«Livet er som et piano. Hva du får ut av det, kommer an på hvordan du spiller.» – Tom Lehrer

Det er veldig vanskelig å finne noen som ikke liker musikk i det hele tatt. Å spille piano er en avslappende og stimulerende aktivitet for mange. Å lære musikk kan føre til mange positive endringer i hjernen din. Du trenger bare å lære hvordan man spiller før du kan virkelig ha det gøy og spille noen klassiske verk.

Hvordan kan du begynne med private pianotimer og lære piano?

Her er vår guide for nybegynnere om hvordan man begynner med å spille piano.

De beste Pianolærerne tilgjengelig
Patricia
5
5 (11 Evaluering(er))
Patricia
490kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Haike
5
5 (5 Evaluering(er))
Haike
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sabina
5
5 (4 Evaluering(er))
Sabina
600kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Tore
5
5 (8 Evaluering(er))
Tore
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marianna
5
5 (6 Evaluering(er))
Marianna
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Vadim
5
5 (7 Evaluering(er))
Vadim
550kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Kristian
149kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Ana
5
5 (4 Evaluering(er))
Ana
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Patricia
5
5 (11 Evaluering(er))
Patricia
490kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Haike
5
5 (5 Evaluering(er))
Haike
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sabina
5
5 (4 Evaluering(er))
Sabina
600kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Tore
5
5 (8 Evaluering(er))
Tore
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marianna
5
5 (6 Evaluering(er))
Marianna
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Vadim
5
5 (7 Evaluering(er))
Vadim
550kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Kristian
149kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Ana
5
5 (4 Evaluering(er))
Ana
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Hva koster pianotimer i Oslo og ellers i Norge?

Å ta private pianotimer kan være et flott alternativ til pianotimer på et konservatorium eller musikkskole. Mange velger dette alternativet slik at de kan på grunn av fordelene med privatundervisning, slik som personlige råd og skreddersydde ukentlige timer.

Før du begynner med pianotimer, bør du finne ut mer om de forskjellige organisasjonene og lærerne som er tilgjengelige og finne ut akkurat hvor mye private pianotimer koster.

Du kan finne ut mer på nettet eller med å se rundt i nabolaget etter noen som lærer bort piano. Du har kanskje noen venner som kjenner en privatlærer som kan gi deg pianotimer uten at det koster skjorta.

For å virkelig forstå prisen på en pianotime, må du først forstå hva du betaler for.

Private pianolærere er ofte selvstendige. De må ta betalt nok til at de kan leve på det og betale for alle turene. Det er derfor vanskelig å finne en pianolærer som tar betalt mindre enn et viss beløp.

Prisen til pianotimene inkluderer også tiden som læreren bruker på forberede pianoundervisningen før de kan ta det i bruk. Du må også betales for forberedelsen og planleggingen til timene.

Du må også huske på at du også betaler for privatlærerens kunnskaper, ferdigheter og erfaring. Jo mer erfaring læreren har, jo høyere tar de betalt.

Når det kommer til privattimer, så er det viktig å huske på at noen lærere tar også betalt for hvor langt de må reise for å komme til timene dine. I tillegg så pleier prisene å variere på område. Pianoundervisning Oslo vil kunne koste mer enn i Sandnes

En pianotime koster vanligvis mellom 250 og 500 kr.

Du kan redusere disse kostnadene med å ta gruppetimer og få det meste ut av prøvetimene som flere privatlærere tilbyr helt gratis.

Hvem kan lære deg å spille piano?

Før du begynner å se etter privatlærere, bør du være klar over at det finnes mange typer lærere og ikke alle lærere passer for alle typer elver.

Tomt klasserom
Det er ikke alle som lærer best av tradisjonell undervisning i et klasserom med mange andre elever. (Kilde: Unsplash)

Noen lærere er flinkere til å lære bort musikkteori, hvorav noen andre er kanskje spesialisert innenfor tabulaturer.

Hvordan velger du den rette pianolæreren?

Du må begynne med å spørre deg selv viktige spørsmål slik som hvorfor du ønsker å lære hvordan du spiller piano. Kanskje du ønsker å bli en musiker, spille på en venns fest, bli en musikklærer, eller en helt annen grunn. Du må finne en lærer som møter dine forventninger.

Noen lærere er selvlærte, noe som kanskje kan funke for visse elever.
Uansett grunn, bør du spørre deg selv:

  • Hvor raskt ønsker jeg å lære å spille?
  • Hva slags musikk ønsker jeg å spille?
  • Hvorfor ønsker jeg å lære å spille?

Når du har funnet svarene på alle spørsmålene, kan du se etter forskjellige privatlærere på nett og finne ut hvilken som passer deg best.

Mange privatlærere på Superprof tilbyr en gratis prøvetime første timen. Dette er ofte for å finne ut hva eleven trenger i forhold til undervisning og det lar læreren og eleven se hvordan de kommer overens.

Noen ganger innser eleven at en type undervisningsmetode passer ikke for dem.

Det er derfor du må diskutere dette med en potensiell privatlærer slik at du vet om undervisningen deres passer deg eller ikke. Du kan deretter ansette dem for noen måneder eller et helt år.

 Hva kan du forvente når du skal lære pianospill?

