Når du lærer å spille piano har du kanskje et behov for å bruke mange bøker, spesielt de som viser deg det grunnleggende som trengs for å gjøre en fremgang.

Vi skal ta en titt på utvalget av bøker som er tilgjengelige på markedet. I tillegg vil vi skille mellom bøker som hjelper å lære å spille piano med en lærer, og de som hjelper deg å lære på egen hånd. Innholdet og læringsmetodene for pianoet varierer fra en bok til en annen.

Bøker er den beste formen av støtte for pianotimer.

Jo mer praktiske, jo mer velformet. Du kan begynne å spille piano med nettbasert undervisning, som har vist seg å være effektiv. Allikevel å starte ved hjelp av bøker minner mer om den klassiske metoden, og også den mest gjennomførbare.

Det er massevis av bøker for nybegynnere. Det finnes mange velkjente og anerkjente bøker, store klassikere, og de som er mindre kjent og med et mindre omdømme, men likevel like effektive.

De beste Pianolærerne tilgjengelig
Patricia
5
5 (12 Evaluering(er))
Patricia
490kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Kristian
329kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Haike
5
5 (5 Evaluering(er))
Haike
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Ana
5
5 (5 Evaluering(er))
Ana
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sabina
5
5 (4 Evaluering(er))
Sabina
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marianna
5
5 (6 Evaluering(er))
Marianna
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Vadim
5
5 (7 Evaluering(er))
Vadim
550kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Cecilia
5
5 (6 Evaluering(er))
Cecilia
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Patricia
5
5 (12 Evaluering(er))
Patricia
490kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Kristian
329kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Haike
5
5 (5 Evaluering(er))
Haike
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Ana
5
5 (5 Evaluering(er))
Ana
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sabina
5
5 (4 Evaluering(er))
Sabina
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marianna
5
5 (6 Evaluering(er))
Marianna
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Vadim
5
5 (7 Evaluering(er))
Vadim
550kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Cecilia
5
5 (6 Evaluering(er))
Cecilia
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Hvor kan du finne de beste bøkene for nybegynnere?

Det finnes mange steder hvor du kan få tak i bøker om å lære piano. I prinsippet er det to typer pianister som bruker disse bøkene. Det er de som vil lære å spille piano på egen hånd, og de som har valgt å utvikle seg ved hjelp av en lærer. I hver av retningene, vil bøkene være annerledes.

Jeg bruker ordet bok for å omtale disse, fordi de finnes selvfølgelig i bokhandler. De kan også kjøpes i detalj på internett, for eksempel ARK eller Norli.

 • Det er anbefalt å kjøpe pianobøker fra spesialiserte selgere, fordi det er visse fordeler som kommer med denne typen av direkte salg.
 • Et lidenskapelig forhold med andre lidenskapelige musikere. Et forhold som tilbyr anekdoter fra musikere, og som i et vennlig øyeblikk kan få en elev til å holde ut gjennom vanskelige utfordringer.
 • Evnen til å benytte seg av salgsmannens råd og fra andre musikere. Dette rådet er uvurderlig når du begynner.

Sjekk ut pianokurs i Trondheim.

noter
Å spille et instrument byr på mange personlige fordeler. (Kilde: Unsplash)

Nå for tiden er det mange forskjellige måter å få tak i pianobøker for nybegynnere. Det betyr at alle vil bestemme for seg selv hva den beste måten å lære på er. Enten det er et enkelt kjøp eller et kjøp fulgt av råd og anbefalinger fra musikkspesialister.

Det er ingen rett eller gal måte å gjøre det på. Det handler om preferanser og fritid.

Finn ut hvordan du kan optimalisere pianoundervisningen din på.

Hvordan velger du den rette pianoboken?

Det er svært viktig å velge en bok med innholdet som vil hjelpe deg til å gjøre fremgang med hvert skritt du tar.

Hvis du øver på den vanlige måten vil en bok hjelpe deg i minimum de første tre til fire månedene av læringen din.

Valget ditt har størst betydning. Det anbefales at du rådspør mange personer som kan være gode kilder, før du bestemmer deg, og prøver å finne boken med den beste kombinasjonen av kvalitet og verdi.

