitarsider som tilbyr råd om forskjellige teknikker, og veiledninger som selvlærte gitarister kan følge. Gitaren er et av de instrumentene som man med den rette motivasjonen, motet og viljestyrken kan lære på egenhånd. Med disse tre trekkene kan hvem som helst spille gitar!

Du kan bruke mange timer på forskjellige gitarsider, plattformer og forumer ved å få råd fra andre brukere om hvordan du kan forbedre spillingen din. Fordelen med internett er at det er en gratis plattform, og å lære gitar gratis har aldri vært enklere. Du må bare gjøre en innsats.

På internett kan du også finne gitarnoter.

På den andre siden betyr et gratiskurs at det ikke er noen som kan sette mål for deg, motivere deg når det ikke går bra eller rette på feil du gjør. Alt hviler på deg!

Som vi sa, er gitaren et vakkert instrument som er veldig fornøyelig å spille. Det er også sant at det er ikke er et veldig dyrt instrument å lære, og du kan finne mange ressurser på forskjellige gitarteknikker.

Takket være gratis foreninger, gratis prøvetimer, internett og gitarfestivaler, kan hvem som helst lære å spille gitar i dag!

Dersom å klimpre i vei til gratis gitarkurs på nett ikke virker for deg, kan du alltid bli en gitarspiller med hjelp fra en privatlærer. 

På Superprof kan du få privatundervisning i musikk.

Du kan lære hvordan du spiller gitar med hjelp fra en av privatlærerne på Superprof. Enten du er interessert i hvordan du faktisk spiller, musikkteori, et generelt gitarkurs, eller noe mer spesifikt som hvordan du leser tabulatur, spiller spesielle lickseller lære mer om delene til en gitar, kan du planlegge dette med din egen gitarlærer.

Fortell læreren din hva du har lyst til å lære, hvorfor du vil lære det og hvordan du foretrekker å lære. Læreren din vil da jobbe sammen med deg for å sette sammen et kurs som er skreddersydd for deg. Da du er den eneste eleven der, vil all oppmerksomheten være på å forsikre at du lærer så effektivt som mulig.

Ikke glem at det også finnes gitarlærere på nett som lærer deg via webkamera. Disse lærerne kan lære deg om å spille gitar virtuelt. Kurs på nett er ofte billigere enn privatkurs som foregår ansikt til ansikt, da læreren ikke har noen reiseutgifter. Det trenger ikke å være komplisert å finne disse lærerne, et enkelt søk på "gitarkurs Oslo" eller "gitarkurs Bergen" kan være alt som skal til for å finne lærere i nærheten.

Til sist, dersom disse alternativene fortsatt er over budsjettet ditt, er det lærere som tilbyr timer for små grupper. Siden kostnaden blir fordelt mellom flere elever, er det billigere per person. Gruppetimer betyr selvsagt at du ikke vil få like mye individuell oppmerksomhet fra læreren som du ville fått i de andre kurstypene.

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Elise

Har en bachelorgrad i oversetting og interkulturell kommunikasjon.