Utmerket
Anmeldelser

Lær Gitar online eller i person, med lærerutvalget vårt

Se flere lærere

5.0 /5

Våre stjernelærere med et gjennomsnitt på 5.0 stjerner og flere enn 38 anmeldelser.

328 kr/time

De beste prisene: 95% av lærerne tilbyr første kurset gratis og gjennomsnittsprisen er 328kr/time

4 t

Våre lærere svarer vanligvis innen 4time(r)

Å lære gitar har aldri vært
enklere

2. Organiser dine gitarkurs

Få kontakt med din lærer; organiser dine behov og tilgjengeligheter, planlegg første kurset. Kontaktinformasjon får du tilgang til på din profil.

3. Oppdag nye opplevelser med Gitar

Elevpasset gir deg ubegrenset tilgang til alle lærere, coacher og veiledere. Dyrk din nye lidenskap med engasjerte mennesker.

FAQ

💰Hva er gjennomsnittprisen for en undervisningstime i gitarkurs?

Gjennomsnittsprisen for en undervisningstime i gitarkurs er 328Kr.

Prisen avhenger av faktorer som : 

  • Lærerens erfaring innen gitarundervisning
  • Sted for undervisning (hjemme eller online) og i hvilket område 
  • Varigheten og hyppigheten for undervisningen

97% av lærerne tilbyr første undervisningstime gratis.

Se prisene til lærere i nærheten av deg.

💡 Hvorfor velge undervisning i Gitar?

Med en erfaren lærer i Gitar, gir det deg muligheten til å utvikle deg raskt innen faget.

Du velger den læreren som passer deg best.

Enkel søkemotor gir deg oversikt over de ulike lærerne.

Start ditt søk, raskt og enkelt.

💻 Gir Gitar undervisning online ?

Flesteparten av våre Gitarlærere tilbyr gitarkurs online.


Gå gjennom deres profil og annonser ved å bruke filteret "webcamera" på søkemotoren, for å se hvilke Gitarkurs som er tilgjengelige på nett. 

🎓 Hvor mange lærere er tilgjengelige for kurs innen gitarkurs?

171 lærere i gitar tilbyr hjelp i gitar.

Du kan se gjennom profilene deres og velge den som passer deg best.

Velg en lærer mellom 171 profiler.

✒️ Hvilken gjennomsnittsevaluering har våre Gitarlærere mottatt?

Blandt 38 ulike vurderinger, har elevene gitt et gjennomsnitt på 5.0 av 5.

Dersom det skulle oppstå et problem med undervisningen, er kundeservice tilgjengelig i ukedagene for å bistå med å finne en løsning.

For hvert fag kan du se evalueringene gitt av elever.

Vil du ha undervisning i gitar?

Velg blant mange lærere innen gitar!

Se flere lærere Kom i gang

Finn en lærer som har gitarundervisning

Før du velger deg ut en gitar, må du spørre deg selv hvilke musikksjangre du vil drive med. En gitar med stålstrenger passer for eksempel godt til folkemusikk og country, mens en elektrisk gitar er det selvsagte valget for rockeentusiasten.
 
En nylonstrengsgitar, bedre kjent som klassisk gitar, brukes blant annet i latinsk gitarmusikk og som akkompagnement til visesang. Når du har tatt valget og kjøpt deg en gitar, er det på tide å begynne den virkelige jobben: å lære musikkteori og ta gitartimer for nybegynnere.
 
Pop, rock, metal, jazz, folk, blues … En av de første tingene du bør fortelle den nye gitarlæreren din fra Superprof, er hva slags sjangre du er interessert i å holde på med. Målet vårt er å tilby gitartimer som passer for alle!

Lær håndverket grundig av en instruktør heller en slurvete på nett

Takket være Youtube, vinylplatenes comeback og den ubegrensede tilgangen vi har til musikk i dag, er vår musikalske kultur mer rikholdig enn noensinne. Tenåringer og unge voksne kan bli blodfans av Led Zeppelin, Jimi Hendrix og Joni Mitchell – uansett om de i dag er døde eller mye mindre aktive enn tidligere.
 
Kort sagt er mulighetene gode for å lære om moderne musikkhistorie og et av de viktigste instrumentene perioden har å by på, nemlig gitaren. Uansett hva mange sier om at musikk ikke er som den en gang var: Vi lever i en fantastisk tid for musikk. Så kanskje det er på tide å gå fra bare å være fan av gitarmusikk til å bli en virkelig gitarist selv?
 
Drømmer du om å jamme til trommesoloer, spille arpeggioer eller komponere dine egne gitarmelodier? Da er neste steg å melde deg opp til gitartimer. Som du sannsynligvis allerede vet, krever det mye innsats å mestre gitaren. Noen lærer raskere enn andre, men det er mange ting å få grep om: hvordan man skal koordinere begge hendene, musikkteori, å lese noter og å utvikle rytmesansen, for å nevne noe.
 
Noen velger å ta gitarkurs online. “Musikktimer online”, “musikk på nett”, “gitar online”, “online gitartimer” og “lær å spille gitar online” er populære søkeord som setter fart på nysgjerrigheten. Men et tilfeldig nettkurs er sjelden den beste måten å lære å spille gitar på. Det beste for en nybegynner er enten å ta timer på en musikkskole sammen med andre musikere eller å finne en privatlærer.
 
Ideelt sett bør det være en profesjonell musiker med utdannelse i instrumentet sitt. Ikke minst bør læreren være i stand til å lære deg alt du må vite om musikkteori og -historie og klare å strukturere undervisningen slik at utviklingen er logisk, jevn og naturlig. Det er imidlertid også mulig å velge en selvlært gitarist.
 
