Veganske sommerruller med friske grønnsaker, peanøttsaus og sesamfrø.

Hvordan spiser en veganer? Få veganske oppskrifter og lær om livsstilen

Vegansk middag i kveld? Alt du trenger å vite om et vegansk kosthold Er du interessert i å vite mer om vegansk mat? Eller kanskje er du allerede veganer, eller har du tenkt på å bli det? Det finnes uten tvil mange gode grunner til å vurdere veganisme eller vegetarisme. I denne serien med artikler[…]

9 januar 20257 minutter lesemateriale

Fransk ost stablet på hverandre med lilla druer og røde roser på.

En guide til mat i Frankrike

Visste du dette om fransk matkultur? Om det er én ting franskmennene kan være stolte av, så er det definitivt maten og den franske mathistorien. Det er ingen tvil om at fransk mat er populært over hele verden! Fra Vest-Europa og ut til alle verdens hjørner har Frankrike et anerkjent matomdømme alle 13 regioner i[…]

6 august 20247 minutter lesemateriale

pasta som henger til tørk i italiensk delikatessebutikk

En kikk på italiensk matlaging

Italienske matretter Det italienske kjøkken er blant de mest populære i verden. Det er fullt av næring, enkelt og billig. Italiensk mat er imidlertid mye mer enn bare pasta og pizza. Hvorfor ikke ta en kikk på de italienske oppskriftene som har gjort italiensk mat så populær, og lære mer om ingrediensene og produktene bak[…]

30 mai 20246 minutter lesemateriale

supper i skål ved siden av en jerngryte

Fordelene med matlaging

Lær å lage mat fra bunnen av "Vi spiser for å leve, men vi lever ikke for å spise." Den greske filosofen Sokrates (469 fvt.– 399 fvt.), kanskje den viktigste tenkeren i vestlig filosofihistorie, kunne ikke ha oppsummert det bedre. Hvorfor har dette visdomsord overlevd i mer enn 2000 år? Fordi det gir mening! Ifølge[…]

22 oktober 20218 minutter lesemateriale

Lyst til å forbedre dine ferdigheter inne matlaging?

Våre kokker, konditorer, hobbybakere, og matlagingsentusiaster er her for å hjelpe deg mot dine kulinariske drømmer og mål. Enten om du er helt nybegynner, leter etter oppskrifter eller har en solid base du ønsker å utvikle videre, kan du finne mange gode råd og tips her.

Superprof er plattformen som knytter sammen kokker, og matlagingslærere sammen med matlagingsentusiaster. Se deres profiler og finn din lærer som kan veilede deg videre mot dine mål, både i hjemmet og online.

den vietnamesiske retten bun cha ovenfra. en skål med paprika og gulrot står midt på brettet, rundt ligger grillet kjøtt og nudler

Finn nye middagsfavoritter blant asiatiske retter

Lær mer om asiatisk mat: retter, råvarer og teknikker Du har sikkert spist asiatisk mat på restaurant, men har du prøvd å lage det selv? Du kan selvsagt ta et matlagingskurs, men du kan også prøve deg frem på egenhånd. I denne artikkelen gir vi deg en introduksjon til asiatisk matlaging og en del asiatiske[…]

27 februar 20217 minutter lesemateriale

Illustrasjonsfoto

Matlaging på budsjett

Matoppskrifter for studenter «Å lage mat er like kreativt og fantasifullt som å tegne, drive med treskjæring eller komponere musikk» – Julia Child. Har du tenkt på at du kan åpne en kokebok og lage dine egne retter i stedet for å spise ferdigretter, hurtigsupper og rester? Mange mennesker liker å lage mat. Hvordan er[…]

15 september 20207 minutter lesemateriale

Mann og kvinne lager mat i kjøkken med turkise gryter

Studentmat

Sulten Student? Her Finner Du Gode Oppskrifter på Studentmat "For meg handler mat alltid om å lage mat og spise sammen med menneskene du er glad i." – David Chang Søtpotet, brokkoli, paprika, kikerter, geitost, kapers – når det gjelder oppskriftideer, mangler det ikke på tilgjengelige ingredienser. De fleste av oss kan likevel tjene på[…]

20 desember 20197 minutter lesemateriale

Mat har en stor rolle i vår hverdag og vår kultur. Ikke gjelder dette bare for store festmåltider, men også skole og arbeidsdagene er lagt opp rundt måltidene, med en lengre lunsjpause i løpet av dagen.

For mange, har de sin første matlagingsopplevelse i forbindelse med skolen. Her kan man lære mange nyttige råd og tips fra mat- og helselæreren. Likevel er det flere som ikke får tatt i bruk disse kunnskapene før de skal flytte hjemmefra, og står der med kjelen i hånda. Å starte rett på middagsrettene uten å ha særlig erfaring, eller å ha kunne praktisert og videreutviklet ferdighetene på forhånd, kan virke demotiverende. Kanskje holder man seg helst til grandiosa og andre frossenretter, og kanskje går det til og med så langt at man unngår man å invitere venner og familie hjem, for å slippe å lage mat for dem.

Fortvil ikke, en trenger ikke å være på mesterkokk-nivå for å kunne lage spennende og smakfulle retter. Man trenger derimot litt tålmodighet og konsentrasjon i starten.

Du kan enkelt finne mange middagsoppskrifter på nett. Det kan også lønne seg økonomisk å planlegge i forkant hva du skal lage til middag. Samt kan du ofte bruke restene til å lage nye retter igjen! Flott for magen, og flott for miljøet. Hvor nyttig er ikke det?

Kanskje ønsker du en liten veiledning i forkant, for å bygge opp litt selvtillit før du begir deg utpå dette nye feltet. Eller kanskje du er interessert i et gruppekurs sammen med venner? For å finne dyktige veileder i matlaging kan du finne lærere i alle de store studentbyene slik som; Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Trondheim.

Du finner også mange råd og tips i løpet av artiklene på bloggen. Ta deg inspirasjon, og kom i gang i dag.

Lykke til!