Deretter utnytt de forskjellige rådene gitt fra musikere. De som allerede har hatt erfaring med disse bøkene er de mest pålitelige og beste til å anbefale bøker til nybegynnere.

Å kjøpe din første pianobok er som en liten overgangsritual som ønsker eleven velkommen til den enorme og fantastiske familien av pianister.

Finn pianoundervisning i Norge.

Hvorfor bør du begynne pianolæringen med bøker?

Ette å ha vært i bruk i mer en 2000 år har papir påvist sin verdi når det gjelder utdanning. Det er fremdeles en effektiv og varig form for informasjonsoverføring, enten det er for musikkurs, språkkurs, eller sangtimer.

Ifølge en nylig undersøkelse, 66% av elever som bruker lærebøker er selvstendige, og 70% får bedre resultater enn studenter som ikke lærer ved bruk av skrevne materialer.

Noter, pen og briller
Mozart, Beethoven, Chopin: Lær deg å spille som de store komponistene! (Kilde: Unsplash)

Mer enn å være brukervennlig (de kan deles med flere elever) hjelper undervisningsmaterialet deg med å utvikle din hukommelse, kognitive prosesser, vokabularet, og muntlig kommunikasjon.

For lærere på en musikkskole eller konservatorium er bøker og håndbøker den bestem metoden for å lære elever å fortsette sin opplæring på egen hånd!

Vanligvis inneholder en pianohåndbok mange kapitler og, til og med, en lærerik CD til å hjelpe deg å lære å spille piano gjennom en utprøvd metode.

En ambisiøs pianist burde være i stand til å lære sanger som:

 • Symfoni nr. 5 — Ludwig Van Beethoven
 • Piano Sonata nr. 14 (Måneskinnssona) — Ludwig Van Beethoven
 • Bagatelle nr. 25 (Til Elise) — Ludwig Van Beethoven
 • De fire årstidene — Antonio Vivaldi
 • Piano Sonata nr.2 — Frédéric Chopin
 • Air (på G-streng) — Johann Sebastian Bach
 • Tryllefløyten — Wolfgang Amadeus Mozart
 • Boléro — Maurice Ravel
 • Svanesjøen — Pjotr Illitsj Tsjajkovskij
 • Valkyrien — Richard Wagner

Ikke nok med det, opplæringsbøkene for piano gjør det mulig å overføre denne musikalske kunnskapen over flere generasjoner. Noen pianister arver musikkbøker fra sine forfedre og da er det deres sin tur til å lære sonater, improvisasjon eller musikkteori uten en pianolærer.

Viste du at 8 av 10 nordmenn streamer musikk?

Selv om musikk nå er svært tilgjengelig digitalt, er det noe spesielt med å kunne spille egen musikk...

Hva bør du se etter før du velger?

Alle musikkbøkene har sine egne særtrekk. Det endelige målet med disse bøkene er ofte det samme, men fremgangsmåten å komme seg ditt vil sjeldent være lik.

Derfor er det viktig å bruke tid på avgjørelsen din. Innholdet i øvelsene er også en viktig faktor som må tas i betraktning. Rekkefølgen og formatet på leksjonene er like viktig. Progresjonen må være lineær og logisk. Hvis rekkefølgen er uordentlig eller uten noen bestemt grunn vil det være vanskelig å holde fokus.

Det er også viktig at det er samme logikk i øvelsene som må henvise til leksjonene, og må utfordre elevene i form av forskjellige teknikker, slik at det skjer en fremgang.

De beste bøkene for å lære piano på egen hånd

Hvis du ønsker å lære å spille piano på egen hånd er det klart at bøker er en viktig faktor som vil avgjøre utviklingen din. Her er noen bøker som har vist seg til å være effektive:

