Vi antyder ikke at det ikke finnes noen bedre universiteter eller institutter i verden enn i engelsktalende land.

Men ifølge Migration Observatory ved Oxford universitet, 14 prosent av alle personer som flytter til Storbritannia, gjør det for å få utdanningsmuligheter.

Den viktigste grunnen til at folk flytter til Storbritannia er etter jobb eller at de har bedre muligheter på sin profesjonelle arena som de studerer.

Les om fordelene ved å lære seg business engelsk her.

Uten å tenke på hva motivasjonen til å lære engelsk er, skal vi se på noen grunner for hvorfor folk fra hele verden velger å fullføre sin universitetsutdannelse på skoler som underviser på engelsk.

skoleslutt
Mange studenter kommer til Storbritannia for høyere utdannelse. (Kilde: Unsplash)
De beste Engelsklærerne tilgjengelig
Mari
4,9
4,9 (22 Evaluering(er))
Mari
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Roman
5
5 (14 Evaluering(er))
Roman
440kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Daniel wilhelm
5
5 (6 Evaluering(er))
Daniel wilhelm
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Karen
5
5 (4 Evaluering(er))
Karen
380kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Deborah
5
5 (11 Evaluering(er))
Deborah
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Candice
5
5 (5 Evaluering(er))
Candice
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jeanette
5
5 (8 Evaluering(er))
Jeanette
560kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Mari
4,9
4,9 (22 Evaluering(er))
Mari
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Roman
5
5 (14 Evaluering(er))
Roman
440kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Daniel wilhelm
5
5 (6 Evaluering(er))
Daniel wilhelm
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Karen
5
5 (4 Evaluering(er))
Karen
380kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Deborah
5
5 (11 Evaluering(er))
Deborah
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Candice
5
5 (5 Evaluering(er))
Candice
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jeanette
5
5 (8 Evaluering(er))
Jeanette
560kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

ESOL-elevene kommer til Storbritannia for å lære engelsk

De fleste som kommer til Storbritannia er riktignok voksne som søker bedre arbeidsmuligheter, og som tar med seg barn som trenger utdannelse.

Statlige organisasjoner for innvandring krever ofte bevis for at vedkommende har språkkunnskaper innen engelsk, som en del av deres opptaksprosedyrer.

Det er ikke antydet om det også er nødvendig for små barn å demonstrere en hvilken som helst kjennskap til engelsk for å komme inn i landet.

En nylig undersøkelse viser at alle voksne som ønsker å bli værende i Storbritannia, må kunne uttrykke seg på engelsk, selv om de er gift med en britisk statsborger, og at vedkommende har en grunnleggende forståelse av språket.

Med tanke på dette, er det nødvendig for immigranter å ha mestret et visst nivå av engelsk før de får lov til å komme inn i landet - for utdannelse eller arbeid, virker det kontraintuitivt at noen skulle komme til Storbritannia for å lære engelsk.

Statistikken viser at nivået av engelskundervisning i utviklingsland sikter mot nødvendige kriterier for å bestå eksamener, herunder IELTS og TOEFL.

Vanlig engelsk blir stort sett oversett, og det er akkurat den delen av språket som innvandrerne trenger å lære, og det er det de studerer når de først slår seg ned.

Å lære engelsk som andrespråk

Uansett alder er det de samme grunnleggende reglene ved språklæring som gjelder:

 • Verb, verbets tider og bøying
 • Hvordan bruke adjektiver og adverb riktig
 • Korrekt staving
 • Grammatikkregler
 • Ordrekkefølge og setningsoppbygging
 • Bruk riktig tegnsetning
 • Snakke språket med riktig tonefall

Elever som kommer til Storbritannia, arbeider svært hardt for å mestre disse aspektene ved språket, så vel som moderne slang og idiomer med håp om immatrikulering ved noen av de britiske universitetene eller høyskolene.

Tallene lyver ikke! Ifølge the UK Council for International Student Affairs (det britiske statsråd for internasjonale studenter) er hele 20 prosent av elever som har meldt seg inn på institutter for høyere utdannelse, fra utenfor Storbritannia.

Lær mer hvilke fordeler du får av å lære engelsk!

kopp på bordet
Engelsk er veien til å oppnå mål! (Kilde: Unsplash)

Engelskundervisning baner veien

Hvis du er en av mange internasjonale studenter med øyne på britiske universiteter, er det å studere og fordype seg i engelsk den beste måten å nå ditt mål på.

Å lære engelsk som andrespråk i seg selv kan være vanskelig, men spesielt hvis det emnet du er engasjert i, krever et ytterligere, spesialisert ordforråd, for eksempel vitenskap eller teknologi.

For å oppnå en avsluttende eksamen i disse emnene fra et britisk universitet, må du mestre vokabularet som er knyttet til emnet, så vel som å oppnå forståelse og å kunne skrive om det på engelsk.

La oss si at sosiologi eller antropologi fascinerer deg: Det spesialiserte språkbruket knyttet til disse studiene, blir vanligvis ikke brukt i hverdagsengelsk. Her vil du også trenge et særskilt ordtilfang for å bli kvalifisert til å bli påmeldt.

Heldigvis kan du forbedre engelsken og utvide ordforrådet ditt på nettet, blant annet å fine spesielle ord for det emnet du er interessert i.

Les mer om studier i Storbrittania.

Ressurser til å lære engelsk på internettet

Selv om internettet er fult av materialer til å studere engelsk grammatikk og ordforråd, kan det være frustrerende å finne sider til å lære engelsk som spesialiserer seg innen bestemte emner, men det trenger ikke å være det.

De tilbyr kanskje ikke et spesialisert ordforråd for det emnet du har tenkt å drive med, men deres nettsted tilbyr grammatikk, ordforråd og podkaster som vil øke dine lytteferdigheter og generelt nivået ditt.

