For å bli virkelig god til å spille et instrument anbefaler vi å ta timer. Det gir en viktig hjelp til både å mestre instrumentet og å forstå nyansene i et musikkstykke.

Det gjelder selvsagt også for gitarlæring. Selv om instrumentet ved første øyekast kan virke enkelt, er det viktig å legge et solid musikalsk grunnlag hvis du vil bli en virkelig dreven gitarist.

Gode gitarferdigheter handler ikke bare om å legge fingrene på båndene og slå på strengene. Ja, du kan bli en god gitarist uten å ta spilletimer, og det finnes mange selvlærte gitarister i verden. Du kan komme langt uten gitarråd fra en musikklærer. Du kan bli et leksikon for musikkteori, du kan bli skikkelig god på forskjellige teknikker for fingerspill og rytmegitar. Du kan til og med bli en berømt musiker.

Men timer i gitar, for nybegynnere eller viderekomne, lærer deg mer enn hvor du skal plassere fingrene og hvordan du skal bevege armene. Det gir deg også bred kunnskap om teknikk og musikk generelt, noe som til slutt gjør deg til en mer balansert musiker med både bred og dyp kunnskap.

De beste Gitarlærerne tilgjengelig
Marius
5
5 (18 Evaluering(er))
Marius
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Karina
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Karina
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Lukas
5
5 (7 Evaluering(er))
Lukas
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jo sebastian
5
5 (9 Evaluering(er))
Jo sebastian
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sara
4,9
4,9 (5 Evaluering(er))
Sara
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Ignacio
5
5 (5 Evaluering(er))
Ignacio
220kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Scott
5
5 (6 Evaluering(er))
Scott
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marius
5
5 (18 Evaluering(er))
Marius
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Karina
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Karina
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Lukas
5
5 (7 Evaluering(er))
Lukas
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jo sebastian
5
5 (9 Evaluering(er))
Jo sebastian
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sara
4,9
4,9 (5 Evaluering(er))
Sara
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Ignacio
5
5 (5 Evaluering(er))
Ignacio
220kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Scott
5
5 (6 Evaluering(er))
Scott
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Hva kan du forvente deg av gitartimer?

Uansett om du er en gitaristspire eller en etablert musiker er en viktig del av læringsprosessen å ta timer i gitarspill. Men dette kan innebære så mangt.

svart-hvitt foto av en kvinne som går langs et fortau og spiller på en akustisk gitar, hun har på olajakke og rutete skjorte
Man er aldri ferdig utlært. Selv erfarne gitarister kan få mye igjen for å ta et kurs. (Kilde: Unsplash)

En amatør har som regel ikke de samme ønskene og forventningene av undervisningen som en mer viderekommende gitarist. Mens noen ikke ønsker mer enn å lære de mest grunnleggende gitarferdighetene, de viktigste akkordene, ønsker andre elever å lære mer om musikkteori. Andre igjen arbeider mot å bli klar til å stå på en scene eller finne sin egen stil.

Det viktigste når man går i gang med gitartimer, er å ha realistiske, konkrete og oppnåelige mål.

Det er mange grunner til å ta et gitarkurs:

 • Få et solid praktisk og teoretisk grunnlag
 • Bli skikkelig god på spesifikke teknikker innenfor en viss musikkstil
 • Få bedre kunnskap om musikkultur ved å oppdage nye artister, sjangre og stilarter
 • Lære å improvisere på gitar
 • Forbedre seg og mestre utfordringer med hjelp og råd fra en erfaren gitarlærer
 • Og nå mindre delmål: for eksempel spille raskere, gjøre arpeggio-øvelser, bli skikkelig god på en akkordprogresjon

Om du er i ferd med å begynne å lære å spille gitar, kan du virkelig gjøre prosessen lettere ved å finne deg gitartimer rettet mot en nybegynner. En gitarinstruktør vil hjelpe deg med å lage gode vaner og sikre at du lærer deg viktige teknikker på riktig måte, noe som kan spare deg for mye tid i fremtiden. Om du ikke lærer deg å spille på en smart og god måte, kan du fort oppdage at du er begrenset når du etter hvert når et høyere nivå. Det krever ofte stor innsats å rette opp i vranglærte vaner.

Dette gjelder uansett hva målene dine er. Uansett om du vil utvikle ferdighetene dine innenfor improvisasjon, om du vil bli bedre til å lytte, om du vil lære deg å spille sanger med tunge kvintakkorder eller enkle akkordprogresjoner: Et solid teknisk grunnlag er uansett å anbefale. Du kommer aldri til å få til de mest avanserte triksene på gitaren eller virkelig imponere dem som vet hva de snakker om, uten å ha solid teknikk i bunn.

Gjør mest mulig ut av gitartimene

Du kan få mye ut av å ta gitartimer med en profesjonell gitarlærer, enten det er på en musikkskole, på en høyskole eller i form av privattimer i ditt eget hjem.

