"Gitar er den beste formen for selvuttrykkelse jeg vet om. Når det kommer til alt annet, snubler jeg på en måte bare rundt og prøver å finne veien i livet" - Slash

Gitaren er et av de mest populære instrumentene tilgjengelig. Dette musikkinstrumentet er enkelt, effektivt og mer rimelig enn andre. Du kan bruke instrumentet til å spille moderne musikk uten å måtte gå på musikkskole eller konservatorium, noe du kanskje må dersom du lærer å spille fiolin, trombone eller til og med trompet. Med det sagt, dersom du vil studere musikk og spille gitar, kan du studere musikk på skole for å lære mer om emnet.

I vår artikkel om å lære gitar for en mindre sum penger, skal vi ta en titt på musikkstudier på videregående, noe som kan være retningen for deg dersom du er veldig interessert i musikk.

Vi gjør oppmerksom på at du burde sjekke tilbudene (med tanke på for eksempel programfag) ved de forskjellige skolene, og at du må ha noen ferdigheter for å komme inn. Å studere musikk på videregående er med andre ord ikke en fordel dersom du er nybegynner.

De beste Gitarlærerne tilgjengelig
Karina
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Karina
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sara
4,8
4,8 (5 Evaluering(er))
Sara
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Lukas
5
5 (7 Evaluering(er))
Lukas
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Ignacio
5
5 (5 Evaluering(er))
Ignacio
220kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marius
5
5 (6 Evaluering(er))
Marius
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Scott
5
5 (6 Evaluering(er))
Scott
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Yigit
5
5 (2 Evaluering(er))
Yigit
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Simen
5
5 (2 Evaluering(er))
Simen
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Karina
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Karina
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sara
4,8
4,8 (5 Evaluering(er))
Sara
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Lukas
5
5 (7 Evaluering(er))
Lukas
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Ignacio
5
5 (5 Evaluering(er))
Ignacio
220kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marius
5
5 (6 Evaluering(er))
Marius
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Scott
5
5 (6 Evaluering(er))
Scott
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Yigit
5
5 (2 Evaluering(er))
Yigit
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Simen
5
5 (2 Evaluering(er))
Simen
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Lære gitar ved å studere musikk på videregående

Å studere musikk på videregående er et nokså klart valg for de som ønsker å lære på universitetet. Det kan jo så klart hende at du har mer lyst til studere noe annet. Selv om det å lære musikk på videregående ikke vil være et gitarkurs hver time, vil du kunne øve på instrumentet ditt sammen med lærere som kan hjelpe deg med å forbedre din forståelse av musikkteori.

Person som noterer
Videregående er viktig for å komme inn på universitetet. (Kilde: VisualHunt).

I tillegg er det å studere musikk på videregående mer enn en introduksjon til musikk. Det kan også hjelpe deg å komme inn på høyere utdanning, da musikkstudier krever visse forkunnskaper til musikk. Du vil også bli vurdert underveis, og får en standpunktkarakter. Det kan kanskje være stressende, men det kan også være en god måte å bli flinkere i gitar. 

Ofte vil det du studerer på videregående være noe du kunne tenke deg en karriere innenfor i fremtiden. Dette betyr at dersom du ønsker en karriere innenfor noe kreativt, er det mer nyttig å studere musikk enn mer vitenskapelige fag. Du må så klart finne ut om dette er noe du vil. Har du sett for deg en vitenskapelig karriere, vil du sannsynligvis ikke bry deg med å studere musikk når du heller burde fokusere på vitenskapelige fag som matte, fysikk, biologi eller kjemi, som er fag du kan velge som valgfag dersom du velger å gå studiespesialiserende i stedet.

Hvis du studerer musikk på videregående må du kunne forstå musikk og kunne fremføre det. For eksempel er noen av grunnferdighetene for det ene programfaget blant annet å kunne uttrykke seg muntlig og skriftlig, og å kunne lese, altså tolke tekst, tegn og symboler i tilknytning til utøvelse. Her kan du lese mer om grunnleggende ferdigheter.

Se etter gitarkurs på nett her.

Hvorfor du burde studere musikk på skole

La oss se på noen av fordelene ved å studere musikk på skole. Det er faktisk mange fordeler, men vi skal bevege oss bort fra de åpenbare fordelene det vil ha for dine gitarferdigheter da dette ikke er den eneste grunnen til å lære musikk på skole. Det er også de følgende fordelene:

  • Du kan få kunnskaper om et annet instrument.
  • Du kan dra nytte av å lære fra talentfulle lærere.
  • Du kan forbedre din forståelse av musikk.
  • Du kan spille en blanding av forskjellige musikkstiler, alt fra klassisk musikk til filmmusikk.
  • Du kan møte andre musikere som vil lære mer om musikk.
  • Du kan kombinere synging og instrumentspillingen din for å bli en komplett musiker.
  • Du kan lære mer om musikkhistorie og musikkteori.
  • Du kan lære om musikkutøvelse, både individuelt og med andre.
  • Og mange flere!