 • ''How to Play Piano: Everything You Need to Know to Play the Piano’’ av Roger Evans. Denne boken, som er kort og konsis, fokuserer på tekniske detaljer som blir forklart svært tydelig. Språket er enkelt, og de enkle øvelsene er også svært målrettet. En veldig god håndbok til å starte å spille på egen hånd.
 • ‘’Piano Adventures Lessons Book, Primer Level’’ av Nancy og Randall Faber. Dette ekteparet med sitt eget pianoinstitutt har produsert en serie av bøker med fire forskjellige nivåer, som er begynner, teknikk, leksjon og teori, og er laget ganske enkelt og utrolig logisk. Hver del bygger på den forrige, og du føler virkelig at du gjør en fremgang. Den inneholder små utfordringer og øvelser, så vel som sanger å lære hvor du innarbeider det du har nettopp lært. Mange studenter går tilbake til noen av disse sangene for å gjennomgå spesielle aspekter om og om igjen, som er et godt tegn.
 • ‘’Learn to Play Piano in Six Weeks or Less’’ av Dan Delaney. Denne boken anbefales mer for dem som har en grunnleggende forståelse av musikkteori og som vet hvordan man leser noter, fordi den fordyper seg i leksjoner uten å forklare grunnprinsippene i detalj. Likevel er disse leksjonene veldig gode og svært nyttige.

Hva synes du om disse beste tipsene for pianonybegynnere?

Teoribøker for nybegynnere

Hvis du vil bli en filmkomponist, spille i et band eller, rett og slett, forstå pianoet, er det avgjørende at du lærer musikkteori.

Men kan du lære å spille piano uten å fullføre et kurs om musikkteori?

Du kan lære deg å lese et partitur ved hjelp av en pianohåndbok!

Håndbøker
Forstår du ikke noteark? Ikke få panikk: Håndbøker kan hjelpe deg! (Kilde: Unsplash)

For å bli en virtuos og kjenne til alle notene, må en elev arbeide med sitt gehør. I løpet av opplæringen vil du kjenne igjen en note eller, til og med, spille et musikkstykke uten å trenge et partitur.

Viste du det?

Ifølge en undersøkelse på et konservatorium i Rochester, New York fra 2009, 60% av kinesiske studenter som begynte sin musikalske utdannelse før fireårsalderen, utviklet et perfekt gehør, i motsetning til 14% amerikanske studenter.

Å utvikle et perfekt gehør, evnen til å gjenkjenne noter uten en hørselshenvisning, avhenger av alderen, men også av forfedrene.

Ikke mist motet: Det er ikke nødvendig å ha et godt gehør til å lære rytmen på pianoet eller lære å spille en melodi.

Her er noen nyttige bøker for å kunne lese klassiske noteark for pianoet uten å ta undervisning:

 • ''The Musicians Guide to Theory and Analysis'' av Jane Piper Clendinning og Elizabeth West Marvin.
 • ''Hal Leonard Pocket Music Theory: A Comprehensive and Convenient Source for All Musicians'' av Carl Schroeder og Keith Wyatt.
 • ''Learn to Read Music'' av Howard Shanet.
 • ''How to Read Music: Fundamentals of Music Notation Made Easy'' av Roger Evans.
 • ''How to Read Music: Beginner Fundamentals of Music and How to Read Musical Notation'' av Erich Andreas.
 • ''Alfred's Essentials of Music Theory: A Complete Self-Study Course for All Musicians'' av Andrew Surmani, Karen Farnum Surmani og Morton Manus.

På en morsom måte kan en nybegynnerpianist snakke om det grunnleggende ved å lære å spille piano og oppdage mange musikkstiler som klassisk musikk, jazz, blues, osv. Trinn for trinn vil eleven tolke noter og være i stand til å lese de helt naturlig.

Finn pianoundervisning i Oslo.

De beste Pianolærerne tilgjengelig
Patricia
5
5 (12 Evaluering(er))
Patricia
490kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Kristian
329kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Haike
5
5 (5 Evaluering(er))
Haike
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Ana
5
5 (5 Evaluering(er))
Ana
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sabina
5
5 (4 Evaluering(er))
Sabina
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marianna
5
5 (6 Evaluering(er))
Marianna
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Vadim
5
5 (7 Evaluering(er))
Vadim
550kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Cecilia
5
5 (6 Evaluering(er))
Cecilia
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Patricia
5
5 (12 Evaluering(er))
Patricia
490kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Kristian
329kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Haike
5
5 (5 Evaluering(er))
Haike
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Ana
5
5 (5 Evaluering(er))
Ana
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sabina
5
5 (4 Evaluering(er))
Sabina
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marianna
5
5 (6 Evaluering(er))
Marianna
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Vadim
5
5 (7 Evaluering(er))
Vadim
550kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Cecilia
5
5 (6 Evaluering(er))
Cecilia
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Pianobøker om å spille klassisk musikk for nybegynnere

Det er mulig å få en utdannelse innenfor klassisk musikk uten å måtte oppta et tradisjonelt pianokurs!

