Er tanken på algebra nok til å få deg i dårlig humør? Algebra er en viktig gren av matematikken, men viser seg å være et av temaene i matematikkfaget som norske elever sliter mest med.

Så hva gjør du hvis du sliter med å forstå algebra?

Det er ingen grunn til panikk helt ennå. Det er lett å finne en mattelærer som kan hjelpe deg. Følg rådene i denne artikkelen og ta kontroll over læringen med en gang.

Algebrahjelpen er på vei!

De beste Matematikklærerne tilgjengelig
Dag-vidar
5
5 (14 Evaluering(er))
Dag-vidar
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
M . Zuhur
5
5 (13 Evaluering(er))
M . Zuhur
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Syed
5
5 (18 Evaluering(er))
Syed
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Esmail
5
5 (8 Evaluering(er))
Esmail
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Vadim
5
5 (6 Evaluering(er))
Vadim
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Haakon
5
5 (6 Evaluering(er))
Haakon
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Mr. Sima (ib physics & maths)
5
5 (5 Evaluering(er))
Mr. Sima (ib physics & maths)
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (9 Evaluering(er))
Kristian
150kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Dag-vidar
5
5 (14 Evaluering(er))
Dag-vidar
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
M . Zuhur
5
5 (13 Evaluering(er))
M . Zuhur
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Syed
5
5 (18 Evaluering(er))
Syed
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Esmail
5
5 (8 Evaluering(er))
Esmail
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Vadim
5
5 (6 Evaluering(er))
Vadim
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Haakon
5
5 (6 Evaluering(er))
Haakon
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Mr. Sima (ib physics & maths)
5
5 (5 Evaluering(er))
Mr. Sima (ib physics & maths)
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (9 Evaluering(er))
Kristian
150kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Fordelene med å skaffe seg en privat algebralærer

Dagen har endelig kommet: Skoledagen er over, og du mottar karakterkortet. Du har arbeidet hardt de siste dagene, ukene og månedene, ikke bare for å gjøre mamma og pappa stolte, men også for å komme inn på den skolen eller det studiet du drømmer om. Du kikker forsiktig på arket, og alt ser fantastisk ut – unntatt matte.

jente bak glass sitter ved et bord og ser oppgitt ut, hun tar hånda mot panna
Er du frustrert over å ikke oppnå resultatene du ønsker deg? (Kilde: Unsplash)

Underkategorier av matematikk som trigonometri, geometri og algebra utfordrer ofte de akademiske evnene til elever med gode intensjoner. Hva kan man gjøre for å forbedre forståelsen til elever som sliter med algebra og likninger?

En perfekt løsning kan være å finne en privatlærer matematikk. Noen av de viktigste grunnene til å gjøre nettopp dette, er:

 • Det bygger selvtillit: Å sitte i et klasserom med en lærer som går raskt gjennom algebraiske uttrykk uten å få med seg dem som sliter, kan tære på selvtilliten til mange. En privatlærer har tid til å gå gjennom undervisningen i et tempo som passer enkelteleven. Det gir grobunn for forståelse og mestring, noe som bygger elevens selvtillit, og hvem vet, kanskje også en kjærlighet til algebra? Gjennom veiledningen fra en privatlærer vil eleven begynne å føle seg komfortabel med å stille spørsmål i klasserommet.
 • Det gir personlig tilpasset hjelp: Lærere vil ikke annet enn å se alle sine elever lykkes, men siden en skoleklasse består av mange elever, er det begrenset hvor mye personlig tilpasset undervisning en lærer kan gi hver elev. Med en privatlærer kan eleven stille alle spørsmålene de har, og ikke være redd for å føle seg dum foran medelevene sine.

Superprof anbefaler varmt en privatlærer også til elever som vil legge ekstra innsats i arbeidet og være helt på toppen av klassen.

Men hva bør man se etter når man er på jakt etter en privatlærer som kan gjøre algebra forståelig og tilgjengelig?

Hva bør man se etter i en mattelærer?

Det krever ydmykhet å innrømme at man sliter med matematikk, men det er nøkkelen til å forbedre seg. Etter at man har innrømmet at man trenger hjelp til å komme seg gjennom skoleåret slik man ønsker, er neste skritt å finne den rette privatlæreren.

Er det lett?

Nei, absolutt ikke, og det er ikke noe man bør ta for lett på. Det kan være en utfordring å finne akkurat den læreren som best kan dekke dine behov. En god taktikk er å være godt forberedt. Lag en mental sjekkliste over det du ser etter i en lærer. Det gjør selve letingen mye mer effektiv.

nærbilde av en hånd som skriver i en notatbok med en sjekkliste
Bli bevisst dine egne forventninger og behov ved å skrive en liste. (Kilde: Unsplash)

Alle har forskjellige preferanser, men her er noen av egenskapene som er mest populære i en privatlærer:

 • Tålmodighet: Algebra kan være vanskelig å lære, og det er ikke alle som forstår grunnkonseptene med en gang. Derfor er det viktig at læreren er tålmodig. Om en elev føler at læreren er frustrert, vil det sannsynligvis påvirke læringen negativt og gjøre det vanskelig å få noe særlig ut av timen. Når læreren er tålmodig, blir læringsmiljøet harmonisk, og tillit bygges mellom elev og instruktør.
 • Kommunikasjonsferdigheter: Hvis man som elev ikke tør å være ærlig, vil man neppe oppnå full forståelse av algebra. Det er viktig at man føler seg komfortabel med å uttrykke usikkerhet, og derfor er god kommunikasjon viktig, både i og mellom undervisningstimene. Prøv å finne en lærer som gir ekstra og er villig til å svare på viktige spørsmål via sms, telefon eller e-post. Her er det imidlertid viktig at du skiller mellom viktige og uviktige spørsmål, og ikke ringer ned privatlæreren din hele dagen, hele uka.Om du har funnet en lærer som forstår hvordan du lærer best og klarer å kommunisere materialet på en engasjerende måte, har du virkelig funnet gull!
 • Evner til å lære bort: Alle mennesker er ikke gode lærere. Noen er fantastiske, andre er håpløse. Men hva gjør en lærer god? En god lærer har evnen til å suksessfullt gi eleven informasjon. Det kan være vanskelig å finne en mattehjerne og en lærerhjerne i en og samme person, men det er langt fra umulig! Når man finner denne personen, er det bare å holde fast.