Som du skjønner, kan det å studere musikk på skole være en flott måte å forbedre gitarspillingen din på (eller et annet instrument) ved at du får en dypere forståelse av musikk. Det gode med gitaren er imidlertid at du kan ta den med deg hvor som helst og spille nesten hvor som helst. Din musikkutdanning kan også dra nytte av det faktum at du spiller et så tilgjengelig instrument.

Følg denne linken dersom du vil vite mer om hvor du kan finne gitarnoter.

Mestre gitar med musikkstudier

En av de største fordelene ved å studere musikk på skolen er at du ikke trenger å være en helt utlært gitarist når du begynner. Du må imidlertid kunne vise til noen ferdigheter. I tillegg skal man få kunnskaper om et instrument til, noe som vil si at hovedinstrumentet ikke er det eneste du får kunnskaper om. Med det sagt er gitaren et av instrumentene som du kan spille mens du synger, noe de som spiller blåseinstrumenter bare kan drømme om.

Hva er vel bedre enn en allsidig musiker som kan synge og spille gitar samtidig?

Spille elektrisk gitar
Å studere musikk på videregående kan gi deg en dypere forståelse av musikk. (Kilde: Unsplash).

Som musiker må du kunne forstå harmoni, melodi og forskjellige musikalske konsepter, noe som vil si at du kanskje må få hjelp fra en privatlærer. Musikkteori er også noe du vil komme borti på videregående.

Hovedforskjellen mellom å studere musikk på skole og å få hjelp fra en privatlærer, er at på skole skal du lære sammen med andre. Dette er noe som gjør at alt er mulig for aspirerende musikere, og de kan uttrykke seg sammen med andre likesinnede, noe som igjen kan forbedre motivasjonen til å lære.

Enten det gjelder klassisk musikk, jazz, kammermusikk eller rock, er strengeinstrumenter som gitaren alltid velkomne. Man kan si at gitaren kan brukes i mange sammenhenger, og det kan det være flere fordeler med.

Visste du at det kan være mulig å finne gratis, eller rimelige, gitarkurs for de som har et budsjett?

Gitar for alle

En av de største fordelene ved å studere musikk på videregående er at det vil åpne sinnet ditt. Skoler er jo tross alt et sted for læring. Grunnen til at du går på skole, er jo for å lære.

Nærbilde av gitarstrenger
Det er fint å kunne få være kreativ i skolesammenheng. (Kilde: Unsplash).

Hva er bedre enn å gå på skole hvor du kan uttrykke deg musikalt og bli testet i kunnskapen din?

I motsetning til matte, engelsk eller naturfag, er gitarkurs for nybegynnere og det å spille et instrument en god måte å forbedre kreativiteten din. I teoretiske fag er det ofte et konkret svar, mens innenfor musikk har du muligheten til å utforske og skape. Det å spille et instrument er en fornøyelig aktivitet som vil forbedre spillingen din jo mer du øver.

Det er kjent at hvem som helst kan spille gitar, og enten du er nybegynner eller en erfaren gitarist vil det å lære musikk på skole være en døråpner til kreativitet og forbedre dine musikalske egenskaper. På videregående vil du kunne få støtte fra lærerne dine, og de er der for å hjelpe elever med å forbedre de musikalske egenskapene og med å slippe ut talentet sitt.

Som du kan se, kan du lære mye om musikk, og også gitar ved å studere musikk på videregående. Med de rette notene, et stimulerende læringsmiljø og en god lærer kan du være nokså sikker på at du vil bli bedre. Enten du spiller folkemusikk, jazz, eller rock, kan det å studere musikk på videregående hjelpe deg å bli en bedre musiker. 

Dersom du ikke vil gå på musikkskole, eller studere musikk på skole, kan du alltids ta utdanningen din på andre måter. Du kan få private kurs og musikkundervisning fra en privatlærer. Denne typen musikkveiledning er faktisk tilgjengelig for musikkstudenter i alle aldre, uavhengig av erfaringen deres med musikk og instrumentet de spiller.

Du kan alltid komme i kontakt med privatlærerne på Superprof hvor du kan få musikktimer, pianotimer, eller lære å spille saksofon, klarinett, keyboard, cello, ukulele, fløyte osv. Med din egen lærer til å lære deg musikk, kan enhver aspirerende musiker bli nøyaktig den typen artist de vil bli, utvide repertoaret sitt, eller forberede seg til en audition. På Superprof kan du også være nybegynner når du skal få undervisning, finn gitarkurs Oslo eller andre byer i Norge.

Lærere tilbyr ikke bare privatkurs for nybegynnere. Det finnes også instrumentale verksted, økter med trening av øret, og til og med privatkurs på nett hvor du lærer av en lærer via webkamera.

Hvis du vil lære mer om å spille gitar, og la deg inspirere av andre musikere, burde du vurdere å dra på gitarfestival

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Elise

Har en bachelorgrad i oversetting og interkulturell kommunikasjon.