Illustrasjonsfoto

Matlaging på budsjett

«Å lage mat er like kreativt og fantasifullt som å tegne, drive med treskjæring eller komponere musikk» – Julia Child. Har du tenkt på at du kan åpne en kokebok og lage dine egne retter i stedet for å spise ferdigretter, hurtigsupper og rester? Mange mennesker liker å lage mat. Hvordan er det med deg? […]

15 september 2020 ∙ 7 minutter lesemateriale

Wraps i vifte

Hvordan Spiser en Veganer? Få Veganske Oppskrifter og Lær om Livsstilen

Er du veganer eller har du tenkt på å bli det? Vi gir deg gode grunner til å velge denne filosofien. I denne serien med innlegg finner du smakfulle veganske oppskrifter, oversikt over helsefordelene med et vegansk kosthold og argumenter for å følge en vegansk diett. I en tid hvor folk begynner å innse hvor […]

29 februar 2020 ∙ 8 minutter lesemateriale

Mann og kvinne lager mat i kjøkken med turkise gryter

Studentmat

"For meg handler mat alltid om å lage mat og spise sammen med menneskene du er glad i." – David Chang Søtpotet, brokkoli, paprika, kikerter, geitost, kapers – når det gjelder oppskriftideer, mangler det ikke på tilgjengelige ingredienser. De fleste av oss kan likevel tjene på å utfordre seg selv i matlagingen sin. Det kan […]

20 desember 2019 ∙ 7 minutter lesemateriale

Lyst til å forbedre dine ferdigheter inne matlaging?

Våre kokker, konditorer, hobbybakere, og matlagingsentusiaster er her for å hjelpe deg mot dine kulinariske drømmer og mål. Enten om du er helt nybegynner, leter etter oppskrifter eller har en solid base du ønsker å utvikle videre, kan du finne mange gode råd og tips her.

Superprof er plattformen som knytter sammen kokker, og matlagingslærere sammen med matlagingsentusiaster. Se deres profiler og finn din lærer som kan veilede deg videre mot dine mål, både i hjemmet og online.

Mat har en stor rolle i vår hverdag og vår kultur. Ikke gjelder dette bare for store festmåltider, men også skole og arbeidsdagene er lagt opp rundt måltidene, med en lengre lunsjpause i løpet av dagen.

For mange, har de sin første matlagingsopplevelse i forbindelse med skolen. Her kan man lære mange nyttige råd og tips fra mat- og helselæreren. Likevel er det flere som ikke får tatt i bruk disse kunnskapene før de skal flytte hjemmefra, og står der med kjelen i hånda. Å starte rett på middagsrettene uten å ha særlig erfaring, eller å ha kunne praktisert og videreutviklet ferdighetene på forhånd, kan virke demotiverende. Kanskje holder man seg helst til grandiosa og andre frossenretter, og kanskje går det til og med så langt at man unngår man å invitere venner og familie hjem, for å slippe å lage mat for dem.

Fortvil ikke, en trenger ikke å være på mesterkokk-nivå for å kunne lage spennende og smakfulle retter. Man trenger derimot litt tålmodighet og konsentrasjon i starten.

Du kan enkelt finne mange middagsoppskrifter på nett. Det kan også lønne seg økonomisk å planlegge i forkant hva du skal lage til middag. Samt kan du ofte bruke restene til å lage nye retter igjen! Flott for magen, og flott for miljøet. Hvor nyttig er ikke det?

Kanskje ønsker du en liten veiledning i forkant, for å bygge opp litt selvtillit før du begir deg utpå dette nye feltet. Eller kanskje du er interessert i et gruppekurs sammen med venner? For å finne dyktige veileder i matlaging kan du finne lærere i alle de store studentbyene slik som; Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Trondheim.

Du finner også mange råd og tips i løpet av artiklene på bloggen. Ta deg inspirasjon, og kom i gang i dag.

Lykke til!