I tillegg til gitar, er piano et av verdens mest gjenkjennelige instrumenter. Det er så mange som ønsker å lære å spille piano, men det kan kreve mye tid.

Det er en krevende aktivitet. Dessverre, fins det ingen magisk mate å lære piano ved å knipse med fingrene. Du må øve når du kan, sette av tid og anstrenge deg.

Hvordan kan du lære piano på den riktige måten?

I løpet av denne artikkelen vil du finne viktig informasjon om å lære å spille piano (velge din stil, den rette læreren, det grunnleggende, finn pianotimer, osv.). Når du begynner å lære piano, vil du raskt møte en rekke utfordringer, som for eksempel å spille med begge hender.

Du vil se at det ikke er like lett som det ser ut som, og du vil bruke mesteparten av tiden på å overvinne denne utfordringen.

De beste Pianolærerne tilgjengelig
Patricia
5
5 (13 Evaluering(er))
Patricia
490kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Haike
5
5 (7 Evaluering(er))
Haike
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sabina
5
5 (4 Evaluering(er))
Sabina
600kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Vadim
5
5 (7 Evaluering(er))
Vadim
550kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Ana
5
5 (5 Evaluering(er))
Ana
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marianna
5
5 (6 Evaluering(er))
Marianna
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Cecilia
5
5 (6 Evaluering(er))
Cecilia
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Patricia
5
5 (13 Evaluering(er))
Patricia
490kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Haike
5
5 (7 Evaluering(er))
Haike
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sabina
5
5 (4 Evaluering(er))
Sabina
600kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Vadim
5
5 (7 Evaluering(er))
Vadim
550kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Ana
5
5 (5 Evaluering(er))
Ana
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marianna
5
5 (6 Evaluering(er))
Marianna
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Cecilia
5
5 (6 Evaluering(er))
Cecilia
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Spille med begge hender samtidig

Stort sett, når man spiller piano pleier høyre hånden å spille melodien, mens venstre hånden spiller i harmoni med melodien. Enkelt sagt: høyre hånd spiller melodien, venstre hånd spiller akkordene.

Men det er ikke alltid så enkelt. For eksempel, kontrapunktisk musikk følger ikke dette mønsteret.

Hvis du er høyrehendt, vil du sikkert også legge merke til at det er mye enklere å spille med høyre hånden enn venstre hånden. Venstre hånden din er ganske ubrukelig og svak. Helt fra starten, vil du pleie å bruke bare høyre hånden.

Det er ikke en feil å starte på denne måten. Melodien er vanligvis det første du lærer. Likevel, for å virkelig spille et stykke må du trene opp venstre hånden din.

Alle som startet med å lære seg selv noen ting på egen hånd, har også begynt på den måten. Når du får tak i melodien, er det på tide å jobbe med akkordene. Det er ingen riktig måte å gjøre det på. Tross alt, alle lærer på litt forskjellige måter. Til slutt vil du uansett måtte bruke begge hender.

Før du blir i stand til å spille med begge hender, må du klare å bruke begge hender. Hvordan kan du spille piano med venstre hånden din? Eller heller, hvordan skal du lære deg å spille med venstre hånden din?

For å overvinne denne første utfordringen, må du begynne å spille med bare venstre hånden din, for eksempel ved å øve på skalaer. Du må gjøre dette så snart du begynner å lære å spille piano! Ikke vent to måneder før du begynner å bruke venstre hånden din. Ikke kast bort tiden!

Når du begynner å føle deg mer komfortabel med din venstre hånd, kan du gå videre til å spille med begge. Løsningen her er å mestre begge hender hver for seg og deretter ta begge i bruk samtidig. Her kan pianotimer med en pianolærer være nyttig, og ved å søke "pianotimer Fredrikstad" kan du finne lærere i nærheten av deg.

Person spiller piano
Å lære å spille med begge hender samtidig kan være et mareritt! (Kilde: Visualhunt)

I starten, øv bare med å spille de samme notene med en hånd om gangen. Etterpå gjør det igjen, men med begge hender. Deretter, lær deg å spille et veldig enkelt stykke hvor hver hånd har hver sin del. Lær alltid hver del hver for seg. Dette er den første regelen: aldri start med å prøve å bruke begge hender samtidig.

Dekonstruer stykket og tenk på lyden. Etter hvert, vil hjernen gjøre dette automatisk. Tro meg, du trenger ikke å skynde deg!