Enten du får pianoundervisning i ditt eget hjem, gratis pianotimer på nett, privattimer, timer på en konservatorium eller pianoskole, så pleier musikkundervisning å følge en spesifikk struktur(lese pianonoter, musikkultur, arpeggio, osv.).

To mennesker som sitter og snakker
Din første pianotime bør heller brukes på å bli kjent med privatlæreren din enn pianoet. (Kilde: Unsplash)

Det samme går for andre instrumenter (trommetimer, fiolintimer, gitartimer, saksofontimer, sangtimer, klarinett-timer, cellotimer, fløytetimer, osv.).

Når du har valgt lærer, er det på tide å planlegge din første pianotime. Du og læreren din bør bli enig om en timeplan som fungerer for begge to. Din første pianotime kan ta litt tid å planlegge og du bør ikke bygge timeplanen din rundt det.

For å finne ut hva du bør forvente fra undervisningen, bør du spørre privatlæreren din om dette allerede første time.

Den første timen er en god mulighet til å bli kjent med dem. Du kan også snakke om hva slags musikk dere begge liker og lærerens erfaring. Kanskje spiller de piano i en gruppe eller spiller flere instrumenter (elektrisk gitar, bass, saksofon, munnspill, trekkspill, fløyte, osv.). De kan kanskje lære deg andre instrumenter som du også er interessert i.

Det er også lurt å snakke om andre ting enn bare musikk. Kanskje dere har andre hobbyer til felles annet enn musikk? Dette kan ofte ha en betydelig forskjell når man skal velge en pianolærer.

Etter å ha bli kjent med dem, så vil nok privatlæreren din prøve å finne nivået ditt slik at de vet hvor de skal begynne. Det kan ta lang tid å lære hvordan man spiller piano og læreren din vil sikkert vite om du har rett motivasjon for å spille eller ikke.

Du kan også snakke om forventningene dine. Enten du spiller for gøy, vil overraske en venn, bli med i et band eller starte en karriere som pianist, så har enhver musiker sin egen grunn til å lære hvordan spille piano. Din musikklærer kommer til å tilpasse timene etter målet ditt.

De kommer til å lage et program, delmål og en timeplan for å nå dette målet. Dette er for å hjelpe motivere deg.

Den første timen ender nok med et par pianoøvelser for å komme i gang med å spille piano. De kommer sikkert til å gi deg noen øvelser i lekse til neste time.

Hvor kan du finne private pianolærere?

Det er flere forskjellige måter å finne pianolærere på. Enten på nett eller ikke, så er det veldig enkelt å finne den rette læreren.

Du kan begynne med å se på oppslagstavler på små forretninger (slakterier, bakerier, blomsterforretninger, osv.). Det er ofte oppslagstavler i større forretninger og på kjøpesentere også.

Du kan ta kontakt med en privatlærer og diskutere dine forventninger over telefonen.  Du kan også henge opp din egen plakat på en oppslagstavle hvor du forklarer at du leter etter en musikklærer og hva du ønsker å lære (musikkteori slik at du kan lese musikk, musikkhistorie, osv.).

Du bør også høre med venner og familie. Det er ofte slik at noen du kjenner vet om den rette pianolæreren for deg. Kanskje en av dine venner kan spille piano og har lyst til å hjelpe deg forbedre deg og bli en pianist.

Det er også veldig enkelt å bli kjent med private pianolærere over nettet. Sosiale nettverk er spesielt nyttige for dette. Facebook, Instagram, Twitter, etc., er alle nyttige når du leter etter pianolærere som du kan komme i kontakt med raskt.

Det finnes også plattform som Superprof, dedikert til å hjelpe elever finne den rette privatlæreren. Du kan se på erfaringen og profilen til en privatlærer før du bestemmer om de er den rette læreren for deg.

Om du ønsker å kontakte en privatlærer, spør dem om timeprisen, hva de lærer, deres erfaring som musiker eller lærer, osv. Jo ærligere du er med læreren og deg selv, jo lettere finner du den rette læreren.

Akustisk piano fra vinkel
Du kan lære å spille forskjellige klaverinstrumenter med en privat pianolærer. (Kilde: Unsplash)

Se etter en privatlærer som kan lære deg hvordan spille på hvilket som helst instrument med et keyboard (flygel, akustisk piano, synthesizer, elektrisk piano, keyboard, osv.).

Enten du er en nybegynner, videregående eller en avansert pianist, trenger du bare finne den rette læreren for deg.  Med en privatlærer kan nybegynnere planlegge pianoundervisning sammen med læreren og forklare hva de ønsker å fokusere på. Enten du ønsker å fokusere på jazz akkorder, bladlesing og notelesing, gehør eller improvisering, fortell privatlæreren din slik at de kan fokusere på å lære deg nettopp denne ferdigheten.

Enten du ønsker å forbedre rytmen eller fingerferdigheter, mestre en spesifikk akkord, komponere eller er interessert i hvordan lese noteark, kan du finne en pianolærer på Superprof som kan lære deg i person eller over nettet.

Lykke til med å bli den neste Mozart, Beethoven, Bach, eller Schubert!

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Hilde

Hilde har en bachelor i oversetting og interkulturell kommunikasjon, og er veldig interessert i språk og kultur.