Como es tu nivel de español? Que sabes de la lengua española?

Felicitaciónes! Om du kan svare på disse spørsmålene på spansk, har du allerede grunnleggende kunnskaper i spansk. Men du er kanskje interessert i å lære å snakke språket flytende?

Med rett øvelse kan du mestre det spanske språket en gang for alle. Men hva er den beste måten å gå frem på? Mulighetene er mange. For eksempel kan du gjøre mest mulig ut av spanskundervisningen på skolen, sjekke ut gratisressurser på nett, ta et spanskkurs i Bergen eller der du bor, ta et spanskkurs online eller lære spansk ved hjelp av en privatlærer.

Om du velger sistnevnte, dukker det sannsynligvis opp en ny rekke av spørsmål. For eksempel: Hvordan velger du den beste spansklæreren? Hvor mye må du forvente å måtte punge ut med? Er det dyrt, og er prisen verdt det? Er det mulig, eller foretrukket, å lære spansk helt gratis?

Her hos Superprof er den viktigste jobben vi gjør, å hjelpe deg med å lære deg nye ferdigheter – ferdigheter som språkkunnskaper. Derfor gir vi deg her noen tips for hvordan du kan få mest mulig for pengene når du velger spanskkurs.

en oransje kirke ligger ved foten av noen fjell i mexico
Skal du få mest mulig ut av et Mexico-opphold, bør du kunne litt spansk. (Kilde: Unsplash)
De beste Spansklærerne tilgjengelig
1. kurstime gratis!
Carolina
5
5 (19 Evaluering(er))
Carolina
330kr
/t
1. kurstime gratis!
Jeanette
5
5 (8 Evaluering(er))
Jeanette
500kr
/t
1. kurstime gratis!
Mina renée
5
5 (1 Evaluering(er))
Mina renée
300kr
/t
1. kurstime gratis!
Tobias
Tobias
200kr
/t
1. kurstime gratis!
Cesar
5
5 (8 Evaluering(er))
Cesar
200kr
/t
1. kurstime gratis!
Bárbara
5
5 (11 Evaluering(er))
Bárbara
350kr
/t
1. kurstime gratis!
Paula
5
5 (7 Evaluering(er))
Paula
270kr
/t
1. kurstime gratis!
Francesca
5
5 (12 Evaluering(er))
Francesca
350kr
/t
1. kurstime gratis!
Carolina
5
5 (19 Evaluering(er))
Carolina
330kr
/t
1. kurstime gratis!
Jeanette
5
5 (8 Evaluering(er))
Jeanette
500kr
/t
1. kurstime gratis!
Mina renée
5
5 (1 Evaluering(er))
Mina renée
300kr
/t
1. kurstime gratis!
Tobias
Tobias
200kr
/t
1. kurstime gratis!
Cesar
5
5 (8 Evaluering(er))
Cesar
200kr
/t
1. kurstime gratis!
Bárbara
5
5 (11 Evaluering(er))
Bárbara
350kr
/t
1. kurstime gratis!
Paula
5
5 (7 Evaluering(er))
Paula
270kr
/t
1. kurstime gratis!
Francesca
5
5 (12 Evaluering(er))
Francesca
350kr
/t
Første kurstime gratis>

Privatundervisning i spansk er ikke så dyrt som du kanskje tror

Spansk er det klart mest populære tredjespråket å lære seg blant norske skoleelever. Ikke minst er spansk det nest største morsmålsspråket i verden. Dette er noen av grunnene til at det er et stort utvalg av spansklærere å velge blant.

Om du vil bli en av de rundt 75 millionene mennesker som har lært seg spansk uten å ha det som morsmål, kan du være trygg på å lykkes ved å ta et spanskkurs eller privat spanskundervisning hjemme hos deg selv eller over webkamera. Med hjelpen fra spansklærere og privatinstruktører i spansk har du alle muligheter til å lære spansk grundig og effektivt.

Det spiller ingen rolle om du er helt nybegynner, kan litt spansk allerede eller ligger på et mer avansert nivå: Det finnes et kurs og en lærer der ute som passer for deg.

Men for mange spiller prisen på undervisningen en viktig rolle. Hvor mye koster egentlig spanskundervisning, og hvor mange timer må man ta før det begynner å få effekt? Bør man se seg om etter gratisundervisning? Hvor mye koster privatundervisning hjemme? Sparer man noe på digital undervisning? Er det mulig å få privat spanskundervisning inn i et stramt budsjett?

Spansk privatundervisning: Noe en student har råd til?

Er du student og interessert i å lære deg et nytt språk? Har du søramerikanske eller spanske røtter, men aldri lært deg det spanske språket ordentlig? Da er det kanskje på tide å ta saken i egne hender og finne et spansk gruppekurs, et spanskkurs på nett eller en privatlærer som kan komme hjem til deg.

Som student er det sannsynlig is begrenset hvor mye tid du har til rådighet. En privatlærer vil følge deg opp tett og tilpasse undervisningen slik at den blir så effektiv som mulig. Ikke minst vil du ha stor fleksibilitet når det gjelder både tidspunkt og hyppighet for timene.

Det gjør denne typen undervisning egnet for travle studenter. Men den har en pris, rent bokstavelig. Og jo lenger du ønsker å komme i utviklingen, desto mer må du regne med å måtte betale.

Det kan kreve mye jobb å komme til et punkt hvor du kan:

  • Studere eller ta utveksling i Spania eller Latin-Amerika og virkelig omslutte deg av språket
  • Få et språksertifikat, for eksempel DELE (Sertifikat for spansk som fremmedspråk)
  • Flytte til et spansktalende land, for eksempel for å jobbe
  • Lese spansk og latinamerikansk litteratur, for eksempel Cervantes, Allende eller Marquez, på originalspråket
en person ligger opp ned i en grønn sofa og leser
Drømmer du om å lese favorittforfatteren din på originalspråket? (Kilde: Unsplash)

Ikke minst kan det koste litt å supplere annen spanskundervisning med privatundervisning gjennom et helt semester.