Du vil oppdage at det blir lettere og lettere å spille forskjellige deler med begge hender. Dette kan ta litt tid, men eventuelt vil hendene dine huske deres individuelle deler. På dette tidspunktet, vil du være i stand til å spille stykker med begge hender.

Ikke glem å velge enkle sanger i begynnelsen. Sørg for at de egner seg for nybegynnere. Du trenger minst et år før du begynner å bli komfortabel med å spille med begge hender samtidig.

Ikke mist motivasjonen i begynnelsen. Du vil blir ikke den neste Mozart over natten.

Oppdag våre beste tips for å lære hvordan spille pianoet!

Forståelse av teorien

Det andre utfordringen du vil møte er musikkteori.

Å lære å spille piano krever en god forståelse av musikkteori. Dette er vanligvis ikke det morsomste ved å lære å spille et instrument, men det er utrolig nyttig om du spiller et keyboard, elektrisk eller opprestående piano, eller flygel.

Du kan lære å spille piano uten å kunne noe teori. Likevel, vil du raskt oppdage at dine evner er begrenset, særlig når det gjelder å spille klassiske stykker eller lage dine egne.

Heldigvis er det massevis av bøker som handler om dette emnet. Det er mange pianoveiledninger på YouTube som hjelper med å komme i gang. Likevel, kan de ikke hjelpe deg videre uten noe forståelse av musikkteori.

Musikkteori kan være vanskelig når du først begynner, men det vil hjelpe deg å lære stykker mye raskere i fremtiden. Det er to ting du bør vite om musikk: noter og rytme, og du må lære dem begge. Du har sannsynligvis kjennskap til noter på en eller annet måte. Det er sju av dem, fra A til G, og du må kunne lese dem fra en noteplan. Kanskje du til og med husker noen av disse fra skolen.

Det er vanligvis ganske enkelt å kunne lese disse notene. Du kommer til å innse at du trenger bare noen få minutter (eller timer) for å lære disse. Det beste er hvis du lærer å gjenkjenne de så snart du ser dem. Hvis du har noen noter foran deg bør du kunne nevne alle med en gang du ser de.

Ved å lære om musikkteori på en musikkskole eller ved hjelp av en privatlærer, vil fremgangen din øke mye raskere. Forståelsen av musikkteori er den raskeste veien til å mestre et instrument på. Du bør imidlertid også ha kjennskap til musikkterminologien.

Ikke glem at piano er et instrument som bruker både f-nøkkel og g-nøkkel. Det betyr at du må være kjent med begge deler. Notene på den ene nøkkelen er forskjellige fra notene på den andre. Dette betyr at en ‘’C’’ på f-nøkkelen vil ikke være på den samme posisjonen som ‘’C’’ på g-nøkkel.

Lær å spille piano raskere med disse toppbøkene!

Rytmen

Så snart du forstår notene, må du gå videre til å lære rytmen. Tross alt, er musikk stort sett noter i en bestemt rytme. Du kan ikke skille disse fra hverandre.

Metronom og noter
Det er ikke noe poeng i å lære piano uten rytmen. (Kilde: Pixabay)

Rytme er også en veldig viktig del av musikkteorien. Du må klare å lese notene og vite hvor lenge de skal spilles (du kan bruke en metronom som hjelp). Dette betyr at du må vite hvilken verdi enhver note har, enten det er en hel, halv, kvart, åttende, osv..

Vi anbefaler å jobbe med noteverdi uten å tenke på hvilken note den representerer. Du må ha en forståelse for de forskjellige verdiene før du kan gå videre. Man kan ikke bare lære seg verdier, man må lære hvordan de omgås hverandre. Du må vite at en hel note varer like lenge som fire kvarttoner. Dette er viktig når du øver.

Du bør også sørge for at du kjenner til takter. Et musikkstykke er delt inn i enheter, som er kjent som takter. Vanligvis, er en takt fire fjerdedeler, men det er ikke alltid tilfellet. Dette virker kanskje helt fremmed for deg i øyeblikket, men når du først har begynt vil taktangivelse bli helt naturlig.

Taktangivelse vil fortelle deg nøyaktig hvordan du skal lese hver takt. Når du har mestret dette, kan du til og med leke litt med det. Dette er nyttig for improvisasjon.

