Det finnes en hel mengde studieløp du kan velge for å arbeide med regnskap og revisjon. Utdanninger som bachelor i regnskap eller master i regnskap og revisjon er aktuelle. Om du ønsker å bli autorisert regnskapsfører, gir utdanningen økonomi og administrasjon det aller mest strømlinjeformede løpet, selv om det finnes flere veier til målet.

For å komme deg gjennom eksamen i regnskapsstudier må du forstå alle konseptene og teoriene som dukker opp i løpet av semesteret. Akkurat som i fag som matte bygger ofte prinsippene for regnskapsføring på hverandre, noe som gjør det ekstra viktig å passe på at du har kontroll på hvert tema.

Vi har satt sammen en liten guide i form av en rekke tips og forslag som kan være til hjelp med å nå målene dine på studiet. Det finnes ingen erstatning for hardt arbeid og et oppriktig ønske om å lære, men de fleste elever har forbedringspotensial når det kommer til effektivitet og tidsbruk.

to unge kvinner sitter ved et skrivebord med hver sine papirer og jobber konsentrert
Lite slår godt, gammeldags arbeid, men det finnes mer og mindre effektive måter å jobbe på. (Kilde: Unsplash)
De beste Regnskaplærerne tilgjengelig
Patrick
5
5 (6 Evaluering(er))
Patrick
179kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Mathias
5
5 (3 Evaluering(er))
Mathias
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Vetle
5
5 (3 Evaluering(er))
Vetle
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Saqib
4
4 (1 Evaluering(er))
Saqib
499kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Stine
Stine
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Stian
5
5 (2 Evaluering(er))
Stian
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Andreas
5
5 (1 Evaluering(er))
Andreas
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Fredrik
Fredrik
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Patrick
5
5 (6 Evaluering(er))
Patrick
179kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Mathias
5
5 (3 Evaluering(er))
Mathias
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Vetle
5
5 (3 Evaluering(er))
Vetle
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Saqib
4
4 (1 Evaluering(er))
Saqib
499kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Stine
Stine
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Stian
5
5 (2 Evaluering(er))
Stian
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Andreas
5
5 (1 Evaluering(er))
Andreas
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Fredrik
Fredrik
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Les pensum

Lærebøkene og annet pensum er den viktigste ressursen din når du studerer regnskap. Men det finnes mange måter å lese en bok på, og ikke alle etterlater like mye kunnskap.

Tar du regnskapsstudier, innebærer det at du kommer til å være innom en rekke forskjellige tema: fra regnskapets viktigste prinsipper til etikk, statistikk, økonomi og lover og reguleringer. Men hvordan sørger du for at så mye som mulig blir sittende igjen, ikke bare til eksamen, men også til arbeidslivet som følger?

Forstå hvorfor

Prinsippene for regnskapsføring bygger på logikk. Det kan av og til være vanskelig å forstå hvorfor en prosess gjøres på akkurat den måten den gjøres på, hvorfor noe prioriteres over noe annet eller hvorfor noe er så viktig å vite for en regnskapsfører, men spørsmålene som dukker opp, er en god anledning til å lære. Reflekter, diskuter med medstudenter eller professorer, og gjør så godt du kan med å besvare egne spørsmål, enten det krever at du leser en passasje på nytt, søker opp noe på nettet eller bare tar deg litt ekstra tid til å tenke.

Du kommer generelt lengre dersom du sikter mot å forstå over å memorere. Ofte kan det være nok å omformulere et konsept. Det er en grunn til at lærere er så glad i å be elever om å si noe "med egne ord". Det betyr ikke bare å finne et synonym her og der, men å ta et skritt tilbake, reflektere over temaet du nettopp leste om og bygge opp din egen tilnærming til det fra grunnen.

Du lærer dessuten mye om din egen kunnskap og forståelse når du prøver å forklare et konsept til en annen person. Kollokvier bør ikke undervurderes!

Finn nettressurser for regnskap her.

Oppdag hvordan

Like viktig som å forstå hvorfor noe er som det er, er det å lære hvordan du skal sette kunnskapen ut i praksis. Den beste måten å gjøre dette på, er å løse oppgaver og spille ut hypotetiske situasjoner. Erfaring er den beste måten å lære på.

Gjør deg godt kjent med relevante begreper og deres betydning, pass på at du har vokabularet på stell. Det er nemlig et av dine viktige verktøy.

Igjen anbefaler vi å finne en medstudent å samarbeide med. I en reell arbeidssituasjon vil du ofte arbeide sammen med en rekke kollegaer som også driver med regnskapsføring. Å bli god til å samarbeide med andre regnskapsførere er også en viktig del av læringsprosessen.

Det er også nyttig å kikke tilbake på gamle prøver og eksamener nå og da. Slik kan du kontrollere at du har fått tettet igjen alle potensielle kunnskapshull. I tillegg vil din egen fremgang bli synlig for deg, noe som kan virke motiverende.

Dersom det fremdeles er ting du sliter med å forstå, noter ned en liste med spørsmål til foreleseren din. Det er et poeng å gjøre spørsmålene så presise som mulig. Sannsynligvis vil en professor respektere arbeidet du legger ned i egen læring og være mer enn villig til å hjelpe.

