Det er ikke bare bare å lære å snakke spansk, til tross for at en stor andel skoleelever gir det et forsøk. Når prøver, tentamener og eksamener nærmer seg, er det fort gjort å kjenne seg litt usikker på om man egentlig husker alt det man har lært gjennom året.

For mange er en privatlærer et trygt og nyttig tillegg til spanskundervisningen på skolen.

Under lister vi opp flere alternativer som kan benyttes for dem som ønsker et enkelt svar på "hvordan lære spansk?"

De beste Spansklærerne tilgjengelig
Fabian
5
5 (14 Evaluering(er))
Fabian
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Carolina
5
5 (29 Evaluering(er))
Carolina
375kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Cesar
5
5 (22 Evaluering(er))
Cesar
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Oda
5
5 (7 Evaluering(er))
Oda
180kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (8 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Nicolás
5
5 (67 Evaluering(er))
Nicolás
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jessica
5
5 (6 Evaluering(er))
Jessica
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marina
5
5 (9 Evaluering(er))
Marina
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Fabian
5
5 (14 Evaluering(er))
Fabian
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Carolina
5
5 (29 Evaluering(er))
Carolina
375kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Cesar
5
5 (22 Evaluering(er))
Cesar
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Oda
5
5 (7 Evaluering(er))
Oda
180kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (8 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Nicolás
5
5 (67 Evaluering(er))
Nicolás
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jessica
5
5 (6 Evaluering(er))
Jessica
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marina
5
5 (9 Evaluering(er))
Marina
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Forbered deg til spanskprøvene med hjelp fra en privatlærer

Det spiller ingen rolle hvilket nivå du ligger på: En privatlærer i spansk kan lære deg Cervantes' språk på den måten du trenger. Når du øver til spanskprøver, -tentamener og -eksamener sammen med en privatlærer, kan du være trygg på at du er godt forberedt til den store dagen.

tomt klasserom med grønne pulter langs hver vegg og en krittavle ved kateteret
Bli klar for prøven. (Kilde: Unsplash)

Hvorfor skaffe en privatlærer i spansk?

 • Bli mer selvsikker: En grundig gjennomgang av pensum med en dyktig lærer i spansk før eksamen, i tillegg til øvelse på den type oppgaver du vil få på prøven, vil gjøre deg trygg på dine egne spanskferdigheter.
 • Bli motivert: Læreren er der for å motivere deg til å forberede deg til prøver og eksamener, og passer på at tiden og energien du legger i arbeidet, kommer til nytte.
 • Få god studieteknikk: Du lærer sannsynligvis ikke alltid så effektivt som du kunne ha gjort. Læreren din vil hjelpe deg med å stille inn siktet og vise deg de beste måtene å øve på.

Hva gjør en privatlærer i spansk?

En god privatlærer i spansk vil legge opp undervisningen etter enkelteleven og deres styrker og svakheter.

Usikker på hvordan du skal forberede deg til en prøve? Bare følg studieguiden som spansklæreren din har laget spesielt for deg. Det er én ting mindre å gjøre for dem som synes det er vanskelig å finne ut hvor og hvordan de skal begynne arbeidet.

Er svakheten din staving? Det er ikke alle som kan ta for gitt at de vil bestå sin neste spanskprøve. En privatlærer vil følge deg tett og passe på at du ikke faller av pensum.

Læreren vil for eksempel rollespille samtaler med deg for å rette på grammatikken og uttalen din. Om du synes dette høres ubehagelig ut, trenger du ikke bekymre deg. Læreren vil justere undervisningsmetodene når de ser hva som fungerer for deg.

Fungerer det ikke, gjør dere noe annet. En en-til-en-undervisningssituasjon med en privatlærer kan imidlertid være et trygt sted å bli mer komfortabel med å snakke foran andre på et språk du enda ikke mestrer fullt ut.

Eller synes du kanskje det er vanskeligst å skrive spansk? En privatlærer vil hjelpe deg også her. Dere kan for eksempel gå gjennom gamle prøver, lekser og oppgaver sammen. Slik får spansklæreren din et godt innblikk i hva du sliter med.

Enten om du ønsker å lære spansk Trondheim eller andre steder i Norge, kan du finne en privatlærer nær deg.

Det gjør læreren din godt rustet til å ta tak i problemene, og med slik målrettet hjelp blir du en kompetent spanskspråklig på den mest effektive måten.

Trenger du en spansklærer i en kort periode eller gjennom hele året?

Det korte svaret er så klart at det er opp til deg. En langtidslærer vil imidlertid gi deg de aller beste sjansene til å lykkes. Du vil klare å slappe ordentlig av og mestre stress bedre. Ikke minst er det svært sannsynlig at du vil oppnå et høyere nivå av spansk enn de fleste klassekameratene dine.

to bein balanserer på et brett som ligger på en rull som ligger på en matte
Jevnt arbeid over lenger tid avler balanse, ro og trygghet. (Kilde: Unsplash)

10 trinn som hjelper deg med å lære spansk og bestå alle prøver

Et godt råd: Man må jobbe jevnt gjennom hele året for å gjøre det bra på en eventuell eksamen i spansk. Man lærer ikke et fremmedspråk på en måned.