Når det gjelder pianotimer for nybegynnere uten en lærer, har elevene valget mellom å spille med høyre hånd, spille med venstre, eller spille med begge i henhold til personlig fremgang. I begynnelsen er det ikke strengt nødvendig å vite hvordan man spiller med begge hender. Elevene kan øve på noter med en hånd om gangen, og deretter gå videre til det neste nivået når det ene er fullført.

Pianist
Hvorfor ikke ta sjansen på en pianobar? (Kilde: Unsplash)

Det finnes flere notebøker som omfatter alle typer av noteark, ofte inkluderer de også CD-er. CD-en lar deg akkompagnere, eller ikke, av andre instrumenter, som har som et mål å spille i rytmen og med mer klangfylde.

Hvis du vil spille Preludium av Bach, eller de beste stykkene av Schumann eller Schubert, dette er et veldig nyttig hjelpemiddel.

Her er noen foreslåtte bøker med noen klassiske stykker:

 • ''42 Famous Classics for Easy Piano'' by Allan Small.
 • ''A First Book of Classical Music: 29 Themes by Beethoven, Mozart, Chopin and Other Great Composers in Easy Piano Arrangements'' av Bergerac.
 • ''Big Book of Beginner's Piano Classics: 83 Favorite Pieces in Easy Piano Arrangements'' by Bergerac and David Dutkanicz.
 • The Library of Piano Classics.
 • ''Piano Solos for All Occasions: The Complete Resource for Every Pianist!'' av Hal Leonard Publishing.
 • ''10 for 10 Sheet Music Classical Piano Favorites: Piano Solos'' av Alfred Music Publishing.
 • ''Music by the Masters: Bach, Beethoven, Chopin, Grieg, Handel, Haydn, Schubert, and More'' av Russell E. Lanning.

Det er like mulig å lære å spille piano på nettet, dersom visse nettstedet gir tilgang til gratis noter for nybegynnere. Dataprogrammer for å lære å spille piano gir tilgang til digitale pianoer, som er nyttige for dem som ønsker å lære å spille en synthesizer.

Enten det er pianokurs online eller skriftlige pianotimer, kan du nå spille pianostykker uten hjelp av en lærer!

Delta i diskusjonen: Er det mer utfordrende å lære piano som voksen?

Å spille moderne musikk for nybegynnere

Er ikke klassisk musikk din greie?

Hvorfor ikke prøve noe annerledes på piano og starte med moderne sanger?

Det er ikke nødvendig å holde seg fast til en musikkstil. Noen pop, rock, rap og til og med metal-sanger tilpasser seg pianoet svært godt, noe som gir deg anledning til å tolke en populær sang på din egen måte.

John Lennon minnesmerke
''Imagine'' av John Lennon er en samtidsklassiker til å lære å spille på piano! (Kilde: Unsplash)

Her er noen samtidssanger som er perfekte for nybegynnere:

 • "Candle in the Wind" av Elton John.
 • "Imagine" av John Lennon.
 • "Make You Feel My Love" av Adele.
 • "Sound of Silence" av Simon og Garfunkel.
 • "Hallelujah" av Jeff Buckley.
 • "Let It Be" av The Beatles.
 • "Fallin'" av Alicia Keys.

For å bli komfortabel med rytmen, anbefales det at man tar sangtimer for å forstå hvordan man spiller begge instrumentene samtidig. Ved å lære å spille piano og synge kan elevene strebe etter en musikkarriere, spesielt ved å melde seg på prestisjefylte musikkskoler eller ved å gå på opptaksprøver.

