Diverse kunstustyr.

Lær å tegne: Essensielle verktøy for kunstnere

Hva skal jeg tegne med? Ikke alle kunstelskere begrenser seg til museumsbesøk og utstillinger for å stille sin estetiske tørst. Mange tar også selv til penselen eller blyanten for å føre inspirasjonen over til skisseboka, lerretet, eller den digitale tegneplaten. Å gi seg selv et kreativt utløp har mange fordeler. Det kan være en veldig […]

19 mai 202210 minutter lesemateriale

En bordplate med en tom notatblokk, ulike fargeblyanter og annet utstyr for å tegne

Tegneteknikker: Introduserende guide

Lær å tegne portrett, logoer, tegneserier med mer Tar du tegnetimer eller tegnekurs? Har du en lidenskap for kunst og grafisk design? Når du først har mestret det grunnleggende om tegning, kan du fordype tegneferdighetene dine i ulike sjangre for å kunne tegne alt og alt. Hver stil av tegning og illustrering har sine egne […]

28 januar 20226 minutter lesemateriale

Dame som tegner et portrett på staffeli

Lær tegneteknikker

Alt du trenger å vite om figurativ tegning «Hva er figurativ tegning?» lurer du kanskje på. For å si det enkelt er det en kunstform også kjent som «figurtegning». Figurativ kunst fremstiller menneskeskikkelser i realistisk form. Kunsten representerer den menneskelige formen i alle dens positurer ved å bruke alle mulige tegnemedier – fra lerret til […]

27 november 20216 minutter lesemateriale

stifter i forskjellige farger ligger i en beholder

Lære å tegne: En guide

Hvordan tegne øyne? Og de andre tingene en fersk tegner lurer på Har du vært glad i å tegne så lenge du kan huske? I så fall er du ikke alene. Tegning kan være meditativt, det stimulerer kreativiteten og får fart på fantasien. Kanskje er det endelig på tide å ta et tegnekurs og en […]

28 september 20207 minutter lesemateriale

Tegning

Våre tegnelærere er her for å veilede dine kunstneriske ferdigheter.
Enten om du er helt nybegynner, eller leter etter å perfeksjonere dine ferdigheter; her finner du en haug av ulike tegneråd, tegnekurs, og online tegne-undervisning.

Superprof er samleplassen for privatundervisning, med nærmere 10,000 kunstnere og entusiaster på plattformen. Enten om du vil lære det helt grunnleggende, tegne et portrett, gjøre deg klar for utdanning innen kunst, eller om du bare vil øke ferdighetene for hobbytegning; sjekk ut profilene til våre tegnelærere for å få gode tips og råd på veien.

Å komme i gang med tegning og maling

Trodde du at tegning var en medfødt evne? Du vil snart finne ut at, på tross av utfordringene du støtet på da du forsøkte å tegne et ansikt, går det an å lære seg å tegne. Faktisk finnes det flere ulike teknikker som kan lære deg å tegne.

Tegneserier, karikaturer, realistiske bilder eller teknisk tegning, osv. Det er mange ulike måter for deg å uttrykke deg på ved hjelp av blyanten.

Hvordan kan du lære deg å bli en tegnemester?

Ta tegnekurs med en profesjonell og erfaren tegnelærer på Superprof!

Finn dine tegnekurs i Oslo, Bergen, Stavanger eller Trondheim.

Hvorfor burde du lære deg å tegne?

Tegning er en aktivitet som flere barn starter med i ung alder. De elsker å tegne ulike figurer på skolen, og fri-tegnetimene er svært populære.

Voksne derimot, viser ikke like stor interesse for å plukke opp blyanten når de er ferdig med sin skolegang.

enten om det kommer av manglende øving, eller manglende kunnskap i kunst og håndtverk, pleier vi voksne å bli fortere demotivert enn barn. Uten å kunne de grunnleggende kunnskapene og teknikkene innen tegning, kan det være vanskelig å utvikle sine talenter på egenhånd.

Likevel, nå du har det grunnleggende på plass, kan du starte å uttrykke deg, slappe av, koble helt ut og ha det moro når du tegner. Det kan også hende at du blir inspirert til å forsøke deg på å male når du har de grunnleggende tegneferdighetene i orden.

Å jobbe med nytt utstyr og farger kan åpne for mange ulike karrieremuligheter.

Med Superprof er det lett å komme i gang med tegning og maling. Du kan få tips og råd fra en privatlærer i tegning på vår blogg; hvor vi deler tips, råd og hemmeligheter for dem som ønsker å lære å tegne bra.

Det er vanskelig å finne en grunn for å ikke benytte seg av en privatundervisning i tegning eller maling, om du ønsker å lære- Du kan ende opp med å oppdage et fantastisk, skjult talent for tegning og maling.

De grunnleggende tegneteknikkene du burde kunne

Før du kan bli en anerkjent kunstner og lage stor karriere ut av tegning, må du kunne tegne ansikt, tegne hender, portretter, landskap, dyr og objekter. Det finnes en rekke ulike øvelser du kan gjøre for å lære å tegne porposjoner, skyggelegging, teksturer og perpektiv.

Du kan lære alt dette i løpet av et tegnekurs, eller en tegne-undervisning med privatlærer.

I et gruppekurs vil du ofte starte med å utføre sketcher, som vil bli bedre og bedre. Du vil også lære om komposisjon, og hvordan sette sammen alt du har lært på kurset for å kunne virkelig se fremgang.

Utstyret du trenger for tegnetimer

Ikke møt opp til ditt tegnekurs tomhendt. Du vil trenge riktig utstyr for å lære hvordan du skal tegne: fargerike blyanter, blyanter, kullstift, pasteller, viskelær, papir, sketchbøker, osv. Din privatlærer vil forklare deg nettopp hvordan du skal bruke dette.

Kunstnere som allerede har lært seg å tegne, burde vurdere å forsøke seg på tegnetimer med levende subjekter, slik at en kan bli en mester på å tegne menneskekroppen.

For dem som ønsker å lære mer om kunsthistorie, kan også kunsttimer være særlig nyttige. Det finnes mer til kunst enn Rembrandt og Picasso.

Du vil også lære deg å utforske din kreative side.

Du kan lære om 3d design, og designe kunst ved bruk av grafiske nettbrett. Digitalkunst kan være vel så moro. Det finnes mange praktiske verktøy som kan hjelpe deg å tegne også.