Ønsker du å lære piano på Sørlandet? Se etter pianotimer Kristiansand.

Lese og spille samtidig

Etter du har mestret musikkteorien og kan lese musikk, er det en ting til du må gjøre. Du må spille musikken. Dette er noe som er veldig vanskelig i begynnelsen, fordi du må gjøre mye ting samtidig.

Du må øve mye for å kunne lese og spille samtidig. Dette vil kreve mye øvelser og trening. Det er vanskeligere enn det ser ut til.

Person som spiller piano og noter
I starten kan det være vanskelig å koordinere hendene. (Kilde: Unsplash)

Her er et råd: Les notene og ikke rør pianoet. Øv sakte med hver hånd hver for seg. Hendene og hjernen din må venne seg til å gjenkjenne notene på papiret.

Et annet råd: Begynn å gjøre dette med tregere musikkstykker. Ikke vurder å gjøre dette med raskere stykker.

Litt etter litt vil dette bli naturlig for deg. Husk dette hver gang du skriver noe på datamaskinen. Husker du da du pleide å hakke og lete med de to pekefingrene dine? (Jeg håper du ikke gjør det fortsatt!). Ved å bruke datamaskinen hver dag, ser du sannsynligvis ikke engang på tastaturet lenger mens du skriver, og du bruker sikkert alle fingrene dine mens du gjør det. Det samme vil skje med piano, vær tålmodig!

En god måte å forbedre dette på er å øve på skalaer, fordi du vil assosiere notene på tangentene med notene på arket. Vi kommer til å snakke mer om skalaer senere.

Det er ingen flere hemmeligheter: Du må øve for å bli flinkere. Det er vanlig å gjøre mange feil når du er en nybegynner. Forsett med dette og du vil gjøre en større og større fremgang.

Sitte riktig ved pianoet

Det er ikke bare hendene og hjernen som brukes når man spiller piano. Hele kroppen brukes når du spiller. For å spille piano, må du sitte godt, ettersom det er viktig å ha en god kroppsholdning for å spille piano best mulig.

Du må være godt plassert foran pianoet.

Sett deg i midten av pianoet foran miderste C. Armene må være nesten loddrette ovenfor tangentene, og albuene dine må være på samme høyde eller litt høyere enn tangentene. Dette avhenger naturligvis av hvor høy du er. En privatlærer vil være i stand til å hjelpe deg og forbedre holdningen din, og bestemme på hvilken måte det er best å spille piano for deg.

Dårlig plassering av albuene og fingrene er ikke bare skadelig for måten du spiller på, men også for helsen. Hvis albuene holdes for lavt, vil ikke håndleddene dine være på riktig sted, og du vil ikke kunne trykke på nøklene så mye du vil. Å ha albuene for høyt er også en dårlig ide. Underarmene dine vil være høyere enn fingrene dine. Sørg for å skaffe deg en pianostol for å sikre at du sitter på riktig sted.

Ryggen din må være rett. Nybegynnere pleier å lene seg mot pianoet. Dette kan føre til ryggsmerter. Sørg for at krakken din er stor nok, slik at du kan vende deg til de høyeste og laveste notene.

Kroppen din må også være plassert i midten av pianoet, slik at du kan lettere nå pedalene som er plassert midt på pianoet.

Person spiller piano
Bli en piano ekspert ved å spille piano med begge hender. (Kilde: Unsplash)

Å sitte i midten vil også hjelpe med å nå alle tangentene lettere. Det betyr også at piano kan spilles av fire hender, selvfølgelig ved hjelp av to pianister. I dette tilfellet, er pianoet delt i to. Den første pianisten spiller de lavere akkordene, mens den andre spille melodien på de lysere akkordene.

Hendene dine må selvfølgelig være på tangentene. Det er foreslått at fingrene dine burde krølles litt nedover. Tenk på at du holder et eple i hånden din. Likevel, avhenger dette av hvor store hender du har. En pianist med store hender vil ikke anta den samme stillingen som pianisten med små hender. Det er best å spørre læreren om den beste posisjonen for deg, eller til og med ta en titt på internettet for å finne eksempler.

Sørg for at du gjør pusteøvelser og slapper av, dette kommer til å hjelpe deg. Tenk på å løsne opp kroppen din, spesielt håndleddene og skuldrene. Du må sørge for at du ikke er stiv. Du vil spille mye bedre hvis du tar tid til å slappe av og varme opp, enn når du er stresset og stiv.