Her er noen boktips som kan hjelpe deg med å lære hvordan du kan spille moderne pianostykker:

 • ''The Giant Pop & Rock Piano Sheet Music Collection'' av Alfred Music Publishing.
 • ''Rolling Stone Easy Piano Sheet Music Classics, Vol. 1: 39 Selections from the 500 Greatest Songs of All Time'' av Dan Coates (Rolling Stone).
 • ''The Beatles Best: Easy Piano'' av The Beatles og Dan Fox.
 • ''The Big Book of Oldies: 73 Classic Hits from the '50s and '60s'' av Hal Leonard Publishing.
 • ''Today's Greatest Pop & Rock Hits: The Biggest Hits! The Greatest Artists!'' av Dan Coates.
 • ''Top 50 Classic Rock Hits: Easy Piano'' av Dan Coates.
 • ''Billboard Sheet Music Hits 2000-2010'' av Alfred Music Publishing (Billboard).

For popkultur-fanatikere er det også mange arbeidsbøker med øvelser (et komplett musikkalbum med sanger fra Harry Potter av John Williams, ''the Legend of Zelda serien for piano'' av Koji Kondo, eller ''Hamilton for Easy Piano'' av Lin-Manuel Miranda), for å hjelpe deg å spille stykker fra filmer, musikaler og til og med video spill.

Det som er morsomt og populært er at disse klassiske bitene kan lett spilles blant venner eller til og med på offentlige steder. Noen musikere bestemmer seg for å laste opp sine musikkarrangementer på YouTube i håp om å bli oppdaget av et plateselskap.

Hvorfor ikke utfordre deg selv til å lage din egen personlige versjon av en samtidssang?

Finn ut hvordan du kan improvisere når du spiller piano!

For barn som skal starte å spille piano

Enten du er en begynner når du er sju eller 70 år, er motivasjon nøkkelen til suksess!

Det er ingen alder vi råder deg til å begynne å spille piano på. Likevel begynte de største komponistene i verden, vanligvis sin utdannelse i barndommen før de var fem eller seks år.

Et barn spiller piano
Med en positiv innstilling vil ikke barnet ditt se på å lære piano som en oppgave! (Kilde: Unsplash)

Hvis du vil at barnet ditt skal lære å spille piano er lærerike arbeidsbøker ideelle. På denne måten vil ikke barnet ha inntrykk av at det er en leksjon, fordi det vil ikke være en vanlig læretime og en lærer vil ikke være til stedet. Selvstyrte pianotimer vil alltid være en musikalsk øyeåpner opplevelse forutsatt at foreldrene ikke setter altfor ambisiøse mål.

Elevene utvikler seg i sitt eget tempo, og kan gjøre framskritt og perfeksjonere sin måte å spille på til de blir en virtuos på piano innen de blir voksne.

Våre rekommanderte arbeidsbøker for barn:

 • ''Teaching Little Fingers to Play: A Book for the Earliest Beginner'' av John Thompson.
 • ''John Thompson's Easiest Piano Course, Part 1'' av John Thompson.
 • ''My First Piano, Learn to Play'' av Ben Parker.
 • ''Alfred's Basic Piano Library Lesson Book'' av Willard Palmer, Morton Manus, og Vick Lethco.
 • ''Piano for the Young Beginner'' av James Bastien og Jane Smisor Bastien.

Å utvikle musikalske følelser på en tidlig alder åpner en rekke muligheter for undervisning: Barnet kan lære andre strenginstrumenter senere og bli en fantastisk artist.

Når hver sang blir omhyggelig utarbeidet burde du belønne barnet ditt. Å lage et produktivt læringsmiljø vil hjelpe barnet med å kjenne en følelse av fullførelse. Med tålmodighet og besluttsomhet kan du spille piano med en ekte lidenskap!

Hva er de beste bøkene å bruke som en lærer?

Når du har anledningen til å la en lærer komme til deg for regelmessige pianotimer for en nybegynner, har bøker en støtterolle. De er der hver dag, når læreren ikke er til stede, men du ønsker hjelp til å nå dine mål.