Du kan også sjekke ut flere bøker om regnskap, dersom det er tingen for deg.

to unge menn og en ung kvinne sitter rundt et kafébord, en av dem skriver på en datamaskin
Medstudentene dine er gode å støtte seg på, både under eksamensforberedelsene og ellers. (Kilde: Unsplash)

Gjør øvingsoppgaver

Oppgaveløsing er en av de viktigste måtene du lærer på. Derfor kan vi ikke få sagt det nok: Gjør for all del oppgavene som gis deg. De er spesielt utviklet for å gi deg kunnskapen og erfaringen du trenger for å lykkes på eksamen, og som du også vil ha stor nytte av i arbeidslivet.

Finn nettressurser for regnskapsføring her.

Ikke fall for fristelsen til å jukse

Gjør hver eneste oppgave på egenhånd, uten å smugtitte på svaret. du bør ha gitt oppgaven et ordentlig forsøk før du begynner å lese deg frem til svaret. Du gjør deg selv en bjørnetjeneste ved å slurve med oppgavene, og i det lange løp sparer du sannsynligvis ikke noe tid på det, heller.

Gjør mest mulig ut av undervisningen

Forelesninger og seminarer er kanskje den viktigste og mest konsentrerte læringstiden du har som student. Det er en del fag man kan komme seg gjennom uten å møte opp til mange forelesninger, men det anbefales absolutt ikke, og absolutt ikke for et regnskapsstudier.

Forbered deg til undervisningen

Før du møter opp til en forelesning, et seminar eller en kollokvie bør du ha gjort alle forberedelsene som er forventet av deg. Det er dessuten til god hjelp å se gjennom notatene fra forrige time: Det vil legge et godt grunnlag for å motta ny informasjon, i tillegg til at det hjelper med å solidifisere den gamle kunnskapen.

Dessuten er det en viktig ferdighet for en regnskapsfører å være forberedt og velorganisert. Uansett om du ender opp med å jobbe i et stort regnskapsfirma eller driver et enkeltpersonforetak, vil det spare deg for en god del slit og strev å ha god oversikt over data og arbeidsoppgaver.

Delta

Hver gang du sliter med å forstå et konsept eller teori, bør du skrive det ned og ta det med til en professor eller en annen undervisningsleder. Det kan føles ubehagelig å spørre, men tør du, vil du få mye igjen for det.

Dessuten er det viktig å delta i klasseromsdiskusjonen. Det vil styrke ferdighetene dine til å løse et problem i fellesskap, og det vil bidra til at det du kan, fester seg bedre, til at du lærer nye ting og til at du blir gira på å lære enda mer.

Dårlige karakterer og stryk er ofte et resultat av at man ikke har møtt opp, ikke har levert inn oppgaver eller har latt være å stille spørsmål når man lurer på noe.

svart-hvitt-foto av en hånd som rekkes opp foran en svart bakgrunn
Delta aktivt i undervisningen. (Kilde: Unsplash)

Vær effektiv under selvstudiene

Dersom du har møtt velforberedt opp til alle timer og kurs, forelesninger og gjort alle oppgaver som har blitt utdelt, bør det være lett som en plett å forberede seg til eksamen. Tross alt, dersom du har jobbet godt med alt stoffet, satt deg inn i hvorfor og hva og hvordan, er det meste som gjenstår, å friske opp det du allerede kan.

Fokuser på de rette temaene

Det er viktig å bruke eksamensforberedelsene på det viktigste. Ofte legger forelesere ekstra vekt på noen temaer, eller sier rett ut hva som vil være viktigst å kunne på eksamen.

Legg merke til dette i forelesningene (skriv det ned, ikke bare tenk for deg selv at du sikkert kommer til å huske det!). Det gir deg et nyttig kart gjennom pensum i eksamensforberedelsene.

Det hjelper ofte å studere i grupper. Da får du prøvd deg på å forklare konsepter og begrunne avgjørelser til dine medstudenter.

Konseptene og prinsippene for regnskapsføring som du har lært gjennom semesteret, presenteres av og til i ny drakt på eksamen. Dersom du forstår det grunnleggende ved dem, ikke bare har memorert begreper og navn, vil det gå helt fint.

Se gjennom tidligere arbeid

Dette er en viktig del av forberedelsene til eksamen.

Hver gang du begynner på et nytt kapittel, ta deg tid til å se over forrige kapittel en siste gang og forsikre deg om at du har forstått alt. Å arbeide gjennom en oppgave flere ganger vil gjøre at den setter seg bedre. Det er spesielt viktig å gå tilbake til oppgaver du har slitt med tidligere.

Det er god øvelse å se over alle notatene dine ved slutten av hver uke. Det vil gjøre at informasjonen setter seg bedre og gjøre det mindre sannsynlig at noe går helt i glemmeboka. Om du glemmer noe helt, vil du også måtte lære det helt på nytt, noe som betyr masse tapt tid. Derfor: Ikke vent til slutten av semesteret med å se over det du har lært.

Det vil kreve god innsats og masse arbeid å komme seg trygt gjennom eksamen. Men tro oss, det er verdt det! En rekke spennende jobbmuligheter venter på deg på den andre siden.

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Åshild

Jeg liker bøker, kunst og turer i skog og mark. Planene mine for nær fremtid er å lære meg spansk og å dyrke mine egne grønnsaker.