Et piano står inntil en hvit vegg, oppå det står bøker, en plante og en lampe

Berømte Pianister Verden Rundt

"Pianoet har ingen gale noter." – Thelonius Monk Det er mange grunner til å lære seg å spille et instrument. Blant annet viser forskning at musikk kan ha en like beroligende effekt som medisiner. Pianoet er et av de aller mest populære instrumentene å lære seg. Men på langt nær alle har råd – eller […]

28 januar 2020 ∙ 7 minutter lesemateriale

Piano fra vinkel

Piano For Nybegynnere

«Livet er som et piano. Hva du får ut av det, kommer an på hvordan du spiller.» – Tom Lehrer Det er veldig vanskelig å finne noen som ikke liker musikk i det hele tatt. Å spille piano er en avslappende og stimulerende aktivitet for mange. Å lære musikk kan føre til mange positive endringer i […]

4 november 2019 ∙ 6 minutter lesemateriale

Har du alltid drømt om å spille piano?

Da har du kommet til rett sted! Våre pianolærere er her for å dele deres råd og kunnskap, etter flere års erfaring. Fra å spille dine første noter til å holde egen konsert, vi kan hjelpe deg med å forbedre og utvikle deg.

Superprof er et samlingssted for pianolærere over hele Norge. Ta en kikk innom profilene deres idag, for å finne en lærer i nærheten av deg.

Ta kontroll over pianoet

Piano er et av de vanskeligste strengeinstrumentene å lære seg. Derfor kan det lønne seg å lære piano. 

Moderne musikk inneholder en mengde av ulike musikkstiler.  Hvis du enda er i nybegynnerfasen og du begynner å utvikle deg, kan du likevel trives med å spille instrumentet. Det er ingen nødvendighet å bli en verdenskjent pianist.

Lær å spille piano

Med litt kjennskap til teori, vite hvordan man leser noter, kunne koordinere begge hendene og en forståelse for tre eller fire akkorder (moll, F-dur, C-dur og G-dur), har du nok kunnskap til å kunne spille kjente stykker. 

Partiturene fra den kjente franske filmen, Amélie Poulain, er veldig enkle å lære seg som nybegynner.

Det er når man avanserer at ting starter å bli mer komplisert. Å mestre rytmen med venstre hånd, forstå et stykke pianomusikk ved bruk av gehør, samle notene til en arpeggio, kjenne skalaene (moll og dur), utforske en ny sjanger musikk (klassisk, jazz, osv.), improvisering, osv… 

Disse tilnærmingene er nettopp målet med privatundervisning i piano!

Pianotimer kan også introdusere deg til de grunnleggende kunnskapene, og hjelpe deg med å tolke et nytt stykke musikk.

Med din pianolærer, kan du lære det samme som på musikkskolen, men i fred og ro alene med din lærer, uten å tenke på «konkurrerende» medelever. 

Ingen som tvinger deg til å jobbe med mistral winner (Renaud), moonlight sonata eller Für Elise (Beethoven) i flere måneder!

Lurer du på hvor du skal finne den beste pianolæreren?

Ta Pianotimer med Superprof

Høyere musikkutdannelse – for eksempel universitetsgrad, eller mange års erfaring, din pianolærer vil inneha mye kunnskap om emnet. Lidenskapelig opptatt av piano, vil de også kunne lære deg sine beste metoder for å spille instrumentet.

Alle våre lærere tilpasser seg ditt nivå og gir pianotimer til elever i alle aldre. Selv om du er nybegynner, kan du finne den privatlæreren som passer deg best.

Kurstimene kan bli delt inn i 30, 45, 60 eller til og med 90 minutter. Ukentlig eller månedlig, og du kan velge den læreren som passer ditt budsjett.

Each session will be punctuated by a solfeggio course (to play a piano score, it is necessary to dissociate treble clef and bass clef and to understand the intervals of notes).

en treningsklaff vil jobbe med høyre/venstrehånd koordinasjonen samtidig som accordene og rekkeviden. Målet er å bli helt selvstendig.

For en mer intensiv læring, er det anbefalt at du kjøper ditt eget piano å ha i hjemmet. Dette anbefales både for å kunne ha undervisning i eget hjem, og for å ha lett tilgang til instrumentet for å øve på ferdighetene.

Snapp med din painolærer om riktig type piano for deg. Noen anbefaler digitalt piano, andre klassisk piano eller flygel. 

Å ha ditt eget instrument tillater deg også å øve hver eneste dag!