Det finnes flere gode bøker for nybegynnerpianister, og her er noen eksempler:

''Adult All-In-One Course: Lesson-Theory-Technique’’ av Willard Palmer, Morton Manus og Amanda Vick Lethco. Disse bøkene anbefales, fordi de er en veldig vellykket og effektiv serie, og er faktisk desginet for å bli brukt sammen med privateleksjoner, så det er en sjanse for at du kommer borti dem hvis du har en privatlærer. De gjennomgår mange aspekter ved å spille piano samtidig som de bygger et solid grunnlag mens du utvikler deg.

‘’Hanon: The virtuoso Pianist in Sixty Exercises’’ av C.L. Hanon. Denne klassiske boken, som ble skrevet for 100 år siden, forblir i popularitet på grunn av sin veldokumenterte teknikken, uansett hvem læreren din er, eller hvilken fremgangsmåte du tar. De enkelte leksjonene veileder deg gjennom stykker og nye utfordringer som du møter underveis.

Det eneste rådet du følge er at du bør få ditt eget råd av lærere om forskjellige bøker som kan hjelpe deg når du lærer å spille piano. Ved å søke på "Pianokurs i Moss", så kan du finne pianolærere som kan gi råd og veiledning.

Kan du lære å spille piano bare med bøker?

Å lære å spille piano ved å bruke bøker er som et nødvendig overgangsritual du må gå gjennom før du har tilgang til de forskjellige partiturer av notene som er i samsvar med din stil og preferanser.

Dette er obligatorisk på dette stadiet av utdanningen din. Det er enda mer viktig hvis du lærer på egen hånd uten å ta pianotimer.

Du kan se at det finnes andre måter enn bøker å lære å spille (for eksempel nettbasert veiledning), men svært få av disse er like grundige og effektive som de bøkene vi allerede har anbefalt.

Men å si at bøker er det eneste som trengs for å lære? Jeg tror ikke det. Jevnhet, regelmessig øving, og ytterligere øvelser som vanligvis ikke er i bøker, vil gi deg en ekstra verdi. En verdi som er lagt til de grunnleggende teknikkene som finnes i bøkene.

Hvis det ikke er gjort klart ennå, råder vi deg til å kjøpe noen bøker før du kjøper ditt første piano. Å lære å spille piano trenger å bli fullført trinnvis.

Hva tilbyr de beste bøkene for ambisiøse pianister?

En forståelse av teori og beviste teknikker. De beste bøkene gir elevene et strukturert og klart syn på det grunnleggende. De lar deg gå trinn for trinn, nivå for nivå. Strukturen er det elevene trenger, spesielt når de begynner sin pianoopplæring.

I forbindelse med opplæring gitt av en lærer eller på egen hånd, er bøkene en beste venn til en nybegynner pianist.

I tillegg er de ofte gjenbrukbare. Når en tidligere elev bestemmer seg for å ta et sprang mot å undervise andre, kan bøkene bli gitt videre. De er tidløse.

Du lurer kanskje på hvilke forfattere som har gjort størst inntrykk på historien om å undervise i piano. De som er referert ovenfor er blant dem, fordi de fortsatt har innflytelse i dag. De lar deg lære å spille piano effektivt og raskt, fordi de fokuserer på det viktigste. Her kan en pianolærer hjelpe, og ved å søke på "pianotimer Fredrikstad" kan du finne lærere som er lokalisert i Fredrikstad og omegn.

Du lurer kanskje også på om ny teknologi har blitt nødvendig til måten pianoundervisning ser ut disse dager.

Pianolærer
Lærerike bøker er den perfekte formen for støtte for lærere og elever. (Kilde: Unsplash)

Hvordan bruker du all støtten og alle produkter som er tilgjengelige? Dette spørsmålet krever ytterligere ettertanke.

Ikke tap synet av at det å spille piano er en hobby, og ikke burde føles som en oppgave.

Gleden ved å lære å spille og spille skal alltid være det viktigste målet for pianotimene dine, uansett hvordan de er gjennomført.

Finn ut hvordan du kan stemme et piano…

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (2 vurdering(er))
Loading...

Martyna

Jeg er en oversettingsstudent som elsker å lære seg nye språk og reise. I tillegg er jeg glad i å lære nye ting og finne ut mer om forskjellige kulturer.