Å spille piano er litt som å danse. Hele kroppen din er oppslukt i musikken. Føttene dine bruker pedaler, mens fingrene dine berører tangentene.

Det er viktig å slappe av, fordi å spille piano kan også være ‘’trettende’’. For noen, kan det være en slags trening. Sørg for at du også får musklene til å slappe av etter å ha spilt piano, også etter pianotimene. Du trenger ikke å fortsette å trykke på tangentene som allerede er presset ned. Det endrer ikke hvordan en note høres ut, og du vil spare energien på denne måten.

Mestre disse tipsene for pianoimprovisasjon!

De beste Pianolærerne tilgjengelig
Patricia
5
5 (13 Evaluering(er))
Patricia
490kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Haike
5
5 (7 Evaluering(er))
Haike
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sabina
5
5 (4 Evaluering(er))
Sabina
600kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Vadim
5
5 (7 Evaluering(er))
Vadim
550kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Ana
5
5 (5 Evaluering(er))
Ana
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marianna
5
5 (6 Evaluering(er))
Marianna
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Cecilia
5
5 (6 Evaluering(er))
Cecilia
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Patricia
5
5 (13 Evaluering(er))
Patricia
490kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Haike
5
5 (7 Evaluering(er))
Haike
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sabina
5
5 (4 Evaluering(er))
Sabina
600kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Vadim
5
5 (7 Evaluering(er))
Vadim
550kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Ana
5
5 (5 Evaluering(er))
Ana
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marianna
5
5 (6 Evaluering(er))
Marianna
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Cecilia
5
5 (6 Evaluering(er))
Cecilia
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Øv på skalaene

Vi nevnte dem tidligere i artikkelen. Skalaer er en av de mest populære pianoøvelsene i verden. I tillegg til at de blir brukt som oppvarmingsøvelser, kan de også brukes til en rekke forskjellige ting. I de siste årene, har skalaer blitt mindre og mindre populære i den grad at noen lærere velger å unngå dem fullstendig.

Så, hva er skalaer? Skalaer er serier av noter spilt i rekkefølge med et forhåndsvalgt intervall mellom noter. En skala får vanligvis navnet sitt fra den første noten. Antall noter i en skala kan også variere, noen har ti noter, mens andre har bare fem.

Skalaer kan også forbedre hvor raskt du spiller, da de fleste sangene er bygget rundt dem. Skalaer kan også brukes til å spille i riktig tid, og kan bidra til å utvikle rytmen din. De kan også hjelpe deg når det gjelder plasserign av hendene og fingrene.

Skalaer er også nyttige når du begynner, fordi de kan hjelpe deg med å gjenkjenne forskjellige harmonier. Hvis de blir brukt riktig, kan skalaer hjelper deg å forstå musikkteori bedre, for eksempel å anerkjenne elementene som utgjør en durskala eller en mollskala. En elev som lærer et stykke i en bestemt nøkkel, vil lære det mye raskere hvis de er kjent med skalaen.

Det er sterkt anbefalt at elevene lærer en gitt skala før de begynner å lære et stykke som bruker den. Det finnes veldig mange resursser om skalaer.

Hvis du allerede kan spille et instrument, er du sannsynligvis allerede kjent med en rekke skalaer.

Hvor lenge tar det å lære å spille piano?

Dette er et viktig spørsmål. Som tidligere sagt, kan det ta mye tid å lære å spille piano. Hvor mange timer i uken bør det ta?

Det finnes ikke et svar som er tilpasset alle. Dette avhenger av en rekke faktorer og hvilke metoder som blir brukt for å lære å spille. For det første, ikke alle kan øve i to timer hver dag og studere musikkteori i tillegg. Man må ta hensyn til andre forpliktelser.

Dessuten, avhenger det fullstendig av hvorfor du lærer å spille piano. Hvis du ønsker å mestre Liszt på to år, vil dette være veldig vanskelig å oppnå på så kort tid. Du kan sette av flere timer i døgnet. Noen kan bli bedre på å spille bare ved å bruke noen timer i uken.

Enten du øver i ti eller to timer i uka, må du øve regelmessig. Pass på at du alltid setter av tid til å øve på å spille piano.

