De som velger å studere matte blir gjerne sett på som svært intelligente. Ofte har studievalget en sammenheng med at de lettere forstår matematiske sammenhenger enn andre.

Imidlertid kan vi ikke alle være mattegenier. Noen foretrekker litteratur eller evner å lære seg nye språk raskt.

Alle har sine egne evner og talenter, men vi kommer ikke utenom at det er behov for en viss grad av mattekunnskap i dagliglivet. Matte er en del av hverdagen vår, så det er nyttig å ha en god forståelse av emnet.

Dette er antagelig grunnen til at det er stor etterspørsel etter mattelærere for hjemmeundervisning.

Dersom du lurer på hvor du skal starte i jakten på en privat mattelærer, følg veiledningen vår!

De beste Matematikklærerne tilgjengelig
Per christian
5
5 (12 Evaluering(er))
Per christian
425kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Vadim
5
5 (15 Evaluering(er))
Vadim
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Stephan hung
5
5 (13 Evaluering(er))
Stephan hung
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Thomas
5
5 (9 Evaluering(er))
Thomas
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Syed
5
5 (36 Evaluering(er))
Syed
650kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Haakon
5
5 (10 Evaluering(er))
Haakon
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (10 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
M . Zuhur
5
5 (20 Evaluering(er))
M . Zuhur
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Per christian
5
5 (12 Evaluering(er))
Per christian
425kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Vadim
5
5 (15 Evaluering(er))
Vadim
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Stephan hung
5
5 (13 Evaluering(er))
Stephan hung
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Thomas
5
5 (9 Evaluering(er))
Thomas
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Syed
5
5 (36 Evaluering(er))
Syed
650kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Haakon
5
5 (10 Evaluering(er))
Haakon
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (10 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
M . Zuhur
5
5 (20 Evaluering(er))
M . Zuhur
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Hva gjør en mattelærer så viktig?

Som forelder lurer du sikkert på hvordan du best kan velge en mattelærer for barnet ditt.

«Matematikken legger grunnlaget for vitenskapen og er viktig i mange deler av arbeidslivet, så det er viktig å forstå det grunnleggende fra tidlig alder, både for å lykkes akademisk og kanskje videre i livet.»

For de som har problemer med å henge med i undervisningen eller trenger litt ekstra støtte, kan det være en stor fordel å få undervisning en-til-en; helt fra barneskolen og frem til høyere utdanning.

Læreren kan undervise barnet, barnet kan da oppleve hvor gøy matte kan være, og at det bor et mattegeni i oss alle – vi trenger bare å finne riktig innfallsvinkel for hver enkelt, bruke riktige læremetoder og morsomme spill i undervisningen.

veileder elev
En privatlærer i matte kan gi den oppfølgingen du trenger for å bedre ditt nivå. Kilde: Unsplash

 

Matteundervisning for barneskolen

Anita Lopez Pedersen, doktorgradsstipendiat ved institutt for spesialpedagogikk på universitetet i Oslo, sier følgende om barns matteferdigheter:

"Flere undersøkelser viser at barn som har lave ferdigheter i matematikk, forblir hengende etter. Også vet vi noe om når det er effektivt å hjelpe barn: Vi vet at elevene utvikler matematikkferdighetene mye i de tidlige skoleårene..."

Den nasjonale læreplanen i matematikk tar ikke hensyn til individuelle behov hos hver enkelt elev. Det medfører at noen elever mister interessen fordi det blir for kjedelig, og at andre blir hengende etter fordi de hadde trengt lenger tid på å forstå. Begge disse gruppene ender med å prestere dårligere enn man kunne forvente på matteprøver.

Tilnærmingen med lik undervisning for alle er ikke den mest effektive. Det er her privatundervisning kommer inn.

Kjernekunnskap i matematikk legger grunnlaget for forståelsen av vitenskap med brøk, desimaler, geometri, sannsynlighetsregning og algebra. Hvert av disse områdene bidrar til å gi oss grunnleggende forståelse av omverdenen.

Med såpass mange fordeler med matematisk forståelse, og ikke minst viktigheten av matte i skolen, kan vi ikke overse behovet for å skaffe oss selv og barna våre den grunnleggende kunnskapen i faget.

Velg den rette mattelæreren etter nivå og andre kriterier.

Matteundervisning for ungdomsskolen

Gjennom barneskolen øker vanskelighetsgraden gradvis, men det samme kan ikke sies om overgangen til videregående.

Privatundervisningen tar sikte på å:

  • Gi elevene grunnleggende evne til å forstå verden rundt seg
  • Gi elevene forutsetninger for å interessere seg i forskning, utvikling og de utfordringene vitenskapen står overfor
  • Gjøre elevene i stand til å se ting fra et matematisk perspektiv
  • Gjøre elevene i stand til å benytte matematiske kunnskaper på andre områder, som fysikk, kjemi og geografi
  • Gjøre elevene i stand til å tenke selvstendig

Alt dette er viktig for tenåringer og unge voksne som, med hjelp til å forstå matematikk, litt etter litt skal lære seg å forstå omgivelsene.

Det er nettopp dette som gjør arbeidet så viktig for mattelærere på nett.

En mattelærer kan bidra på utallige måter, enten det gjelder å introdusere elevene for emner som trigonometri eller matematisk analyse, eller som støtte på veien til å komme inn på videregående utdanning.

Lærerne kan også forberede elevene på prøver og eksamener ved å gå gjennom tidligere oppgaver innenfor ønsket faglig fordypning etter grunnskolen.