Les mer om spanskundervisningen i skolen her.

Dersom du ønsker å jobbe med en spansklærer i en kort og intensiv periode for å forberede deg til en eksamen, er det lettere å begrense timeantallet og dermed redusere prisen på undervisningen.

Men det er fullt mulig for mange å ta private spansktimer uten å blakke seg helt, selv om vi ikke skal underdrive det faktum at mange studenter, spesielt i større byer, virkelig har dårlig råd, og at selv mindre summer kan ha stor betydning.

Fordelen med privatundervisning er imidlertid at også kostnadene er fleksible og lette å justere. Så lenge man vet hvor mye man kan bruke, kan man legge opp undervisningen slik at kostnadene ikke overgår dette.

Det kan for eksempel bety at man begrenser timeantallet noe, enten ved å gå for en kort og intensiv undervisningsperiode eller ved at man sprer timene ut med litt mellomrom og sørger for å jobbe godt selv i mellomtiden for å optimalisere utbyttet at undervisningen.

Ikke minst er det stor prisforskjell mellom Superprofs forskjellige lærere. En time med undervisning kan koste ned i 150 kr, og for 250 kr i timen har du et virkelig godt utvalg av lærere.

Når du søker blant privatlærerne hos Superprof, er deg dessuten mulig å stramme inn søket ved å legge inn budsjettet ditt.

Prisen på undervisningen øker med lærerens erfaring

Det er flere årsaken til prisforskjellen blant Superprofs lærere, men den kanskje viktigste er hva slags erfaring og bakgrunn de har.

Så er spørsmålet hvor mye erfaring en lærer må ha for å kunne lære deg spansk på en god måte.

Mange privatlærere i spansk er selv spanskstudenter. Det gjør at de ofte ikke har utdannelse i pedagogikk, for eksempel, men til gjengjeld har de stor og nylig erfaring med å være i din posisjon.

En annen gruppe spanskinstruktører har spansk som sitt morsmål. Dette kan være et fantastisk alternativ for deg som allerede har grunnleggende ferdigheter i spansk, men vil forbedre uttalen din, bli mer komfortabel med språket og så videre.

Men en ting det er viktig å huske på, er at det ikke er noen selvfølge at timeprisen gjenspeiler den overordnede prisen på undervisningen. En litt dyrere, men virkelig dyktig lærer kan være et bedre valg, også rent økonomisk, enn en billigere lærer som ikke har gode nok verktøy i undervisningen eller mangler kunnskap. For lærer du raskere og bedre, trenger du naturligvis også færre undervisningstimer.

en kvinne med briller sitter tankefull og skriver i en notatblokk
En god lærer utgjør virkelig en gigantisk forskjell. (Kilde: Unsplash)

Men det er altså ikke slik du kan stole på at at timeprisen nødvendigvis gjenspeiler undervisningskvaliteten. Lurer du på om en lærer er rett for deg, kan du alltids sonere terrenget med en gratis førstetime, noe mange av våre spansklærere tilbyr.

I spansklæringen er det ikke bare viktig å lære selve språket, men også å gjøre seg kjent med spansk og latinamerikansk historie og kultur. Hvis interessen din for dette er vekket, bør du sjekke ut denne artikkelen om det spanske språkets posisjon i Latin-Amerika.

Finn spanskundervisning over nett

En annen måte å redusere kostnadene ved spanskundervisning på, er å velge webkamerabasert undervisning fremfor undervisning hjemme hos deg.

Det kutter reisetid for læreren, og gjør at de kan ta en noe lavere pris enn ellers.

Fjernundervisning har vel aldri vært mer aktuelt enn nå. Ikke bare er det trygt, tilgjengelig og utenfor fare for plutselig å forbys, det gir deg også et mye større utvalg av lærere å velge blant. Dersom du bor på et lite sted og lærerutvalget er spinkelt, er digital undervisning virkelig noe å vurdere.

Med undervisning over webkamera får du rimelig språkopplæring og kan lære alt fra grunnleggende spansk verbbøyning til uttale og et rikt vokabular.

Husk på at det du gjør mellom undervisningstimene, er minst like viktig som det som skjer dem. Det er et kjedelig råd, men man kommer virkelig ikke langt uten repetisjon, repetisjon og enda litt repetisjon.

Forsikre deg gjerne om at du får lekser av læreren din, slik at dere begge forsikrer dere om at du har forstått og fått med deg det dere har gått gjennom.

For at du skal klare å velge rett lærer, bør du ha et tydelig bilde av hva du vil oppnå med undervisningen. Skriv ned hva som er forventningene og målene dine, og kommuniser dem tydelig til læreren din i begynnelsen av samarbeidet. Diskuter gjerne med dem hva du vil oppnå med undervisningen: for eksempel at du vil lære språket flytende, få en solid oversikt over spansk grammatikk og enkelt vokabular eller være i stand til å holde en samtale gående på spansk. Læreren bør ha en klar idé om hvordan dere skal jobbe for å nå målene dine.

Og med dette håper vi du føler deg litt mer klar for å sette deg ned og finne den rette spansklæreren for deg. Vi er sikre på at du finner noen som passer, enten du ser etter et spanskkurs i Trondheim eller har falt for webkameravarianten.

Trenger du en lærer i Spansk?

Likte du artikkelen?

5,00/5 - 1 stemme(r)
Loading...

Åshild

Jeg liker bøker, kunst og turer i skog og mark. Planene mine for nær fremtid er å lære meg spansk og å dyrke mine egne grønnsaker.