Klokke
Det er viktig å bruke tid på å spille for å styrke utviklingsprosessen. (Kilde: Unsplash)

Det blir vanskelig å begynne. Om du tror at du vil lære å spille et utrolig stykke om noen uker, tar du mest sannsynlig feil. Ikke bli frustrert! Du kommer deg dit. Du må bare være tålmodig og venne deg til å spille regelmessig.

Ikke glem å øve på teknikker og spille.

Du kan veksle mellom å spille et stykke, øve på skalaer og teknikker osv. Dette vil hjelpe med utviklingen mye raskere. Du vil gå fra nybegynner til mellomstadium øyeblikkelig.

Andre ting du må ta hensyn til er hvordan og hvor ofte du øver, og konsentrasjonen din. Ikke glem at du trenger bare å øve i fire til fem timer i uken, som er bare en time om dagen, hvis vi ikke inkluderer helgene. Imidlertid, er det ganske vanskelig å bli bedre på å spille piano hvis du øver bare en time i uken. En pianolærer kan også hjelpe med øvingen, og du kan for eksempel søke på "Pianokurs i Moss" for å finne en lærer.

Lære å spille piano som barn

Mange foreldre spør: ‘’På hvilken alder bør barn begynne å lære piano?’’.

Imidlertid spør de også: ‘’Er jeg for gammel til å lære å spille piano? Hvor lenge vil det ta?’’.

Er dette viktig? Alder er en viktig faktor når det gjelder hvor hardt hjernen din må jobbe når du spiller piano. Hjerneutviklingen avtar med alderen.

La oss se på forskjellige aldersgrupper og deres vekst.

Musikk kan virke som en videre stimulans for spedbarn og små barn.

Alle foreldre bør ha en god samling av pianomusikk, orkestermusikk, piano og fiolin konserter, operaer, osv., og la barnet lytte til dem på rommet eller rundt i huset.

Mange foreldre går på tærne og hvisker mens barnet sover, selv om de egentlig ikke burde. Spedbarn vil lære å sove i et normalt miljø, utfylt med forskjellige lyder.

 • Fra 6-12 år: Å lære musikk i etapper.

Denne aldersgruppen gjennomgår vanligvis en betydelig hjerneutvikling. Læring virker nesten uanstrengt i denne alderen.

 • Fra 13-19 år: Alderen da pianistene modnes.

Dette er den alderen pianisten kan utforske avansert musikkteori og spille kompliserte stykker. En pianist i denne alderen vil begynne å utvikle sin egen stil og smak, så sørg for at du oppmuntrer dem!

Hva om man er voksen?

Mange voksne som vil lære piano stiller dette spørmsålet. Voksne lærer ikke like raskt som barn, ikke sant? På noen måter er dette sant. Vi lærer ting raskere som barn, og dette gjelder både for å lære språk og å spille piano.

Imidlertid, hvis vi fordyper oss litt dypere, vil du se at du ikke behøver å miste håpet!

Du kan lære å spille piano i enhver alder og bli en dyktig pianist når du er 30, 40 eller eldre. Noen begynner å lære å spille piano når de pensjonerer seg og blir overraskende flinke pianister noen år senere. Alder spiller ingen rolle i motsetning til motivasjon. Det er det som driver deg mot å bli en bedre pianist.

En eldre person spiller piano
Selv om du er 90 år gammel kan du begynne med pianokurs. (Kilde: Unsplash)

Uansett hvor gammel du er, må du være motivert for å lære å spille piano. Det krever mye arbeid og innsats. Hvis du allerede har lært å spille et annet instrument, vet du hvor mye hardt arbeid det kreves. Det tar tid å bli bedre, så ikke mist motet.

På en annen side, er det sant at voksne pleier å ha mindre fritid å avsette for denne aktiviteten. Arbeidslivet tar så mye tid at det kan bli vanskelig for voksne å øve like ofte som de burde.

Den eneste måten å bli flinkere til å spille piano, og lære uten å kjede seg og gi opp, når du er voksen, er å sette mål, timeplaner og forholde deg til dem.

Å øve regelmessig er det viktigste. Selv om du er på jobb, kan du alltid finne fra 30 til 40 minutter på å øve å spille piano. Særlig hvis en gjennomsnittsamerikaner ser over fem timer på TV hver dag!

En flott måte å slappe av på er å øve på å spille piano. Musikk er bra for hjernen. Det forbedrer konsentrasjonen og redusere stress. Musikk kan faktisk også redusere stress fra kroppen. Trenger du en annen grunn til å begynne å spille piano når du kommer hjem?