Matteundervisning for videregående

Etter ungdomsskolen kan man velge faglig fordypning med tanke på høyere utdanning, eller finne en retning innen yrkesfag. Elevene kan velge ulike studieretninger, som realfag, språkfag eller samfunnsfag – eller kanskje en kombinasjon?

Overgangen til videregående er stor. Mange elever ønsker å velge matte som komplementerer realfagene, for eksempel fysikk, men hvordan komme videre hvis det er vanskelig å henge med?

For å få den ønskede studiekompetansen kan ekstrahjelpen fra en mattelærer være uvurderlig. Det gjør det mulig å gå gjennom tidligere eksamener og ekstra utfordrende oppgaver i eget tempo.

Finn en mattelærer i nærheten

Etterspørselen etter privatlærere øker som aldri før. Særlig innen matematikk er ekstrahjelp populært, Både foreldre og elever er klar over viktigheten av matte, ikke bare for barns muligheter innen utdanning og yrkesliv, men for dagliglivet generelt.

Men hvor vanskelig er det å finne en egen lærer? Du kan få privatundervisning av lærere på alle nivåer; enten det er studenter, utdannede mattelærere eller pensjonerte universitetsprofessorer – du må bare vite hvor du skal lete!

Begynn med å lete i nærmiljøet etter noen som driver med privatundervisning matte. I våre dager er det lett å ty til Internett, men prøv på «gamlemåten» - da kan du finne noen som bor i nærheten, så de slipper å reise langt for å komme til undervisningen. Hjelpelærere averterer ofte i butikker, på oppslagstavler og i lokalavisen, så se om du kan finne kontaktinformasjon der!

Et annet forslag er å oppsøke ditt lokale universitet, for å se om noen studenter der er ute etter en jobb ved siden av studiene.

Å finne en mattelærer online

søke på nettet
Du kan enkelt finne din privatlærer ved å søke på nett. Kilde: Unsplash

Matematikk hører til i hverdagen, så en mattelærer kan komme godt til nytte. For deg med en hektisk hverdag kan det være lurt å benytte seg av nettundervisning. Internett har mengder med informasjon og annonser om nettundervisning. Her finner du alle varianter av nettutdanning, inkludert lærere som tilbyr undervisning på flere fagområder. Finn lærere i kjemi eller matte, eller let etter noen med bakgrunn i ingeniørfag – det er bare å velge og vrake!

Vi anbefaler at du ser nærmere på hjelpelærerne på Superprof, som er tilgjengelige over hele Norge.

Det er enkelt å komme i gang på Superprof: skriv «matematikk» i søkefeltet, velg område og trykk «søk».

Du får oppgitt informasjon om lærere i ditt område, timepriser og personlig informasjon.

Noen er forskere, andre studerer, og noen er utdannede lærere med erfaring fra skolesystemet.

Fordelene med å finne en hjelpelærer på denne måten er:

  • Du finner en mattelærer i nærheten: Nettsiden viser hvor langt unna læreren er og om de kommer hjem til deg.
  • Du finner en lærer med ønskede kvalifikasjoner: Superprof lar deg se CV’en til hver enkelt lærer, slik at du får en forståelse av kompetansenivå og erfaring.
  • Velg prisnivå: Privatundervisning kan være dyrt. Heldigvis kan du se hvilke priser de ulike lærerne opererer med på Superprof.
  • Ingen kostnad før du ansetter: En strålende presentasjon er ikke alltid en garanti for at læreren passer for deg. På Superprof kan du kontakte flere lærere for å finne ut hvem som best møter dine forventninger.

Hvor mye koster det egentlig med en privatlærer i matte?

Gratis mattehjelp på nett med Youtube

Kvinne surfer på mobilen
Ved bruk av mobiltelefonen din, kan du enkelt følge matematikkundervisning på youtube. Kilde: Unsplash

Det kreves ikke alltid en privatlærer for å få matteundervisning på nett, det finnes lærere som gir gratis undervisningstimer på Youtube!

Det er forståelig at det hersker en viss skepsis til innhold på Youtube, men det finnes nettverk med kvalifiserte lærere som tilbyr seriøse tjenester. Youtube kan derfor være helt gull for alle som er lei av tradisjonelle lærebøker eller som ikke har penger til privatundervisning.

I stedet for avtale undervisning en-til-en, hvorfor ikke skrive inn «mattehjelp» i søkefeltet på Youtube? Så fort du gjør det, vil det dukke opp masse lærere som har lagt inn undervisning du kan ha nytte av. Det finnes leksjoner på alle nivåer, fra grunnskolen til høyere utdanning.

Hvorfor ikke prøve noen leksjoner som repetisjon? Eller ta en titt på noe helt ukjent, for nysgjerrighetens skyld.

Det er ikke en tradisjonell undervisningsmetode, siden det ikke er noen kontakt mellom lærer og elev, men det er interaktivt og helt gratis!

En annen fordel med å lære fra slike videoer er at du kan pause, stoppe eller spole etter ditt eget tempo. Gå gjennom spørsmålene i takt med læreren, eller prøv på egen hånd før du får fasiten de gir deg.

Å lære matte på nett kan gi deg en hel verden av kunnskap. Så prøv deg på polynomlikninger eller finn ut hvordan du regner ut overflaten på en kjegle – her kan du ta styringen for å lykkes akademisk!

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Åshild

Jeg liker bøker, kunst og turer i skog og mark. Planene mine for nær fremtid er å lære meg spansk og å dyrke mine egne grønnsaker.