Hovedmålet er at du skal lære å spille gitar, forstå musikkteori, lære å lese noter og oppdage hvor mange muligheter du har til å uttrykke deg med gitaren. Du har mye å lære og mye å glede deg til! Akkorder, arpeggioer, elgitarer, akustiske gitarer med stålstrenger, tunere, forskjellige gitarmerker (Gibson, Fender Stratocaster, Ibanez), en rikholdig musikkutdannelse, en bedre forståelse av rock, blues og jazz, soloimprovisasjon, fingerspill …

Fordelene ved å ta gitartimer med en privatlærer hjemme

Alt dette og mye mer kan du lære, og du kan teste ut mye forskjellig selv som nybegynner. Men du må være forberedt på å legge ned en god innsats. Det krever arbeid å bli god på gitar, uansett om du naturlig er ganske koordinert og klarer å holde styr på de forskjellige håndbevegelsene, har god rytmesans og god melodiforståelse.
 
Og for at du ikke skal gå lei, kreves det en aldri så liten slump lidenskap også. Ikke vent til gitartimen med å øve, men sett av litt tid hver dag til å slå (eller plukke) på strengene – gjerne et par timer, om du kan avse så mye.
 
Når du begynner å lære å spille gitar, kommer du til å se at du utvikler deg raskt. Etter hvert kan du prøve deg på å gjenskape favorittsangene dine, men det vil ta mange timer med øving før du begynner å høres ut som idolene dine. Det er fare for at du har hørt det før: Øvelse gjør mester. Man kommer ikke unna det!

Musikkteori, noter og tabulatur

Når det kommer til musikkteori og det å lære å lese noter og tabulatur, er det best å la gitarlæreren din lede an. Det er mange fordeler ved å ta private gitartimer i ditt eget hjem, selv om de mest ihuga musikkskolefansene kanskje vil si seg uenige.
 
Med privattimer kan nybegynnere bruke lærerens tid og oppmerksomhet for alt det er verdt. Hele undervisningstimen vil handle om å utvikle dine ferdigheter, og instruktøren vil alltid ha tid til å utforske dine favorittsjangre og arbeide med dine største utfordringer.

Hvilken sjanger vil du drive med?

Som vi nevnte, er moderne musikk i aller høyeste grad påvirket av gitaren. Folk tilber gitarister som om de skulle vært guder. Ta for eksempel Eric Clapton, Slash, Carlos Santana, Jimi Hendrix,  Poison Ivy, Sister Rosetta Tharpe, Frank Zappa, Orianthi, Muddy Waters, St. Vincent, Paul Simon, Eddie Van Halen, Mother Maybelle Carter og Brian May.
 
For å kunne å håpe en dag å prøve deg på en av disse idolenes sanger må du først ta mange gitartimer, fordype deg i musikkteori og begynne å lære deg noen av teknikkene som skaper unik sound på gitaren. Kort sagt må du følge treningsprogrammet, det nytter ikke å ta snarveier. Skal du lære å spille gitar, må du også lære om forskjellige musikkstiler, og lukter du på noen nye sjangre, oppdager du kanskje en ny favoritt.
 
Kanskje faller du pladask for folk, blues, pop, bossa nova, funk, soul, reggae, metal, funk eller hard rock? Kanskje blir du inspirert til å prøve å spille bass? Kanskje oppdager du en brennende interesse for amerikansk gitarmusikk fra 40-tallet eller tester ut sangstemmen sammen med gitaren?
 
Det er mye å se og mye å lære: Før du vet ordet av det, kan du gi vennene dine en forelesning om den pentatoniske skalaen, legatoteknikker, halvtoner og mollskalaer.

Finn en gitarlærer i nærheten av deg

Gitartimer er den mest populære typen musikkundervisning blant Superprofs elever. Det er ikke egentlig så overraskende: Gitaren er et populært instrument som henter frem følelser i både store og små.
 
Derfor er det heller ikke så rart at Superprof har mange gitarlærere å velge mellom. Snittprisen per time med gitarundervisning hos Superprof ligger på rundt 300 kr, men det er stort spenn i pris fra de billigste lærerne, som tar så lite som 100 kr timen, til de dyreste, som du må ut med rundt 600 kr timen for.
 
Tiden er inne for at du endelig skal klare å klemme ut gitarsoloene du alltid har drømt om å spille, enten det er alene på soverommet ditt, foran familie og venner eller på en scene med et jublende publikum.
 
Så slutt å trekke ut tiden med å søke opp "gitartimer", "velge en gitar", "hvordan lærer man å spille gitar", "timer elgitar", "gitartimer for nybegynnere", "gratis gitartimer" og andre generiske fraser. Det du leter etter, er rockestjernene av noen lærere vi har her hos Superprof.

Hvordan tar du gitarundervisningen enda lenger?

Begynner du å kjenne deg klar for å ta gitartimer og lære å spille på det seksstrengede instrumentet en gang for alle? Eller kanskje ser du etter en lærer som kan gi deg en mer generell innføring i strengeinstrumenter? Kanskje fikk du en elgitar til bursdagen?
 
Hos Superprof finner du gitarlærere med forskjellige ekspertiseområder, enten du drømmer om å spille som Eric Clapton eller bygge deg opp en like god sensibilitet som Jimi Hendrix.
 
Lær deg flamencogitar, klassisk gitar, country, tradisjonell latinsk gitarmusikk, keltisk musikk eller noe helt annet, med ditt foretrukne instrument, enten det er en klassisk gitar, akustisk gitar, elektrisk gitar eller elektroakustisk gitar.
 
Og dersom du ikke klarer å holde deg til ett instrument, hvorfor ikke se hva Superprofs basslærere har å by på av kunnskap og inspirasjon?
 
Kast deg ut i en spennende verden av musikkultur allerede i dag!
Hva vil du lære?