Det er en grunn til at så mange sitter igjen med bare brødsmuler etter tredjespråkundervisningen på skolen: Man arbeider ikke jevnt nok, og opprettholder ikke lærdommen aktivt.

Den beste måten å gjøre det godt på spanskprøver og -eksamener er jevnlig å utsette seg for spansk. Det er dessuten den klart beste måten å sørge for at man sitter igjen med kunnskap av verdi som man kan dra nytte av senere i livet.

Forsøk spanskkurs Oslo for å få best mulig veiledning.

 • Møt opp i spanskundervisningen: I snitt husker en elev 20 % av det de hører, 70 % av det de sier og 90 % av det de gjør. Det er ikke nok å være til stede i timen hvis du aldri deltar. Det kan høres både skummelt og slitsomt ut, men det sparer deg for mye ekstra arbeid etter skoletid: Så still spørsmål, ta notater og svar på spørsmålene læreren stiller. Vær fokusert, og du vil takke deg selv senere.
 • Gjør leksene dine: En god måte å hjelpe hukommelsen er å lese gjennom notatene fra timen samme kveld. Lag et repetisjonsark over de viktigste konseptene fra dagens undervisning. Skriv stikkord, lag diagrammer, forenkle og konsentrer lærdommen. Dette gjør at du lærer bedre mens du holder på, men du har også gjort det mye lettere for deg selv å øve til fremtidige prøver og eksamener.
 • Vær nysgjerrig: De to eller tre timene du har spansk i uka er ikke nok til å gjøre deg fortrolig med det spanske språket. Du hjelper deg selv ved å være nysgjerrig. Oppsøk nytt vokabular, les om Pachamama, Che Guevara og Franco’s dictatorship.
 • Vær effektiv når du øver: Glem distraksjoner når du går gjennom notatene fra timen eller leser til en prøve. Hold deg unna smarttelefon, musikk og din oppmerksomhetslystne lillesøster.  Pass på at du har alt du trenger når du setter i gang: notatbok, tekstbok, pc, penn, en flaske vann, kanskje litt snacks ...
 • Les sammen med klassekameratene dine: Når det gjelder skrivearbeid, vil du kanskje helst jobbe alene. Lytting og snakking kan imidlertid gjerne gjøres i fellesskap med noen fra klassen din. Gjør rollespill som forbereder dere til temaene som vil dukke opp på prøven. Det er mye lettere å holde motivasjonen oppe når du er sammen med andre. Husk imidlertid på å ta arbeidet alvorlig selv om dere har det gøy, og pass på at partneren eller partnerne dine gjør det samme.
fire mennesker går med armene om ryggen på hverandre, de har på seg lilla,oransje og rosa jakker
Samarbeid er gøy, sosialt og gir bedre motivasjon. (Kilde: Unsplash)
 • Bruk gamle prøver: En lærer vil som regel prøve å hjelpe elevene ved å gi prøver som har et format som ligner tidligere prøver. Det gir deg anledning til å forberede deg bedre. Det er derfor mye å tjene på å gå gjennom tidligere prøver. Læreren vil dessuten ofte fortelle mye om hva som kommer på en prøve, så følg med, og ikke vær redd for å stille spørsmål.
 • Ta pauser: For å lære effektivt er man nødt til å ta pauser innimellom. Man kan ikke holde konsentrasjonen oppe for alltid. Jobb for eksempel intensivt i en time, og ta deretter en ti eller femten minutters pause. Repeter så prosessen, og hold deg til timeplanen.
 • Gi slipp på stress: Husk å puste hvis du begynner å kjenne deg stresset. Trekk pusten dypt, og pust deretter ut. Gjenta dette noen ganger. Det kan hjelpe deg med å slappe av.
 • Ta vare på deg selv: Ikke la deg selv bli fullstendig oppslukt av lesing og repetisjon. Enkle ting som hygiene, frisk luft og sosiale avbrekk er helt essensielle. Oppretthold en jevn døgnrytme, drikk vann og spis sunt: epler, grovt brød og pasta, nøtter, gulrøtter, blåbær og så videre. Fysisk aktivitet er også viktig, både for å koble av og for å holde hjernen skarp og sunn.

For å oppsummere:

Pass på at du har oversikt over hva prøven kommer til å inneholde. Dette er viktig kunnskap å ha, ikke bare før du setter deg med med prøven, men helst før du begynner å øve til den.

Forberedelsene til en spanskprøve begynner ved skolestart, ikke uka før prøven. Det gjelder ikke minst lyttedelen, som spesielt mange elever sliter med. Hør på spanske podkaster, se på spanske videoer, gjør deg kjent med spansk populærmusikk. Det aller beste er å lytte litt til spansk hver eneste dag.

En privatlærer kan hjelpe deg ved å effektivisere arbeidet ditt. De kan hjelpe deg med å finne gode studieteknikker, motivere deg og minimere stress.

Følg disse rådene, og de kommende spanskprøvene dine vil gå som smurt.

Helt til slutt: Ikke glem å ta en titt på Superprofs utvalg av spansklærere dersom privatundervisning er noe som er aktuelt for deg.

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Åshild

Jeg liker bøker, kunst og turer i skog og mark. Planene mine for nær fremtid er å lære meg spansk og å dyrke mine egne grønnsaker.