Andre egenskaper de fleste liker i en lærer, er engasjement for faget, erfaring og empati. En matematikklærer bør dessuten være flink til å gjøre tilsynelatende kompliserte konsepter enkle og lære bort ved hjelp av blant annet eksempler.

For dem som har et stramt budsjett, men likevel har bestemt seg for å skaffe en privatlærer, er nettsider som Superprof et strålende alternativ. De fleste lærerne tilbyr en gratis førstetime, noe som gjør at du kan ta et informert valg av lærer uten at det blir dyrt.

Hvordan finner du en mattelærer nær deg?

Privatundervisning har økt kraftig i popularitet de siste årene. 

Hvorfor?

Det er mange grunner til at skoleelever og andre søker en privatlærers hjelp. Kanskje er ikke skoleundervisningen nok, kanskje trenger man å lære i sitt eget tempo, kanskje er det fordi snittet for å komme inn på populære utdannelser skyter i været.

Når man har bestemt seg for å søke en privatlærers hjelp, er det på tide å undersøke tilbudet som finnes i området der man bor.

Hvordan ser den nasjonale fordelingen av Superprofs mattelærere ut?

 • Oslo: 145 lærere tilbyr matematikkundervisning i osloområdet.
 • Bergen: I Bergen har Superprof 37 lærere som står klar til å hjelpe deg.
 • Trondheim: I Trondheim kan du velge mellom 66 mattelærere.
 • Stavanger: 29 matematikklærere tilbyr sine tjenester i Stavanger.
 • Tromsø: I Tromsø finner du 15 privatlærere i matte.
 • Porsgrunn: 10 lærere står klar til å hjelpe deg i skien- og porsgrunnområdet.
 • Bodø: I Bodø vil 5 mattelærere gjerne hjelpe deg gjennom skoleåret.
 • Ålesund: 7 privatlærere i matematikk er tilgjengelige i ålesundområdet.

De beste lærerne hjelper eleven med å mestre alt fra variabler til eksponentiallikninger og å isolere x. De hjelper deg fra A til Å i algebra, med utregning, metode og begrunnelse.

Algebraundervisning online

Skjermdump av en zoom-samtale mellom to ekstremt glade mennesker
I disse tider er onlineundervisning midt i blinken! (Kilde: Unsplash)

Norge er et langstrakt land, og kanskje finnes det ikke noen privatlærere i ditt område. Heldigvis finnes det en løsning for deg. Mange av Superprofs lærere tilbyr nemlig undervisning over nett.

Ikke alle spådommene om fremtiden i Tilbake til fremtiden ble sanne (de flyvende bilene lar virkelig vente på seg). Men noen har vist seg å stemme: Vi har for eksempel velutviklet teknologi for videosamtaler og videobriller.

At videochat ble spådd for lenge siden, er ikke egentlig så overraskende: Folk har snakket og drømt om slik teknologi i tiår.

Visste du at Skype, som er den mest brukte videochatportalen, har over 4,9 millioner daglige brukere? Programmet har blitt lastet ned over en milliard ganger, men hva er de viktigste grunnene til at folk bruker videosamtaler?

De siste årene har programmer for videochatting, som Zoom og Skype, virkelig bundet folk sammen, og i år, 2020, har de fått en helt annen betydning enn tidligere. Det har blitt dagligdags å bruke videosamtaler til alt fra forretningsmøter til undervisning og treff med familie og venner. Selv besteforeldre har måttet bli komfortable med teknologien.

Man finner omfattende undervisningsopplegg på nett innenfor mange akademiske disipliner, for eksempel biologi, kjemi og fremmedspråk. Derfor er det heller ingen overraskelse at det er lett å finne privatlærere på nettet.

Men hva er den beste nettsiden for å finne en mattelærer?

Fordelen med en nettside som Superprof er at den gir deg tilgang til en mengde lærerprofiler. Med denne informasjonen finner du lett en lærer som passer dine behov, både med tanke på pris, undervisningsmetode, kompetanse og utdanningsnivå.

Her er noen enkle tips for å starte jakten på din privatlærer på Superprofs nettsider.

 1. Skriv inn faget du søker undervisning i i søkefeltet,
 2. Spesifiser at du søker undervisning online,
 3. Skriv inn skoletrinnet ditt,
 4. Sett en makspris for hva du er villig til å betale i timen,
 5. Les gjennom de aktuelle profilene, velg den som passer for deg og bestill en time.

Husk på at første undervisningstime med en lærer hos Superprof som regel er gratis. Et første møte medfører altså ingen forpliktelser, og du må ikke fortsette å bruke læreren du først valgte hvis dere ikke er kompatible.

Internett kan dessuten brukes til å finne en hel mengde gratis læringsressurser for algebra. Det er verdt å sjekke ut mellom undervisningstimene.

Algebra kan være frustrerende for en del elever. Heldigvis gjør hjelp fra en trygg, kompetent og tålmodig lærer jobben lettere – kanskje til og med fornøyelig!

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Åshild

Jeg liker bøker, kunst og turer i skog og mark. Planene mine for nær fremtid er å lære meg spansk og å dyrke mine egne grønnsaker.