Burde du lære på egen hånd eller med en privatlærer?

Det er flere måter å lære å spille piano på: alene, med en privatlærer, eller på en musikkskole. Det finnen ingen gale svar. Noen lærer strålende på egen hånd, mens andre trenger strukturerte timer og råd for å bli flinkere.

Det avhenger av målene dine. Hvis du bare vil lære å spille noen sanger for vennene dine, uten å studere noe teori, er det mer enn mulig å lære på egen hånd. Hvis du vil lære å spille noen av verdens vanskeligste stykker, vil du sannsynligvis ikke klare det uten hjelp utenfra. Ikke glem at du også kan se etter ressurser og veiledning på nettet. Hvis du er bosatt i Tromsø og ønsker pianotimer, kan du søke på "pianotimer Tromsø".

Hvis du har bestemt deg å lære på egen hånd, bør du sannsynligvis skaffe deg de rette verktøyene til dette. Det finnes mange måter å lære å spille piano uten hjelp av en privatlærer.

Nok en gang, utholdenhet og motivasjon er avgjørende. Uten er privatlærer som driver deg framover, kan det være veldig lett å ta snarveier og gi opp så snart du møter vanskeligheter.

Det er veldig vanskelig forholde seg til en timeplan når du er den eneste personen som forteller deg at du må. Det at du ikke har en bestemt tid til å øve, vil også gjøre det vanskeligere å komme inn i en rutine. Hvis du er flink til å utsette ting, er det sannsynligvis ikke den beste ideen å undervise deg selv.

I dette tilfellet burde du allerede være på utkikk etter en privatlærer som kan hjelpe deg. Dette kan bli dyrt, men det er bedre enn å kjøpe et piano og gi opp.

En pianolærer er så mye mer enn bare en person som forteller deg hvordan man spiller piano. De kommer også til å motivere deg, gi deg en lære- og øvingsplan, og hjelpe deg med å forelske deg i å lære om musikk. En pianolærer elsker instrumentet sitt og sin lidenskap, som vanligvis er smittsomt, noe som betyr at du før eller senere vil ende opp med å elske pianoet også. Ikke glem at du kan finne onlinekurs hos mange pianolærere på Superprof!

Å gå på en musikkskole er også et alternativ hvis du ikke har lyst på en privatlærer eller å lære på nettet. Her finnes det mange forskjellige kurser tilgjengelig:

 • Nybegynnere på piano
 • Privatveiledning
 • Teori
 • Musikalsk oppvåkning
 • Jazz
 • Klassisk piano
 • Musikk opplæring
 • Musikkhistorie
 • Sangtimer

Deltagelse på et kurs kan hjelpe deg med å finne en privatlærer. De er ofte billigere hvis du har et stramt budsjett.

Enten du lærer på egen hånd eller med hjelp av en lærer, må du jobbe for å se resultater. Det er verdt det til slutt. Hvis du vil spille favorittsangene dine, må du sette deg regelmessig foran pianoet og spille.

Med Superprof kan du finne en passende privatlærer. I tillegg til å hjelpe deg med å oppdage nye musikksjangrer, kan privatlæreren din tilpasse pianotimene nær deg og passe på at du får mest mulig ut av hver time.

Noen lærere elsker klassiskmusikk, andre elsker film, og noen foretrekker jazz eller blues. Pass på å sjekke før du bestemmer deg. Hvis du kommer overens er det en god nok ide å fortsette med privatundervisning.

Privatlærere som kommer hjem til deg er ofte fantastiske lærere som kanskje til og med lærer et annet instrument du er interessert i. For dem er undervisning en måte å dele sin lidenskap på med elever. De bruker kurs for å fordype seg i sin lidenskap, mens de utforsker teknikker de elsker. Før du begynner å lære på en bestemt måte, vil du lære å like å lære om musikk.

Hvorfor bør du lære deg piano?

Pianotimene vil raskt bli en av de mest glederike tingene i livet ditt. Hvis du er motivert og bestemt på å lære å spille piano, ikke kast bort mer tid!

Bli med i samtalen: Er det mer utfordrende å lære å spille piano som voksen?

Spill piano med YouTube videoer!