Ikke bare vil kurset lære deg å spille gitar, med alt det tar med seg – fra å forstå oppbygningen av akkorder til skalaer og tabulatur til mer avanserte akkorder, gitar-licks og fingerspill. God gitarundervisning vil også gjøre deg til en mer moden og reflektert musiker som både forplikter seg til å øve og viser entusiasme for ny lærdom og nye ferdigheter.

en mann spiller gitar, svart-hvitt-foto med smalt fokus tatt fra siden
Vi snakker mye om å finne en god lærer, men du har også et ansvar for å være en god elev. (Kilde: Unsplash)

Det er mye av verdi å hente i gitartimene:

 • Utvikle deg teknisk: Utforsk nye teknikker og lær nye grep, skalaer og progresjoner
 • Få et bredere musikalsk repertoar: Oppdag nye musikksjangre, fra metall til country, fra Jimi Hendrix til Joni Mitchell, gjennom fingerspill, klassisk gitar og bluegrass.
 • Del lidenskapen din: Når du har dekket det mest grunnleggende, vil du sikkert begynne å klø etter å ta med deg vennene dine inn i det musikalske universet du holder på å skape. Se for deg å spille små konserter på nærkafeen, eller til og med på større scener. Alle har vært en nybegynner en gang. Jo mer du spiller, desto mer utvikler du deg til en interessant gitarist.
 • Fullfør din musikalske utdannelse: Med en solid grunnleggende forståelse av gitaren, noter og musikk er du bedre rustet til å fortsette å utvikle deg på egenhånd, dersom du ønsker det. Det finnes nok av ressurser å lære av, fra videoleksjoner til e-bøker og blogger.
 • Etter hvert kan du selv bli gitarlærer, dersom du ønsker det. En god gitarlærer er en dyktig formidler også, ikke bare en god gitarist. Om du tror det er noe for deg: Gi det et forsøk! Det er givende å videreformidle kunnskapen du har jobbet så hardt for til et nytt ivrig hode.

Hvordan finner du den rette privatlæreren for deg?

Men for å finne gitarundervisningen som passer best for deg, må du først finne riktig lærer.

Hvordan går du frem for å gjøre dette? Hvordan vet du hva slags lærer som passer best for deg?

Først og fremst er det viktig å definere hva som er en god lærer i dine øyne. Det kommer an på hva du ønsker å få ut av undervisningen. Noen vil foretrekke en erfaren gitarlærer som kan lede dem trygt gjennom de grunnleggende gitarferdighetene. Andre ser etter en lærer med spesialkompetanse innenfor et visst område eller en viss teknikk.

Kort sagt er den riktige læreren en som kan dekke behovene dine som elev, som klarer å gjøre målene dine om til praktisk og fornuftig undervisning og som du går godt overens med.

Les deg opp på lærerne du vurderer. Hvor dumt er det ikke å gå til en flamenco-instruktør når du egentlig ville lære å spille blues. Kanskje ender det godt, men det er en sjanse for at du vil tape både tid og penger dersom du ikke tar deg tid til å sjekke hva slags lærer du booker.

Når du har en klar tanke om hvilke egenskaper og ferdigheter ideallæreren din bør ha, er det på tide å lete etter en faktisk lærer. Det er flere steder du kan gjøre dette:

 • Musikk- og kulturskoler: private eller offentlige, institusjoner som tilbyr kvalitetssikret og utprøvd undervisning i gitar
 • Annonser i lokalavisa, en musikkbutikk eller på en tavle på det lokale senteret
 • Digital undervisning: digital undervisning og nettkurs
 • Privatlærerplattformer: fungerer som bindeledd mellom lærere og elever

Start dine gitarkurs Stavanger.

Ta gitartimer på nett

en jente står ute i et høstlandskap og spiller på en rød elgitar
Spill gitar hvor du vil med digitale gitartimer. (Kilde: Unsplash)

Om du ikke har tid til å reise til en musikkskole eller bor på et sted hvor det ikke er så mange gitarlærere å velge mellom, har du en åpenbar mulighet i digitale gitartimer. Du trenger bare internett og et webkamera.

Takket være programmer som Skype og Zoom kan du lære å spille gitar – av en lærer – i ditt eget hjem.

Fordelene er mange:

 • Lavere pris enn tradisjonell undervisning
 • Muligheten for privatundervisning i gitar med en lærer, nesten uansett hvor du er og nesten uansett hvor læreren din er
 • Større lærerutvalg
 • Det er lett og fort gjort å gjøre en avtale med en lærer
 • Du får lære gitar i et velkjent og behagelig miljø, nemlig ditt eget hjem

Det hele krever dessuten ikke så mye utstyr. Du trenger imidlertid en gitar! I tillegg trenger du internettilgang, en datamaskin eller et nettbrett, et webkamera (de fleste maskiner har dette innebygd) og et program for videochat (det finnes mange gratisalternativer).

Så er du endelig klar til å lære å spille gitar!

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...
oversetter

Åshild

Jeg liker bøker, kunst og turer i skog og mark. Planene mine for nær fremtid er å lære meg spansk og å dyrke mine egne grønnsaker.