Khan Academy tilbyr gratis undervisning på nettet via YouTube, i emner som datavitenskap, fysikk, kjemi, helse og medisin og høyere matematikk.

Nettstedet deres har et bredt utvalg av engelsk grammatikk, fra forklaringer av ordklasser til hvordan en kan bruke dem til en riktig tegnsetting.

Det beste ved disse opplæringsvideoene - foruten at det koster ingenting - er at de utfordrer deg til å stille spørsmål etter hvert segment og ved slutten av leksjonen du gjennomgår.

Vær oppmerksom på at Khan Academy legger ut videoer som bruker amerikansk engelsk. Selv om ordene er mer eller mindre det samme, er tonen, aksenten og stilen i talen annerledes enn Oxford engelsk.

I noen tilfeller er stavemåten annerledes også: center (amerikansk) vs. centre (britisk).

Den beste måten å få nytte av begge sider på, er å veksle mellom å lytte til podkaster fra British Council og å se på opplæringsvideoer på amerikansk engelsk.

Finn engelskkurs Bergen på Superprof!

person ved pc
Det å finne nyttige nettsider er ikke vanskelig. (Kilde: Unsplash)

Andre ressurser på nettet?

Før vi utforsker dette spørsmålet, la oss ta en titt på den nyeste internett-statistikk, gitt av det fremste byrået som sporer bruk for hvert land som har internettilgang.

 • Asia som har et snev av over 55 prosent av verdens befolkning, er årsaken til det største antallet av internett-brukere.
 • Europa har den nest største gruppen av internett-brukere over verden, da den er på tredje plass på listen over antallet av befolkningen.
 • Afrika som har det nest største befolkningstallet etter Asia, representerer bare under ti prosent av den globale internett-bruken.
 • Nord-Amerika, det kontinentet der engelsk snakkes mest, står bak bare 8,6% av bruken av internettet.

Nord-Amerika skryter av den største prosentandelen av antall mennesker som har tilgang til Internett.

Det er derfor logisk å komme fram til en konklusjon at det største antallet nettsteder som finnes, bruker det engelske språket.

Selv Kinas Alibaba, landets gigantmarked, har en engelsk versjon av nettstedet sitt for å tiltrekke seg en større andel av det globale verdensmarkedet.

Det betyr ikke at andre land ikke har nettsteder på sitt eget språk, men hvis vi søker hva de mest brukte nettstedene i Tyskland er, kan for eksempel de øverste fire adressene angi engelskspråklige nettsteder som: Google, Amazon, eBay og Wikipedia. YouTube forblir på morsmålet.

På Superprof, kan du også finne engelskkurs.

Kultur, historie og statistikk

Hvis du har et ønske om å lære så mye du klarer om hvert eneste land i verden - så vel som å øve på dine leseferdigheter i engelsk - finnes det mange nettsider du kan vende deg til, en av dem er Wikipedia.

Et annet slikt sted er Expatica som er rettet mot folk som ønsker å lære om forskjellige land før de flytter dit. Selv om deres utvalg av profiler er begrenset til Vest-Europa, kan en lære viktige opplysninger om det å leve og arbeide i et av landene som er listet opp på nettsiden.

Det eneste språket som nettstedet bruker, er engelsk.

Hvis du ønsker å fordype deg i alle land, kan du vende deg til USAs CIA-nettstedet. De har en faktabok med en side for hver nasjon som omfatter transnasjonale problemer og forhold med andre land.

Finn de beste nettkursene i engelsk her.

Matlaging og mat

Er du interessert i å utforske kokekunst?

Du kan forbedre ordforrådet ditt mens du lærer nye ord knyttet til mat og matlaging. Du finner mange nettsteder på engelsk som gir oppskrifter på retter fra omtrent alle land!

Du må bare lete etter retten du ønsker å forberede. Når du finner den, kan du reise til butikken og kjøpe ingrediensene og kalle deg en kokk.

Pass på å øve på engelsken gjennom en samtale med slakteren mens han skjærer opp og veier det utvalgte kjøttet ditt.

Filmer, musikk og underholdning

Å se på filmer og lytte til musikk på engelsk er en flott måte å lære mye på, og det finnes mange populære nettsteder som har mange ressurser tilpasset til dine behov!

Å chatte og lære språket kan også være morsomt på nettet! Slike nettsteder som Lang-8 gjør det mulig for deg å forbedre dine engelskferdigheter mens du hjelper innfødte engelsktalende lære morsmålet ditt.

Dette nettstedet har ikke en valgmulighet for en livenettprat, men du kan få venner med andre som lærer seg språk og oppfordre dem til å snakke med deg på Skype.

Spill på nettet

Ingenting slår ordspill for å forbedre ordforrådet og stavemåten for ESL-elever.

ESOL-lærere har ofte slike aktiviteter i klassen og anbefaler oppfølgingsøvelser hjemme. Hvis dette interesserer deg, kan du ganske enkelt søke etter spill du kan spille for deg selv eller ved å utfordre andre spillere.

Et nettbasert spill som vil gi deg en lang rekke med situasjoner å øve på engelsk er Second Life. Dette er et nettsted hvor du får skape en rollefigur som deltar i et virtuelt samfunn.

En viktig side ved dette rollespillet er å sosialisere med andre personer hvor engelsk er det dominerende språket.

Engelsk er din nøkkel til høyere utdannelse, informasjon og nettbasert underholdning.

Finn ut hvordan du kan gjøre engelsk lettere med en av våre privatlærere!

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Martyna

Jeg er en oversettingsstudent som elsker å lære seg nye språk og reise. I tillegg er jeg glad i å lære nye ting og finne ut mer om forskjellige kulturer.