Dette er ikke den beste måten å lære å spille piano eller lese noter på, men det er verdt å nevne den. Hvorfor ikke sjekke ut de tusenvis av videoer som er tilgjengelige på YouTube?

Hver dag, laster opp tusenvis av pianister over hele verden videoveiledninger av de som spiller egne versjoner av berømte stykker av Bach, Chopin, og Mozart, osv.

Du vil finne to hovedtyper av pianovideoer på YouTube:

 • Synestesi: videoer der du kan se de fargekodede notene som spilles ut på skjermen. Hvis du kjenner til videospill, ser dette ut som Guitar Hero.
 • Videoer hvor pianisten filmer seg selv og spiller et stykke.

Ingen av disse er ideelle for nybegynnere. Hvorfor? Rett og slett fordi ingen av dem teknisk sett forteller deg hvordan du skal spille sangen. De forteller deg ikke rytmen, pauser, eller formuleringene, altså ting som har tatt pianistene noen år å mestre.

Likevel, betyr dette ikke at de er mindre underholdene:

 • Du kan lære uten noteark.
 • Du kan lære nye tolkninger av originalstykker.
 • Du kan lære moderne sanger fra serier eller filmer, eller sanger fra samtidsartister.
 • Du kan ta inspirasjon fra måten sangen spilles på og lage noe kreativt på egen hånd.

Hvis dette virker interessant, anbefaler vi at du bruker YouTube til hjelp med musikkteori. Husk: Du kan ikke hoppe over noen trinn. Du må starte med et godt grunnlag.

Husk at vi anbefaler YouTube veiledning for de som ikke kan ta privattimer. Dessuten, er synestesi videoer nyttige når det gjelder å vise spirende pianister hvordan de bør posisjonere hender. Dette er svært nyttig for de som lærer best visuelt.

Sjekk ut pianokurs online.

Disse videoene åpner en hel rekke muligheter. Når du har funnet en av disse videoer, en hel haug med foreslåtte videoer vil vises på høyre siden. Det kan hende at du oppdager at du brukte flere timer på å øve.

Pass på at du sjekker ut forskjellige sjangrer og stiler, og sanger som du vanligvis ikke hadde valgt å høre på eller lære å spille. Gå og utforsk YouTube. Å høre på forskjellige musikkstiler er bra for å oppmuntre deg til kreativitet og gi deg inspirasjon.

Ikke glemt at et enkelt søk er alt som må til for å finne massevis av ressurser om hvordan å spille piano. Du kan også søke på en bestemt sang. Det er ingen tvil på at du kommer til å få mange interessante resultater.

Å lære piano på nettet er ikke alltid den letteste tingen. Selv om du kan nyte den friheten til å lære hva du vil, er det vanskelig å etablere den rutinen og disiplinen du trenger for å bli flinkere på å spille piano.

For å bli flinkere vil du trenger en privatlærer eller undervisning på en musikkskole, særlig hvis du er en nybegynner. Uansett hvilket instrument du spiller, å ha din personlige lærer gir deg mulighet for å stille spørsmål og klargjøre ting du ikke forstår. Du får ikke denne muligheten hvis du sitter foran en skjerm.

Sjekk ut pianotimer i Oslo.

En siste ting…

Den beste måten å lære pianoet på er ved hjelp av en kvalifisert pianolærer. Lærere er alltid tilgjengelig for å veilede deg bedre enn noen bok eller YouTube video noensinne kunne.

Likevel, forstår jeg hvis du fortsatt lurer på følgende spørsmålet: ‘’Hvordan kan jeg lære piano på egen hånd?’’. Hvis du har bestemt deg, her er noe jeg anbefaler: Følg Andre Furmanczyk på YouTube.

Han er en pianolærer som har laget rundt 200 gratis videoer om musikkteori og hvordan man spiller piano. Han begynner med det grunnleggende og det du bør vite om pianoet og musikkteorien. Han er en god lærer som forklarer alt for nybegynnere.

Hvis det er noe du ikke forstår, det eneste du kan gjøre er å se videoen på nytt så mange ganger du ønsker. Det vil i hvert fall ikke koste deg noe som helst.

Finn ut hvordan du kan stemme et piano…

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (2 vurdering(er))
Loading...

Martyna

Jeg er en oversettingsstudent som elsker å lære seg nye språk og reise. I tillegg er jeg glad i å lære nye ting og finne ut mer om forskjellige kulturer.